En sorgens dag...

Tid: 21:56:43
Datum: 2008-11-03
Kategori: Allmänt

För alla som håller på Ferrari är detta en sorgens dag.

Vilket race det blev igår. Lika spännande, om inte ännu mer spännande som förra året.
Precis före start började det ösregna så att starten blev framskjuten 10 minuter tills regnet hade lagt sig en aning. Istället för slicks blev det intermidiate som gällde.
I starten gjorde Kovalainen sitt jobb och stängde bakomvarande bilar från att köra om Hamilton som höll fjärdeplatsen, men Kovalainen fick offra sig och tappade både Vettel och Alonso. Vettel var uppe och högg på Hamilton men lyckades inte ta sig förbi. Trulli som hade startat tvåa snurrade efter några varv och halkade ner några platser. Jag kommer inte exakt ihåg hur det gick till, men Alonso tog sig upp på andraplatsen.
Depåsroppen gick och inget mer regn kom, men när det bara var några varv kvar mörknade det rejält över Intelagos och regnet kom igen. Med bara 5 varv kvar fick i princip alla gå i depå och sätta på intermidiates igen. Innan det tillfället låg Hamilton 4 med Vettel bakom sig som jagade och tog in och Kovalainen på 6:e platsen som en extra trygghet där i och med att Hamilton bara behövde komma femma för att bli världsmästare. Vettel hade varit uppe på andraplatsen ett tag, men han var tvungen att göra ett depåstopp mer än alla andra och åkte ner till femteplatsen. När regnet kom och alla gick in stannade Glock och Trulli ute på banan och chansade för att komma så högt upp som möjligt. Massa gick i depå och kom ut som ledare efter att alla hade gjort sona stopp. Vettel var fortfarande efter Hamilton, men med bara 3 varv kvar gick han förbi och Hamilton var nere på sjätteplatsen som gjorde att Massa blev världsmästare! Glock hade ju, i och med att han inte hade varit i depå, tagit över fjärdeplatsen och Kovalainen hade tappat lite. Hamilton hade inte en chans att hänga med Vettel och då, i det ögonblicket, trodde nog vi alla att Massa och Ferrari skulle klara det och Hamilton skulle tappa VM igen.
Så såg det också ut när Massa gick över mållinjen som segrare i Brasiliens Grand Prix 2008. Publiken var som tokiga, de hade fått en hemmavärldsmästare, i några sekunder, för än var det inte slut. Vettel drog visserligen ifrån Hamilton, men Glock på fjärdeplatsen orkade inte hålla ihop det hela och bröt på sista varvet, bara några kurvor från mål vilket innebar att Hamilton återigen var uppe på femteplatsen som gjorde honom till världsmästare. Så blev också fallet. Vettel var på väg att fixa VM åt Ferrari, men tack vare Glock klarade Hamilton av det i alla fall. Det var 6 sekunder från mål sa de. 6 sekunder! Stackars Massa. Närmre än såhär går det inte att vara utan att missa VM. Han var ju t.o.m. världsmästare när han gick över mållinjen, men så går Hamilton förbi Glock ändå och vinner VM med en poäng. Snacka om att publiken blev förbannad och det rök sittdynor o.d. sa Eje och Hamilton blev, något osportsligt, utbuad när han hade gått i depå. Jagg tror det var första gången Massa vann sitt hemmagrandprix, men en ledsnare segrare har jag nog aldrig sett. Han grät nästan på presskonferensen och det är förståligt. Jag, och alla andra Ferrarifans, lider med honom och sörjer idag. Jag tänkte faktiskt ha ett sorgband, men så blev det inte. Man kan inte låta bli att tycka synd om honom. Det var så nära så nära, men ändå går det inte hela vägen. 6 sekunder, eller bara några hundra meter från mål, var det. Hela teamet jublade och hoppade och dansade, men så blir det såhär.
Alla som håller på Mclaren och Lewis Hamilton är nog glada nu i alla fall. Det var så nära att det sket sig för honom, men han behöll lugnet och klarade det, men hade Glock bara hållit i några sekunder så... då hade det sett annorlunda ut och jag hade varit betydligt gladare, men sådant är livet. Det är bara att komma igen nästa år och då, då ska Massa bli världsmästare i Formel 1!
Det kommer jag nog dock att missa, för det här var nog det sista F1-racet jag kunde se om inte Viasat Motor tillkommer i Boxers utbud, men det ser inte så ut för tillfället...

I alla fall, Lewis Hamilton, världsmästare i Forel 1 år 2008 och Ferrari vinner konstruktörs-VM.

Bara för skojs skull så tar vi här alla värlsmästare de 10 senaste åren:
1999 - Mika Häkkinen Mclaren
2000 - Michael Schumacher Ferrari
2001 - Michael Schumacher Ferrari
2002 - Michael Schumacher Ferrari
2003 - Michael Schumacher - Ferrari
2004 - Michael Schumacher Ferrari
2005 - Fernando Alonso Renault
2006 - Fernando Alonso Renault
2007 - Kimi Reikkönen Ferrari
2008 - Lewis Hamilton Mclaren

Det är skön statistik och kolla på om man gillar Ferrari och framför allt, Michael Schumacher, historiens största legend innom F1, om man ser till statistiken. Ingen kommer slå hans rekord de närmsta 50-100 åren i alla fall skulle jag tro, eller vad säger ni? Jag har lite statistik på hans bedrifter någon stans, men det orkar jag inte ta fram nu. Det får bli en annan gång =)

Det var F1 2008 det och nu ska jag sova för jag är astrött =P

Kommentarer
Postat av: Anonym

sugen på gratis presentkort ifrån gina tricot eller hm?

bli medlem här och samla lätt ihop poäng:

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=67789



DET ÄR GRATIS OCH BUSENKELT =)

2008-11-04 @ 11:55:59
Postat av: Jessi

Vilken tur för mig att jag inte håller på Ferrari då :D





Hihi kram

2008-11-04 @ 19:28:09
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: peter pc carlsson

Jag har gjort en särskilld bild och text som tack för att vi vann.

Jag skriver till dig för att du givit kommentarer i en blogg om Cancer.





Kanske är du en av de drygt 1.200 personer som har givit pengar till insamlingen hos Barncancerfonden "Den jävla idioten". Då är du en av VINNARNA och får lägga upp det som finns på länken hos den blogg som startade insamlingen.



http://enbart.blogg.se/2008/november/081102-enbart-vinnare.html





Om inte så har du din chans att bidra till insamling mot barncancer.





Peter PC Carlsson

http://enbart.blogg.se

2008-11-04 @ 21:26:57
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Jag lovar, det finns nån för alla :)

2008-11-05 @ 18:18:42
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vill du orka så kan du orka!

2008-11-05 @ 18:21:27
URL: http://elitcyklist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: