Slaget om Siljan 3/3

Tid: 01:40:49
Datum: 2009-01-25
Kategori: Leksand

Lite sent inlägg det här kanske, men bättre sent än aldrig =)

Igår var det det tredje oerhörda, fruktansvärda, efterlängtade, extremladdade slaget om Siljan mellan Leksand och Mora i Ejendals arena! Fullsatt så klart, 7650 på läktarna. Daladerby helt enkelt!
Dock var jag inte hemma, för vi hade våran fotbollsturnering igårkväll. Det kändes inget kul att åka dit och det var inte kul heller. Jag satt i sekretariatet i några timmar och hörde hur folk sprang fram och tillbaka framför mig, fattade ingenting av vad som hände och var inte till någon som helst nytta, men eftersom att det var vårat projektarbete kände jag ett ansvar att vara där, men jag hade ju mycket hellre stannat hemma och kollat på hockey!

Jag har alltså inte sett matchen än, men jag spelade in den och jag läste Everysports livereferat när jag kom hem =)
Det började ju inte alls lika bra för Leksand som det gjorde i första mötet för säsongen när de 2 lagen möttes i Ejendals. Då när Leksand totalt spelade ut Mora som inte hade någonting i första perioden. Nu var det Mora som öppnade bäst och satte också 0-1 efter 2:57 genom Micke Simons. 11:26 in i första perioden gjorde de också 0-2 innan Leksand, knappt minuten senare, reducerade till 1-2 genom Bellemare. Innan perioden var slut hade dock Mora ökat ännu mer till 1-3 genom Elomo.
I andra perren vaknade Leksand en aning och gjorde också 2-3 efter 15:10 genom Prestberg. Inga fler mål föll i den perioden, men spelmnässigt så hade Leksand ätit sig in i matchen en aning och i sista perioden kvitterade man till 3-3 genom Bergenström som på något vänster fick in den pucken.

Leksand hade flera chanser att både ta ledningen och att reducera under matchens gång, men Moras målvakt Robert Kristan storspelade och räddade bl.a. ett skott med ovansidan av plocken, ett med skridskon, några stycken med benskydden varav ett precis i slutet när Bornhammar hade öppen kasse. Jag vet inte om Mora hade samma lägen, men det skrevs det inte på Everysport i alla fall, så i så fall var det Kristan som räddade poängen åt Mora, för det blev förlängning. En förlängning som inte gav något, så det blev straffar. Kunde det bli mer spännande? Icke!
Doell satte Leksands första straff liksom Genoway satte Moras. Belle satte Leksands andra straff och Markus Eriksson satte Moras. Prestberg sköt i ribban på tredje straffen och matchens avgörande vilade i Mario Kempes händer, men Läcken räddade den straffen! Doell försökte sig på Leksands fjärde straff, men han missade samtidigt som Markus Eriksson satte Moras fjärde straff och Mora vann...

Jag vet inte vad man ska säga, en halv seger blev det väl för Mora. De vann ju ändå, men inte 3 poäng. Leksand leder fortfarande de inbördes mötena med 7-2 i poäng och ligger på +3.
Det kan ha varit det sista Daladerbyt för säsongen beroende på om Mora klarar att ta sig till kvalserien eller inte. I vilket fall så har de tre mötena lagen emellan slutat 5-3 till Leksand, 3-5 till Leksand och 3-4 till Mora efter straffar.

I övrigt så lyckades Växjö besegra Borås med 4-5. Växjö som i onsdags slog Oskarshamn efter förlängning med 3-2. Oskarshamn som igår slog Björklöven med 3-0, så de fick lite revansch efter onsdagens match. Björklöven som fick stryk med 3-1 hemma mot Leksand i onsdags, så de är inte inne i någon positiv tränd. Nybro slog igår Huddinge efter förlängning med 3-2 vilket blev en liten revansch även för dem efter att de fick stryk av Mariestad i insdags efter förlängning med 5-4. Huddinge hade det tufft även i onsdags då AIK kom på besök till Björkängshallen för ett Stockholmsderby som AIK vann ganska lätt med 0-4. Almtuna slog i onsdags Sundsvall med 2-3. De gjorde det avgörande målet med 30 sekunder kvar av matchen. Bofors slog Troja samma dag i förlängningen med 3-4 och Malmö fick lite revansch på Mora efter hemmaförlusten omgångarna innan då de vann på straffar med 1-2.

Leksand toppar allt jämnt tabellen på 84 poäng efter 37 spelade matcher. AIK är tvåa med en match mindre spelad på 77 poäng. Växjö är nu återigen trea i tabellen efter att Almtuna tog över den platsen efter onsdagens omgång. Almtuna har dock en match mindre spelad och har 65 poäng. Mora på fjärdeplatsen har 66 och Växjö 67, så vinner Almtuna sin match så är de trea igen. Västerås ligger där på 6:e platsen med 60 poäng lite i ett vakum. Löven är fortfarande 7:a med 56 poäng. Troja är dock 8:a med en match mindre spelad på 55 poäng vilket innebär att Björklövens playoff-plats är i fara. Bofors är faktiskt uppe på 9:e plats med 51 poäng och Malmö är 10:a med 50. De har nu 2 matcher mindre spelade och kan alltså, om Troja förlorar sin 37:e match och Malmö vinner båda sina, gå upp på playoff-plats, men det får vi hoppas inte händer. Sundsvall har också 50 poäng men med 36 spelade matcher. Oskarshamn har 47 och Borås 46 poäng på den 12:e resp. 13:e platsen. Nybro har 38 poäng och en match mindre spelad än Borås vilket innebär att de kan ligga bara 5 poäng efter de efter sin match, om de vinner. Huddinge ser ut att få kvala. De har 36 poäng och Mariestad har 26, dock med en match mindre spelad.

Det är inte många omgångar kvar nu och det här blir intressant =)
Imorgon är det nästa match, eller idag då, och då ställs Leksand mot Sundsvall som kommer på besök. Sundsvall som vann senast lagen möttes med 1-0 på hemmais efter ett mål med bara några minuter kvar, men såhär på hemmais ska de väl inte kunna ro på Leksand?

Nog om hockey.

Nu är Jocke här =)
Jag har inte träffat honom sedan vecka 47 då han var här senast vilket ändå inte är sådär jättelänge sedan med tanke på hur det har varit ibland mellan gångerna vi har träffats.
Vi har i alla fall spelat poker då jag vann med 21-8 eller vad det var. Det var ju våran specialversion av poker då man får en poäng för sticket och en poäng för par/tvåpar osv. Sedan har vi kört fia, 4 gånger än så länge och han leder med 3-1 i matcher...
Vi har också ätit, sett på Hipp hipp och druckit Punsch =P

Det blev ingen goalball idag för Pelle hade ont i ryggen och Klara hade svårt att få tag i alla grejor. Så 8:15 imorse ringde hon och sa att träningen var inställd. Det var ju lite surt... då blir det ingen träning för mig förrän vecka 6, för, nästa helg åker jag ner till Nicolina =) <3

Nu ska jag nog gå upp till Jocke, han väntar nog... =)

Kommentarer
Postat av: jojje

kul att Jocke är hos dig igen. hälsa!

2009-01-25 @ 15:04:40
URL: http://minrottweiler.blogg.seinmin
Postat av: Sandra Gee

Aha... va kuL!

Det är verkligen både viktigt och kul att hålla på med någon aktivitet :)



Är det så?

Satsar du till OS på riktigt?



LYCKA TILL isf!!! :D



Kram

2009-01-25 @ 18:57:14
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Christoffer

Svar: Ja, idag såg det bättre ut för Leksand. Snacka om att Markus Weinstock tystade mitt klagande över honom när han gjorde 1 mål och 5 assist. =)

2009-01-25 @ 21:59:31
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: vispen

Svar: Jo men din blogg är jättebra Joha, ärligt talat tycker jag det! Sen är det bra att du gör nytt stycke när du har skrivit klart om sporten för då blir det jättelätt för mig att hoppa över allt sådant=)

2009-01-25 @ 23:18:32
URL: http://Http://vispen91.blogg.se
Postat av: Sandra Gee

Shit va grym du är! Jag skulle aldrig klara av att ha ett mål så långt fram!



Varsågod :)



Har dagen vart bra?



Kram

2009-01-26 @ 00:14:26
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

hej! =)



Ja vi hade jätteskoJ! Speciellt senare på kvällen.. Tråkigt för din del då det är mest bilder.. kl va mycket så orkade inte skriva så mycket om bilderna..



jo det har du faktist rätt i.. när jag va yngre tänkte jag så.. Men inte längre.. Saker o ting måste hända fort haha..

Förutom musiken.. där håller jag ut.. jag vet att det slår någon gång.. men vet ej när.. man får kämpa.. Någon gång har man rätt hitlåt.. och rätt tidpunkt för att den ska slå rejält..!



Du iom att du lyssnar på en röst som läser min blogg.. Är det jobbigt då? Använder jag liksom för mycket särskrivna ord? Blir det jobbigt att lyssna på då liksom?

Jag har hört det att jag tydligen skriver mycket särskrivna ord :S hehe OOoops..



Aha ok.. ja jag ska kolla i den kategorin ;)

2009-01-26 @ 16:05:35
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

Ahaaaa haha.. goalball är det där roliga som vi spelade när vi va på semster i italien när vi var smÅ!! det va svinkul jU! fast då kallade alla det "Blindboll".. Vi fick ju ha ögonbindel :)

SKIT KUL ju!!

2009-01-26 @ 16:10:59
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

Ok men bra att det är inte är svårt då ;)

Nja jo det stämmer.. ofta när jag har bilder så blir texten så konstig om jag inte självmant byter rad.. och så för att det ser bättre ut. Det är ju så himla smal ruta eller vad man ska säga.. alltså min blogg, det är massor plats runtomkring, men fältet där bilder och text visas är jättesmalt.. irriterande faktist.



Jag kan inga regler om den sporten.. för jag va 6 år när jag spelade det i italien ahha.. men skulle vara kul att spela igen.



ja förklara gärna lite regler, vore skoJ!



Kram

2009-01-27 @ 00:42:18
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

TACK så mycket Johan! det gläjder mig/oss när man hör att folk tycker om musiken! För vi vill ju glädja folket =)



Aha nu fick man en ännu bättre bild av sporten! =9

TACK!

Så du är då back eller?

Är du duktigast på att försvara eller att göra mål?

Måste bollen rulla? Eller får den studsa? Den är väl rätt tung bollen va?

2009-01-27 @ 15:41:17
URL: http://sandragee.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: