Finfin avslutning på 2008 =)

Tid: 00:43:39
Datum: 2008-12-31
Kategori: Leksand

Då var det då dags för detta fruktansvärda fantastiska otroliga hockeyinlägg som jag lovade i förra inlägget eller när det var =)

Jippie! säger nog inte så många som läser det här, men då får ni vänta till nästa inlägg för det här blir ett inlägg som huvudsakligen kommer att handla om hockey!

Vi börjar så klart med Leksand som spelade sin sista match för året ikväll och som man gjorde det! Inför 5051 åskådare i Ejendals arena fullständigt krossade man Oskarshamn med hela 9-1! Det stod 4-0 efter första perioden efter mål av Bornhammar, Hägga, Ene och Johansson. 2 mål i andra perioden av Johansson igen och Prestberg gav ställningen 6-0. Karlberg och Ene satte varsitt mål i tredje innan Oskarshamn kunde reducera med 6:27 kvar att spela till 8-1, men Bergenström utökade ledningen och fastställde slutresultatet med 3:49 kvar till 9-1. Vilken match det var och Leksand vann skotten med 48-22 =)

I senaste matchen, i fredags, mot Almtuna gick det lika bra och Läcken fick hålla sin tredje eller fjärde nolla för säsongen när man vann med 4-0. Den matchen sågs av 6716 åskådare. Noterbart där är att matchen Timrå - Linköping, som spelades dagen efter, bara sågs av 5700. Alltså var det ca 1000 personer fler som såg Leksand - Almtuna än som såg Timrå - Linköping. Visserligen tar Timrås arena bara 6000, så 5700 var väl inte sådär jätteilla ändå, men ändå.
I den matchen mot Almruna var både Huokko och Karlberg tillbaka i spel igen. Huokko, efter sin långa frånvaro, fick t.o.m. näta i sin första match =) han behövs verkligen i laget.
En ny målvakt värvades också i förrgår i form av Jere Myllyniemi som spelade i Rögle i början av säsongen och gjorde bra ifrån sig, men Rögle ville satsa på Penker istället och Leksand köpte Myllyniemi. En målvakt är väl kanske inte det de behöver mest, det är nog en bra back, men en målvakt är aldrig fel. Planerna är att låna ut Manne nu i januari och sedan ta hem honom igen. Myllyniemi var med på träningen igår och kom in i laget bra. Idag på warmupen före matchen var han ocks åmed och hade fortfarande kvar sina grönröda Rögleskydd och en Röglehjälm. Det såg tydligen inget vidare ut, men det är väl inte så konstigt i och med att han kom in i laget för 2 dagar sedan.

Övriga resultat från Allsvenskan då...
Ja, AIK fortsätter att vara bra. Igår vann man med 5-1 mot Västerås. Det stod 4-0 efter första perioden. Däremot omgången innan hade man det värre mot Borås tror jag det var då man bara vann i sudden. Bra gjort av Borås där =)
Även Växjö gick på en mina igår när man förlorade mot Bofors borta med 3-2. Däremot i omgången innan vann man med klara 8-0 mot Huddinge som inte hade en challe.
Malmö fortsätter att gå dåligt. Senast blev det stryk mot Troja med 4-2 vilket också innebar att Troja gick förbi dem i tabellen upp på åttonde plats medan Malmö är nere på tionde plats! Vem hade trott det när säsongen startade? Visserligen har de 2 matcher mindre speladeän vissa och t.o.m. 3 matcher mindre spelade än t.ex. Leksand, AIK och Västerås, men trots det kan de bara gå upp på 52 poäng vilket i nuläget bara räcker till en fjärdeplats och i så fall är man ändå 14 poäng bakom Leksand och 6 poäng från direktplatsen till kvalserien!

Tabellen är alltså den, såhär på nyårsafton, för nu har klockan pacerat midnatt, att Leksand leder tabellen 3 poäng före AIK och 8 poäng före Växjö som har 58. Mora är 4 på 51 poäng men med en match mindre spelad. Det spelar egentligen ingen roll, för de kommer ändå bara upp på 54 om de vinner den matchen. Almtuna är femma på 50 poäng, Björklövenär sexa, även de med en match mindre spelad vilket innebär att de kan komma upp på samma poäng som Mora om de vinner sin match och Mora förlorar, men de är ändå efter i och med att Mora har mycket bättre målskillnad än Löven. Västerås har just nu sista playoff-platsen, men den hänger löst, för Troja på åttonde plats har en match mindre spelad och vinner de den är de en poäng före Västerås. Även Sundsvall på nionde plats har en match mindre spelad, men de kan bara komma upp på samma poäng som Västerås och de har betydligt sämre målskillnad, -23 mot Västerås +8. Sedan har vi då Malmö på tionde plats med 3 matcher mindre spelade. De kan alltså gå upp till fjärde plats om de vinner alla 3, men som det har sett ut såhär långt ska vi väl inte säga allt för mycket. Borås är elva på 37 poäng, samma som Bofors som dock har en match mindre spelad och alltså har chansen att gå förbi Borås. Oskarshamn rasade i och med 6-0-förlusten mot Almtuna igår och 9-1 mot Leksand idag till 13:e plats bara 7 poäng före Nybro på kvalplats som dessutom har en match mindre spelad liksom Huddinge på 15:e platsen med 26 pinnar. Mariestad ligger sist med sina 23 poäng.

Så ser det Allsvenska läget ut såhär i slutet av året. Kollar vi då lite på Elitserien så är det hyperjämnt där just nu! LHC leder serien en poäng före både Frölunda och Luleå. Luleå som slog färjestad med 2-1 idag och degraderade därmed Färjestad ner till femteplatsen, 2 poäng bakom HV som ändå, trots alla sina problem, hänger på topplagen med sina 59 poäng. Skellefteå har åkt ner lite och ligger fortfarande kvar på sina 54 poäng efter ännu en förlust idag mot Linköping med 5-2. Brynäs är sjua, bara 2 poäng bakom Skellefteå. Brynäs har i sin tur ett litet hopp ner till sista slutspelsplatsen som innehas av Rögle på 47 poäng, men bakom skuggar Timrå på 46 och Södertälje, för första gången på väldigt länge över kvalseriestrecket, på 43 poäng, samma som både Djurgården och Modo under strecket, men då har både Timrå och Modo en match mindre spelad vilket innebär att antingen åker Södertälje ner under strecket igen om Modo vinner, eller så åker Rögle ner från slutspelsplatsen.
Så det är oerhört jämnt där!

Till sist har vi ju J-VM som har startat borta i Kanada och Sverige inledde turneringen mot Finland och vann den matchen med 3-1 efter att ha ledat med 2-0 och sedan släppt in Finland en aning och sedan avgjort i öppen kasse.
Nästa match var mot Slovakien där man också vann med 3-1 och så urladdningen igår mot Lettland då vi vann med hela 10-1! Första perioden var riktigt bra och Sverige ledde med 5-1 efter den samma efter att Lettland inte hade haft ett ända skott på mål förrän efter 19:30 någon gång då de fick till ett skott som resulterade i mål, men inte så konstigt eftersom att den svenska målvakten inte hade haft något att göra på 19 minuter. Sverige vann skotten med 28-1 i första perren =)

Vi kan väl också säga att Mjölby, i Divition 1, inte lyckades komma bland de 4 bästa i sin grupp som fick avancera till Allettan södra eller mellersta. Istället får de spela vidare i grupp E vår med de andra 5 lagen man hade efter sig i höstas. Första matchen i den serien är den 7:e januari då man möter Västervik.

Det får väl räcka med hockey då =)

Här skulle man ju egentligen sätta in ett ankare så att de som inte vill läsa om all hockey kan hoppa direkt hit, men det orkar jag inte, så ni får skrolla eller pila neråt om ni inte vill läsa om det =)

Igår fyllde ju som sagt mamma och släkten och de var här och det var väl trevligt =) kalkon till middag vilket var länge sedan och så massa fika efter det =)

Idag var det lugnt, jag, mamma och pappa gick upp till kyrkogården och gick hem igen och sedan har jag sett på Hipphipp och inte gjort så mycket mer.

Ni som vill läsa något annat än hockey får vänta till nästa inlägg som jag inte vet om jag kommer skriva senare idag eller om det blir på torsdag och i så fall är det här det sista inlägget för 2008, så i så fall, för säkerhets skull säger vi:

G O T T N Y T T Å R!!

Kommentarer
Postat av: jojje

gott nytt år!

2008-12-31 @ 08:11:33
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Matilda

kika in på en elitcyklist blogg och följ min väg mot OS 2012!

gott nytt 2009 års träningsår! :D

//matilda

2009-01-01 @ 17:43:41
URL: http://elitcyklist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: