Sommarhitts

Tid: 19:22:05
Datum: 2008-07-13
Kategori: Allmänt

Ja, jag tänkte lite på det här med sommarhitts.
De senaste årens officiella sommarhitts är väl ganska klara. I år är det väl utan tvekan I'm yours. Förra året var det Ingen sommar utan reggae och Umbrella. 2006 var det Who's da man, 2005 var det Schnapi och 2004 var det den hemskaste av de hemska Hej Monika, men det tyckte man ju inte då =P

Sedan funderade jag över mina sommarhitts.
Om vi börjar med 2005 så var det L'Amour toujours med Gigi D'Agostino, Will I ever med Alice DJ, Come with me med Special D och Scooter med Nessaja. Egentligen så var det bara L'Amour toujours av de här låtarna som var en äkta sommarhitt. Den hade jag på Johans mix 13. De andra 3 hade jag på Johans mix 12 som jag brände någon gång i maj har jag för mig och därmed så var de alltså försommarhitts egentligen, men man räknar de ändå som sommarhitts.
2006 var det lite klarare. Då var det Cascada med låten A neverending dream, Sonic med låten They call me Sonic ocg en riktig fjortislåt, nämligen Do you wonna be my fjortisboy som var sommarhitts. Alla dessa hade jag med på Johans mix 19 som jag gjorde den sommaren.
2007 är vi dock tillbaka i samma spår som 2005. Sommarhittsen för förra året var:
Vinylworxx feat. Lincy Cartella - Stop loving you
Lé bandmask - Vi sitter här i källarn
Jan Wayne & Scarlet - I touch myself (Hands up club mix)
Groove Coverage - The summerrain (Rob Mayth remix)
Genomgående för alla dessa låtar är att jag hörde de och laddade ner de i slutet av maj/början av juni, alltså också försommarhitts. Ändå blev de sommarhitts. Såhär i efterhand har även några till låtar som jag förknippar med förra sommaren blivit sommarhitts, men det skiter vi i nu. Johans mix 19 var förövrigt den första skivan jag gjorde som spelades med mina nya högtalare.

I år då. Jag tycker inte att jag har några riktiga sommarhitts än så länge. Det är vårlåtar som fortfarande håller i sig. Bl.a.
Coverfield - Together 4 ever 2.8 som jag hörde första gången i april
Discocrew - Här kommer Rebecca som jag också hörde i april
Sandra Gee - If you want me, även det en april-låt.
Den ända som kanske kan tänkas vara en sommarhitt är Valentine med låten Ingen vet som jag, liksom förra årets och 2005 års sommarhitts, laddade ner i maj.

Slutsatsen av det här blir alltså att de låtar som blir sommarhitts laddar jag ner på försommaren.
De låtar som jag hör någon gång under den verkliga sommaren och laddar ner då bränner jag inte ut på skiva förrän i augusti/september eftersom att jag då redan har bränt en ny skiva och de låtarna då får vänta till nästa skiva. De blir alltså eftersommar/hösthitts istället trots att de egentligen borde ha blivit sommarhitts.

Lite rörigt det där kanske, men jag hoppas ni läsare, om jag har några, hängde med =)

I övrigt så har jag nästan läst ut Stieg Larssons första bok Män som hatar kvinnor nu. Den är faktiskt riktigt bra. Det händer inte så mycket i början, men det hela utvecklas till ett nät av gamla mord och personer. Synd att Stieg inte fick uppleva sin framgång.. men har ni inte läst den så tycker jag att ni ska göra det =)

Kommentarer
Postat av: Anonym

hehe ja några läsare har du väl =P

2008-07-13 @ 19:34:56
Postat av: Johan

Och du är vem då om man får fråga? haha =)



Kul att du läser i alla fall =)

2008-07-13 @ 19:52:06
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: jojje

jag tror du har många läsare;D sommarhits, hm aa det stämde verkligen de du sa. och im yours äger<3 jag kan inte lyssna mig less på den låten haha.

2008-07-13 @ 20:55:38
URL: http://jojjez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: