Förstoppning..?

Tid: 13:27:34
Datum: 2009-05-26
Kategori: Allmänt

Ja, det är vad min lilla kisse har råkat ut för, igen...
Senast var ju för ganska exakt 3 år sedan. Då hade han inte ätit ordentligt på nästan en vecka. Det är ganska farligt, jag vet, men vi tänkte först att han kanske åt så mycket möss och fåglar ute att han inte var så hungrig när han fick mat inne, men sedan började han spänna sig på något konstigt sätt, nästan som om han höll andan och tog i. Sedan började han jama helt plötsligt, dessutom med långt O, ni vet, "miaooooo", som de jamar när de har ont.
Så vi ringde veterinären och fick komma dit. Hon sa att det var förstoppning och gav honom lite vatten i nacken varpå vi fick åka hem, har jag för mig, och försöka ge honom vatten, men det blev inte bättre, så en kväll fick vi åka in till djursjukhuset där de kände på honom och konstaterade att det var rejäl förstoppning.
Han fick vara kvar där i några dagar innan vi fick hämta honom och ge honom parafinolja i några dagar så att det skulle lösa upp sig. Usch vad äcklig han blev av den där oljan. Helt flottig och äcklig och luktade illa. Vi fick t.o.m. duscha honom i duschen för att han skulle bli lite fräschare, men han gjorde inte ens något då, så det var ju klart att han inte mådde bra.

Gick över gjorde det i alla fall till slut, men nu är det alltså dags igen, stackars lilla Ford. Nu har han visserligen bara inte ätit sedan i torsdags eller något, men Shep sa i söndags att det såg ut som om han tog i när han var här utanför men att det inte kom något. Dessutom jamade han lite när man bar upp honom i söndags. Jag kände att han sp'ände sig på samma sätt som för 3 år sedan, så något var ju fel.
Igår hade han gömt sig under soffan. Längst in i hörnet låg han. Vi ringde veterinären och pappa åkte dit. Hon sa direkt att det var förstoppning. Så pappa fick åka in till Linköping med honom där de sa att det var en rejäl förstoppning som inte kunde avhjälpas med bara parafinolja som senast. Nu var de tvungna att ge honom dropp. Så nu är han på djursjukhuset och får dropp. Hjälper inte det kanske de måste skära up honom imorgon eller på torsdag. Lilla dissen! Det är så synd om honom...

För 3 år sedan sa de att förstoppningen kunde bero på att benen där bak hade varit brutna e.d. och vuxit ihop lite fel efter att man har blivit påkörd. Påkörd blev han ju för 5 år sedan nu, 1:a gången han var med i stugan, men då sa de att inget hade varit brutet, men det kanske det var ändå.
. Han hade varit där i 2 dagar när han satt jämte trappen upp på baksidan. Vi såg att han inte kunde gå och när vi lyfte upp honom jamade han jättemycket. Vi åkte in till Linköping där han fick stanna kvar på djursjukhuset i 3 dygn innan vi fick hämta honom.
Direkt när vi kom tillbaks till stugan gick han in under en buske och gömde sig. Samma sak gjorde han varje dag hela den sommaren när vi var där. Antingen gick han in under någon buske eller in under huset. Han kom fram sent på kvällarna. Hemma låg han bara på några dynor i köket utan att gömma sig.
Han kunde inte gå ordentligt på 5-6 veckor.

Sommaren efter tog vi med honom till stugan igen. Då sprang han och gömde sig längst in under sängarna och sprang under huset osv.
En dag försökte jag ta fram honom. Jag bar ut honom, men då fick han panik och rev mig nästan, vred sig ur mitt grepp och sprang in och gömde sig igen. Snacka om att det där påverkade honom.

Allt eftersom började han trots allt komma fram mer och mer och i slutet av den sommaren var han ute och sprang som om ingenting hade hänt. Numera är han helt lugn där, men ibland, när man precis har kommit dit, kan han springa under huset ett tag, men det är inte så farligt. Däremot gillar han inte att åka bil. Det har han väl aldrig gjort, men det är extra tydligt efter det där som hände för 5 år sedan.

Psykologiprovet gick nog ganska bra igår tror jag och idag hade vi yrkesdag. Det kom olika gubbar från olika jobb och berättade om sitt jobb och så. Jag lyssnade på psykolog och inredare. Inget av dem är väl något sådär som jag känner att "Ja, det här vill jag jobba med!" men intressant var det i alla fall =)

Efter det där skulle jag ha börjat med tyskaprovet, men Camilla var inte där och vi fick inte tag på henne, så vi åkte hem istället, så får jag göra det på torsdag...

Ostsås lyckades jag göra förut också. Jag hade inte en aning om hur mycket mjölk och mjöl man skulle ha, men jag tog 4dl mjölk, 1dl mjöl,4 ostskivor, lite salt och 1dl vatten. Det blev lite mycket sås märkte jag efteråt och jag hade nog haft lite mycket mjöl och lite för lite eller för svag ost, för det smakade lite mycket mjöl, men det var helt okej! Så då har man gjort det också =)

Nu blir det att gå ut och sätta sig på altanen ett tag, för idag är det faktiskt ganska varmt  =)

Dagens låt blir Discocrews gamla låt från 2007, Adrenalin!

Kommentarer
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Han var ju inte ens hemma ungen!

2009-05-26 @ 13:48:29
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Hanna

kika gärna in på min blogg :)

Kram Kram !

http://prickigflagga.blogg.se

2009-05-26 @ 16:47:21
Postat av: tess

Kan säga att min man va värd detta. Han kämpade som ett djur för att klara tentan å hade varit glad för ett G.... jag var väldigt sjuk i omgångar denna period och vi genomled nog vår hårdaste stund i vårt gemensamma liv. Han missade en del i skolan pga mig och han mådde hemskt. Så att han klarade detta så bra är helt sanslöst å då va han värd lite god sommar mat.



Ja åren går... ha ha ha ska du som e så ung säga... vafan ja blir 35 i år... HUGA...



Puss på dig... JOOOO sista inlägget innehåller en del bilder på DILDOS... men ja kände att folk tror väl jag e knäpp om ja skriver ROSA Dildo... Röd Dildo.. ja du vet... ha ha ha... men innehållet kan du ju läsa... BLINK...



Tess

2009-05-26 @ 17:13:12
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

De va en mack kille ha ha ha... men han hade nog varit med förr de tror jag med... han visste va de va i .... ha ha ha... Men de va ju bara kul... så de gjorde ju knappast nått... ha ha ha...



Jooo jag vet.. men vänta ska du se när du blir äldre då går de rysligt fort... värre jag lovar... //Tess

2009-05-26 @ 17:31:33
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ida

Neråt i landet, då ska jag så långt ner som till kalmar =)

nej sjuk är inte skoj men jag håller på att krya på mig för fullt ;)

2009-05-26 @ 18:00:49
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: JENNIE

SV: Nej men det är lite bättre nu ialla fall, men mår fortfarande illa. Hur mår du själv? =)



Oj hoppas din katt blir bra!

2009-05-26 @ 19:03:31
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: sandi

Stackars katt=(

vad ska du bli då?=)

2009-05-26 @ 19:06:50
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: sandi

SV: okii, det är inte så lätt att få jobb nu heller..hoppas det ändrar sig sen när jag ska söka jobb.

själv vill jag gå journalist/media/komuikation utbildning.

inte för att jag har så bra betyg, men har faktiskt vg i sv, hemkunskap och biologi och i vissa so ämnen.

resten har jag g.

inga ig=)

2009-05-26 @ 20:03:30
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: Hanna

Sv; Hahha, men har inget handtag.. lite surt ;)

hahah , vad har du gjort idag då ? :)



Kram.

2009-05-26 @ 22:31:56
URL: http://prickigflagga.blogg.se/
Postat av: Linn

Sv; Hahah, 1100:- men ändå, väldigt klantigt & irriterande!

2009-05-26 @ 23:52:55
URL: http://ffamousunknown.blogg.se/
Postat av: Ida

Okejsan :) 4 timmar är inte dåligt det heller! ;)



I kalmar ska jag på en kusins 18års fest och på en annan kusin student =)

2009-05-27 @ 02:15:50
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: sandi

SV: haha okej, jag trode att du var största pluggisen men det är du inte haha=)

2009-05-27 @ 11:54:42
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där hoppas allt e bra där borta i Skänninge.. //tess

2009-05-27 @ 12:15:35
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jojje

å jag tycker så synd om Ford. har han inte varit med om tillräckligt kan man tycka. hoppas det blir bättre du får berätta då du vet vad som händer!

sv: jag får anpassad studiegång eller vad det nu heter. det viktigaste är ju trots allt att man mår bra:)

2009-05-27 @ 15:17:28
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Linn

Sv; Haha ja skum är bara förnamnet!



Ja, det är ju det. Tur att dom kommer tbx så småningom :)

2009-05-27 @ 15:20:58
URL: http://ffamousunknown.blogg.se/
Postat av: Hanna

Sv; Jag tog bort det för att inte mina bröder skulle komma in men sen hade jag glömt och tagit in handtaget det på mitt rum så jag kunde inte öppna :)

2009-05-27 @ 16:21:04
URL: http://prickigflagga.blogg.se/
Postat av: Elina

Lilla missen då! Tur att det LÖSTE sig :)

2009-05-27 @ 16:21:30
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Hanna

åh lilla kisen då=/har samma problem med min kise som är 9år,men dock aldrig så allvarligt.varje dag ger jag henne laxolja som hjälper faktiskt en del=)samt så har jag byttat foder,synd om dem när de ej mår bra och man märker ju sådant...de små liven.

kram

2009-05-27 @ 16:23:56
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Elina

Usch då... Det blir säkert bra, jag håller tummarna!

2009-05-27 @ 16:37:47
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: tess

Jag e blond egentligen men jag lovar att svart klär mig jag blir inte blek i det som andra blir.



Blåser här med.... trist e de för ja gillar inte blåst... stan ja... hi hi hi... //tess

2009-05-27 @ 17:24:30
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennii

Stackars lille kisse! Har du fler djur?

2009-05-27 @ 18:53:22
URL: http://mrsjennii.blogg.se/
Postat av: sandi

SV: haha jo det är sant, alla pluggar olika, jag behöver inte heller anstrenga mig så speciellt mycket, jag trode att jag skulle få ig i alla ämnen i skolan den här terminen men vístället fick jag vg..

haha d u verkade inte som en pluggish, för jag känner folk som pluggar överdrivet mycket som vill ha mvg i alla ämen n och så..

2009-05-28 @ 11:59:23
URL: http://andyri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: