Hemma igen

Tid: 16:41:00
Datum: 2008-08-03
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Då var man hemma igen.
Det var helt okej i stugan faktiskt. Jag och pappa hann i princip bara dit i torsdags och vända innan vi skulle till Ögon. Den här gången var det min gamla ögonläkare Peter som undersökte mig. Han har jag inte träffat på flera år och han frågade om jag jobbade nu eller vad jag pysslade med. Trycket var bra i alla fall, han mätte det på mindre än en minut. Han den där Jenis brukar ta minst 5-10 minuter på sig och ändå så lyckas han nästan aldrig mäta trycket. Till hans försvar kan man väl säga att han är ganska ny där, så det är nog inte alltid så lätt. Jag ska tillbaka om 2 veckor igen, strax innan skolan börjar..
När vi kom tillbaka till stugan hade massor gäster kommit för min kusin fyllde 9. Det var någon Birgitta som mormor sa att jag hade träffat någon gång för länge sedan, jag kände inte igen henne. Det var mormors kusin tror jag. Sedan var mammas sysslingar där och några kompisar till min moster och morbror, ganska trevligt faktiskt och kvällen var ju hur varm som helst. Trots att det var eldningsförbud eldade vi lite i alla fall på tomten vid 12-tiden på kvällen. Vi satt och pratade och drack och åt lite, ganska kul. Jag smakade någon wisky som inte var alls god. Jag drack annat istället jag ;P
Igår tog jag ett gäng bra och fina sommarkort över vattnet och ner mot bryggan och upp mot huset osv, men de lägger jag inte upp här för bilder kan jag vara utan. Jag vet att det säkert är roligare för er som läser som ser, men för mig kan man gärna helt skippa alla bilder. Ska man kolla bilder finns BDB i så fall =P
Kattungarna syntes inte till en ända gång och Ford skötte sig så bra så. Han gömde sig under huset ett tag när vi kom dit, men sedan var han framme hela tiden. Han är nog inte så skraj för att vara där längre, men han jamade en hel del när vi åkte dit och när vi åkte hem också. Då lät det som om han mådde ganska dåligt.
Igår var jag, mamma, moster, mormor och Shep ute och gick en bit och läs noga nu, jag sprang! Helt själv. Jag ser typ inte en smack och ändå sprang jag längs landsvägen =) Inte så fort, det vågade jag inte, men joggade/sprang gjorde jag i alla fall. Det är det nog inte många seende som skulle våga misstänker jag. Att inte se något alls och bara känna lite med käppen så att man håller sig intill kanten och sedan springa. Jag blev nästan lite stolt =) Det firades med en Irishcoffee när vi kom in =P
Trots att det var varmt både i torsdags och i fredags badade jag inte så jättemycket, men när jag väl gjorde det var det varmt. Riktigt varmt.
En liten kul grej var att jag och Emma tog ett kvällsdopp vid 23:30-tiden i fredags. Det var lite kul eftersom att ingen annan såg någonting alls i princip, det var helt mörkt ute, men jag kände mig precis lika säker som på dagen och simmade ut X antal meter tills mormor lät allt för orolig där hon stod på bryggan. De såg mig ju inte, men jag ser aldrig dem. Snacka om en vanesak =P

F1 var det idag också och det var Hamilton som hade poal före Kovalainen och Massa. Glock, efter sin smäll senast i Tyskland, hade en rejäl speed och kvalade in som 4:a. Massa gjorde en kanonstart från 3:e platsen och gick lätt förbi Kovalainen och rundade Hamilton i första svängen och tog över ledningen. Det hade ingen räknat med. Ingen alls. Reikkönen däremot hade ingen speed alls och fastnade bakom Alonso på 7:e plats eller vad det var.
Massa ledde hela racet tills det var 3 varv kvar. Då havererade motorn och han bröt, med 3 varv kvar. Det var nästan som det som hände Mika Häkkinen i Spanien 2001 när han bröt på sista varvet och Schumacher vann. Här vann dock inte Hamilton för han hade redan tidigare fått punktering och låg bakom Reikkönen på 5:e plats. Reikkönen som hade lyckats passera Alonso i samband med det 2:a depåstoppet och nu hade fått upp en väldig fart. Han tog in så att han låg precis i växellådan på Glock som nu, efter att Massa bröt, låg 2:a. Ferrari var naturligt vis skraja för att samma sak skulle hända Reikkönen som hände Massa, så de skruvade ner effekten och allting i motorn och nöjde sig med 3:e platsen bakom Kovalainen som vann före Glock som var en otrolig överraskning =) Hoppas han kan hålla i det. Kovalainen blev den 3:e föraren som vinner sin första seger i F1 på Hungaru ring. Det är han, Button och Alonso.
Hade Massa vunnit hade han tagit över VM-ledningen, men nu ligger han 3:a istället bakom Hamilton som fortfarande leder och Reikkönen.

Det var väl det jag hade att meddela nu. Den låt som har suttit på hjärnan både igår och idag är "Bag in the box bag in the box" =P DJ Tune feat Orremannen. Den är inte speciellt bra, men sitter på hjärnan, det gör den.