Servern hittades inte..

Tid: 00:27:00
Datum: 2008-07-12
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det är ett meddelande som jag får upp väldigt ofta just nu eftersom att internet muckar med mig och inte vill ladda sidor eller logga in på msn.
Ibland vore det kanske bättre med trådbundet nätverk ändå, men trådlöst är ju smidigt när man har en laptop =)

Engvalls var här förut och firade ingen mindre än mig. Ett presentkort på Intersport fick jag. Det blir nog en tröja eller något =)
Jag och Tina pratade lite om min synskada och så. Hon sa, vilket nog många i släkten och så håller med om, att man ibland inte ens tänker på att jag är synskadad. Det kan vara både positivt och negativt. Negativt när de kanske glömmer det och pekar på något eller säger "Såg ni!" och positivt då jag utför något som vilken person som helst vilket gör att man inte tänker på att jag har ett funktionshinder.
I hemmiljön kan det nog vara så och det är ju bra. Man kanske t.ex. sitter och spelar kort eller pratar. Då märker man inte att jag inte ser, men det är i skolan och på allmäna platser som det märks då man är mer beroende av andra eftersom att man inte hittar och klarar sig lika bra som hemma. Det är då som många avskräcks och tycker att man är udda bara för att man behöver mer hjälp och inte riktigt är som alla andra, men skulle de vara med i hemmet så skulle de märka att man är som vilken seende person som helst.

Nu över till lite lättsammare toner =P
En bra reklam är ju den där om digital-TV.
En grabb och hans pappa sitter och ser på TV.
Grabben: Pappa, kan vi inte skaffa digital-TV?
pappan: Digital-TV, varför det?
Grabben: Men det finns fler kanaler.
Pappan: Fler kanaler..
Grabben: Men kolla här (häller ut en godisskål) ibland är du sugen på salt, ibland på surt, ibland sött. Det är därför det finns massor olika sorter att välja på. Och så blir det bättre bild, nu kollar vi utan parabol (tar av pappan glasögonen) och nu kollar vi med parabol (sätter på glaslgonen igen). Utan parabol, med parabol. Så får man bättre ljud. Nu hör vi på vanligt ljud och nu hör vi på surroundljud (Håller upp 2 skålar/tallrikar vid pappans öron och skriker). Fattaru?

Lite rörigt blev det med alla parenteser och så, men jag tror ni fattar vilken reklam jag syftar på =P

Till sist så vill jag bara säga att det är lågt att spruta vatten på sin granne, men inte lika lågt som Glokalnet ;P haha