Sportsöndag!

Tid: 19:57:19
Datum: 2009-07-19
Kategori: Allmänt

Ja, idag har det varit en riktig sportsöndag =)

Vi börjar med lag-VM i speedway som avgjordes i Polen tidigare idag.
Det stod mellan Sverige, Australien, Polen och Ryssland.
Redan i Race off, som kördes i torsdags,  var det spännande. Det tänkte jag skriva om då, men så blev inte fallet. Sverige var då nära på att missa finalen, men tack vare några taktiska drag, bl.a. en väl utnytjad joker, lyckades man till slut knipa andraplatsen vilken gav en plats i finalen. Man låg 8-9 poäng efter Danmark och England med bara några heat kvar, men man utnytjade som sagt sin joker på bästa sätt och lyckades ta en plats i finalen.

Finalen började också bra för alla lag utom Ryssland som hade 4 poäng efter 8 heat. Ryssland som annars var en liten överraskning och det visade sig att de skulle bli att räkna med.
Framåt heat 15 hade de kommit igen och alla 4 nationer låg innom 6 poäng med Australien i topp.
Sedan kom regnet.
Det var inget litet regn och tävlingen fick skjutas upp tills regnet hade avtagit. Egentligen skulle ju finalen ha körts redan igår, men det regnade för mycket.
Att de inte har något bättre system för regn är dock lite av en katastrof. De sopar bort vattnet. De har inga maskiner för att få bort vattnet eller ens några skrapor. De kör med kvastar. Det är lite dåligt.

Till slut kom tävlingen i alla fall igång igen och återstarten började inte bra för svensk del. en tredjeplats och 2 fjärdeplatser på de 3 inledande heaten krossade i princip drömmen om guldet. Australien var 6 poäng före med 2 heat kvar, alltså i det närmaste en omöjlighet att ta guldet. För er som inte är så insatta i speedway så kan jag nämna att man får 3 poäng för seger, 2 för en andraplats, 1 för en tredjeplats och 0 för en sistaplats. Alltså skulle Sverige behöva ta 2 heatsegrar samtidigt som Australien nollade i båda.
Däremot var Polen på frammarch. Inför sista heatet låg Polen och Australien exakt lika efter att Polen hade varit en bra bit efter och efter att de hade utnytjat sin joker. Det skulle bli en fight om guldet mellan Lee Adams och Thomas Golob. Golob som tidigare hade blivit utbuad av hemmapubliken efter att ha nollat i 2 av sina heat. Nu hade han chansen att bli guldhjälte för Polen vilket han också blev. Polen vann heatet och därmed också guldet. Golob gjorde segertecken med ett halvt varv kvar.
Där kan vi snacka om revansch! Jag vet dock inte om jag tycker det var rättvist. Det där med jokersystemet, alltså att man får dubbel poäng jämt mot vad man skulle ha fått annars, kan man diskutera. För att få utnytja det måste man ligga mer än 6 poäng bakom ledaren så att man inte kan utnytja den för att ta ledningen. Australien kunde alltså inte utnytja sin joker i och med att de ledde i princip hela finalen. Däremot utnytjade Polen sin och fick där 4 poäng efter att Lindbäck hade snuvat polacken på segern i det heatet.
Golob fixade ju så att Polen vann, men det var bara tack vare de där extrapoängen de fick för sin joker. Annars hade Australien vunnit. De kunde ju inte ens utnytja sin joker. Så de blev alltså straffade för att de hade ledat hela finalen.

Polen vann i alla fall guldet före Australien och Sverige. Ryssland var ett tag före Sverige, men David Rud lyckades hålla ihop det så pass bra att Sverige klarade bronset. Egentligen var det väl inte Rud i sig, utan Golob och Adams som höll ryssen bakom sig, som gjorde att Sverige klarade bronset i och med att ryssen bara tog 1 poäng vilket inte räckte.

Sedan har det också varit final i Swedish open mellan Söderling och Monaco.
Igår var det för första gången på väldigt länge en helsvensk semifinal mellan Andreas Vinciguerra och Robin Söderling. Lite kul att Vinciguerra har kommit tillbaka så starkt som han ändå har gjort efter alla sina problem.

Söderling tog i alla fall hem det första setet ganska lätt, men tappade något i det andra. Han vann dock matchen med 2-0. Även Monaco slog Robredo med 2-0 i set.

Finalen började bra med en 6-2-vinst i 1:a set. I det 2:a inledde svensken med att breaka Monacos serve. Han gick fram till 2-0 i game, men sedan tappade han och Monaco vände tillbaka setet genom att bryta Söderlings serve fram till 4-4. Sedan tog han sin egen serve fram till 5-4 och hade alltså vänt. Söderling höll dock sina servar och fick till ett tiebreak där han gick fram till 6-2 och hade alltså 4 matchbollar. Han utnytjade den 2:a och tog hem titeln.
Det var 1:a gången på 9 år som en svensk vann Swedish open.

Även Mattias Ekström har varit i farten idag. Han slutade 2:a i dagens DTM-race i Holland. Jag har faktiskt ingen större information om det, jag bara hörde det.

I F1 har det meddelats att Bourdais har fått sparken från Toro Rosso.
Kimi Reikkönen gör dessutom sin sista säsong i Ferrari. Nästa säsong ska han satsa på rally. Får väl se hur det går. Hans troliga ersättare blir Fernando Alonso.
I racet som gick förra helgen i Tyskland vann Mark Webber äntligen sin 1:a GP-seger före stallkamraten Vettel. Massa lyckades ta en pallplats åt Ferrari, men Kimi bröt. Den andre finnen, Heikki Kovalainen lyckades ta en poäng åt Mclaren medan Hamilton slutade på 14:e plats.

Nu är det också bara 6 dagar kvar till jubileumssäsongen drar igång med jubileumsmatchen uppe i Leksand. Leksand blå mot Leksand vit är det och man kommer kunna se gamla legender som Peter Åslin, Masken Karlsson, Jens Nielsen, Dan Söderström och Johan Hedberg m.fl. på isen. Ett inlägg om det kommer troligen på lördag.

I övrigt lyssnade jag på P3 star idag där Nicolina var med och intervjuades om judon. Missade ni det kan ni gå in här och lyssna på programet på SR's hemsida. Det brukar finnas uppe i 30 dagar.
Hon har förövrigt varit i USA i veckan som var och tävlat i J-VM nu i helgen. Det gick lika bra som EM i Ungern och hon vann även J-VM. Jag tycker ni ska gå in på hennes blogg och gratta henne till framgången =)

Annars har det inte hänt mycket sedan senast. Vi var och firade Adde och Danne igår. Tyvärr glömde jag min kortlek hemma, så vi kunde inte köra några kort...

Imorgon kanske vi åker till stugan. Jag får se om jag följer med. Blir det sådant här väder har jag ingen vidare lust med det...
Någon som vill hitta på något i så fall? ;P

Kommentarer
Postat av: L Y D I A

sv: de bli ju skiiit jobbig med alla på så mkt m, :P fast den lurviga blir nog den jag förhoppningsvis får ha kvar å då bli de kasnke muffin^^ haha

2009-07-19 @ 20:48:12
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: bbellahh - allt i ett

Sv; Haha håller med! Dock pratar jag inte kalmaritiska, som tur är ;) Vart bor du då ?



Jag är 15 år, dudå ?

2009-07-20 @ 01:28:20
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: Sandra

Fast nu är det nog slut på det fina vädret. Nu är det skit väder här, så tråkigt!

2009-07-20 @ 09:50:51
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: bbellahh - allt i ett

Sv; Ja det heter kalmaritiska :) Okej, vad pratar man där ? Typ .. linköpingska, haha.



Nej jag vet inte vad FN - rollspel är för nåt.

Okej =)

2009-07-20 @ 11:23:22
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: bbellahh - allt i ett

Sv; Haha okej, vilken skola ? Vad hette den ? :)

2009-07-20 @ 11:44:17
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: Sara

hehe ne jag menade ju inte att det inte finns nå och göra. Men det är jobbigt och tråkigt att veta att måndagen är på väg och då väntas jobb.. i alla fall för mig!!

2009-07-20 @ 15:56:52
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: L Y D I A

nesh, de bli skit jobbigt, :P räcker mutti har två hästar jonna och julia man blanda ihop, fem kissar på m komme jag inte hålla koll på, ;)

haft en bra dag? :)

2009-07-20 @ 22:43:12
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: Laila

Folk blir bara tjockare och tjockare. Vad tycke du om det? :P ♥

2009-07-20 @ 22:48:19
URL: http://blog.lailaaziz.com
Postat av: Sandra

Det brukar stämma ganska bra för mig :P hehe

Hur är det annars då?

2009-07-21 @ 09:49:32
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: bbellahh - allt i ett

Sv; Okej hmm, det kanske är Vasaskolan du menar! Är det en gul skola ? :)



Idag ska jag träffa Konrad och vi ska käka middag och sen gå på bio, mysigt!

Hoppas du får det trevligt i stugan =)

2009-07-21 @ 11:31:11
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: jojje

hur gör man för att lyssna på såna där webbradiosidor som finns på p3? ja kan inte göra det vet inte varför det kanske saknas nåt program. störande är det iaf hehe

2009-07-21 @ 15:10:17
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg med självkänsla och där positivt tänkande ligger i fokus

Sv: Hejsan! NU så har jag börjat ta tag i kommentarerna och bloggen efter en liten semester.. kan inte ens tänka mig hur mycket man måste tro på sig själv som blind (eftersom jag inte är blind) men bara tanken på vissa av de sakerna du skrev (typ gå till ett nytt jobb) är för mig väldigt läskigt ibland.. Jag tänker alldeles för mycket och funderar ut redan innan vad jag TROR kommer att hända..



Har tyvärr inte mycket att tillägga på ditt inlägg då sport inte är mitt största intresse (fast hockey har jag lite koll och då gäller Hv 71!)



Vart ligger stugan förresten? Kram!

2009-07-22 @ 23:06:18
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: bbellahh - allt i ett

Sv; Fattar inte heller att folk kan bära sånt på sitt samvete när dom plågar djur.



Tack, grattis till din syrra också!



Bion var jättebra. Den var allt på en gång, rolig (mycket skratt), romantisk, läskig, spännande, sorglig, allt =) Perfekt film enligt mig!



Vad bra att du hade det bra i stugan, vad gjorde du där ? Slappade du bara eller ?

2009-07-23 @ 19:19:49
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Du är väldigt sportintresserad va? ;)

2009-07-29 @ 19:30:42
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: