Kategori: Leksand

Skit!
Det gick inte bra.
Malmö vann med 0-3...
Det var alltså första förlusten hemma den här säsongen och förra säsongen. Senast de förlorade hemma var väl säsongen 06/07 någon gång, men frågan är hur länge sedan det är som de inte gjorde ett ända mål på hemmaplan? Mot Malmö i kvalserien i våras var senaste nollan tror jag, men det var ju borta. Länge sedan var det i alla fall, men egentligen hade de ett mål inne som blev bortdömt bara för att de inte har investerat i målkameror i Allsvenskan! Det är ju asdåligt! Tänk om det här hade varit en avgörande match i kvalserien. Så blir ett mål bortdömt bara för att det inte finns några målkameror. Det är ju en hel del som står på spel där, rent ekonomimessigt sett, så det skulle de tjäna på. Jag tror de har pratat om att det ska vara målkameror i kvalserien nu i vår i alla fall, men ändå. Det borde finnas i hela serien för det var mål. Man såg på reprisbilderna, som domarna inte har tillgång till, att pucken var över mållinjen vilket man även skulle ha sett om man hade haft målkameror. Nu hade man inte det och det blev inget mål, men Malmö var inte värda segern tycker jag. I sista perioden var det bara Leksand. Efter halva perioden var det fortfarande nästan nyspolat nere hos Läck och Leksand hade 13-2 i skott eller något i den stilen, men inget mål och det var tack vare att Malmöspelarna offrades sig som de gjorde och för att deras målvakt storspelade samt att Leksand började matchen alldeles för dåligt. De måste ta tag i taktpinnen direkt och styra matchen. Nu var det Malmö som fick första målet, ett psykmål dessutom, bara en minut från paus och sedan fortsatte det. Leksand hade chanser, men det blev inga mål. Minst 2 stolpträffar hade man i alla fall och en hel del skott över och utanför. Får man inte in något mål trots att man har massor lägen blir man frustrerad och så blir det utvisningar osv. Det blir en negativ spiral. Man måste alltså börja bra från början. Dessutom gör man det hela lite för svårt för sig. Mot de lite sämre lagen, då kan de ha råd att vänta lite med skotten och göra lite snygga mål, men det har man inte råd med i sådana här matcher, men man gör det ändå. Boork och de sa att det är ett problem i Leksand. Att de bara tycker att det kommer ordna sig till kvalserien. Det gör det inte. Man måste jobba på det, precis som med allt annat. Man kan se det så att Leksand helt enkelt är för bra för de flesta lagen i Allsvenskan så när det blir lite tuffare matcher är man inte riktigt berädd på det och går bara ut och kör som man brukar, till 80-90% kanske ett tag tills man märker att det inte funkar. Då försöker man höja tempot och spela lite mer på topp, men då kan det redan vara för sent, som idag. Då ledde Malmö redan och visste att de kunde vinna och de offrade sig och alla spelade bra och då hjälper det inte att man rycker upp sig. Man måste vara på topp redan från start och första målet är mycket viktigt. Jag vet inte riktigt i vilka matcher Leksand inte har tagit ledningen, men det var ju i alla fall idag, mot AIK och mot Huddinge. Idag förlorade de, mot AIK förlorade de och mot Huddinge tappade man poäng. Så första målet är viktigt.
Nu är det väl bara att se fram emot nästa match som inte är förrän om en vecka eller något. Man ska glömma den här matchen men ändå ta med sig det man har lärt sig och se framåt. Vi leder ju serien med 4 poäng och en match mindre spelad fortfarande, så det är ju inte så jättedåligt ändå =)

Nu blev det mycket hockey här, både igår och idag. Ni som inte vill läsa om det får vänta tills imorgon, då skriver jag nog ett mer "vanligt" inlägg ;)