Wolmer Edqvist, dagens hjälte!

Tid: 21:07:44
Datum: 2009-12-13
Kategori: Leksand

Egentligen skulle jag ha skrivit om de två sista träningarna för säsongen idag, men med tanke på det som hände idag får det stå åt sidan ytterligare några dagar.

En riktigt otäck händelse inträffade nämligen idag i matchen Bofors - Örebro i Nobellhallen.
Det var returmötet mellan tabellsjuan Bofors och tabelltian Örebro. Det första mötet lagen emellan slutade med Örebroseger efter sudden med 4-3.
Här var det Bofors som öppnade bäst och tog ledningen efter mindre än en minut. Några sekunder senare small det till igen och det stod 2-0, till hemmapublikens stora glädje.

Därefter var det roliga slut.
Efter drygt halva den första perioden fick Niklas Lihagen, i Örebro, en tackling mot ryggen och flög in i sarjen. Han tappade kort därefter medvetandet och fick sedan hjärtstillestånd.
Domaren Wolmer Edqvist, som till vardags är ambulansläkare, var snabbt framme och gav Lihagen första hjälpen.
Efter någon minut visade Lihagen livstecken, men fördes till sjukhus för observation över natten.
Matchen avbröts därefter och chockade Örebroare hade ikväll ett krismöte om händelsen. Jag vet inte när matchen kommer spelas färdigt.

Så, dagens i särklass största hjälte heter Wolmer Edqvist! Där kan man snacka om att rädda liv! Hade han inte ingripit vet man inte om Lihagen hade levt i detta nu. Hela artikeln kan ni läsa på Sportbladets hemsida!

I övrigt så lyckades Malmö slå ett tröttkört AIK på Hovet idag. Niklas Hart gav Malmö ledningen redan efter några sekunder och slutresultatet skrevs till slut till 1-4.

Igår spelades bara en match och det var Björklöven som tog sig an Mora. Mora gick segrande ur den duellen med samma siffror som Malmö vann med idag, 4-1.

I fredags spelades 4 matcher. Det var Leksand - Västerås, Växjö - Borås, Sundsvall - Oskarshamn och Troja - Almtuna.

Sundsvall fortsätter att ha det tungt och Oskarshamn närmar sig allt mer. De vann nämligen med 2-5 och är nu bara 2 poäng bakom Troja och 4 poäng från säker mark där just nu Sundsvall håller till.

Almtuna fortsätter att vara ojämna. Storseger hemma och sedan förlust med 5-1 borta. Således ett av seriens bästa hemmalag, men inget vidare borta.

Västerås hade allting i första perioden borta mot Leksand. De vann perioden med 14-2 i skott och fick 5-0 i utvisningar. Leksand höll emot bra, men bara någon minut från slutet när Västerås fick chansen att spela 5 mot 3 gick det inte längre och Jocke Eriksson fick kapitulera i leksandsmålet. 0-1 stod det efter första perioden.

I andra var det nästan samma sak. 17-6 vann Gurkorna skotten med här och stundtals var det skrattretande vad domaren tog utvisningar för, bl.a. var det en Leksing som hade klubban lite högt. En Västeråsare skulle tackla honom, men Leksingen vred på sig en aning så att Västeråsaren fick klubban i ansiktet och det åkte han ut för.

Trots det masiva övertaget för Västerås lyckades man inte göra mål. Istället var det Leksand som kunde ta ledningen med bara några minuter kvar av matchen och sedan fastställa slutresultatet 3-1 med 2 minuter kvar genom Peter Nordström.
Så det blev trots allt revansch =)

Växjö hakar dock på efter sin 4-1-seger över Borås, men Borås gjorde det ändå bra när man reduserade till 2-1 i spel 3 mot 5, men det räckte inte.
Så på onsdag är det en ren seriefinal mellan Leksand och Växjö i Ejendals arena. Det lag som vinner den matchen kommer få äran att leda serien över jul. Det ska bli spännande och vi hoppas så klart på de vita och blå!

Ett inlägg om sista omgången före jul, Divition 1-spel och J20-serierna kommer så småningom.
Sista omgången före jul gällande Elitserien spelades dock igår och då fanns jag på plats i Cloetta center tillsammans med SRF. Det var ca 5 år sedan jag var på hockey med dem senast och då var det också mot Brynäs.
Vi skulle vara där redan 14:30 för att ta en macka uppe i Safiren, som vi hade hyrt, innan matchen. Jag hade dock precis ätit efter träningen som mormor, Liselotte och Elin var och kollade på. Ett inlägg om det kommer också så småningom.

Jag nöjde mig alltså med lite kaffe innan matchen.
Matchen var faktiskt bra, men Webbradion fick vi skippa. Man gör ju så att man kopplar upp en dator till nätet, kopplar i en sändare och så får man en mottagare med hörlurar som man lyssnar från webbradion i. Problemet är ju bara att webbradion ligger ca 30 sekunder efter, så när nationalsången var slut i hallen började den i webbradion. Det funkar ju inte. Då är den ju inte till någon nytta alls, så Peter fick referera matchen istället. Han kan ju inga spelare, förutom Jämtin, som han lärde sig, eftersom att han åkte ut hela tiden, men han gjorde det faktiskt riktigt bra, Peter och matchen slutade med LHC's andra raka 5-0-seger. I torsdags blev det 0-5 mot SSK och nu 5-0 mot Brynäs. Det var stundtals spel mot ett mål och hade inte Brynäs haft Markström, som nu var tillbaka i kassen, hade det nog blivit ännu större siffror.
HV vann dock också, så de leder serien över jul. 7-1 blev det mot Färjestad, så de har numera 20-1 i målskillnad på 3 matcher!

Det var en kul och bra match som jag hoppas att vi gör om. Inte matchen då, utan arrangemanget. Se LHC - Leksand nästa år kanske? :)

Den där tekniken skulle förövrigt funka när pappa och jag är på hockey. Om vi bara köper 2 walky talky, ett headset och ett par trådlösa lurar skulle det funka, bara pappa orkar prata hela matchen =P Annars får man göra det med någon annan.

I övrigt nu i helgen så har det bara varit plugg i princip. Tyskaprovet gick nog ganska okej i fredags, men det tog tid! Jag tror jag satt i 3 timmar med det! Så tidigare kom jag ju inte hem, trots att vi inte hade någon natur och historia. Historia skulle vi dock kunnat ha, för vi skulle inte vara i kyrkan och kolla på Lucia förrän 10:15, men Sparris ställde in lektionen, så det var ju bara bra =)
Lucian var förövrigt grymt bra! Eller rättare sagt, en tjej som sjöng Halleluja var grym! Vilken röst! Hon kommer bli riktigt riktigt bra!

Helgens pluggande bestod av svenska nationella som jag ska göra imorgon. Det kommer nog gå bra, men jag började inte träna på det på allvar förrän igår.
Lite filosofi och geografi har det också hunnits med.

Igår tog jag också "Det stora steget" och skaffade Facebook! Jag höll på att slösurfa lite och surfade in på FB och bestämde mig bara för att upprätta ett konto. Så det har jag gjort =)
Får se om jag möter några av er som läser där ;)

Hoppas ni har haft en bra helg och en bra tredje advent, som det faktiskt är idag! Det är förövrigt den första adventen som jag är hemma på i år. Förra veckan var det ju läger här i Linköping och helgen före det var det Canon cup.
Bara en vecka kvar i skolan nu! Egentligen är det två dagar nästa vecka också, men de får jag se om jag går på. Känns lite smått onödigt... =P

Nu ska jag återgå till pluggandet ett tag innan jag går och sover.

Kommentarer
Postat av: tess

Jasså herrn är kräsen som tusan... de har jag börjat förstå... jag var så när jag var barn och yngre men som vuxen har jag smakat på saker och lärt mig uppskatta mycket så våga smaka....



Jasså du har dykt upp på FB... de e såååå trist tycker jag å står ofta å tänker lägga ner skiten så där är jag inte alls så aktiv kan ja säga...



//Tess

2009-12-14 @ 08:13:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

ja medium är helt klart häfftigt... jag blev jättehjälpt som sagt och han va så mysig...



Ja du jag har nog varit lite slarvig med mina bildbeskrivningar ett tag... FÖRLÅT..Bilden i inlägget föreställer mig och de andra tjejerna i klassen när vi väntar på Folkets hus på ett kontor på att lussa för PRO... Det är det enda foto som finns fär jag inte ser gråtfärdig ut. Jag har en sån ljuskrona med batteriljus och kort kort hår... ingen vanlig lucia direkt.



Ja läxor får man sitta med de får man som mamma och även jag har minnen från den tiden då mamma satt med mig.



Ha nu en go dag vännen så ska jag bli bättre på att beskriva bilderna.... FÖRLÅT... varit så disträ ett tag.



//Tess

2009-12-14 @ 08:17:41
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

ja verkligen , jag trodde matchen skulle bli mycket mer jämn =)

Men skönt att vi vann överlägset =)



dom är bara på Semester =)

Ensamt är skönt ibland med :D

2009-12-14 @ 13:00:35
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

läste om det på aftonbladet :O

helt sjukt :O

2009-12-14 @ 17:39:09
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Ja jag ska bli bättre,, lovar. Jag är väl en av få som beskriver bilderna antar jag trots allt.



Ja de där med mat brukar bli bättre med åren om man nu vågar smaka vill säga.



Ja FB anser ja är hemskt trist. Jag ser inte något nöjje i alla dessa spel med farmer osv. Inte alla Quis heller. Lite kontakt med folk är ju skoj men för övrigt kvittar det lika.



Ha en bra kväll



//Tess

2009-12-14 @ 18:09:59
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

ja verkligen, tror med det !!

2009-12-14 @ 19:55:25
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

sjukhuset och kolla prover och sånt, så inte mycket bloggande imorgon inte ;)



Vad ska du göra då ?

2009-12-14 @ 22:04:25
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: anna

Jag har inte skaffat facebook än..



Svar: Jodå körningen flytter på, men det är bara svårt att parkera tycker jag ;p



Ja bland annat det! Jag har inte bestämt om jag ska ta steg fem, för jag har ändå full meritpoäng utan det, om jag ska söka inom ekonomi vilket jag förmodligen ska :)



Hoppas pluggandet gick bra!

2009-12-14 @ 23:08:50
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jessie James

sorry för sent svar. Men bättre sent än aldrig? ^^

jag har varit på spa hela helgen woho underbart

jo drömmarna blir nog skumma i december. fast jag tycks mer än ofta ha skumma drömmar...hehe!



Idag snöade det till här i umeå så nu e det vitt :D

hejja snölandet!

2009-12-15 @ 03:25:22
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Tack... även du är speciell... kul att ha fått lära känna dig såhär.



Nej FB är nog kanske inte någon lätt sida men jaa nej jag är inte inne så mycket och är inte så intresserad. Jag sitter hellere med bloggen.



Ja de e plugg och sedan e de sport i ditt liv... ler...men de e fasiken inte så illa.



Ha en bra dag och lycka till med alla dina läxor och prov... snart e de jullov med vet du... skönt.



//tess

2009-12-15 @ 09:41:02
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

igår hade jag bara 64 =)

2009-12-15 @ 20:28:13
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Nej den är långt ifrån färdig. Vi har fram till januari på oss så vi måste nog lägga på ett litet kol ;) Han bor i sthlm och jag i halmstad. Men inte så länget till. Börjar få lite 'flyttfeber' haha :) Jaa det känns som att det börjar komma lite julkänslor ;)

2009-12-15 @ 21:12:40
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Det är inte kul, men det gick nog bra ändå :)



Jag stannar nog vid bloggen och msn! blir för mycket data med fb också om man fastnar..:)



Haha tror jag ska ta något praktiskt faktiskt bara, så man slipper ett till pluggämne :)



Okej, det låter mycket, men ja det är skönt när det är klart :)

2009-12-15 @ 22:01:54
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Det är inte kul, men det gick nog bra ändå :)



Jag stannar nog vid bloggen och msn! blir för mycket data med fb också om man fastnar..:)



Haha tror jag ska ta något praktiskt faktiskt bara, så man slipper ett till pluggämne :)



Okej, det låter mycket, men ja det är skönt när det är klart :)

2009-12-15 @ 22:02:38
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jenny

Det tar cirka fem och en halv timme att åka emellan. Det kunde ju varit värre, haha ;) Aha okej, nej men haha du ska nog inte tro på den där 'statistiken' ;)

2009-12-15 @ 23:12:55
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: tess

Ja gud va härligt med snö... just nu vill jag ha det faktiskt. Härligt.



HJa jag har lärt känna många trevliga människor genom bloggen. Å jag tycker det är så synd att inte fler bor nära. En har ju bott i stan som jag bor och hon är nu min avlösare och helgfamilj åt min grabb... så det är mycket gott i detta med en blogg tycker jag.



Ja jag får ta mig till Skänninge.. det är en fin stad...



Ha det gott. //tess

2009-12-16 @ 10:21:13
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jamen guud det var sååå skönt å sååå nice!

kan faktiskt rekomendera att åka iväg på det med en kompis oxå. så bra va det :)

2009-12-16 @ 11:37:24
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emeliié

okeej, alltså jag vet ej om det är bra eller dåligt.

Men kommer nya hela tiden och några lämnar ju känns det som =)

2009-12-16 @ 13:10:15
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Erica

Åh, så du skaffade Facebook! Det har några tyckt att jag ska göra jättelänge, men det har liksom inte blivit av än.. hehe..

2009-12-16 @ 14:08:02
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Emeliié

kommer och går nya och gamla läsare =)



Ja jag tror jag har en tröja =)

2009-12-16 @ 17:21:01
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Åh men det förstår jag, vart ska du åka då? Hehe det är en vanlig liten bondkisse jag har:) Hon är en liten vilding:)

2009-12-16 @ 18:36:28
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: tess

Ja hon hittade mig faktiskt. Hade jobbat med Autistiskt barn innan så jaaa efter lite prat så frågade jag om hon skulle kunna tänka sig å så träffades vi för att se om det fanns kemi och det gjorde det. en härlig tjej helt enkelt.



Ja det är inte alltid lätt att träffa nya vänner och bor de långt borta så är det värre. men jag har som sagt lärt känna några riktigt bra. Angelica uppe i Kiruna har jag kommit jättenära nu och vi pratar varje dag.



Jag bor i Kristinehamn.... men jag är ifrån Degerfors och jag jobbar där.



Jag önskar dig massa lycka till på sista provet. Jag har sökt skola i vår. Jag ska läsa en kurd för handledare... i vård och omsorg. Det ser jag fram emot. Det är ju på distans.



//Tess

2009-12-16 @ 19:54:52
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

vet faktiskt inte vad det slutar :(

Har inte så stor koll, men hoppas Leksand vinner för din och en kompis skull, sen hoppas jag Växjö vinner för en LHC spelare är där tror jag ;)



jag tror ej jag fick tröjan ännu, pappa som skötte, i så fall blire väl en julklapp ;)

2009-12-16 @ 22:51:06
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Har varit borta från bloggandet nu ett tag! Haha men nu är jag iaf tillbaka ;)



Jaa, alltså färjestad har åkt på flera riktiga storsmällar ;P Tyvärr ingen av oss, färjestad = vårat värsta lag.



Åh ja jag hoppas det, trots att vi har borta 4 ordinarie i vm, 3 av dom backar! (Brukar ta en hel del av istiden dom grabbarna, särskilt våra backar)

2009-12-17 @ 07:44:47
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: