Jag fattar inte!

Tid: 20:18:55
Datum: 2008-08-04
Kategori: Allmänt

Jag kollade på reprisen av Uppdrag granskning före F1-kvalet i lördags. Det handlade om städarna på Donken och BK. Det är helt otroligt vilket skitjobb det är! Oftast är det utländska studenter som tar jobben, men även svenska studenter. De har inga andra inkomster och behöver ett jobb, men vilket jobb de får. Å andra sidan har de väl inget val, de måste ta det för att över huvud taget tjäna något alls.
En kille de hade kontakt med tjänade 5000kr i månaden. Han jobbade 3-4 timmar varje natt 7 dagar i veckan. Ingen semester. Jag räknade ut att det ungefär är 55,50kr i timmen, men det var inte den värsta. Det var en annan kille, han tjänade visserligen 7500kr i månaden, men han jobbade 6 timmar varje natt 7 dagar i veckan! Det blir ca 41,60kr i timmen! Det är ju otroligt dåligt.
Det var bara en ända person av alla de som Uppdrag granskning hade haft kontakt med som över huvud taget hade fått ett papper på att han jobbade där. Där stod det dock att han bara jobbade 2 timmar varje natt eftersom att han bara tjänade 5000kr i månaden. Att han sedan jobbade 6 timmar varje natt var hans eget fel sa de.
De som sökte jobb var inte i kontakt med chefen för McDonald's eller Burger king innan de började jobba. De bara ringde något företag som gav de jobb på någon restaurang som de kunde börja jobba på redan samma kväll. Då fick de jobba X antal dygn utan lön för att lära upp sig av de som redan jobbade där som städare.
Det är ju helt otroligt hur dåligt man kan ha det, men det finns ju inget val. Man behöver pengarna och får inget jobb någon annan stans.

Shit vad det har regnat idag.
Imorgon ska vi till Liseberg med Alle och dem, hoppaas inte att det blir sådant här dåligt väder då. Det går väl det med, men det är ju en klar fördel om det är uppehåll i alla fall =)


Kommentarer
Postat av: Jennie

hoppas det inte regnar imrogon då så ni får gå till liseberg :)

2008-08-04 @ 21:16:08
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar; haha jo men jag är en sån som vill att de ska hända nåt :P



okej hoppas ni får de roligt imorgon då ;D

2008-08-05 @ 00:52:14
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: RonjaR

jag hoppas verkligen man slipper jobba som städare på donken eller något sånt.

2008-08-08 @ 09:53:15
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: