Uppvisning

Tid: 19:15:24
Datum: 2009-08-30
Kategori: Goalball

Då var våran uppvisning avklarad, men vi börjar med träningen i onsdags.

Det var ju den absolut första träningen av det slaget vi hade, men också den första träningen på över 3 månader och det märktes.
Onsdagsträningarna kommer inte att innehålla så mycket goalball. Det blir mer styrka, kondition och explosivitet.

Först pratade vi lite om hösten, träningar, upplägg, tävlingar osv.
En riktigt tråkig grej är att Andreas har blivit riktigt sjuk. Hans sjunt han har i ryggen har gått sönder, så han har fått vatten i ryggen och blivit lam från midjan och neråt. De vet inte om de kan operera honom i Sverige över huvud taget, men det hoppas jag verkligen att de kan! Stackarn!

Efter snacket körde vi lite uppvärmning. Lite armhävningar, joggning, situps och det vanliga.
Därefter fick vi vara lite försökskaniner på lite cirkelträning. Pelle visste inte hur det skulle gå, men det gick bra. Vi körde lite armhävningar, situps, step ups, lite bollövningar, både med goalballar och medicinbollar + lite annat. Albin hade fixat musik, så det blev en bra träning.
Mamma och pappa skjutsade mig första gången, men tanken är ju att jag ska åka taxi dit, men än så länge har jag varken fått något nytt färdtjänstkort, det gamla går ut imorgon, eller beviljat att jag får åka 2 gånger i veckan när jag vill, alltså utan att följa deras tidsschema. Så vi får väl se hur det blir på onsdag, om jag åker taxi eller om mamma och pappa får skjutsa mig då med.

Igår hade vi då uppvisning.
Anledningen till detta var att ÖHIF, Östergötlands handikappsidrottsförbund, fyller 40 år. Det firade vi genom att visa upp många av de sporter som ingår i föreningen. Det hela var öppet för allmänheten och folk fick prova på de olika sporterna om de ville.
Vi åkte ju till stugan på kräftskiva i fredags, vilken också var trevlig, även om jag inte gillar kräftor, så vi åkte direkt därifrån igår. Jag undrar när jag var vaken klockan 9 där senast. Det var nog några år sedan.
I alla fall så var det jag, mamma, pappa, Emma, Shep, Alle och Hasse som åkte dit. Resten skulle fixa inför firandet av min morbror som vi hade senare på eftermiddagen.

Klockan 11 skulle vi dra igång, men det blev tight. Våra mål var nämligen inte kompletta. Vi lånade ju ut dem till någon grej i Norrköping i somras och de har tydligen bytt skruvar och hållt på, så det var för korta skruvar eller så fattades de helt, så Pelle var ju måttligt glad. Inte nog med det så krånglade högtalarna när Albin skulle koppla in dem. Han skulle ju vara DJ under hela arrangemanget. Det fattades sladdar och grejer och jag vet inte om han fick ordning på det där till slut eller inte.

Till slut kom vi i alla fall igång. Vi värmde upp lite varpå vi spelade lite match som uppvisning så att folk skulle se. Tyvärr var det ganska stort där inne, så det ekade jättemycket + att de, efter ett tag, började spela rullstolspingis jämte oss. Det var ett klart störningsmoment, men det gjorde inte så mycket. Det var ju ändå bara en kul grej och inget allvarligt.
Jag har ingen aning om hur många som tittade på, men efter ett tag fick folk prova och först in var Emma och Hasse. Båda två gjorde det bra, men båda sa att det var läskigt. Emma ville inte spela mer efter ett tag, men Hasse spelade vidare. Mamma och pappa hoppade också in, så det blev jag, mamma och pappa mot Hasse, Jennifer och någon annan shomme som testade. Både mamma och pappa gjorde det bra och pappa gjorde faktiskt 2 mål. Mamma sköt lite snett, men det var jättesvårt tyckte hon, för hon tyckte att hon sköt rakt, men det var åt höger.

Till slut fikade vi lite innan Albin och jag sköt lite skottträning. Båda två behövde det. Ingen av oss tyckte att vi fick till det när vi spelade, men det kanske inte var så konstigt eftersom att vi inte hade tränat skott på över 3 månader. I slutet fick jag i alla fall till några hyfsade skott, men enhandsskotten gick inget vidare. Däremot tvåhansskotten gick riktigt bra där på slutet.
Vi får se hur det går. Nästa lördag är första officiella träningen.

Ett tråkigt besked är dock att det inte blir någon tävling i Karlstad om 2 veckor. De "hann inte" hade de sagt till Pelle. Han kontaktade dem efter sin semester och frågade hur det blev, men de har inte svarat. Så mailade han igen, han messade och ringde säkert också, men ingen svarade. Till slut fick han tag i någon där som sa att de inte hann fixa något. Det är lite dåligt tycker jag. De har ju ändå haft ganska gott om tid på sig, men de ville gärna komma hit till oss.

Efter uppvisningen åkte vi tillbaka till stugan där vi firade Mats. Det var trevligt, men det var nog sista gången jag var där i år, för nu märks det att det börjar bli höst. Usch.
Emma, Alle och jag åkte hem senare på kvällen och idag har jag bara suttit här. Fixat min tyska artikel har jag äntligen gjort också. Alle sa att i trean blir man lätt slö och skjuter upp saker och ting till i sista minuten och det märker jag redan. Så har jag aldrig gjort förut, men nu tar det emot och värre lär det väl bli. Även fast det inte är så jättemycket att göra så känns det ändå segt, men man överlever väl.

Leksand träningsmatchade förövrigt idag. Det var en match som mycket möjligt kan bli en seriefinal senare i vinter, AIK - Leksand. Trots det var det nästan ingen bevakning alls. Både jag och en kompis satt och letade efter livereferat, men hittade inget. Det ända var lite uppdateringar på Leksands hemsida. 3-0 till de vita och blå slutade det i alla fall i en ganska grinig match. Markus Persson, den nye kanadensaren, Elias Godoy och Jesper Ollas gjorde målen. Leksand var dessutom helt överlägsna i klackkampen.
Nästa match är på tisdag eller onsdag mot Tingsryd i Tingsryd. Matchen börjar 19:00 och den borde Leksand vinna, men man vet aldrig. Bofors har ju t.ex. tydligen haft det lite kämpigt med div 1-klubbar här på försäsongen.

Dagens låt blir Whitney Houston - One moment in time. En riktigt fin låt. Hon har gjort många bra låtar. Nu ska hon ju släppa ny skiva, men frågan är hur bra den är. Jag lyssnade på titelspåret, om jag inte minns helt fel, I look to you, men jag tyckte inte den var så jättebra. Hennes röst har förändrats mycket. Man hör fortfarande att det är hon, men inte alls lika bra som det var en gång i tiden.


Kommentarer
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En må bra blogg om självkänsla och positivt tänkande



Sv: Hej! Vilket smart tips att lägga ut godiset som pris för att man gjort läxan.. själv åt jag godis hela tiden när jag pluggade..haha. Jobbet jag sökte var ett inventerarjobb, det är bättre än inget =)



Du verkar också vara en trevlig kille Johan, du är den enda killen som läser min blogg, vad jag vet iallafall.. om inte annat den enda blinda. Vilket jag tycker är oerhört fascinerande =)



Vilken dålig stil gällande tävlingen i Karlstad, vad trist! Det där med att skjuta upp saker känner jag igen dock, i trean så gjorde jag mitt projektarbete i slutet.. men lyckades få MVG på det (gjorde en tjejtidning på internet typ)



Om Whitneys röst har ändrats ska du veta att hennes utseende på omslaget också har förändrats, om jag inte minns fel, så har hon retuscherats ganska mycket.. kram

2009-08-31 @ 10:34:16
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Får ta och kolla in hennes blogg när jag pluggat klart då, tack för tipset =).



Mja, jag ser inte direkt bra ut enligt mig själv, däremot har andra svårt att förstå att jag inte tycker det. Själv bryr jag mig itne jätte mycket om hur andra ser ut, säkert mycekt för att jag själv inte tycker jag ser bra ut och tycker därför det är viktigare att man har en fin insida =).

2009-08-31 @ 19:16:16
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: TAck tack :P De hade jag, trots att ja somnade på slutet .. haha :P



Usch då, vf hade du inte tränat på 3 månader så? :O

KRam

2009-08-31 @ 19:29:56
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: jennii

D e inte så att d finns en fast design..utan jag får designa den bäst jag vill...å så här ville jag ha den =)

Visst..jag kan baka massor åt dig =0))

2009-08-31 @ 20:01:04
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: amanda

Åhh hade verkligen velat sett hur goalball går till :D

Du får visa måg någon dag!

Allt bra annars? :)

2009-08-31 @ 21:46:26
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: amanda

Jag vet inte. Vi slutade prata, liksom. Ha skaffade tjej och jag kom liksom i kläm antar jag. Det avtog snabbt, saknar honom ibland, men är glad för den tiden jag fick med honom.



Med mig? Jorå, är sjuk men annars funkar det bra.

haft en bra dag annars? :)

2009-08-31 @ 22:08:58
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; Hahaha, nej det är väl inte så smart om man somnar när man ska plugga, då blir det ju riktigt jobbigt ;D.

2009-09-01 @ 08:03:16
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: Då åker ja till sthlm & ska gå på sommarkrysset & se på Ola :D yeeey :D haha



Aha okej, men du kommer igång :)



kram

2009-09-01 @ 10:31:57
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: haha nu va de nån som sa att de va spexfoto iaf, men ja fatta inte ett skit. aja vi var utklädda i vilket fall som helst! hahah

Vi va blad & våran lärare va blomma. för han heter blad i efternamn :P hahah



KRAM

2009-09-01 @ 19:16:28
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: De är för att ja godkänner mina o de försvinner tydligen i månadsskiftet... vilket inte ja hade fattat -.-' men de är segt ändå...



Haha okej, de låter lite som vanligt :P vf va alla oliak för då?



kram

2009-09-01 @ 19:42:15
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; jag blir snart knäpp på detta pluggandet! Det är seriöst de enda jag gör :s.

2009-09-01 @ 19:52:32
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Elina

Ett varv var typ en km :P Alla sög! Man skulle klara det på 25 min liksom.. Men dålig kondis efter sommaren..



Hehhe kanske det kanske, jag är iaf grym på köttförssås! ;)

2009-09-02 @ 09:30:17
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: jennii

Ja, jag vet inte riktigt varför man inte kan kommentera inlägget om filmen...men tror att d e för att jag inte skrev nån "Topic" överst på inlägget...men helt säker e jag inte.

2009-09-02 @ 09:46:05
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: amanda

taaack :)

Jo, det är ju det. Men vem vet, en del vänner kommer tillbaka :)

Haft en bra dag? :)

2009-09-02 @ 13:54:24
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: amanda

Haha, nej. Inte pizza nej, ogillar det verkligen. Kan äta om jag blir bjuden, men annars inte. Och kaffe tänker jag aldrig inte röra :P

Allt bra med dig annars? :)

2009-09-02 @ 22:30:00
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: amanda

Haha, Pizza och kaffe är INTE gott! Och så är det med det ;)



Jag borde också sova, har inte sovit mycket inatt på grund av hosta..

Jorå, det börjar bli bättre. Halsen gör fortfarande ont och jag har svårt att andas ibland, men det bli bättre. Det känns skönt :)

2009-09-02 @ 22:37:37
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag googlade på japansk badrumsgas å vet du vad jag fick upp? Din blogg =0)) Den du..

Har aldrig hört talas om d förens nu..d e riktigt stört..att man ens kommer på tanken.

D känns som om att media verkligen vill göra människor rädda..sanslöst!! Apropå han som dog..så vitt jag har hört hade han Aids oxå.

2009-09-02 @ 23:00:48
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: anna

Svar: Okej, ja jag bor i skåne, vid helsinborg ungefär men jag kanske kan åka dit någon gång och försöka se :)



Ja, helgen var bra trots att jag inte gjorde något speciellt, men nu är det snart helg igen :) Hur var din helg då?

2009-09-03 @ 09:51:16
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, nu vet jag inte om d e sant..men d e vad jag läst iaf.

Jag tycker likadant me folk som tar droger..ett sånt idioti!! Varför vill man skada sig själv å sin kropp till den grad? Tror nog inte jag vill veta heller.



Ja, jag kommer inte heller in för tillfället..d löser sig säkert till kvällen.

2009-09-03 @ 14:34:53
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: amanda

Jaa, men klarar verkligen av hajar!! Usch dör bara på tanken om dem..



Nej, usch stackare. Bara att vila. Vila i minst 2 veckor så brukar det bli bra.



Nej, jag känner inget ;) Förlorar luktsinnet när det gäller kaffe! :P



Jorå, det blir bättre! Känner mig plus idag!



Hur är det med dig? :)

2009-09-03 @ 16:14:01
URL: http://amandusss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: