Imorgon bär det av =)

Tid: 23:11:52
Datum: 2009-06-18
Kategori: Allmänt

Ja, imorgon åker vi på kryssning till Helsingfors =)
Jag fyller ju på söndag, så då ville jag göra något speciellt. 20 bast är ju inte varje dag man fyller och så fanns det billiga kryssningar över midsommar, så vi tog en sådan =)

Jag har bara åkt på kryssning en gång tidigare och det var när Jocke och de bjöd med mig på lyxkryssning för 2 år sedan. Vi bodde i en av de bästa sviterna på båten, en av de högst upp i fören där korridoren är avstängd för övriga passagerare och där man har tillgång till loungen och bastun och får äta och dricka hur mycket man vill. Hytten var stor och minibaren ingick. Det var annat det än vad jag är van vid. Jag fattar inte hur de kan ha råd med det. De åker visserligen på ganska mycket kryssningar och så, så de får lite rabatt, men ändå. Nu i sommar hade de inte planerat in någon kryssning, men de kollade på en när jag var uppe hos dem senast. Då hittade de en lyx-B-hytt för 10 000. Det var inte så farligt tyckte de. Lyx-A kostade 13 000 tror jag och det var lite dyrt. Hela deras familj är ju dock kvalitetsfreakar, det ska vara dyrt och fint, men ändå, 10 000 för en kryssning liksom.

Nu blir det inte riktigt lika lyxigt som det var då, men vi har i alla fall en A-hytt på insidan. Den var bara 500kr dyrare än B-hytterna tror jag, så då är det ju klart att man tar en A-hytt.
Vi får se vad vi hittar på, en drink i baren för att det är midsommar blir det säkert och en drink i baren på söndag för att jag fyller. Sedan kollar man väl i affärerna och spelar lite automater =)
Det skulle inte bli något vidare väder i Helsingfors på lördag, så vi får väl se vad vi hittar på. Egentligen skulle jag ha träffat en tjej jag har lärt känna här på bloggen då, men hon kommer hit istället. Hon har vänner och så i Mjölby och är en riktig LHC'are. Lite coolt ändå tycker jag. Jag visste inte att hon hade några kontakter här, så visar det sig att hon har massor kontakter här, ca 1 mil härifrån av alla ställen =)

I övrigt i veckan har det inte hänt något alls i princip. Jag gjorde skitäckligt kaffe igår som smakade vatten, roligt va? Där ser ni, jag har inget bättre att skriva om än vattnigt kaffe =P

Det var i alla fall ganska varmt igår, men naturligt vis satt jag inne hela dagen och fixade med musik och grejor, något som jag kunde ha gjort när som helst annars när det har varit dåligt väder. Dålig planering av mig...

Lagat mat har vi gjort hela veckan. I måndags blev det kebab, i tisdags kokt falukorv, potatis och ostsås, spagetti och köttfärssås igår och pasta med ädelostsås idag. Det var mindre gott. Det var svamp och lök i, så det var inte riktigt min grej. Korven och ostsåsen blev däremot riktigt god =) Det åt vi på dagis kommer jag ihåg, så jag blev sugen på det =)

Bakat har vi också gjort idag. Stora amerikanska muffins. Receptet hittade jag faktiskt på en blogg och det lät riktigt gott, så vi testade att göra dem idag. Vi gjorde dock för mycket smet =P Vi körde vanliga muffins istället och tänkte att 1 amerikansk muffins var som 2 vanliga, så vi gjorde dubbel sats, men det hade räckt med enkel sats, för nu blev det 2 fulla plåtar och ca 60 muffins, så 1 amerikansk var snarare som 4-5 vanliga  =) Hoppas de är goda nu =) Smeten var god i alla fall =)

Nu har jag tagit bort Jaws och lite andra program från gamla datorn också. Robin gjorde ju inget åt det innan han hjälpte oss att installera den nya datorn, men Torbjörn tyckte att vi skulle ta bort det, så det gjorde jag och passade samtidigt på att ta bort alla spel, nedladdade program och annat, göra diskrensning och radera konton. Jag lyckades dock inte formatera datorn. Jocke sa att man kan ladda ner program från nätet som man kan skriva över hela datorn med, men jag hade ingen tillgång till nätet, så jag försökte formatera datorn, men då måste man ju komma in i Dos på något sätt, annars går det inte. Jag vet inte hur man kommer in i Dos, så det gick inte. ÄR det någon som vet hur man fixar det?

Lite sport till sist då, U21-EM, eller VM, vet inte riktigt vilket, blandar alltid ihop när vilket mästerskap är,  har ju börjat nu och Sverige slog Vitryssland med 5-1 i förrgår, bra gjort =)

En Nascar-förare körde ihjäl sig i förrgår också. Han ledde racet då han kraschade rakt in i muren och bilen sprängdes. Tragiskt...

Dagens låt var några inlägg sedan vi hade nu, men idag blir dagens låt Discocrews nya låt Husvagn som kanske blir en sommarhitt =)

Ha en bra midsommar nu alla läsare och kommentera! =)

Kommentarer
Postat av: tess

Ha nu en underbar resa och GRATTIS själv fylle rjag ju 35 den 26... men firar på lördag... Han de gott och en fin midsommar. Tänker på dig. //Tess

2009-06-19 @ 11:33:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Hahah, alla sätt är tillåtna förstår du ;D.

2009-06-19 @ 11:56:24
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En "må bra" blogg där självkänsla & positivt tänkande ligger i fokus

Sv: God kväll och tack för dina kommentarer! Jag svarar inte på frågorna här eftersom jag såg att du hann läsa dem på min blogg :) Gällande svaren på din fråga så var de mycket intressanta att läsa, speciellt det om fördomar, jag måste verkligen berömma dig för dina inlägg här eftersom jag ibland nästan glömmer att du faktiskt är blind eftersom det knappt märks i dina beskrivingar i inläggen.



Min tanke med bloggen är att läsarna ska få sig en funderare, jag fick mig en funderare själv när du skrev att det ibland blev lite för tungt, det är så svårt när man själv vet vad man menar och inte ser det ur en annans synpunkt. Men du skrev också att det är lugnt, vilket jag hoppas det är. För meningen är också att det ska vara en positiv blogg som ska inspirera förändringar till det bättre!



Jag får gratulera dig i förväg, hoppas att du får det trevligt på kryssningen! Påminner mig om en klassresa förra året då vi åkte till norge och tillbaka över tre dagar. Själv gillar jag inte båtar, efter Titanic filmen och Estonia olyckan. Utöver det gillar jag inte trånga utrymmen där jag inte kan se något (typ hytter och hissar) Gissa vart vi sov? Längst ner! Under bilarna.. jag kallade det skämtsamt för råttboet. Oj, nu blev det långt här, önskar dig ännu en gång en trevlig resa!

2009-06-19 @ 21:36:08
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: vispen

Men gissa om jag blev avundsjuk nu... Jag vill ju också! En a-hytt, det har jag aldrig sovit i, bara b-hytt. Men det roligaste enligt mig är inte hytten, det är att man får äta och dricka hur mycket som helst plus karaoken såklart. Men grattis i förskott! Och ät lite åt mig också:) Det är så lyxigt för dig att du har åkt i den där lyxiga hytten en gång, 10000 kronor skulle vi aldrig betala för en båthytt, förstår inte hur de har råd men det ni tog lät inte heller dierekt billigt.

2009-06-20 @ 13:14:41
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: vispen

Muffins lät förresten väldigt gott, kan du skicka receptet till mig i min blogg kanske? vill gärna ha det:)

2009-06-20 @ 13:17:38
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, lammkött..jag e snart 26 =) så, för mig e du lammkött ;)



Jag läser böcker, lyssnar inte på CD..rösterna låter bara så fåniga skratt



Jag gjorde en rulltårta me jordgubbar igår god hoppas du åt mkt igår! Grattis förresten!!!

Sup inte ihjäl dig!

2009-06-20 @ 20:14:21
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: jennii

Jo, förresten, nu e du ju myndig för Systembolaget =)

2009-06-20 @ 20:15:18
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: Elina

Kul med kryssning! 10000 kan en hytt vara värd om spriten ingår ocvh man är 4 stycken:) Hoppas ni får det bra utan lyxhytten men det tvivlar jag inte på - kryssning är alltid kul ;)



Jag brukar inte betala så mycket på en utekväll men som tjej blir man ju ofta bjuden. Min kille och hans kompisar däremot kan göra av med upp till 5000 per person på en kväll, det tycker jag är sinnessjukt!!

Äckligt det där med hudcellerna:P Tur att det finns kvalster som äter upp det, huuua!

2009-06-20 @ 23:14:41
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: JENNIE

Hoppas kryssningen var bra! =)

2009-06-21 @ 17:26:07
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: JENNIE

Sv: Okej, får man fråga hur det kommer sig? Är det något medfött eller? Får jag också fråga hur du kan skriva så bra på datorn om du är synskadad? Jag antar att tekniken går framåt? =)



Hon heter Petrah Karlsson, bor här i Eskilstuna =) Vet du vem det är?

2009-06-21 @ 18:15:34
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Linda

Hejhej!

Allt bra idag?

Puss /Linda

2009-06-21 @ 18:24:34
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: Linda

sv: Precis!



Men gud vad häärligt, GRATTIS!



/Linda

2009-06-21 @ 22:55:28
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag kom ihåg när jag själv fick gå in i "godisaffären" =) Jag va såå nervös för att expediten inte skulle tro att d va jag på mitt ID-kort skratt Jag har alltid sett hyfsat ung ut, men just då ville jag inget annat att se äldre ut! Än idag tror folk att jag e max 20..tur att d går åt rätt håll iaf ;)



Barn som e såå söta? Kanske inte alla ggr, men för d mesta =)



D ska bli sol å fint hela veckan spås d, synd att man jobbar. Tack å lov att jag har d flesta tidiga passen denna vecka!!



Kram på sig!

2009-06-22 @ 15:38:17
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: JENNIE

Sv: Haha jo det blev lite för mycket dricka, så nu ska jag bli nykterist ;) haha!



Okej, då förstår jag =) Men skönt att utvecklingen går framåt så att synskadade i princip kan leva som en med syn. I framtiden kommer det säkert komma mer avancerade apparater som underlättar ännu mer. =) Jag blev helt chockad när du skrev att du var synskadad, VÄLDIGT ovanligt att med en blogg som drivs av en, vad jag vet ialla fall. Vet du någon mer blogg som drivs av en synskadad? =)

2009-06-22 @ 16:01:06
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Anonym

nice blogg! Bli medlem på: http://www.sommarglass.com/?r=1954 och få gratis glass i sommar :D

2009-06-22 @ 19:48:04
URL: http://www.sommarglass.com/?r=1954
Postat av: Linda

sv: Vad menar du då?

När fyller och hur mycket? :)



/Linda

2009-06-22 @ 21:48:41
URL: http://difficult.blogg.se/
Postat av: JENNIE

Sv: Jaha det vore ju skitcool =) Ja jag tycker det är jättekul att tekniken har gått så långt fram att även synskadade kan blogga, fantastisk rent av =) Jaha, men du uppdaterar ju ganska ofta ialla fall =)



Jag vet inte men det känns som om man kan lära sig mycket av dig. Hoppas du inte tar det på fel sätt men du upplever ju saker annorlunda än vad jag gör som ser. Det får även mig att se på saker annorlunda =)



Kram!

2009-06-22 @ 22:52:21
URL: http://jenniesplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: