Västerås till kvalserien

Tid: 22:32:14
Datum: 2009-02-25
Kategori: Leksand

Ja, då var den näst sista omgången av årets hockeyallsvenska över.

Den inleddes redan i måndags när Malmö tyvärr slog Troja hemma med övertygande 6-1. Malmö känns riktigt starka nu och verkar ha hittat rätt efter tränarbytet och just nu ligger de också på playoff-plats, en ända  poäng före Troja inför den sista omgången.

Det är dock det ända som återstår i spänningsväg i och med kvällens resultat.
Västerås slog Bofors borta med 1-3 och är där med klara för kvalserien, grattis till alla gurkälskare =)
De ligger 5 poäng före Mora som även de vann ikväll och gjorde vad de kunde. De slog Sundsvall borta med 0-4, men det räckte alltså inte. Sundsvall var förövrigt det ända lag ikväll som inte gjorde mål...
Växjö vände och vann borta mot Huddinge med 3-4 trots att man låg under med 3-1. Därmed är Växjö faktiskt 5:a och Almtuna är 6:a, men bara 2 poäng bakom Mora.
I playoff gäller det ju att vara helst 4:a för att få välja motståndare, men även 5:a går bra för att få fördel av hemmaplan i en 3:e avgörande match. För att nå dit måste Almtuna alltså ta poäng borta mot Oskarshamn på fredag. Mora spelar hemma mot Mariestad och Växjö hemma mot Bofors. Mariestad som spelade sin sista Allsvenska match i Katrinhallen, för den här vändan i Allsvenskan,  ikväll och man gjorde det bra och ledde med 4-2, men Björklöven hämtade upp det och vann till slut på straffar med 4-5 efter att ha gjort 4-4 med 30 sekunder kvar av matchen. Gratis entre var det där och det gjorde ju att det faktiskt var lite över 1300 som var där och kollade. Bra gjort =)
Mora tror jag i alla fall tar 4:e platsen och Almtuna 5:e. Växjö har haft det tungt på slutet även om man vann ikväll.
De viktigaste matcherna på fredag är helt klart Leksand - Malmö och Troja - Sundsvall. Troja måste ta minst 2 poäng av Sundsvall samtidigt som Malmö nollar för att de ska gå till playoff i och med att de har så mycket sämre målskillnad än Malmö, men det ska väl inte bli något problem? På fredag alla Leksingar, då ska vi sätta käppar i hjulen för Malmö i sista matchen för 3:e året i rad! Förra året och året innan var det i kvalserien och nu blir det i grundserien. Det blir tufft, men jag tror absolut att det kan gå. Vi ska göra allt för att inte Malmö ska gå till playoff!
Personligen vill jag, som jag har skrivit förut,  inte ha dem i playoff. Jag tror att med den formen de har nu kan de mycket väl ta sig till kvalserien på något sätt trots allt och det vill vi inte!
Så på fredag gäller det!

Imorgon kan det avgöras om det blir Rögle eller Modo som hamnar i kvalserien också. Tar Modo minst 2 poäng av Frölunda borta är det klart oavsätt om Rögle slår LHC hemma. Rögle har väl en något lättare uppgift kan man ju tycka i och med att LHC inte har haft någon vidare form på senaste även om man vann igår hemma mot SSK med 7-5.
Annars är det inte mycket spänning kvar där heller med 2 matcher kvar. Djurgården och Modo kan nå slutspel, men då måste Brynäs eller Timrå förlora båda sina återstående matcher och Djurgården eller Modo måste vinna båda sina, det tror jag inte de gör.
Färjestad har i praktiken vunnit serien eftersom att man leder den 6 poäng före HV och 7 poäng före LHC som har 86 pinnar. Frölunda har 85 och Luleå 84. Där har vi väl i och för sig en lite spännande grej, om Frölunda och LHC ska hålla undan för Luleå och ta 4:e platsen och få fördel av hemmaplan i kvarten.

Vi får se, men lite spänning är det kvar innan det viktigaste är här och jag återkommer med uppgifter om det =)

Annars idag så var det en helt vanlig dag, hände ingenting förutom att det var sovmorgon till 10:10 tack vare inställd lektion.
På samhällen kollade vi lite med mattanterna vad våran mat kostar. 8kr/elev får vi mat för ungefär. Dessutom ska de dra ner den ännu mer till 6,44! Det är ju helt sjukt! Det är ju redan dålig mat nu, så hur ska den bli då?
Vi fixade uppgifter om fängelsets matkostnader också och de får mat för ca 45kr om dagen! Ändå så sitter de i fängelse då och vi studerar och har hela livet framför oss. Man undrar ju lite hur de tänker... Vi funderar på att sittstrejka eller något i den stilen, men då måste vi få med hela skolan på det och det får ju inte drabba mattanterna, för det är ju kommunen och de som bestämmer budgeten och det.
Det var inget matteprov idag, det är tydligen på fredag, men eftersom att jag inte har gjort allt så får jag bara en del av ett prov på substitutionsmetoden och aditionsmetoden som är det ända jag har hunnit med. Jag och Björn ska ha lite möten efter matten på fredagarna bestämde vi idag och diskutera lite hur det går och hur man ska lösa olika saker och så. Tyvärr tycker jag att han verkar tycka att jag ska göra det mesta incl. grafer och hela kittet. Det vill inte jag för det känns bara som onödig tid och jag kommer ändå aldrig ha någon nytta av det, men vi får se.

Nu ligger Ford på mina fötter och jag ska plugga det sista till engelskaprovet imorgon som jag hoppas kommer gå bra! =)

Dagens låt blir Secondtunez - Sommaren är här från 2007! =)

Kommentarer
Postat av: jojje

ja alltså skolmaten är inte nice. den blir bara sämre och sämre, huva! men på solvik är det resturangmat hehe;D

2009-02-26 @ 17:34:53
Postat av: A

2009-02-26 @ 19:34:42
URL: http://romadota.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja i min skola.

2009-02-27 @ 13:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: