Channel one cup

Tid: 12:47:38
Datum: 2008-12-22
Kategori: Allmänt

Lite sent för det nu kanske, sista matchen var ju igår, men bättre sent än aldrig ;)
Det har jag, på tal om inget, använt väldigt ofta de senaste dagarna har jag märkt...

I alla fall så var det inte Sveriges turnering den här gången heller.
Jag har inga vidare matchfakta, men det blev stryk mot Tjeckien med 6-2, stryk mot Finland med 2-1 efter straffar och stryk mot Ryssland med 6-2.
Totalt tog vi alltså bara 1/9 poäng och slutade på -9 i  +/-. Totalt i Euro hockey tour har vi bara tagit 4/18 poäng och det är ju inte bra alls..

Wikegård och de pratade om att Bengan skulle avgå, men jag vet inte. Det är ju inte bara hans fel. För att få till ett bra lag måste han ju få ta de bästa tillgängliga spelarna, men nu tackade både Kenny Jönsson, Ragnarsson, Ternström, Timander och någon mer nej till att vara med. Jag vet inte varför, men får man inte ha de bästa spelarna som finns att tillgå så är det klart att det blir tufft.

Å andra sidan tycker jag att Bengan och alla måste, på något sätt, få spelarna att vilja spela för Tre kronor igen. Den statusen har ju lite försvunnit. Se på Ryssland, där står spelarna i kö för att få spela i landslaget och bara till den här turneringen hade de 11 VM-spelare i truppen. Sverige hade väl 2 eller något sådant.
Att spela i Tre kronor är inte längre det högsta målet, det är NHL och för att komma dit behöver man inte längre ha spelat i landslaget. Många går ju direkt från Elitserien till NHL och i något enstaka fall också även direkt från Allsvenskan.
Förr var det ju något fint att spela i Tre kronor och representera Sverige och det ska det vara idag med, men det är det inte riktigt. Man vill hellre dra över till NHL och göra kariär där. Man måste alltså på något sätt få spelarna att vilja spela för Tre kronor. Dessutom känns det lite som att man inte går in och verkligen vill vinna varje match. Man går in där och spelar lite halvt sådär. Pappa sa att de bara gnäller och att det här bara är träningsmatcher, men det håller jag inte med om. Visst att Euro hockey tour kanske inte är lika stort som VM och OS, men det är ju ändå landskamper. Det är status för svensk hockey. Man måste ändå vilja vinna varje match. Det ska vara heder i det hela. Som Sverige - Finland, det ska ju vara ett riktigt derby, men det känns inte längre. Matchen i lördags var ju sådär och hade ingen vidare fart eller något. De matcherna ska man ju verkligen vilja vinna och så klart även de andra matcherna.
Man måste alltså få tillbaka den där glöden som man hade för bara några år sedan.

Till sist så tycker jag att man bör ha en stomme i laget. Nu har man olika spelare till varje turnering och det är ju inte så optimalt tycker jag.
Bengan säger ju att han måste testa olika spelare och det är ju i och för sig bra, men man kanske skulle ha en stomme bestående av X antal spelare som alltid är med i alla turneringar och sedan testa spelare runt den stommen. Då lär de sig ju att spela med varandra mycket bättre. Som det är nu får man nya lagkamrater till varje turnering och måste alltså lära sig spela med nya personer varje gång. Har man en stomme lär de sig att spela med varandra och det kanske kan bli ett bättre spel. Sedan ska man självklart testa nya spelare, men kanske inte i så stor utsträckning som idag även om det är bra om så många spelare som möjligt får chansen.

Det här går att prata om hur länge som helst, men jag tycker i alla fall att man ska satsa på en stomme i laget och så måste man få igång viljan att vilja spela i Tre kronor, att spela och representera Sverige.

Nu är det julgodis som gäller =) Mozartkulor tror jag det blir =)

Kommentarer
Postat av: Matilda

julgodis! mums :)

god jul!

2008-12-23 @ 12:04:29
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar; ja de har du ifs rätt i..

2008-12-23 @ 12:42:43
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Matilda

sv: häng med på ett träningspass så kommer du också orka äta så mkt! :D

2008-12-23 @ 13:37:27
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hörde att ni skulle komma hit på nyår :) Blir det hela familjen som kommer?

2008-12-25 @ 14:56:59
URL: http://sollerax.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: