Julupehåll och göddigt väder!

Tid: 19:50:59
Datum: 2009-12-19
Kategori: Goalball

Då ska vi se här då om vi kan redogöra lite för de 2 sista träningarna innan juluppehållet.
Först var det ju onsdagsträningen där vi körde väldigt mycket fokus på skott. Clara flyttade den dagen, så hon var inte med, utan det var Pelle som höll i det hela.
Det blev som sagt väldigt mycket skottträning och det går väl sakterliga framåt. Dock tyckte jag inte att jag fick till de vanliga skotten med fullföljd rörelse lika bra som veckan innan, men snurrskotten gick hyfsat. Dock är det ju någon slags felvariant av snurrskott. Nicolina försökte förklara för mig på msn hur man egentligen ska göra, men det lät ju bara konstigt tyckte jag. Jag fattar att man ska ha skottarmen lite mer ut så att man får större rörelse på armen än vad jag har, men andra armen ska man ha åt andra hållet som någon slags balansarm. Det lät skumt tyckte jag. Vi får väl träna vidare så får vi se vad som händer. När jag har armen lite längre ut nu tappar jag bollen, så det går inte, men det är väl bara att träna.

En lite rolig grej var ju att jag sprang rakt in i Jennifer när jag skulle skjuta ett skott. Hon hade varit och hämtat en boll som låg strax framför mig. Så gjorde jag en snurr där och fick iväg något slags skott samtidigt som jag själv tacklade till hennes ben/mage. Det var lite kul. Annars hände väl inget nämnvärt.
På lördagen körde vi också mycket skott. Då gick det däremot inte alls bra. Moster och mormor var och tittade på, men det gick verkligen svindåligt. Jag fick inte till något alls. Snurrskotten blev antingen för höga eller för låga och de vanliga skotten fick jag inte heller till.

Efter skottträningen körde vi lite försvar och det gick i alla fall lite bättre. Jag tränade på center och högerback. Centern går bättre och bättre, men Albin är fortfarande våran givne center.

Sist körde vi lite match. Vi var bara 5 på träningen, så jag och Jennifer fick köra 2. Matchen gick bra och jag tror faktiskt vi vann.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att det blev bättre och bättre ju längre träningen gick, men det var ju absolut inte en av mina bättre träningar.
Nu är det uppehåll tills onsdagen vecka 2 då vi börjar med fysen. Nu blir det dock inte så mycket fys fram till Malmö. Det blir mest fokus på skotten.

Igår blev det en totalt meningslös dag i skolan. Jag gick upp som vanligt och åkte till skolan. Både jag och Spike tyckte det var lite konstigt att ingen hade kommit vid 8. Kevin var dock där för att göra sitt filosofiprov, men vi andra hade tydligen ingen lektion. Antagligen hade de sagt det när de gjorde provet dagen innan, men då satt ju jag i ett annat rum, så det visste inte jag.
Lektionen efter skulle vi ha eget arbete och efter det är det en håltimme på ca 2,5 timmar. Så nästa lektion började inte förrän 1. Så jag skulle alltså vänta i 5 timmar på en lektion. Det hade jag ingen som helst lust med, så jag åkte hem istället och hade alltså gått upp helt i onödan.

Dagen spenderades till största delen vid datorn. jag läste ifatt massa bloggar jag inte hade läst under de dagarna jag pluggade, läste på Leksands hemsida och grejade med lite annat. Framåt kvällen gjorde jag lite nytta också och slog in de flesta av mina paket. Nu ska jag bara köpa något åt morbror och till julklappsspelet så är allt klart =)

Idag var det en riktig vinterdag!
Jag gick och la mig 2:30 igår och sov till 12. Då var det -15 grader och strårlande sol, så jag, mamma, Emma och Shep gick ut och gick en sväng. Jag tog med mig kameran och tog lite fina vinterbilder + att jag filmade lite med videokameran.
Det var skönt att komma ut lite. Jag vet inte hur länge sen det var jag var ute och gick, men när det är sådant här väder måste man ju nästan bara gå ut.
När vi kom in blev det lite mer glögg, precis som igår. Jag har druckit alldeles för lite glögg i år, så det är bara att förbättra den statistiken lite innan jul =)

Imorgon ska vi hugga gran och för en gångs skull blir det snö! :) Det var några år sedan det var det nu.

Dagens låt blir faktiskt Carola igen, Himlen i min famn!


Kommentarer
Postat av: MATILDA

Jaa, älskar julmys, det är nog det allra bästa med julen!



Okej, jaa det håller jag med dig om, Greveholm har ju helt klart varit bäst under uppväxten! Haha jag minns att jag tyckte det där skelettet var hemskt, numera skrattar man bara åt det x)



Ttvå av mina lillebrorsor sja alltid se julkalendern på morgonen, och har några gånger kollat lite =) Om man ska jämföra med dom senaste årens så tycker jag den verkar bra, men däremot dålig till skillnad från sånt som gick när man själv var liten ;P

2009-12-20 @ 14:18:03
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jaha haha, jenniferlovstrom.blogg.se heter hon iaf =)



Nej jag såg det inte, och det är jag glad över :S Fick rapportering av mamsen, vad surt det lät alltså... Men idag är det mot Finland! Ska du se?

2009-12-20 @ 14:42:48
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Malin

Himlen i min famn är nog årets jullåt. Tycker alla pratar om den i år (fast den funnits i flera år). ;P

2009-12-20 @ 16:00:46
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: anna

Så segt när man kommer till skolan och så har man typ sjukt lång håla!



Måste också slå in julklappar idag, jag beställde förresten från coolstuff, det blev en usb massagegrej till min bror och nagellackstorkare till en kompis! :)



Svar: Ja, det har snöat jättemycket, jag kommer inte ens ihåg när det var såhär mycket snö sist :s



Nej det blev ingen avslutning :( Det är den första jag missat någonsin, har varit på alla andra genom åren..



Det är bra att du har lätt för att lära dig :) Jag är nog en av de som måste plugga mer för att få bra betyg, iaf när det är typ ämnen när man ska läsa mycket som t.ex. geografi och naturkunskap.



Nej bara lite matte under lovet, själv? :)



Okej, jag har idrott och design som icke pluggämnen:)

2009-12-20 @ 16:11:34
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Nämen just jaa! Haha kommer på nu att jag å Jenne en gång för ganska länge sen började pratade om andra hockeyintresserade bloggare, och då kom vi fram till att vi båda besökte din blogg ;D



Jag tippar att det slutar 3-3 efter sudden jag! Haha jag satsar stenhårt på det B-) Nej men jag tycker inte det är särskilt underhållande att se kronorna spela numera, känner mig inte så insatt faktiskt. :S Eller nog följer jag deras matcher, men om man ska jämföra med småkronorna så är det rent trist!



Haha ja, det är så kul, som du säger får man tillbaka gamla minnen! =)



Ja precis! Det är som inget man kan göra något åt, men så länge man fortfarande gillar och njuter av julen så ;)

2009-12-20 @ 18:50:11
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

VAAAAAA??? Gillar inte du lutfisk?? Ja jag får en chock här hemma. LER. Du är lika kräsen som mitt ex... JOhan från Skänninge ha ha ha... Ja han hette ju så...

Å va från skänninge.



Daniel säger att man kan köpa nått mixerbird från hobbex... sedan gör man inspelningar som man sedan lägger upp på webben. Men då får man inte spela musik det måste man ha tillstånd och betala STIM för. Men visst kan man kolla upp detta. Tror detta mixerbord kostar ca 1700kr... Har bett min son Oskar fråga sin kompis hur det går till lite.



Anna har inga celler i hjärnan alls... ler. Men synas vill hon.



//Tess

2009-12-20 @ 18:56:27
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Nej ja veeet... men alltså de är väl om man vill spela in och lägga ut lite enklare så... hur de andra fungerar vet jag inte heller... men man måste ju kunna ta reda på som sagt. Fasen tänk va kul... va skulle vi prata om då????



//Tess

2009-12-20 @ 19:59:48
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: hannah

sv: tack!! :D jo jag förstår. Hade en skit go klass i 1:an men nu på 2:an i gymnasiet när vi valde inriktningar osv så bytte vi, och nu är det mest massa gruppindelningar. Så umgås med de andra från gamla klassen endå :P



ah lite sånthär strunt info är riktigt rolig. Hoppas du haft en bra helg? kram :)

2009-12-20 @ 19:59:50
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: Emeliié

vet faktiskt inte vart Brage stod förra året, men kanske stämmer i Växjö ?!



Ja Hästen va bra =)

Ligger dom i allettan ?

Är det divisionen under elitserien ?



=)

2009-12-20 @ 20:11:27
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ja men är det det? Det känns skönt får då borde jag ändå kunna ta mig ner för backen haha :) ahh finns de där? Jag borde beställa hem ett parti :)

2009-12-21 @ 01:06:20
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe du låter som en kille som vet vad du vill med livet, riktigt bra:)!

2009-12-21 @ 05:44:11
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Emeliié

haha, vilken dålig Facebook grupp :P



Okej men nu förstår jag :D

2009-12-21 @ 11:54:32
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: hannah

sv: a nu är det inte långt kvar :) göra i vekcan nu då? kram

2009-12-21 @ 13:15:04
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Haha ja riktigt bra rim skrivet av henne där ;)



Hon är ingen som brukar lämna mycket kommentarer efter sig, men jag får säga det! Haha



Ja oj vad jag längtar till jvm, ska bli så grymt kul! Men däremot gruvar jag mig för AIK då :S Men jag hoppas verkligen att dom spelar bra fast dom är utan grabbarna!

2009-12-21 @ 14:41:43
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Hmm, jag har aldrig beställt från utländska sidor, men många har beställt från asos, dessutom är det inom eu så man slipper betala tull :)

Googla och se vad andra har fått för uppfattning om den webshopen, så kan du se om det är positivt eller ej :)



Okej de har många coola prylar, hade velat beställa hem allt, haha! :)



Ja juste ni har inte lov än :p så segt..



Ja precis, man har lättare för det som intresserar en :) Jag gillar matte och språk mest, så då har jag ju lättare för det.



Är det mycket snö där uppe då ? :)

2009-12-21 @ 15:30:44
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: madde

Apelsinjuice är lätt den bästa juicen. Med frisksmak, nyttig och orginell. Vilken är din? Jag har hört att man kan förutse hur personens liv är genom vad den äter eller vilka sorters godis personen plockar ner i sin godispåse. Kan det vara sant?

Jag tror delvis på det.



Högerhänt, då är jag en av dem lyckliga som lever länge med högerhänthet och juicedrickandet =)

2009-12-21 @ 17:52:07
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Haha, spö(regn)-snö så menade jag spöregn, fast snö. Det riktigt toksnöade där ett tag när vi var ute och lekte, haha man såg nästan ingenting då ;P

Hmm.. Jag vet inte hur många grader det är idag! Men ganska milt, ca -10 kändes det som när man var ute =)



Vi möter SSK borta, timrå hemma, modo hemma. Det är dom jag vet som är efter jul, förutom då lulematchen borta som man såklart ska på, den 2a januari :d Eller ja, det kanske är Lulematchen som kommer där efter hemma mot modo ;) Får kolla upp det!

2009-12-21 @ 18:50:04
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: hannah

sv: exakt så tycker jag med, om upptagana männen alltså :p



mja vene om det ger mer läsare men dom kan ju hålla koll på min lättare :)

kram

2009-12-21 @ 19:00:07
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: JESSICA

Japp, det behövs att vara extra duktig på att städa nu när julen närmar sig=)

2009-12-21 @ 19:33:47
URL: http://jessiiiru.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Okej, ja det var som att snöflingor var desperata och ville ner på en och samma gång från himlen ;) Haha



Ja man kan hoppas det i alla fall! Det vore TOPPEN att ta med sig poäng hem luleåmatchen! Sen modo gärna också. Södertälje och timrå känns som oviktigast (om nu det finns "oviktiga" matcher) av någon anledning. Men det är nog för att det varken är derby eller brukar vara särskilt underhållande spel mot dom :P



Okej :/ Men får hoppas att det blir att du far fara under kvalserien då! Så häftigt det är, kvalserien alltså =)

2009-12-21 @ 20:22:08
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: hannah

sv: haha mm :) imorrn ska ja göra slutproven för ställningsbyggare, sedan bär det av till kyrkan för julavslutning :) sedan på aftonen ska jag och pojkvännen på bio sen hem och bara mysa :):)

dudå?

kraam

2009-12-21 @ 20:29:06
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: Jessie James

oj nu var jag seg på att svara igen. hehe blir så när man umgås med brorsan kanske :P

min kamera har "dött" vet inte vad det är med den :(

Men men...blir att inhandla en ny :P

2009-12-22 @ 02:13:59
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: madde

Jag tror på Bravojuice eftersom du verka gilla Sport ;)

Händer idag förresten? studera Juiceköttet?:D

2009-12-22 @ 12:34:35
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: