Gurkorna fick revansch

Tid: 21:57:18
Datum: 2009-12-10
Kategori: Leksand

Igår spelades 4 matcher i hockeyallsvenskan.
Leksand åkte ner till Västerås för 2:a gången den här säsongen. 1:a gången var i 1:a omgången. Då vann Leksand med 2-3 efter att Ekman-Larsson avgjorde med bara några sekunder kvar.

Den här gången öppnades det ganska jämnt, men så fick "Djurgårdarn", Niklas Andersson, en utvisning mot sig. Dessförinnan hade Leksand klarat av 2 numerära underlägen, men den här gången lyckades man inte hålla emot och Västerås hade 1-0. Leksand kontrade dock snabbt och bara sekunder senare kviterade Daniel Hermansson, nyförvärvet från Brynäs! Det var inget dåligt mål han fick till heller! Han rundade 2 Västeråsare och stänkte in pucken bakom Johan Talberg i Västeråskassen.
Ytterligare några sekunder senare var det Pelle Prestberg som såg till att Leksand hade vänt matchen på mindre än en minut.

1-2 stod sig perioden ut. I den 2:a var det Västerås som hade det mesta. Leksand kom inte alls upp i samma fart som i 1:a perioden och mycket välförtjänt var det kviterat efter ungefär 10 minuter. Ett signum för den här matchen var täta mål, för nu var det Västerås tur att vända på steken på bara några minuter. Plötsligt stod det 3-2.

I sista perioden Var det återigen Leksand som kviterade genom samme Pelle Prestberg igen och sedan tog ledningen med 3-4 efter en rejäl smörpass från Oliver Ekman-Larsson till Peter Nordström, som bara hade att slå in ledningsmålet.
Ledningen höll dock inte länge, för ca 2 minuter senare var det återigen kviterat.

Det blev till slut förlängning, men egentligen skulle det ha varit 3 poäng till Leksand, för minst 2 av Västeråsarnas mål var slarv från Leksandsförsvaret. Ett av målen var det Stefan Lassen som passade ut till ingen alls, varpå Åslin, tror jag det var, sköt på utsidan av egen målbur. Pucken studsade ut till en Västeråsare som bara hade att slå in den. Lite slarvigt spelat.

I sudden var det också Västerås som drog det längsta strået och avgjorde efter 1:36 genom Patrik Yetman.
Imorgon har Leksand dock chansen att revanschera sig igen, för då är det returmöte hemma i Ejendals arena. Tidigare idag var 5700 biljetter sålda, så det pekar på en ganska bra publiksiffra.

Övriga matcher igår slutade med att Mora slog Björklöven borta med 1-3, Almtuna slog Troja med 4-2 efter att Troja tog ledningen med 0-1 och Borås som lyckades klara 2-3 efter straffar hemma mot Växjö. Samtliga av Växjös mål gjordes av David Lundbom.

I tisdags spelades de andra 3 matcherna. Då var det AIK som bortaslog Malmö i toppmötet nere i Malmö med 2-3. Örebro vann med 4-3 mot Bofors efter att man tappade 3-1 med 9 minuter kvar till 3-3. Oskarshamn fortsatte att närma sig Troja på 13:e plats när man vann på straffar över Sundsvall.

Leksand leder alltså fortfarande tabellen med 54 poäng, 2 före Växjö och 4 före AIK. Bakom AIK, på 4:e plats är numera Mora med 49 pinnar. Bofors har 48 och Malmö är hastigt och lustigt nere på 6:e plats med sina 46 poäng och Almtuna har den sista playoff-platsen. Borås är 8 poäng från Playoff numera. Inget lag har under 20 poäng nu heller, eftersom att Oskarshamn har klättrat upp på 21 poäng.

Halva säsongen är spelad och man kan notera att Leksand har gjort flest mål med sina 94 mål. Örebro ligger 2:a där med 92 kassar. Växjö och Mora har mäktat med 90 mål vardera och Malmö har gjort 88. Minst mål har inte helt oväntat Oskarshamn gjort, bara 50st. Björklöven har gjort 53, Sundsvall 55 och Troja 59.

Minst insläppta mål har Almtuna. Bara 55 puckar har letat sig förbi Almtunamålvakten. AIK har släppt in 63, Leksand 65 och Växjö 66. Här kan man notera att Oskarshamn faktiskt har släppt in 5:e minst mål med sina 71.
Överlägset flest mål bakåt har Örebro, hela 109 mål. Det är 30 fler än Troja som har släppt in 89. Före dessa båda lag skiljer det ändast 2 mål mellan plats 9 och 12 på den listan. 9:a är Bofors och 12:a är Borås.

Leksand har alltså bäst +/-, +29. AIK och Växjö har +24, Malmö +14 och Mora +12. Sämst +/- har faktiskt inte Örebro tack vare sin fina målproduktion. Sämst +/- har Troja med -31 och Sundsvall är näst sist med -22.

Så ligger det alltså till i Allsvenskan.
Elitserien spelar just i detta nu och Luleå kvitterade till 3-3 mot Timrå efter att Timrå hade 0-3. LHC vann mot SSK med 0-5. Även Djurgården fick till en storseger när man slog Rögle med 5-1. Färjestad vann med 3-2 hemma mot Skellefteå, även om det var nära där för Skellefteå. HV vann även de med 3-2 borta mot Brynäs, där förövrigt Eddie Läck stod.

Ingen Divition 1-hockey blir det idag.
Istället kan jag meddela att jag har sjukt mycket att göra nu innan jul. Läste gamla inlägg från förra året i december och då tyckte jag att jag hade mycket att göra. Det var 3 saker. Nu är det 7. 7 saker innan nästa torsdag. 3 skriftliga prov, 2 muntliga prov inklusive muntliga nationella i svenska B, en muntlig redovisning och en naturläxa. Så nu är det plugg plugg plugg som gäller den närmsta tiden. Idag var det full fokus på tyskan, som vi har prov på imorgon. Det är glosor + gramatik. Konjunktiv och grejer. Det låter väl kul? Det gör ju inte saken bättre att jag har varit svintrött idag heller. Jag var inte alls trött igår när jag skulle sova, så jag låg och läste halva natten och somnade inte förrän 3:30. Sedan skulle jag upp 7.

Så, nu blir det en sista koll på tyskan och sedan får jag, och även ni, hålla tummarna för att det går bra imorgon!
Morgondagens stora grej är dock Leksand - Västerås imorgon kväll klockan 19:00. Allsvenskt hockeyextra blir det nog då =)

Har vi någon låt idag då? Nej, vi tar istället ett klipp med Superstars just mot Västerås för några år sedan, här när Jonas Elofsson gör 1-0!


Kommentarer
Postat av: Emeliié

men oj , synskadad , hur då :O

stackare, jag vet ej vad jag ska fråga, men förstår om du har det jobbigt.

alltså vi har ju har ju haft jobbigt båda två fast på olika sätt :( :)

2009-12-10 @ 22:32:19
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Jenny

Haha å har vi en kaffeälskare här med mån tro ?;)Åh vilken lättnad då är jag inte ensam om att inte kunna tackla de där livsfarliga löparbanden. Allvarligt, de borde varna för klumpiga personer, eller haha varna klumpiga personer heter det kanske. Ingen idé att varna maskinen FÖR klumpiga personer. Nu är jag trött, det märks jag har ingen aning om vad jag skriver, haha ;) Hoppas du får en trevlig och god natt :)

2009-12-10 @ 23:22:40
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Jessie James

haha nja jag tror inte heller på alkoholhaltiga. snarare nyttiga :)



jo då dagen har varit bra förrutom att det är skit väder...!

2009-12-11 @ 00:24:40
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Hanna

hej hej

ja et va ett tag sen.har inte haft tid eller ork att läsa en massa bloggar,så därför har jag inte heller lämnat avtryck;)

jag bor en bit från helsingborg,så det med vattnet berörde inte mig;)

jag hoppas du får en fin helg JOhan

kram

2009-12-11 @ 10:59:01
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Inte kul när laget ska slarva sådär och släppa in mål :S

...Inte illa att ligga etta i tabellen inte!



Haha ja det är kul, inget som man får göra året runt, promenera lättklädd i snö ;)



Förlust blev det, uddamålsförlust :/ Alltså, nu på lördag, det är ett MÅSTE för oss att vinna mot Frölunda, inget annat är ett alternativ nu innan uppehållet till jul.



Jaa vi har ganska mycket vi med, jobbigt det där :S Eller vi har ändå inte så farligt, men nog är det en del!

2009-12-11 @ 13:07:07
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Mm, det gick nog bra, det gick inte helt åt skogen iallafall. :)

- Jag har hår nästan ner till midjan, fattas kanske 10-15 cm bara. Hm.. beskriva mig själv. Ska försöka. Ljusbrunt hår, blåa ögon, glasögon ibland med oftast linser, lite vågigt hår naturligt men har hellre lite lockar eller helt platt, tjockt hår, oftast bara smink om jag ska göra nåt speciellt eller verkligen känner för det, ganska kort (1,63).. du då? :)

- Det är jättegoda kakor! ♥



Gurkorna.. haha.. (A)

2009-12-11 @ 13:11:31
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jenny

Lis bet Palme ;) Men däremot fattade jag inte din, haha? Jag ska flytta till Bromsten vet du vart det ligger? Ja men att sätta upp sådan tape är faktiskt ett bra alternativ, det borde de göra på alla gym :)

Hehe hur mycket kaffe? Hmm ja det kanske blir två-tre koppar om dagen, det beror lite på hur trött jag är. Jag skulle verkligen behöva en nu känner jag:)

2009-12-11 @ 17:11:18
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: anna

Hoppas tyskaprovet gick bra :) har också sjukt mycket sista veckan, men noll motivation, haha! Men det löser sig väl..



Svar: Det är bara att ta massa kedjor och testa sig fram och se om det blir snyggt eller inte!



Jag beställde på coolstuff, men den godkändes ej för jag är inte 18 än, men såg nu att de hade postförskott och det brukar funka så, ska testa i helgen :)



Vi går i skolan i olika städer och hinner inte träffas så mycket iom det, för man har ju andra vänner, träning, jobb också..

Men vi brukar ändå prata typ varje dag :)



Händer i helgen? :)

2009-12-11 @ 17:28:32
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Ja det tycker jag du ska göra, haha här nöts det julmusik! ;)



Precis =) Aha men vad kul! Vilka är det linköping möter då? Var det brynäs dom skulle spela mot?



Jomen samma här, försvaret har tidigare varit våran starka sida, men nu ser det inte lika perfekt ut längre, tvärtom.

Lycka till med matchen ikväll nu!



Åh det är så jobbigt när det ska vara så mycket plugg, men bra att tyskaprovet gick bra då! Själv är jag så dålig på språk (har problem med engelska, vet inte hur jag ska kunna klara engelska B), men jag skulle däremot vilja lära mig finska :D

2009-12-11 @ 19:30:03
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Hanna

jag gillar min mobil faktiskt=)har inte haft strul alls med min touch och jag tyckte den va värt varje krona=)Jag gillar ju att sticka ut och inte vara som alla andra,men ingen överdriven pimpning;)

kram

2009-12-11 @ 20:08:05
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Emeliié

hurb gör du med denna blogg då ?

alltså hur vet du va du lägger upp och allt ?

2009-12-11 @ 20:23:44
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Jenny

Hmm, det ligger ungefär 12 minuter från sthlm city så det är rätt så bra läge :) Jajemensan det är en lägenhet:) Attan attan, jag förlorade! Jag kommer få svepa en häxblandning gjord av polaren, usch haha

2009-12-11 @ 23:31:11
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Åh, katter är så söta då de är sådär härligt nyfikna. De vill liksom undersöka allt nytt. :)

- Det gör jag med. Det kan vara allt från en vecka framåt, till ett år eller fem eller kanske tio år. Jag undrar vad jag är nånstans, hur jag känner, vad jag gör och allt möjligt. På tal om allt det här, vad tror du att du gör i framtiden?

- Det är ganska kul det där vilken uppfattning man har av folks utseende innan man har sett de. En av mina bästa vänner träffade jag på Internet, och jag trodde av nån anledning att hon skulle ha svart hår (eller åtminstone mörkt) och typ glasögon med såna där snygga ganska tjocka bågar. Men hon ser verkligen inte alls ut så. Så det är lite kul det där.

- Hm.. hur menar du med ingen speciell färg längre? Förlorar ögon sin färg om man är blind? Varför isåfall?

2009-12-11 @ 23:31:39
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Åh jag tycker att ribban är så himla hög i år! Ovanligt bra, men Calle skulle HELT KLART vinna. ÅÅh, att fjortisar helatiden måste ringa in och rösta på den "snygga", och dom lägger väll röst på röst för dom vet int ens hur dom ska använda pengarna :/



sv. Såg att det slutade 3-1 tillslut, grattis!

Okej haha, ja då kan du nog hålla på lhc ;)



Det var ju inte dåligt det där, bra betyg!

Haha ja jag får höra ord då och då från na, nog för att jag är så dålig på att lära in mig glosor (A) Men nog har jag lärt mig lite fraser, ord och sånt dära ! Haha

2009-12-12 @ 11:59:43
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Jo det är det!



Oj så länge, det är steg 5 va? Jag är på steg 4 och tycker det är svårt och jag hade ändå väldigt lätt för steg 3 liksom..



Ja, det är så himla segt! Jag fyller 18 i februari, så bara lite drygt två månader :)



Okej, det är svårt att hålla kontakten om man inte ses så ofta, tyvärr. Jagar glidit ifrån en del vänner, för att vi inte ses så ofta och sånt är tråkigt..

2009-12-12 @ 14:03:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jennii

Nu har jag inte varit här inne & sagt hej på ett tag, så "Hej hej!" =0))

Det är så mkt med jobb & hinna köpa julklappar...& ibland känner jag att tiden inte räcker till.



SV. Ja, det är många som har fått feber eller migrän efter vaccinet..som jag känner iaf. Vaccinet räcker iaf 6 månader, men jag tror att det kommer något nytt nästa år.



Kramar i mängder!!

2009-12-12 @ 17:35:45
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: Emeliié

oj va häftigt, eller alltså att det finns sånna hjälpmedel :)

2009-12-12 @ 21:01:07
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: tess

Nu kan man läsa de jag utlovade...



Jag har haft bra dagar nu och jag är så glad för detta. Nu har jag kört min ena grabb till ishallen för de ska iväg och spela bandy.



Ha nu en go dag vi ska ge oss ut i det kalla och fina vädret och gå en promenad innan jag ska steka köttbullar till jul.



kramen

2009-12-13 @ 09:18:00
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Nicolina

Hej!

Jo jag vet! Ledsagningen har la aldrig riktigt funkat jättebra där på SJ men nu blev det ju extra bökigt pga någon omorganisation… Hört det förut? =p Man blir så trött!



Jo precis, det är till henne jag ska.



Kram

2009-12-13 @ 12:11:35
URL: http://pernheim.blogspot.com
Postat av: Nicolina

Hej!

Ja det var ju synd att ni inte gick vidare!

Jo klart det e lite trist att ni blir för gamla, Men det finns ju andra tävlingar ni kan vara med på, typ Stockholm games och så. Ska ni va med på Malmö Open?

men du får se till att ni får in lite yngre spelare så LHIF endå har med ett lag i Canon cup nästa år! Jennifer kan ju fortfarande vara med, men hon kan ju inte gärna spela själv =)



Kram

2009-12-13 @ 12:17:39
URL: http://pernheim.blogspot.com
Postat av: Malin

Lycka till med tyskan =)

2009-12-13 @ 13:07:09
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Ja, jag kanske har ett bra musiköra.. eller så inte. hehe. Bara tur ;) Är tondöv. hehehe.



G är bra. Tyska är svårt tycker jag...



hehe, mitt besökarantal är inte alls bra egentligen. Men jag bloggar ju inte alls nu för tiden. Det brukar ligga mellan 5-15 per dag typ ;) Men jag svarar ju sällan på kommentarer nu heller...

2009-12-13 @ 13:44:41
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Emeliié

jag älskade matchen :D

2009-12-13 @ 15:45:24
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: tess

Ja jag uppskattar julmaten. Det gör jag men sedan är jag itne slavisk och ska ha allt som finns. Jag gör ett mindre julbord... sista åren har jag inte ens gjort en skinka för det går inte åt utan har köpt någon annan god skinka... annars är det Jansson... ungsomelett, prinskorv rödbetssallad. Köttbullar. Lite sill. Rödkå och revbensspjäll. Vare sig mer eller mindre...



//tess

2009-12-13 @ 17:44:24
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Himla insatt i hockey är du!



Svar: hmm, vi hade ingen sladd (och inget bra ljud)så det blev som det blev;)

2009-12-13 @ 19:15:48
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: MATILDA

sv. Oj det var inte dåligt, det var effektivt spelat av leksand då!

Motsatsen till effektivitet så är man inne på AIK's spel(...). Får verkligen hoppas att det är ett nytt lag efter jul. Det är inte klokt, 7 RAKA FÖRLUSTER, så dåligt har det inte gått sen vi gick upp. Men det är ett under att vi ändå fortfarande kan ligga på en 5e plats... Man ska vara glad över att vi tog så pass bra med poäng innan svackan!



Okej haha, ja hmm.. Jag hade nog också hållt på LHC. Brynäs är väll varken hat/älsk-lag, men deras spel tycker jag inte är lika underhållande att se på om man jämför med andra =)

2009-12-13 @ 19:41:52
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emmeli

nej inga planer inför helgen, själv då?:)

2009-12-16 @ 16:00:50
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Emmeli

haha tackar som frågar! Jag har faktiskt funderat på det själv:P Förr hade jag ett distansförhållande i 9 månader, och det funkade väll ganska bra. Men nu när jag hittat Jonatan, som jag sover med varje natt, och allting tror jag fan inte att jag skulle klara av det:P haha!



Skulle du klara av det?



Hehe okej:)

2009-12-17 @ 18:43:59
URL: http://emmeliluu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: