Göteborg & nytt år!

Tid: 01:38:41
Datum: 2009-01-06
Kategori: Allmänt

Ja, nu var det ett bra tag sedan jag skrev, ungefär 6 dagar sedan! Så länge vet jag inte om jag har hållit mig ifrån bloggen så länge jag har haft den, jag tror inte det, men det kan ju bero på att jag inte har varit hemma de senaste dagarna =) men först tar vi nyårsafton.

Vi var ju hos Engvalls och det var ju trevligt. Alla, t.o.m. Sofia och Johanna var hemma och det är väl inte allt för vanligt =P
I alla fall så åt vi, räkmackor till förrätt, inget vidare om man inte gillar räkor, som jag då, men jag åt i alla fall upp nästan halva. Sedan var det mat som var got och sedan blev det lite plump med mig, mamma, Tina, Shep, Sofia och Johanna. Jag kommer inte ihåg hur det gick, men efter det såg jag klart på gruppfinalen i J-vM mellan Sverige och Ryssland, en match som Sverige vann med hela 5-0! Därmed var man klara för semifinal och slapp spela kvartsfinal vilket var bra. I kvarten slog nämligen Slovakien lite överraskande ut USA och Ryssland vann också sin match.
I semifinalerna bjöds det på rejäl spänning då faktiskt Slovakien ledde med 2-1 inför sista perren. De hade bl.a. gjort mål med 3 sekunder kvar av första perioden fram till 1-0, men det missade jag. Jag såg bara sista perioden och vilken period det var! Egentlogen hade de redan kvitterat när klockan stod på 20:00 i andra, men det målet underkändes p.g.a. att tiden hade gått ut, men enligt den svenska videosnubben var det någon tiondels sekund kvar, men det var ändå av mindre betydelse till slut, för i sista perioden var det nästan bara Sverige och man gick fram till 4-2 innan slovakerna tog ut målvakten med 4 minuter kvar! Det har jag nog aldrig sett, men de hade ju inget att förlora och de fick mycket riktigt också utdelning fram till 4-3, men Sverige faststälde ändå slutresultatet 5-3 i öppen kasse med någon minut kvar.

I den andra semin, mellan Kanada och Ryssland var det nästan ännu mer spänning då Ryssland ledde med 5 sekunder kvar av matchen. Då kvitterade Kanada och efter en mållös förlängning avgjorde de på straffar, så årets final blir en repris på förra årets final mellan Sverige och Kanada, bara det att nu ska Sverige vinna! Det vet vi om några timmar, för matchen börjar om ca 25 minuter...

En liten avstickare där, det blir ju lätt så, speciellt med hockey =P
I alla fall så fikade vi lite och körde mer plump innan klockan var 12 och då, när det nya året vigdes in, var jag för första gången i mitt liv inte ute. Vi stod i deras vardagsrum och drack Pommac. Jag ville ju ha champagne egentligen, men så blev det inte.

Annars var det ganska lugnt där, det var någon som hade fest högst upp i huset, de spelade hög musik som hördes 3 våningar ner, de kastade raketer o.d. från balkongen och folk smälde papperskorgar. Det slutade med att någon slog i porten tills portrutorna gick sönder. Då ringde man efter ordningsverden som kom och tog med sig någon 14-årig grabb som tydligen var ganska dragen av både det ena och det andra.. vet inte vad han hade fått i sig, men dryg var han tydligen i alla fall. Tydligen är han ett problembarn och ska omhändertas och grejor.

Emma ringde också runt 1 och sa att vi skulle hämta de i Mantorp, för festen de hade varit på hade spårat ur en aning. Någon hade kastat snö på lägenhetsrutan, men de visste inte vem. Lägenhetsinnehavaren blev förbannad och gick ut med ett basebollträ och slog ner någon på måfå som de trodde det var som hade kastat snö. Polisen kom och man fick inte gå in i lägenheten mer. Jag fattar inte, hur f*n funkar folk? Gå och slå ner någon med ett basebollträ som kanske inte ens hade gjort något. Det är ju helt sjukt.

Sedan bar det av till Göteborg i fredags för några dagars vistelse där hos en kompis =)
Jag åkte buss ner och det var första gången jag åkte den sträckan, men det gick bra det med.
Vi såg lite på film, fikade och pratade lite första dagen, eller kvällen.
Dagen därpå gjorde vi väl inte så jättemycket heller, men det behöver man inte. Det räcker med att bara vara =)
Vi såg i alla fall på världens sämsta film, Farväl Falkenberg eller vad den heter. Totalt värdelös var det =P
Eftersom att vi hade gått upp runt 12 någon gång var ingen av oss så trött på kvällen, eller det var vi, men det gick över. Runt 1 gick vi och bäddade och så, men vi la oss inte förrän vid 5 någon gång. Tiden däremellan hade vi det trevligt, mycket trevligt =) men jag ska inte säga för mycket här på en såhär allmän plats där alla kan läsa och så vet jag inte vad hon tycker att jag ska säga och inte säga.

Igår, eller i söndags då, åkte vi skridskor på något ställe där. Det var lite kul, vi åkte 3 på bredden, hennes mamma som ledsagare, sedan hon och så jag. Det var första gången sedan jag började se såhär som jag åkte skridskor och första gången jag åkte ute sedan året i Stockholm, men det gick bra. Tiden med hockey sitter fortfarande i och efter att vi hade åkt fram och tillbaka där några gånger fattade folk att vi inte såg, så vi fick en oval bana på ca 15 meter för oss själva mitt på planen =) Det var lite kul =)

På kvällen var det TV och sedan skulle vi lägga oss tidigt för att vi skulle upp tidigt idag, eller igår, och gymma, men tidigt blev det då inte. Vi låg uppe och hade det trevligt tills ungefär klockan 5 igen då vi ändå gick och lade oss, men imorse var jag helt död. Ca 4 timmars sömn är inget vidare, men till slut lyckades man ta sig upp i alla fall och så blev det gym efter ett tag med hennes pappa som coach och det ska jag säga, det var jobbigt! =P
Det var ju inte direkt så som jag brukar gymma. Nu var det hårt träningspass som gällde. Styrkan och så är det väl inget större fel på, men min kondition är ju inget att skryta med, så efter 1 varv med cykling, löpning och div. maskiner var jag ghanska slut, men det var bara uppvärmningsvarvet... 1 varv till blev det, men det var knappt jag orkade det. När jag hade åkt hem hade hennes pappa frågat om han hade varit för hård mot mig, men det var han väl inte direkt. Hårt var det ju och jobbigt som F*n, men man ska härdas =P

Sedan var det inte lång tid kvar innan jag skulle åka hem, men ingen av oss ville att jag skulle åka. Vi tog ju 3 dagar såhär första gången vi träffades såhär på riktigt ifall att det inte skulle funka så bra, men 3 dagar var ju ingenting. Det gick alldelles för fort och funkade gjorde det absolut! Det funkade så bra att jag nu, efter nästan 20 år, inte är singel längre =)
Lite coolt tycker jag ändå. Innan de här 3 dagarna hade vi träffats 2 gånger på en träningshelg och på en tävling och så har vi pratat en himla massa på msn den senaste månaden. Det hade bara gått ca 2 veckor från det att vi började chatta tills det att vi bestämde att vi skulle ses på jullovet och så när vi sågs så... Det var så bra och hon, med stort H, är det bästa som har hänt mig!

N, jag älskar dig! <3

Nu är det J-VM-final som gäller, kom igen nu Sverige, det här ska vi ta!

Kommentarer
Postat av: jojje

hej:)

sv: strypkoppel är ett halsband som dras åt om hunden sliter. det ska man inte ha på hundar som sliter hela tiden då är det inte så schyst. det finns både i tyg, läder och kedja. halvstryp som jag har på Jaffa nu är halva tyg och halva en kedja, men det kan inte dras åt hur mycket som helst. det blir bara lite mindre om hon drar också hör hon rasslet från kedjan. jag tror hon har för mycket muskler i nacken för att känna ett vanligt tygkoppel.

jag vet inte vad för dator jag köpte, en sämre än den jag hade tänkt köpa först iaf. xp vet jag inte hur jag ska göra med än.

ja men du vear ju haft det kul i Göteborg, bra;D

2009-01-06 @ 12:54:48
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: nicolina

Hejsan!

Nu skriver jag faktiskt en kommentar!

E jag inte duktig hehe?



Alltså snacka om knäppa grannar!!!!!

Ja den där filmen var nog den konstigaste jag sätt!



Men det va ju lite jobbigt med alla de där som åkte runt oss å spelade hockey hhehe.



Ja alltså du e riktigt seg på morgonen Johan!!!!!! Fick ju nästan dra upp dig hehe. =)

Jaa man ska härdas =) det e rätt!!!

Och det var riktigt roligt att du komm!!!!!!!!!!



Puss å kram

Nicolina

2009-01-08 @ 21:00:53
URL: http://www.pernheim.blogspot.com
Postat av: Lisa Ly

Var bor du på för ställe? (skoja).



Stackars dem som bodde strax under de som hade fest där du var. Snacka om Tillfällig tinitus efter det..

/ Lisa

2009-01-09 @ 00:20:40
URL: http://lisalyser.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: