VM-brons och mycket plugg...

Tid: 20:38:52
Datum: 2009-05-11
Kategori: Allmänt

Yes, igår fixade de svenska hjältarna ett brons till Sverige när man slog USA i bronsmatchen med 4-2! En mycket stark insats där man låg under med 0-1 och vände till 2-1 på bara någon minut. Calle Gunnarsson satte 3-1-pucken i sista perioden och Odouya grejade kanske en OS-plats när han satte 4-2 efter att amerikanarna hade dragit på sig 2 klantiga utvisningar i offensiv zoon. Så bronset är i hamn! =)
Bättre att vinna bronset än att förlora guldet!

Förlora guldet gjorde förövrigt Kanada för 2:a året i rad när ryssarna vann finalen med 2-1. Ryssarna som slog USA i semin efter en vändning även där från underläge 1-2 till seger med 3-2, om jag minns rätt. Det kanske var någon annan match =P
Kanada blev även i år numret för stora för Tre kronor som förlorade semin med 3-1, men i slutändan slutade ändå det här VM'et bra för svensk del!

Dock så var det förmodligen det sista VM'et vi kunde se, för redan till hösten startar en ny hockeykanal, Viasat hockey, så klart. Inte nog med att de tar ifrån en all motorsport, nu ryker hockeyn också! Både VM, KHL och Allsvenskan ska de visa. Det är visserligen skitbra att de satsar på sporten och gör egna kanaler åt dem, men då vill man ju för f*n kunna se dem! Boxer har inte Viasat i sitt utbud och därmed går inte det. Ända sättet är Viasat on demand, som är en webbtjänst från Viasat där man kan se på sport, film m.m. men då måste man betala.
Jag var inne och kollade där igår inför Spaniens GP i Formel 1 som avgjordes igår. 109 spänn kostar det/race! Billigt är det då inte...
Racet vanns i alla fall, än en gång, av Jenson Button i Brawn-bilen. Vilken säsong han har haft. Förra året var det här det ända racet han tog poäng i och nu i år har han vunnit 3 eller 4 race än så länge.
Reikkönen och Kovalainen kvalade bort sig totalt. Ingen av dem tog sig vidare från Q1. Hamilton, den regerande världsmästaren, blev utslagen i Q2.
I racet bröt både Reikkönen och Kovalainen. En nattsvart helg för båda två.
Massa fick inte i tillräckligt med bensin i sitt sista stopp, så det var tveksamt om han skulle klara sig hela vägen in i mål utan en splash and dash. Med 4 varv kvar fick han slå av 4 sekunder/varv för att få bensinen att räcka. Alonso var 16 sekunder bakom, så han skulle klara honom ändå, trodde man. Alonso tog dock in lite för mycket och paserade brasilianaren på näst sista varvet. 3 poäng blev det i alla fall för Ferrari som likt Mclaren har haft en bedrövlig säsong.

Det var väl i stort sätt det man hann med igår.
Idag var det sovmorgon till klockan 10 =) och det är ju aldrig fel =)

Samhäll var 1:a lektionen och där gick vi igenom Lissabonfördraget och EU's budget.
Lunch var det därefter, äcklig pyttipanna. Sådan tur var var jag inte så hungrig eftersom att jag hade käkat frukost knappt 2 timmar tidigare.

Efter lunchen var det engelska där böcker skulle redovisas. Ingen kunde dock redovisa, så det får vi ta imorgon istället. Gör man det inte imorgon får man en bock i kanten. Jag ska ju dock göra listening imorgon, så jag vet inte riktigt när jag ska redovisa boken.

Efter engelskan var det för ovanlighetens skull tyska. Det har vi aldrig annars på måndagar, men det var något med Camillas barn, så vi flyttade lektionen från på torsdag till idag. Så då blir det håltimme på torsdag, tyvärr.
Idag passade det dock bra med tyska där, för då slapp man den håltimmen innan psykologin. Det var nog bara 2:a gången på hela våren som vi hade psykologi på måndagen. Vi brukar ju alltid få jobba själva då. Nu har ju dock redovisningarna börjat, så då får man vara där.
Idag var det bara Linn som redovisade om hypnos. På onsdag blir det en hel del som redovisar, så jag får nog ta mitt nästa måndag. Så då har jag pluggat på fel sak igen. Nu har jag råpluggat psykologin de senaste dagarna för att lära in det där utantill. Så ska jag ändå inte redovisa förrän nästa vecka. Engelskaboken hade jag bara läst halva innan idag och den ska redovisas imorgon. Så nu i eftermiddag var det läsa läsa läsa som gällde. Nu har jag läst den där boken 2 gånger, så nu vet jag i alla fall hyfsat bra vad den handlar om.

Mycket mer har inte hänt idag eller igår, men Chris, min gamla assistent jag hade på högstadiet, fyllde ju 26 igår, så därför sänder vi härmed ett grattis till honom vilket han bara kan motta om han går in och läser det här, men det gör han antagligen inte, så han får nog aldrig detta grattis. Det kommer stanna här och bli hängande utan destination, men trots det sänder vi i alla fall iväg det till honom! Grattis Chris!

Kommentarer
Postat av: tess

Där mina barn går på musikskola idag var det blindskola säger min man här i stan. NÄR å vad det var vet han inte....



Jag tycker de är mycket jag inte vet om detta och detär ju bättre att fråga anser jag så man får veta. Hur fungerar det på datorn då??? Som när du läser en blogg eller mina svar? Läses det oxå upp? Försvåras det då om man inte skriver ordentlige svenska???? //Tess

2009-05-11 @ 21:09:02
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ida

Det är henne jag ska kolla på lägenhet med imorrn också. :S

Jo, jag är en tjej och hon är la också en tjej! Tada! kan du tänka dig! :P

2009-05-11 @ 21:55:58
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: matilda

tror du att tiden läker alla sår efter att en nära älskad har dött?

2009-05-11 @ 23:48:42
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Evelina

2009-05-12 @ 13:02:28
URL: http://silverninas.blogg.se/
Postat av: Evelina

ja usch det är surt att bo så långt ifr¨n vännerna :S jag har haft en super helg :D hur ahr din helg varit?

kram

2009-05-12 @ 13:03:01
URL: http://silverninas.blogg.se/
Postat av: zarah

nu är du med i min tävling, lycka till :):)

2009-05-12 @ 16:06:12
URL: http://zarahwennerg.blogg.se/
Postat av: tess

Jag förstod att det fungerade på nått sånt sätt och jag förstår ju att bilder inte visas... lite synd att man inte kan få en målande förklaring av bilder.



Hoppas du haft en bra dag. //tess

2009-05-12 @ 17:49:05
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Zarah

okej, vad kul! Visst :)

2009-05-12 @ 19:02:51
URL: http://zlundin.blogg.se/
Postat av: Zarah

okej :) Jag hade 350 unika :)

2009-05-12 @ 19:07:42
URL: http://zlundin.blogg.se/
Postat av: tess

Nej man går aldrig säkert, det är inte klokt hur de är... men han står på sig med sitt KNALLROSA hår. Han har ju inte ljust rosa utan det är verkligen VÄLDIGT rosa... Magenta heter ju färgen Själv har jag den på min liljor på min tatuering.



Sedan har han ju sk EMO stil. Så det är långt fram och kortare i bak. Han ser inte klok ut men ändå passar det honom. Och jag är stolt och tycker att det är strongt gjort.



Så jag hade idag bla bild på en son med ROSA hår.... ser hur coool ut som helst.



//Tess

2009-05-12 @ 19:50:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Ohlala en kille som kommenterar! Det är brist på killar i min blogg ;) Haha jo det låter ovanligt bra för att vara en kille, vilken annan kille kan göra två saker samtidigt? ;)



Åhh här var det mycket sport! Kanske ska tipsa min pojke om den här bloggen ;)

2009-05-12 @ 20:20:08
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Haha ja världen vore lite roligare om man hittade på lite egna ord. tex. så säljs inte "äkta" romerska bågar på ica eller konsum här i stan längre. Har en vän som är besatt av dom faktiskt, haha så hon är arg för att de numera säljer större "falska" romerska bågar som hon kallar grekiska bågar ;) på tal om bågar! haha!

2009-05-12 @ 20:26:56
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Det är visst bra låtar i eurovision!

Jag är värdelös på engelska, så det lär väl gå åt helvete =).



HAhaha, jag är 18 nu, fyller 19 till sommaren och folk tror jag är 14,15,16 år gammal :s.

2009-05-12 @ 20:31:14
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Jag får alltid billigare för att dem tror att jag är yngre, värsta bra :D.



Allt bra med dig =)?

2009-05-12 @ 20:52:22
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: tesstess

Nej inte jag heller... men å andra sidan är de ju tur inte alla är lika //Tess

2009-05-12 @ 22:11:23
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; SVERIGE GICK TILL FINAAAAL LYCKLIG LINDA :D.

2009-05-12 @ 23:02:01
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: tess

Godmorgon darling. Hoppas du har de bra.... //Tess

2009-05-13 @ 10:11:47
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Haha oj det där var värdelös fakta, men jag kan inte säga att jag är så förvånad över att kvinnor säger 7000 ord fler varje dag ;P haha!



Ja visst är det coolt att jag bor granne med dom, eller jag bodde granne med tränaren eftersom han har flyttat hemifrån nu, men men ;) haha! Men jag var bästa kompis med hans syster så känner deras familj ganska bra =)

2009-05-13 @ 14:39:33
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Haha jo det finns inte så många killbloggar där ute, men vore kul om du fortsatte läsa. Jämnar ut statistiken lite ;) haha! Jag får läsa din del av bloggen som inte handlar om sport, haha ;P

2009-05-13 @ 14:44:26
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Linda

jadå:) de e skönt att ligga & dra sig:D

2009-05-15 @ 09:31:45
URL: http://honkallaslinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: