En bra och en dålig nyhet

Tid: 15:00:29
Datum: 2009-11-23
Kategori: Leksand

Vi börjar med den bra nyheten.
Vårat nyförvärv från Brynäs, Joacim Jocke Eriksson, har hållit nollan 2 matcher i rad!

Först i mötet hemma mot Björklöven i tisdags. Det var inte mycket att säga om den matchen. Mer är det nog att säga om Henrik Anderséns grymma målgest efter 1-0-målet som var hans 1:a i A-laget. Han lurade backen och målvakten i samma dragning och lade in pucken. Sedan fortsatte han ner mot sarjhörnet där han kastade sig upp och tacklade plexit, eller rättare sagt, han skulle tackla plexit, för det gav vika och Andersén försvann bakom sarjen. Riktigt snyggt! Det lär bli en klassiker =)

Matchen i fredags inleddes bra när Pelle Prestberg satte 0-1 efter ca 3 minuter. Den ställningen stod sig ett bra tag. Oskarshamn var inte alls chanslösa och man visade att man har en av seriens bästa målvakter i form av Rautio.
0-1 stod sig ända in i den sista perioden där återigen Pelle Prestberg gjorde mål när han kom fri på kanten och sprette upp pucken i krysset. Oskarshamn gav sig dock inte för det, men Jocke Eriksson fick hålla nollan igen, hans totalt 3:e nolla för säsongen.

Trots dessa 2 segrar ligger Leksand bara 3:a i tabellen. Växjö leder efter en total kross mot Mora med hela 8-0 i onsdags! Grymt! 0-2 blev det borta mot AIK igår. Det var dock deras 21:a match. De flesta andra har bara spelat 20 matcher. Det är bara Växjö, Västerås, Troja och Björklöven som har spelat 21. Så egentligen leder Malmö serien efter att ha tagit 2 poäng mot Borås förra veckan och en klar seger hemma mot Bofors med 6-2 i fredags. De 3 lagen har ryckt lite. Växjö har 43 poäng, Malmö 42 och Leksand 41. Sedan har AIK halkat efter lite med 36 poäng, samma som Almtuna som har seglat upp efter bl.a. 3-4-seger över Örebro i fredags. Bofors är 6:a med 35 poäng, samma som Borås. Så det är fortfarande riktigt jämnt där uppe om playoff-platserna. Mora är inne i en liten dipp och är 4 poäng från Playoff i nuläget. Efter 8-0-förlusten mot Växjö blev det vinst på straffar i lördags mot Västerås. Västerås är just det lag som följer efter Mora, men dock 6 poäng bakom. De ska inte känna sig säkra, för på samma poäng och med en match mindre spelad ligger Örebro och 3 poäng bakom dem ligger Sundsvall. 2 poäng bakom Sundsvall ligger Troja med 20 poäng. Det är 1 poäng före Björklöven som fortfarande ligger på kvalplats tillsammans med Oskarshamn som är 3 poäng bakom Löven.

Nu till den dåliga nyheten.
Ett mycket tråkigt besked kom i förra veckan. Janne Huokko tvingas lägga skridskorna på hyllan. Hans knäskada han har nu är för omfattande. Allt i knäet är paj, så ska han kunna gå i framtiden får han lägga av med elitsatsningen. Ett riktigt tråkigt besked, men helt rätt.
Därmed slutar ännu en mycket stor och betydande spelare i Leksand. Mikael Challe Karlberg förra säsongen och nu Huokko. Han har betytt oerhört mycket för klubben genom åren och blir mycket svår att ersätta. Hans sniperskott från blå är det inte många som slår.
Hans plats har man just nu fyllt upp med "Djurgårdarn", Niklas Andersson, som har signat för resten av säsongen.

Vi avslutar Leksandsdelen i det här inlägget med att meddela att Leksand J20 är på Norrlandsturné nu i några dagar. Det blev vinst mot Modo med 4-3 och vinst mot Björklöven med 6-3. Ikväll väntar match mot Skellefteå.
Leksand J18 tog också en viktig seger i helgen när man slog Västerås med 6-3.
Damlaget hade dubbelmöte mot Hanhals i helgen och vann det 1:a mötet med 4-2. Det 2:a mötet vet jag dock inte hur det gick i.

I Divition 1's Grupp D har Huddinge nu ryckt åt sig en liten ledning. Man är 7 poäng före Nyköping som har seglat upp på 2:a plats. Dock med en match mer spelad, men man har goda förutsättningar att behålla den platsen då Botkyrka är 3 poäng bakom och med lite sämre målskillnad. Sedan är det jämnt ända ner till 9:e plats. Wings har halkat ner lite och har 27 poäng. Visby har 26, Väsby har 25, Nynäshamn 24 och Nacka 24. I nästa match, som är på onsdag,  möter Wings Botkyrka. Det lag som vinner den matchen kommer ligga 3:a efteråt då Botkyrka är just 3 poäng före och bara har 3 måls bättre målskillnad. Båda lagen har sedan varsin tuff match då Botkyrka möter Nyköping på fredag och Wings Huddinge på söndag.

I Grupp E ligger Mjölby alltjämt näst sist, 4 poäng före Västervik. Sunne är 1 poäng före och sedan är Kumla ytterligare 3 poäng före med en match mindre spelad. I toppen håller Skåre fortfarande undan för Mariestad, Skövde och Vita hästen, som följer närmast bakom. Skåre är 7 poäng före Mariestad, som i sin tur är 3 poäng före Skövde. Hästen är ytterligare 3 poäng bakom. De 2 sistnämnda har även en match mindre spelad, så slår Skövde Sunne i nästa match kan Hästen hjälpa till så att de passerar Mariestad, för det är just dem Vita hästen möter på onsdag. Mjölby möter då Kumla vilket inte alls är någon omöjlighet. Speciellt inte efter gårdagens fina match när man snodde en poäng borta mot serieledande Skåre.

I Grupp F Drygar Tingsryd ut mer och mer. Man är nu 12 poäng före Olofström som är 2:a. De 2 har ryckt lite från övriga. Olofström är nämligen 9 poäng före Nybro, som är 3:a. Sedan har Pantern 33, Karlskrona 33 och Kristianstad 29, så det fortsätter att vara hyfsat jämnt där. Pantern kliver nog upp på 36 pinnar efter onsdagens match då man möter Mörrum som bara har fått ihop 14 poäng. Kristianstad får det tufft att haka på där när Tingsryd kommer på besök. Karlskrona möter Nybro. Det blir inte heller någon lätt match.

I övrigt så var Jocke här i helgen. Det blev en upplevelse när vi stekte hamburgare och brandvarnaren gick igång. Jag hade gjutjärnspanna på högsta värme och lite smör. Jag tänkte ju inte på att det kanske var liite varmt, så det rök jävlar i hela huset =P
Vi fick öppna dörren och så tryckte jag lite på brandvarnaren så slutade den pipa. Det var som sagt en upplevelse, men hamburgaren blev god i alla fall =)

Annars körde vi poker och fia som vanligt, såg lite på TV, lyssnade på Hans af Claes, satt vid datorn och försökte få in lite videoklipp från Tallin. Det gick inget bra. Vi lyckades inte ens ansluta kameran till datorn... Man ska ju trycka på någonting där, men jag vet inte vad.

Idag var det geografiprov på endogena och exogena krafter i naturen. Det gick nog ganska bra. Det lite komiska var att jag tyckte VG/MVG-frågorna var lättare än G-frågorna. De handlade mest om endogena prosesser och de hade jag knappt kollat på.
Jag började sent och kom hem tidigt. 10 började provet och 1 var jag hemma. Imorgon är det bara 1 lektion och på onsdag är vi lediga. Så det blir en bra vecka det här =)
Det ända jag är lite orolig för är Canon i helgen. Vi ska ju ta vaccin någon gång den här veckan antar jag. Det blir nog inte före torsdag eftersom att vi bara har en lektion imorgon och ingen på onsdag. Då kan biverkningarna i värsta fall kolidera med Canon i helgen och det vore ju katastrof!
Apropå Canon så har vi ingen chaufför ner dit. Pelle skulle ha kört, men han är sjuk, så han kan inte. Så är det någon som kan köra ner till Göteborg på fredag och hem på söndag kan ni ju säga till =)

Vi avslutar här med 2 klipp. Anderséns målgest, så klart, och ett TV-klipp från Leksand - AIK.



 


Kommentarer
Postat av: MATILDA

Du menar senaste vinsten nere i Jönköping som var innan den vi vann nu i lördags?;) (Haha det där var typ för krånglig mening för mig^^) Senast vi mötte HV på just bortaplan var länge sen, i februari, och den vann vi då. Det var alltså också den senaste gången som HV71 förlorat hemma=) Men sen alla matcher mot dom över huvud taget så har vi vunnit dom 5 senaste =) Hv är ett av dom enklare lagen för oss!



Jaha, nej det såg jag inte, inte illa alltså!

Jo det är tänkt att ja ska dra mig dit till ladan å se, KROSSA LEKSAND B-)

2009-11-23 @ 17:40:53
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Hahah det med Anderséns "målgest", såg det senare på sporten ;-)



sv. Okeej =) Haha jaa, men jag vill ju se new moon nu på direkten igen! Åh, måste nog fara och se en vända till på bio, och sen är det bara att längta tills nån gång då dvd'n kommer ut! ;O

2009-11-23 @ 17:47:02
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Ja, precis man slipper bekymra sig över det!



Ja, jag är också lite sugen på ett sabbatsår, men isf bo utomlands och kanske jobba eller plugga typ språket där, annars vill jag inte heller flytta långt härifrån, haha! Men man vet egentligen aldrig vad det blir, kanske blir något helt annat :)

2009-11-23 @ 18:55:00
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Emmeli

Det blev två små hjärtan på handen :) Finns bild på den på bloggen nu:)



Hehe okej, lät ju kul:)

2009-11-23 @ 19:30:33
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Emeliié

kungsgård i Nkpg :D

2009-11-23 @ 22:48:56
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Emeliié

ja tjeckierna betyder massa :D

2009-11-23 @ 22:53:39
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: jessie james

hello kitty glassen är faktiskt inte alls god. den smakar koncentrerat å fejk. inte kul.



Ja teater är jätte skoj. Men man ska våga agera ^^

thihi ja betalningen är inte de bäste :S

man skulle kanske flytta till hollywood höhö!



jag tror nog jag fick presentkortet genom jobbet. Men man vet ju aldrig :S



Mailen som jag lägger ut funkar inte. Dessutom om den nu skulle funka så spelar det ingen roll. Folk ska inte gå in å skriva negativt till någon. Spelar ingen roll om det är jätte elakt eller bara töntigt taskigt. Det är nätmobbning å då ska personerna i frågan veta om att man kan spåra dom via ip osv.

Eller rättare sagt. Skriver man en kommentar som är tänkt att vara elak får man faan stå för konsekvensen. Jag klarar av kommentarerna men jag vet att många andra inte gör det.

2009-11-24 @ 11:21:02
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: jessie james

dom stal gps, en jacka å sen vet jag faktiskt inte hur mkt mer. men det var en hel del saker tyvärr :(

2009-11-24 @ 11:24:58
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Okej =) Alltså jag fattar inte att det bara är en månad kvar till julafton, snart december!



Aha okej, ja MrMadhawks blogg brukar ja kolla förbi då och då ;) En bra hockeyblogg!

Moaha, vinst för oss! Hur känns det? ;) (Passar på nu, inte så ofta man kunnat reta dig annars, haha!)



Jo jag har laddat ner filmen också, men det är i så dålig kvalla, typ bara mobilfilmat som går att ladda ner än så länge så därför har jag inget emot att se på bio igen ;) Eller var det att jag längtade efter att kunna köpa den på DVD som jag hade sagt innan? Isf så är det mest för extramaterialet som jag köper filmerna, brukar bara köpa mina "favoriter" som jag verkligen gillar i affären ;)

2009-11-24 @ 16:48:41
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: hannah

Lite seg på svar här, men bättre sent än aldrig, right? ;D



Ja klart det åker på styling, men cleant isf. Inte för mycket. Det är bara fult. Du har inte bil då? :)



Hoppas du haft en bra dag :)

2009-11-24 @ 17:57:15
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: hannah

Jag är här :D

Ah de går sjukt fort, snart är man långledig också. Du har inga planer för nyår osv?

240is går att få fina ja, rätt söta :P



Ah det är ju de där med julklappar o sånt nu med ja...Killar är ju skitsvåra att handla till ;D



Kram! :D

2009-11-24 @ 20:26:59
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: Emeliié

okeej :)

Vart bor du ?

2009-11-24 @ 21:47:17
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: - Tror inte ens att jag såg det där faktiskt, hehe.

- Tror att det blev typ 6-7 stycken såna där chokladkakor iallafall, sammanlagt alltså.

- Okej, du får säga till om du kommer på vem han påminner dig om!

- Jag har Vista.

- Jag vet inte än, jag ska ju inte ha de kurserna förrän i vår. Men filosofi tror jag kan bli ganska kul, geografi är jag lite osäker på, men jag visste inte vad jag skulle ta annars, så det blev det ändå.



- Lite kul det där att man kan tycka att VG/MVG-frågorna är lättare än G-frågorna. :)

2009-11-24 @ 23:23:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Sent svar även från mig. Är inte alls kry och har svarat på måfå på alla kommentarer... Fick stanna hemma idag med... men jag behöver verkligen vila. Förkylningen är inte alls kul. LÄnge sedan jag blev så jäkla dålig.



Hoppas du ska klara dig från biverkningar av sprutan. Det behöver ju inte alls bli några. Drick mycket den dagen du tar den och vila efter...



Mycket sport igen i ditt inlägg och jag tycker du är duktig. du har stenkoll... du skulle verkligen jobba med de där... skriva sport????



Sedan hoppas jag provet gick bra... så du får godkänt i alla fall....



Ha nu en fin ledig dag så hörs vi av. //Tess

2009-11-25 @ 09:48:25
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jessie james

haha nä ni behöver inte köpa dom ^^

Hårdare straff borde dom ha. Inte okay att skriva "fula" saker till andra. Inte enligt mig iallafall. Nej inte vad jag vet. Var inte min bil så jag har inget med anmälningen å det att göra :P

som tur ^^



Ja jessika är ett fint namn ;) my name höhö

Ska bli spännande att se vad det blir för namn. Jag har några speciella namn som jag vill använda sen när jag får barn. men dom delar jag inte med mig ^^

men det finns många namn som är fina. Jag är insnöad på mer amerikanska dubbel namn, gärna lite country style ^^

2009-11-25 @ 11:02:33
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Känns verkligen inte som jul snart... pratade med en kompis uppe Kiruna å DÄR har de kallt å snö och ärligt är jag lite avis.



Ja läs boken den är riktigt bra.Det ska väl bli en serie vad jag förstår så de kommer flera... //Tess

2009-11-25 @ 12:04:01
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Nu blev du allt lite komplicerad LER... jag lägger mig ju efter horisonten å den står väl inte??? Jag är trög i skallen idag LER å alla andra dagar med tror jag.



Jag hoppas och håller mina tummar att du ska må bra efter sprutan. Ingen säger att just du får biverkningar. Å det brukar snart gå över igen.



Man kan väl vara journalist på olika vis... att skriva och följa sporten som du gör idag... du har ju stenkoll... man måste kanske inte resa runt???? Det kanske går att anpassa efter ditt funktionshinder. Inget ska ju vara omöjligt som de heter...



Ha det gott nu och jag hoppas du hittar julklappar å fixar allt du har att fixa till. //Tess

2009-11-25 @ 12:07:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

SSK - Brynäs tror jag också på.

Rögle har ju visat sig starka också :)

Luleå kanske som det ser ut nu, dom har gått ner sig !

2009-11-25 @ 13:11:48
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Emeliié

Jag hoppas med verkligen att Luleå stannar i Elitserien :)

Johan Fransson är sååå grymt bra !

2009-11-25 @ 15:00:19
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: MATILDA

Aha, nej jag har aldrig varit inne på någon sån hemsida ;) Är Coolstuff bra? Kanske borde titta in där =)



Jaa, det är ju inte illa att ligga tvåa inte!

Hmm... Var inte allt för säker på vinst för leksand, då kanske du blir besviken efter matchen! Haha ;-)



Jo :S Men nu har jag laddat ner new moon igen, fast i bättre kvalla. Ljudet är faktiskt bra! Men bilden är väll sisådär, men okej ändå, det funkar att se ;)

2009-11-25 @ 15:47:30
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

SV. Japp, min svägerska åkte hem i söndags. Följde me henne hem, så jag fick skjuts hem av min man. D va såå roligt att träffa mina brorsbarn igen =0))

2009-11-25 @ 16:30:01
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Emeliié

Kör vita hästen i leksand serien ? :)

2009-11-25 @ 17:16:49
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: MATILDA

Jaa, känns riktigt skönt, tillbaka till vinsttrenden! 3 vinster nu alltså =) Men det lustiga är att vi förutom dom 3 sista matcherna innan uppehållet kom, under svackan, egentligen inte var så urusla! Det var jämna matcher där vårat enda och stora problem var målskytten, och att pucken inte ville studsa vår väg gjorde det inte bättre. Det blev som också ett spöke, och det satte sig väll mycket psykiskt, på spelare och fans egentligen!



Ja jag var inne och kollade på hemsidan nu, roliga grejer finns ju å köpa där! ;)



Ha en bra kväll du med!

2009-11-25 @ 18:57:21
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

HUDDINGE tillbaka till alssvensskaaan!!

2009-11-25 @ 19:32:14
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja den här hösten har varit väldigt händelserik. men man vet ju aldrig hur länge det håller i sig. men det verkar ju hända lite grejer hos dig också. du är ju utomlans och jocke är hos dig osv;D boken ja läste heter tusen strålande solar. har du läst den? hur mår ford?

2009-11-25 @ 22:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: