Hyfsad vecka

Tid: 15:39:15
Datum: 2009-11-14
Kategori: Leksand

2 matcher, 2 toppmatcher. AIK i onsdags och Malmö igår.

Matchen mot AIK började riktigt bra när Weinstock smällde in 1-0 redan efter 25 sekunder. Kunde det börja bättre? Knappast.
Det var mycket Leksand i 1:a perioden och med bara några minuter kvar av perioden lyckades Patrik Karlsson öka på ledningen till 2-0. Ett lite slumpartat mål, men ett mål är alltid ett mål.
I 2:a perioden fortsatte det fina spelet, till en början. Eric Johansson ökade på ytterligare någon minut in i perioden och Markus Persson satte ännu en puck bakom Heino Lindberg i AIK-kassen. 4-0 stod det och man trodde att det skulle bli ännu en lysande match. Man var på väg att fullkomligt köra  över AIK, men då kom ett slumpskott från neutral zon. Mellan röd och Leksands defensiva blå sköt Patrik Bergström en dumppuck som på något vänster gick i mål. En tabbe av Leinonen, som vaktade Leksandskassen. Strax därefter smällde Daniel Bong in 4-2 och samme Bong 4-3. På bara 3 minuter hade man tappat 4-0 till 4-3. Det lite komiska var att det var nästan exakt samtidigt, under samma del av matchen, som Leksand vände 2-1 mot Mora till 2-4.
Trots allt blev det alltså spännande inför sista perioden. Leksand försökte hålla undan, men så fick AIK en straff ca 12 minuter in i perioden. En straff som egentligen inte skulle ha varit straff. Straff blev det i alla fall. Rickard Gynge förvaltade den väl och så var kviteringen ett faktum.
Framåt slutet pressade Leksand på lite för ett segermål, men icke. Matchen gick till förlängning där våran egn kanadensare JLGP fullkomligt krossade AIK's Fredrik Karlsson under en fight där både handskar och hjälmar rök.
Leksand fick sedan spela 5 mot 3, men lyckades inte göra mål. Istället fick matchen avgöras på straffar. Prestberg satte Leksands första. AIK missade. Rodin missade Leksands andra och AIK satte sin. Jesper Ollas satte Leksands tredje och AIK missade!
Så Leksand vann till slut, men att tappa 4-0 till 4-4 är inget vidare. Visserligen blev det 2 poäng, men 4-0 ska man inte tappa. Första halvan av matchen var i alla fall riktigt bra.

Bra öppnade man också mot Malmö igår i en match som jag för en gångs skull kunde se, eftersom att den gick på TV8. Malmö kom knappt in i zon de första 5 minuterna. Så, plötsligt, fick de ett läge, eller läge och läge, Anton Blomkvist sköt från blå ungefär och Jockeplocke, som var tillbaka i kassen igen, gjorde för en gångs skull en rejäl tabbe och 1-0 var ett faktum.
Det stod sig sedan perioden ut. Efter målet kom Malmö in lite i matchen och i andra fortsatte man att vara med i matchen. Det var mycket Hawaiihockey, böljande spel och fram och tillbaka under matchen. Mycket slarv från båda lagen och inget ordentligt ordnat spel. I Leksands fall  var det för mycket soloåkningar. I onsdags mot AIK spelade man som ett lag. Här var det mer egospel.
I sista perioden chocköppnade Malmö och gjorde 2-0 efter bara 51 sekunder. Samma typ av skott igen och Jockeplocke gjorde ännu en miss. 98/100 sådana skott ska han ta sa kommentatorerna och nu hade han släppt just 2 sådana skott. Inte bra alls.
Drygt halvvägs in i perioden lyckades unge Martin Karlsson gå förbi hela Malmöförsvaret och lägga ett skott på mål som Markus Svensson i Malmökassen släppte retur på som Karlsson var där och tryckte in.
2-1 stod det tills det var några minuter kvar. Då gjorde Malmö 3-1 och sedan 4-1. Då kändes det kört, men 10 sekunder efter 4-1-målet reduserade Markus Persson till 4-2. Det blev också slutresultatet. Leksand fortsätter att ha det svårt nere i Malmö. Det är 7 år sedan man tog full poäng där nere. En sak hoppas jag bara och det är att Leksand inte får Malmö hemma i första omgången i kvalserien och borta i sista. Däremot tvärtom gör ju inget.

Annars så vann AIK mot Almtuna i måndags med 3-1. En förlust för Uppsalalaget som följdes upp med en seger hemma mot Malmö i onsdags med 2-0 och ännu en seger borta mot Björklöven igår med 0-4. Löven som inte har haft det lätt. Visserligen vände man 2-0-underläge till 2-3 efter straffar mot Oskarshamn i tisdags, men något bör man ju göra där.
Bofors har bara spelat en match och den vann man med 4-0 mot Sundsvall. Sundsvall som förlorade igår igen, nu hemma mot Växjö med 2-4.
Örebro fortsätter att vara väldigt ojämna. I onsdags blev det stryk med 6-1 borta mot Västerås och igår blev det vinst hemma med 5-1 över Oskarshamn. Oskarshamn som annars har släppt in relativt lite mål under säsongen, men nu på senaste har det blivit mer.

Tabellen är oerhört jämn. Växjö leder just nu på 36 poäng. Leksand har 35 och Malmö 34. De har dock en match mindre spelad, precis som Bofors, Borås och AIK på platserna där bakom. Bofors har 32, Borås 31 och AIK 30. Almtuna har även de 30, men med 18 matcher spelade. Mora är just nu utanför playoff på 29 poäng, men med 17 matcher spelade. Västerås och Örebro vill hänga på där och har nu 24 resp. 23 poäng. Sedan är det ett litet hopp ner till Troja på 17 och Oskarshamn, Björklöven och Sundsvall på 16.
Riktigt tight alltså, så varje match är ruskigt viktig.
Leksands nästa match är hemma mot just Björklöven på tisdag.

Annars har veckan varit lugn. I tisdags var det bara tyska, en lite halvt onödig dag. I onsdags blev det ingen träning för min del eftersom att jag hade ont i armen sedan i lördags, tror jag, när jag måste ha gjort något på träningen. Det värkte typ i armen, så då var det bäst att strunta i träningen och vila istället. Dock känns det ju inte bra att missa träningar sådär. De hade tränat mycket snurrskott och skjutit med medicinbollar och så. 2 gånger har de gjort det nu och jag har missat båda. Inte bra. Jag får komma igen på onsdag =)

Min goalball-lektion i skolan var i alla fall väldigt uppskattat och alla skötte sig bra. Planen blev mycket bättre nu än vad den var förra året när jag hade lektion. Då hade vi ju tjocka hopprep som linjer. Nu hade Janne i alla fall fixat tvättlina, så planen blev bättre. Alla tyckte det var bra, men de tyckte det var läskigt och äckligt att inte se något alls. Jag fick vara med och spela en match, men det gick väl sådär. 1 mål lyckades jag göra, men inte sådär överdrivet bra, men så hade jag ju ont i armen också.

I torsdags tränade vi inför öppet hus som var idag. Dock kunde jag ha varit hemma den dagen, men det visste vi inte då. Claes, som höll i speakers corner, där jag skulle vara med, var inte där, så Spike och jag fick ringa honom och höra efter om tider och så. Sedan satt jag och tränade på det jag skulle prata om, våran dygnsrytm. Vi skulle ha haft historia efter lunch, för det där höll bara på till dess. Spike letade upp Sparris och frågade om vi skulle plugga till provet eller inte. Det skulle vi inte sa han. Då var klockan 10. Han visste inte vad vi skulle göra, men inte plugga till provet i alla fall. En timme senare större vi på honom igen och då sa han att vi skulle plugga till provet i alla fall. så det var bara att käka och åka hem. Lite framförhållning kan man ju ha kan man ju tycka. 3 timmar innan lektionen bör man väl veta någorlunda vad man ska göra.

På öppet hus idag gick det inget bra alls för min del. Man kan säga att det har gått neråt de här 3 åren. I Ettan pratade jag ju om mitt liv. Det var i personalrummet. Då var det lite folk där. Förra året pratade jag om livet som synskadad i dagens samhälle. Då var Eve + några till där och lyssnade och nu i år, trots att vi var i bibblan, var inte en ända människa där. Speakers corner var ju direkt efter FN-rollspelet. Där var det ca 10 personer och tittade, men när FN-rollspelet var slut gick alla iväg, så det blev inget av alls. Pratat kunde jag ju ha gjort, men det är ju ingen vits när ingen är där. Så det blev inget. Istället åkte vi till Dacke och köpte kakor av Emma som satt och sålde kakor de hade bakat.
Micha har också varit här med min cider han köpte i Tyskland =)

Annars har det väl inte hänt så mycket. Nästa vecka tror jag också blir en lugn vecka.

Vi avslutar här i alla fall med Jesper Ollas avgörande straff mot AIK i onsdags och fighten mellan JLGP och Fredrik Karlsson.




Kommentarer
Postat av: Matilda

Sv: Yepp, kärleksresa med killen!



Framtidsplanerna vad det gäller plugga är civilingenjör med medicinsk teknik.

2009-11-14 @ 17:35:11
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Föreläsningen va jättebra tyckte jag. Man lär sig något nytt hela tiden.



Jag vill helst ringa faktiskt. Så jag får svar direkt. men den här gången var ett mail väldigt bra... jag fick det ur vägen samtidigt somjag fick med mer än jag hade ringt.



Nej kärlek och vänskap är inte alltid lätt... man undrar ju ibland. Om man inte får svar känns det extra tungt.



//Tess

2009-11-14 @ 18:11:59
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jag har knappt läst en enda blogg på en evighet nu... jag har precis bara orkat svara på kommentarer samt skriva i min... men jag skummar igenom din... de delar som handlar om sport BLINK sedan läser jag det som händer för övrigt. Men jag har som sagt varit dålig på att kommentera i några bloggar nu...



Såg att ni haft öppet hus och trist att ingen kom och lyssnade på det du skulle prata om. Men som du skrev meningslöst att prata om ingen är där... känns ju bara fåningt.



Föreläsningen var om ADD och Asberger syndrom.



2009-11-14 @ 19:25:32
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja den här föreläsningen va helt klart intressant för vem som helst.



//tess

2009-11-14 @ 21:25:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Jag tycker att det var en intressant kurs. :) Vad tycker du om den?



Hur funkar det för dig i skolan och så med din syn? Ser du extremt dåligt eller inte alls?

2009-11-14 @ 23:35:32
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skojar du!? Har ni någon annan biosalong än sf som ska visa före världspremiären!? :OO åååh så avens jag är!



Jaa, Sundsvall - Växjö eller så skulle dom till timrå å se ;P Vet inte hur det blev, har inte pratat med dom sen igårmorse =)



Ja, å vara logisk är ju bra! :-} haha

2009-11-15 @ 11:06:09
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Men det slutade inte lika bra... Åh så missnöjd man blir, brynäs som inte var värda ett enda poäng med deras spel :S Men Norgrens självmål som gjorde att dom kvitterade var väll en del i det.



Okej haha, för oss var det typ mycket tävlingar när det gäller att dansa tryckare, typ dom som man då tyckte var stora (som gick kanske 7an) som höll i det var som juri för tävlingen x) Oj vad pinsamt allså, haha också parade dom ihop en med någon pojk som ville dansa.

2009-11-15 @ 11:11:16
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - Bloggen om självkänsla, tankar och tips!

Sv: God söndag, väldigt sent svar igen men det beror på praktiken.. jag är på Lindex. Kommer hem helt slutkörd och då känner jag inte för att sitta framför datorn om vi säger så.. hehe



Vad trist att ingen var där och lyssnade, så du fick möjligheten att prata. Men du verkade klara dig ändå =) vad händer i veckan då? kram

2009-11-15 @ 11:45:51
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: anna

Tråkigt att det inte gick bra på öppet hus, men det är väl ändå rätt svårt att få folk dit. Jag försökte få folk till vårt program, men det var inte många som kom..



Svar: Usch så segt, på en prövning också..



Okej, men det är ju skönt att sluta tidigare eller börja senare då ju :) Vad har du som ind. val? :)

2009-11-15 @ 17:01:07
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha lutar åt 2an också, sen om läraren vill det eller inte, så sticker jag bara ändå (eller låtsas gå på toa eller något annat liknande) haha ;)



Aha okej!

Aa, men nu efteråt när man blivit äldre så känns det som att ja skämde ut mig, men alla var väll likadana då när man var i den åldern, och så fnissig man var som tjej haha ;P

2009-11-15 @ 20:08:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Älskar LHC ;)

Det gick kanon ;)

2009-11-15 @ 20:12:04
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: sarah

Vad är det för tyvärr med det då? Du håller ju inte på nåt i ES.

2009-11-15 @ 21:43:12
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: Anonym

HV?? OCH BOR I ÖSTERGÖTLAND? SKOJA MED MIG!

2009-11-15 @ 23:43:26
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: Anonym

leksands damer vann ju västeårs med 12-1 :D

2009-11-16 @ 00:00:18
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: Anonym

Okej haha ; ) Får hoppas att jag hinner med bussen iaf!



Jaa, man skulle nog tycka det om man såg tillbaka nu! Okej, vad för film då? =)

2009-11-16 @ 08:33:43
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

jaha,

päiväkirja = dagbok.

2009-11-16 @ 11:23:03
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bussen går sjutton från skylten. :D

2009-11-16 @ 12:32:49
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: tess

Jag äter massa för psyket... för ångest och depression. Sedan har jag mediciner för min migrän... lite förebyggande.



Hoppas du haft en bra dag. //Tess

2009-11-16 @ 19:09:14
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: amandaa

BU för AIK!

2009-11-16 @ 19:38:39
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Okej.



Jag ska faktiskt ha mitt första Matte B prov nu i veckan, så jag får hoppas att det går bra så jag också slipper prövning och sånt sen..



Okej, det låter som roliga kurser :) Vi har ju bara 100 p nu i tvåan så jag valde design, det är kul att göra något helt annat :)

2009-11-16 @ 23:23:29
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Emmeli

haha precis:)

2009-11-16 @ 23:44:20
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: tess

Ja jag har svårt att släppa in någon och verkligen tro på den. Att den verkligen menar det den säger.



Men man måste våga....



Hoppas du får en bra tisdag. //Tess

2009-11-17 @ 09:00:48
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessica

blev båda delarna :P så går det när inte allt finns hemma..



När vi bara har den prickiga hemma räcker det definitivt med varann var tredje dag och man kan vissa upp hemmet utan att skämmas, men har vi båda så måste det dammsugas varje dag om man ska kunna ta hem folk och jag spyr nästan hemma om det inte dammsugs varannan.. stor svarta dammråttor i hörnen..

2009-11-17 @ 14:01:13
URL: http://wearisome.blogg.se/
Postat av: Jessica

jo vi har ju hund :P just nu bara 1 då den andra varit på semester hos killens föräldrar..



dagen har faktiskt än så länge varit lugn, hunnit med en prommis och en lång, varm och skön dusch :P det händer inte varje dag att man har den lyxen :P

2009-11-17 @ 14:50:30
URL: http://wearisome.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hahah ja! Alltid kul med såna där gamla låtar och barnprogram ;D



Okej, jaa får göra det ;) Far du då till dalarna och ser eller är det bortamatcherna för leksand?=)



Ja det var det jag menade, hehe okej :) ja flickan som lekte med elden är rätt så bra, men jag vet inte, inte riktigt i min smak helt på något sätt=)

2009-11-17 @ 16:54:05
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Nicole

Hej!

Jo jag hade också varit inne på deras sida och kolla tinnan jag köpte något, men tycker att allt var bra, skärmen är super också :)



Jo jag är inne på msn då och då, ganska ofta faktist, som vanligt :P

Men jag pluggar väldigt mycket nu också.

2009-11-23 @ 20:39:41
URL: http://xoxonicole.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: