Högtalare för hela slanten

Tid: 20:30:49
Datum: 2008-07-03
Kategori: Allmänt

Ja, det kommer det bokstavligt talat att bli för mig när jag får råd. Jag håller ju på att spara till en sub till stereon just nu.
En B&W ASW610 ligger närmast till hands, men nu kollade jag på HIFI-klubbens hemsida och blev lite sugen på ASW610XP som är samma som ASW610:an, men med 2 klass D 200W-förstärkare istället för en som i ASW610:an. Den är dock 2700kr dyrare, 8500kr kostar den. Det är ju en del pengar och så vet jag inte om min förstärkare klarar av att driva en så kraftig bas. När det gäller högtalare så är ju en liten tumregel att förstärkaren klarar högtalare som är ungefär dubbelt så dyra som förstärkaren, men när det gäller basar vet jag inte riktigt hur det är..
Det vore ju kul med en ASW610XP i alla fall, men det tycker nog inte morsan haha =P

Dahli har börjat ta efter B&W nu också. De har någon ny sub som också är slutet kabinett med 10 tums long throw-element.
Dahli har förövrigt den dyraste basen på HIFI-klubben, 46 000 kostar den, men hade jag pengar så skulle jag nog ändå köpa B&W:s dyraste ASW855 tror jag den heter. Den har en klass D-förstärkare på 1000W och går ner till 14Hz vid 6db! Det är inte dåligt det =) då skallrar fönster och porslin utan att man hör något.
ASW855:an är väl först och främst tänkt för B&W:s exklusiva 800-serie. Den dyraste modellen i den serien kostar 180 000 och väger 150kg! Det är inte dåligt, men de kan man ju inte ha i ett vanligt vardagsrum =P de är alldeles för stora..
B&W har föresten tagit fram någon högtalare nu som heter Signature diamond. Den kostar 148 000 tror jag och finns i vit eller någon skum färg som skiftar från svart till guld eller grön. Diskanten sitter i ett hus av ren marmor. Det är ganska coolt =)

Jag var på Ögon imorse igen. Jag skulle vara där 9:20, men ungefär kl 11 fick vi komma in, så ca 2h tog det. Blödningen var fortfarande kvar så jag ska fortsätta med dropparna och det i 10 dagar till, men jag kan minska salvan till 3 gånger om dagen. Om 10 dagar ska vi dit igen.

Vi skulle ha åkt till veterinären med Ford idag för hans bruna tänder och tandkött, men han smet ut. Han fick inte gå ut, men när jag gick ut och satte mig på altanen smet han ut och kom inte tillbaka förrän det var för sent. Då kom han faktiskt nästan direkt när det var för sent. Nästan som om han kände det på sig, min lilla Ford.
På måndag klockan 10 ska vi vara där nu istället.

Igår var det en lastbil som välte i Motala.
Zimbabwes inflation är hela 1 600 000% om året läste jag på Aftonbladet! Det är inte dåligt det. Undrar hyr det kommer gå för det landet..

Kommentarer
Postat av: Victoria

Nejnej, Family guy är ju bäst :D

Eller tja, family guy och simpsons!

2008-07-04 @ 17:57:21
URL: http://nineintheafternoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: