45 år kvar till pensionen =P

Tid: 00:56:40
Datum: 2009-06-23
Kategori: Allmänt

Om man ser det ur det långsiktiga perspektivet så är det ju så... =)

Kryssningen var riktigt bra!
Vi åkte ju i fredags. Bussen gick från Mjölby, men naturligtvis skulle man stanna för rast i Linköping. Så där blev det en mosbricka =) men han i kassan måste ha räknat fel, för både pappas och min kostade 82 spänn! Kostade det så lite var det riktigt billigt, men jag tror att han slog in fel, för först sa han att jag skulle ha 2 kokta med bröd och inte mos.

I vilket fall som helst kom vi fram till Stockholm där vi gick på båten och installerade oss i hytterna. Det var ju som sagt A-hytter, men jag undrar om det verkligen var det. I så fall är det grym skillnad på A-hytter och lyxhytterna. De här bestod av 2 sängar med nedfällbara sängar över, ett litet bord, en toalett och ett litet skrivbord. Dålig var den inte, men bra mycket mindre än lyxhytten vi hade när jag åkte med Jocke och dem. Jag, Emma, Shep och Alle bodde i en hytt och mamma och pappa i en annan. Vi inlädde med varsin öl, Alle och jag. Sedan fick vi för oss att ställa upp alla tomburkar i fönstret ut mot gågatan så att alla kunde se dem. Det såg ut som ett skyltfönster till slut.

Vi tog det ganska lugnt innan vi skulle äta bufé på kvällen. Det var riktigt gott! Jag skippade ju all kall mat och gick direkt på varmrätterna där jag bl.a. åt en skitgod potatisgratäng, bearnaisesås, potatismos, 2 sorters kött, spett och lite sallad. Till efterrätt, som jag knappt orkade, åt jag en jättegod äpplepaj med vaniljsås, en stor tallrik chokladpudding och så snodde jag med mig lite lakritsbåtar från en skål =)
Det hela avslutades med ett glas vin varpå vi återvände till hytterna och vilade. Alla var supermätta och orkade inte göra något alls.

Senare på kvällen gick vi till baren där det var lite uppträdanden och så, men det var inte så jättekul, så vi gick tillbaks till hytten och spelade kort till 1:30 då vi somnade.

8:15 var det upp som gällde nästa dag för att hinna med frukostbufén som stängde 9. Jag är ju ingen frukostmänniska, men sådan tur var hade vi fått för många frukostbiljetter. Man får ju dem när man går på och vi fick 2 ungdomsbiljetter för mycket, så både Alle och jag fick äta som ungdommar då istället. Då kostade frukosten bara 62kr, annars kostade den 110.
Jag åt i alla fall bara en macka, en tallrik yoghurt, en vattenmelonsbit, en bulle, ett glas juice och en kopp kaffe.

Ut på finsk mark var det efter frukosten. Tyvärr fanns det inget att göra, för allt var stängt. Så vi gick runt lite i det "fina" vädret och åt lite på Donken innan vi återvände till båten. Jag gick i alla fall i T-shirt hela dagen medan mamma hade dubbla tröjor och jacka på sig =P

Väl tillbaka på båten vilade vi lite till innan vi lade ut och taxfreen öppnade. Jag hade sett en flaska lakritsshot dagen innan som jag blev sugen på. Den var faktiskt inte så jättedyr. Annars får vi ju ingenting för våra svenska kronor längre. En öl kostade t.ex. 22 spänn och en cider var lika dyr. Shoten var dock inte så stor, men den kostade bara 30kr eller vad det var.
Nu hittade vi den dock inte. Dessutom gick jag med mamma vilket inte gjorde saken bättre. Hon och sprit går ju inte direkt ihop...
Till slut hittade vi några shots i alla fall, i plastflaskor. Jag fick nöja mig med dem och tog en lakrits och en Mintu. Mamma tyckte så klart att det räckte med en, men jag insisterade. 2 cider tog jag också som jag skulle ha senare på kvällen. Jag tänkte att något måste man ju ha, även om 22kr/st inte är speciellt billigt.
Jag fick inte betala det själv heller, för de hade åldersgräns på 20 på hemvägen, men 18 på vägen dit. Det var alltså ca 6 timmar innan jag fyllde 20, men mamma tyckte inte att jag fick köpa dem ändå, bara för att jag inte var 20 än. Skulle de ha tagit för 6 timmar tror ni? Det tror ju inte jag. Jag tror inte ens jag hade behövt visa leg. Jocke har handlat flera gånger när han har varit på kryssning och Alle fick t.o.m. köpa. Visserligen ser han äldre ut än mig, men ändå. Han köpte en platta öl dagen innan, några sider, en stock snus och 2 paket cigariller.
Senare fick jag dessutom reda på att det var 4 cider för 63kr! Det hade ingen sagt till mig trots att både mamma och Shep var med när jag handlade. Så där köpte jag 2st för 52 när jag kunde betalat 11kr till och fått 2 till. Det blev jag lite sur på!

Vi spelade självklart lite automater också, men vann inget större. Någon euro som mest.

På kvällen var det middag på en restaurang som var ganska dyr, men det var gott och ännu senare på kvällen satt vi i baren och spelade Chicago =)
Shep var trött och skulle sova tidigt, men hon ville inte vara själv i hytten, så vi fick vara där vi också. Vi pratade lite, spelade kort och drack öl och cider innan vi lade oss vid 00:30-tiden.

På natten vaknade jag av att det skakade jättemycket. Sedan ropade kaptenen ut något i högtalarna. Vi hade ingen högtalare i våran hytt, så jag hörde inte riktigt vad han sa. Sedan kom en finländare ut och gastade något i korridoren. Man blev ju lite orolig att något var fel, men jag tror bara vi var framme i Mariehamn då, för där skulle vi stanna till under natten, även om jag tror att det var senare än det där.

Inget hände i alla fall och morgonens frukostbufé innebar fullpris för Alle och mig, men jag åt absolut inte för 110kr. Lite mer än dagen innan åt jag, men sanningen att säga så var jag fortfarande lite mätt från dagen innan =)

Vi städade lite i hytten innan vi gick av båten för att åka hem. Faktiskt så var det hyfsat varmt i Stockholm då och bussen var försenad. Under tiden som vi väntade på den fick vi se ett skådespel med taxichaufförer som skälde ut varandra och en taxi som blockade en annan från att komma ut osv. Lite kul =)

Hemma i Mjölby upptäckte vi att det inte alls var lika varmt där som i Stockholm. Dessutom växlade vädret rejält. Ena stunden var det sol och i nästa spöregnade det.

Det var bara att bege sig hem och fixa i ordning innan gästerna kom.
När de kom, runt 5-tiden, åt vi grillat kött, klyftpotatis och bearnaisesås =)

Presenterna öppnade jag inte förrän vid fikat. Jag tänkte göra något lite annorlunda, så jag hade en public opening för alla gäster, så att alla fick se vad jag fick. Det var mest "flytta hemifrån-grejor" som en kastrull, ett rivjärn, en shaker, en visp, 6 lite finare glastallrikar i 3 olika färger, en mugg som det står "20 år" på och så är det någon text i, ett champagneglas som det står grattis på och en lite finare skål man antingen kan ha frukter i eller bara ha den som prydnad. Utöver detta fick jag 100kr, en videokamera och ett minneskort till den.
Jag vet dock inte hur jag ska göra. Kameran är jätteliten och snygg i svart pianolack med "pistolhandtag", ni vet, så att man håller den som en pistol och inte som man håller de traditionella kamerorna, på sidan. Riktigt grym design tycker jag, men jag läste om den på nätet idag och den verkar inte sådär toppenbra direkt. Jag läste 2 användarresentioner på Pricerunner. En tyckte att den var hyfsat bra och hade okej bildkvalitét för sin prisklass, men en annan tyckte att det var bland det sämsta han hade haft. Allt var skit och ljudet brusade hela tiden.
Av vad jag har kunnat läsa är det alltså + för designen och storleken, men - för bildkvalitén. Jag vill ju så klart ha en kamera med bra kvalitet, men samtidigt vill jag ju gärna ha den här typen av videokamera med pistolgrepp. Jag älskar den designen. De är mycket häftigare än de vanliga. Tyvärr finns det inte många kameror med den designen än så länge. 
Så jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Ska jag behålla den och hoppas på att bildkvalitén och ljudkvalitén ändå är såpass bra att den duger, eller ska jag byta och lägga till några tusen och få en bättre kamera, men som antagligen inte är i samma design? Vad tycker ni?

Annars var kvällen trevlig med jordgubbstårta och muffinsarna som Shep och jag bakade i torsdags. De var faktiskt goda =) Lite torra kanske, men ingen fara =)
Champagne ville jag ha, men det hade vi ingen och mamma sa att det inte var gott. Jag har aldrig smakat, så jag vet inte.

Något mer firande blir det väl inte direkt, jag funderar på att bjuda hit laget på någon liten fest, men mycket mer blir det inte.

Nu är man i alla fall 20 och får gå på "godisaffären" som Tom sa =P hihi

Idag var det faktiskt varmt ute och jag satt faktiskt och solade lite =) Hoppas det här vädret håller i sig nu! =)

Dagens låt blir Bad Influences nya cover på Alphaville's gamla 80-talare, Forever young =)

Kommentarer
Postat av: tess

Det va gott även räkorna vännen...



TACK... fast ja har inte fyllt riktigt ännu... Syrran? Oj hon blev hrm...räknar på fingrarna...44 å den andra blir hrmmmm,,,,, 53... Jag e yngst.



Ha de gott och njut av sommaren//Tess

2009-06-23 @ 10:15:56
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja håller me dig ang tant. Jag skojjar ju mest med ungarna när jag säger att jag e en tant för de anser jag mig inte vara. Men det finns ju de som är unga och som är både gubbe och tant för det beror som sagt mycket på person det håller jag med om....



Sitter nu på jobbet och ska knäppa på kaffet...



Ha det gott i solen JOhan. //tess

2009-06-23 @ 14:06:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linda

sv: Jag är 19 år blir 20 den 2 januari :)

2009-06-23 @ 15:03:04
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En "må bra" blogg där självkänsla & positivt tänkande ligger i fokus

Sv: Hej! Tack för att du tog dig tiden att svara på mina frågor, om jag tar med det i inläggen så citerar jag och länkar till blogg med namn förstås!:) Och jag måste tillägga att min sambo är snyggast i mina ögon och det är hans insida som gör honom fantastisk. Ush för att vara ihop med någon som inte går att prata med..nej.



Jag hade ju fått panik om jag råkat ut för det du skrek, tur att det inte var någon fara! Jag är 21 år, förra året var med min Ky-utbildnings klass :)



Du har alltid så mycket detaljer i dina berättelser, en annan minns knappt saker som skett under dagen.. är nog för stressad tror jag?!



Gällande kameran är det svårt, vet själv hur "inne" jag brukar bli på vissa saker och kan då inte tänka mig något annat. Har inte så mycket koll på videokameror annars hade jag hjälpt dig mer!

2009-06-23 @ 17:22:05
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; HAHAHA, den är geym?!!?!?? Du måste se den sen när jag är med ju :D:D. Eller nej fan, du ser inte :(?

2009-06-23 @ 20:16:01
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; HAHAHA, du kan låtsas att du ser mig xD?

2009-06-23 @ 20:28:07
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Ja, det jag tycker jag :D.

2009-06-23 @ 20:38:44
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: jennii

D va inte ett dåligt inlägg du gjort skratt Skrivkramp? =)



Sv. Ja, d e väl skojigt ibland att se äldre ut.

Några planer för sommaren?



Kram!

2009-06-23 @ 20:57:07
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: jennii

Har oxå åkt i A-hytt, likadan som du beskriver här...å ja, d e en enorm skillnad på den å lyxhytten plus att den kostar en aning mer. Inte riktigt värt d om man bara ska ta en kryssning till Finland eller dylikt. Skulle jag däremot ta en världen-runt-kryssning, ja, då skulle jag nog vilja ha lyxhytten. När man ändå ska tillbringa lite mer tid i den =)

2009-06-23 @ 20:59:51
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: Hanna

hej hej

visst är kattungar söta=)vildkatterna här på "gården" får ju kullar hela tiden men nu är det första gången mamman låter mig kela med ungarna och henne sj.Vi har kontakta organisationer om de kan göra något men ingen vill/kan hjälpa.Kommunen sa att de skullle fånga in dem och skjuta dem,men inget har gjort=/imorron kommer en nybliven ägare och hämtar en unge så finns det bara en kvar=)

igår upptäckte vi att en annan vildkatt har tre ungar,och de höll på att mörda varandra hela kvällen igår...hehe...

kram

2009-06-24 @ 10:14:57
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Linda

sv: Nee! Jag är inte se gammal.

Ser ja ut som en tant lr? hahaha..

2009-06-24 @ 14:02:14
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: Hanna

usch ja det finns bra sjuka människor faktiskt.Kan inte förstå att man kan göra någon illa som är så oskyldigt.

Min älska katt hade jag ute i några veckor och sen fick jag en egen lägenhet som hon flytta med till.Tog ett bra tag innan hon vande sig men jag va ute med henne i koppel varje dag nästan.Nu i efter hand är jag gald att hon ej va ute mer för jag fick veta för något år sedan att hon har en missbildning i käken(inget jag ser eller märkt) och råkar hon slå käken lite så går de inte att "fixa" för det va tydligen enormt lidande för en katt.

"vildkatterna" är inte så jätte vilda.Det börja med att en tant mata en katt och sen kom den med ungar så det är ungarna som har blivit vuxna nu och de förökar sig.Den älsta honan ser inte alls bra ut utan behövs avlivas,stackaren....men alla de andra ser ut som vanliga huskatter=)

2009-06-24 @ 15:49:13
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Linda

sv: haha! Jag skojades lite. trodde du hade humor! jaja..



Men jag har ju en header med tre bilder på mig :)

2009-06-24 @ 16:29:11
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, jag fattar inte hur människor tänker..rätt ofta!

Har åkt me lyxhytt en gång, fick 2st små champagne flaskor..d va nog snarare mousserande vin skulle jag tro =)

Jag hatar att åka skidor..åker gärna stjärtlapp eller dylikt hehe men jag e inte så förtjust i vintern över huvudtaget. Jag e en sommartjej.

Gillar du vintern?

Kram!

2009-06-24 @ 20:58:38
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: jennii

Jag har inte så jättemkt inplanerat. Första veckan ska vi upp till stugan i fjällen. De andra 3 veckorna har jag ingen aning om. Jo, fick presentkort att gå ner i Sala gruva, den måste vi använda. Annars d blir d till att åka runt å hälsa på folk.

2009-06-24 @ 21:01:47
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där...



JObbet har gått jättebra men jag e helt slut fast att vi har det lugnt. Jag är inte van...



Hoppas allt e bra med dig //tess

2009-06-24 @ 21:34:32
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Praktiskt? Nja... jo de fungerar ju... de e höga och långsmala som du kan tänka dig sån höjd som en spagetti burk... fast dessa är fyrkantiga i formen. MEN jag kommer mer ha de till prydnad än å hälla i något.



Ja de e tufft å komma tillbaka... vi har det oxå väldigt lugnt... men de hjälper inte. Det är långa dagar helt enkelt. //tess

2009-06-24 @ 21:55:42
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En "må bra" blogg där självkänsla & positivt tänkande ligger i fokus

Sv: Det lät krångligt det där, att människor inte tar kontakt och jag är nästan lite så med alla.. Skulle inte få för mig att fråga någon hur läget är mitt på stan, är jag på jobb eller en ny situation där jag möter folk så har jag nu det senaste lärt mig att vara social.. jag tänker för mycket så det kan störa mig ibland, att jag analyserar människors ord och beteenden..



Synd att det inte höll med tjejen, jag och min sambo bodde tidigare ca 23 mil ifrån varandra och det är tufft med distansförhållanden, vi hade turen att det höll och att vi sedan kunna flytta ihop.. Men det tog tre år innan dess :)



Önskar dig en bra dag!

2009-06-25 @ 08:34:20
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jobbade på de där båtarna i hundra år i taxfreen... sällan man orkade fråga leg - du skulle utan tvekan fått ut. Man e ju inte så sträng på båtarna

- helt andra regler där.



Där går allt ut på att få sålt så mycket som möjligt till varje pris.

2009-06-25 @ 21:27:02
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag åkte skidor en gång i tiden, men d va innan jag vurpade i backen 3ggr på raken. Aldrig mer..i sådana fall från barnbacken =)Jag älskar stjärtlapp å pulka hehe d e grejjer d! skratt



Jag älskar hockey,d e enda anledningen till att jag ska längta till vintern! Jag hejjar på Färjestad! yeah



Kan ju inte säga att d va särskilt varmt i vattnet, men hade inte nån termometer me mig ;)

2009-06-25 @ 21:35:00
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Hade du å Jocke trevligt i lyxhytten? ;)

2009-06-25 @ 21:38:29
URL: http://mrsjennii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: