Toppmöte

Tid: 23:18:21
Datum: 2009-02-19
Kategori: Leksand

Ja, igår var det toppmöte i Allsvenskan på Hovet inför fullsatta läktare, en bit över 8000,  då Leksand gästade!

Det blev en svängig och ganska bra match verkade det som på Everysports livereferat.
Det var AIK som tog ledningen med 1-0. Någon minut in i andra perioden kvitterade dock Leksand och sedan gjorde man även 1-2 innan AIK återigen vände matchen till ställningen 3-2 inför sista perioden.
Bara några sekunder in i den samma gjorde Leksand 3-3 och bara 2 minuter från slutet åkte AIK på ett lagstraff för för många spelare på isen. Leksand fick powerplay som man utnytjade genom Huokko som satte 3-4!
Då visade AIK'arna sitt rätta jag och kastade in ölflaskor och annat på isen. Jonasén fick tydligen en flaskbotten i huvudet i båset. Leksandsklacken sjöng något i stil med "Det händer aldrig i Leksand!" och det gör det ju inte heller.
Det är något med Stockholmspubliken alltså. Går det bra är de lugna och fina och hejar fram sitt lag, men så fort det går dåligt, då visar de genast sitt missnöje och skämmer ut sig sådär! Gör man så har man inget på en hockeymatch att göra tycker jag! Jävla AIK-idioter!

Den segern innebar i alla fall att Leksand säkrade seriesegern i Allsvenskan den här säsongen med 2 matcher kvar. AIK är i praktiken klara för kvalserien även dem, men därefter är det jämnare.
Västerås är faktiskt just nu på tredje plats med 76 poäng och 42 spelade matcher. Mora är fyra med 74 poäng, men med 43 matcher spelade. Det är samma poäng som femman Almtuna som dock har en match mindre spelad och alltså kan gå förbi både Mora och Västerås om de vinner sin match och Västerås förlorar den. Mora har redan förlorat sin. De förlorade med 2-3 mot Björklöven i tisdags. Växjö är sexa med 70 poäng, samma som sjuan Troja, men med en match mindre spelad. Malmö är åtta, även de med en match mindre spelad än Troja, men de är ändå 4 poäng bakom Troja i och med gårdagens poängtapp borta mot Nybro som förlorade först i straffar efter en svängig match även den. Malmös, redan innan, ganska lilla chans att ta en direktplats, är nu i alla fall helt borta i och med att de har 10 poäng upp till tredjeplatsen och bara 9 möjliga poäng kvar. Playoff kan de nog tyvärr klara. Det var nämligen deras 4:e eller 6:e raka seger igår. Går Malmö till playoff blir de farliga, så jag hoppas att Troja lyckas knyta ihop det där.
Björklöven är just nu nia, ytterligare 3 poäng bakom Malmö, men de har fortfarande en liten chans liksom Bofors. Bofors måste i så fall ta minst 8/9 poäng samtidigt som lagen framför inte tar någon poäng alls. Så den chansen är nog inte stor. Sundsvall, Oskarshamn och Borås ligger i ingenmansland. De är alla 3 klara för fortsatt spel i Allsvenskan nästa år i och med att Huddinge fick stryk av just Borås igår vilket innebar att Borås ligger ointagliga 13 poäng före dem. Oskarshamn är faktiskt närmsta lag över strecket, men de är 11 poäng före.
Så Nybro och Huddinge är klara för kvalspel och Mariestad är klara för degradering efter ännu en förlust med 1-8 mot Västerås igår.
Det är intressanta matcher som återstår och Leksands nästa match är mot Almtuna på onsdag och den sista matchen mot Malmö nästa fredag. Det blir 2 tuffa matcher i och med att det är 2 lag som i allra högsta grad är med och kämpar om direktplatser och playoff-platser i dagsläget.

Då tar vi en titt på Leksands motstånd i kvalserien. Ett lag är klart och det är SSK som är 18 poäng från säker mark med 12 pinnar kvar att slåss om. Den andra kvalserieplatsen har just nu Rögle trots kvällens vinst mot Modo med 6-2. Modo befinner sig just över strecket bara 3 poäng före Rögle. Modo är i sin tur bara 2 poäng bakom Djurgården som i och med dagens förlust hemma mot Färjestad ramlade ner under slutspelsstrecket till förmån för Brynäs som är 3 poäng före Djurgården. Skellefteå är bara en poäng före Brynäs och timrå är trots dagens seger över just Skellefteå med 8-0 bara en poäng före de samma. Det är alltså ruskigt tätt kring strecken och inget lag där kan känna sig säkert. Så än är det inte kört för Rögle.
Färjestad toppar i alla fall tabellen 4 poäng före HV och 5 poäng före LHC som åkte på en ny förlust ikväll hemma mot Luleå med 1-3. Luleå som jagar dem i tabellen och bara är 2 poäng bakom. Frölunda är det ända lag jag inte har nämnt här och de ligger 5:a.

Det blir mycket spännande det här, men just nu har vi en kvalserie med Leksand, AIK, Västerås, Mora, Södertälje och Rögle. Då tror jag Leksand kan ha en bra chans och enligt en omröstning på radiosportens hemsida igår trodde 59% att Leksand skulle gå upp, 19% att inget lag skulle gå upp och 11% att AIK går upp eller att både AIK och Leksand går upp. Mycket spännande det här =)

Annars idag har det inte hänt mycket.
Vi har kört ännu mer plump och för en gångs skull vann jag =)
Pratat med Nicolina har jag också gjort =) nästan i 3 timmar har vi pratat =)

Dagens ord blir det engelska ordet "nuzzle" som betyder ungefär "trycka näsan mot/smeksamt gnida sig mot". Det låter urgulligt tycker jag =)

Dagens låt blir Tatanka med låten Borderline och den är väl inte fullt lika mysig som "nuzzle" i och med att det är en hardstyle-låt =)

Kommentarer
Postat av: jojje

haha nuzzle hm.. vilket underligt ord.

2009-02-20 @ 11:33:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: