Läskigt värre...

Tid: 22:09:00
Datum: 2008-06-04
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Imorse vaknade jag som vanligt. Jag drog på mig en T-shirt och ett par shorts och gick ner. Det var märkligt, tänkte jag. Det var så mörkt. Sedan kom jag in i köket och det var fortfarade mörkt. Jag kände på lysknapparna att ljuset var tänt. Då blev jag rädd. DEt var helt mörkt. Jag såg verkligen ingenting! Inte ens fönstren. Det gör jag i och för sig inte annars heller, men det var inte ens ljust. Helt mörkt var det. Jag tänkte ringa till Ögon och se om jag kunde få någon tid, men sådan tur var gick det över när jag åkte till skolan och jag såg som vanligt igen, d.v.s. ljus. Jag tror att jag ser ljus i alla fall, men jag kan inbilla mig bara för att jag vet att det ska vara ljust där, men det tror jag inte. Kanske till viss del, men inte helt och hållet. Ibland tycker jag nämligen att det är ljust fastän att det har blivit mörkt. T.ex. när man åker bil. Så blir det mörkt under tiden. Då tycker jag fortfarande att det är ljust i vindrutan, men inte åt sidorna...

Vi var på syrrans redovisning på Trojan förut. Jag har inte varit där sedan jag slutade 9:an och vilken skillnad säger jag bara! Då kunde jag gå själv där utan käpp eller något. Nu såg jag typ ingenting. Skulle jag ghå där nu så skulle jag behöva ledsagarhjälp där också. Förr såg jag också gränsen mellan väggen och golvet framme vid tavlan. Jag såg tavlan och ibland urskiljde jag läraren. Nu såg jag inte ens lamporna i taket. Jag såg bara att det var ljust, så det är ingen liten försämring sedan dess och den 1:a försämringen 2003 var ännu värre..
Inte för att skryta, men det var stor skillnad på oss och högstadiet när det gäller redovisningar. Vissa var duktiga, de hade ju bara jobbat med det sedan i torsdags, men många mumlade och nästan alla läste innantill och några tittade åt ett annat håll när de pratade m.m. Jag vet inte om man har blivit bortskämd med bra redovisningar nu för tiden eller vad det är, men stor skillnad var det i alla fall..

Dagens låt blir ingen mindre än.. Valentine - Ingen vet! Den är riktigt bra även om det är lite fjortistechno över den..
Sandra Gee har föresten varit med och gjort en EM-låt hörde jag på radion imorse när jag åkte till skolan..

Spike och jag var förövrigt hur trötta som helst idag. Jag somnade 1:30 inatt och han sov bara 1h.. Vi fick köpa oss en Cola var för att pigga upp oss lite..

Just det! Jag redovisade lokalhistorian idag om Vårfrukyrkan här i stan. Det gick väl sådär om jag ska säga vad jag tycker, men Spike fattade inte hur jag kunde memorera allting utantill =)