AIK vann...

Tid: 19:51:28
Datum: 2009-10-18
Kategori: Leksand

Idag var det då dags för matchen som jag kunde varit och sett. Tyvärr ville ju ingen följa med, så det gick inte.
Istället fick jag följa matchen från soffan via Everysports livereferat.
Det var ett piggt Leksand i början som pressade på riktigt bra. Kollar gav oss ledningen redan efter ca 3 minuter. Därefter missade bl.a. Eric Johansson ett friläge. Riktigt bra öppning, men när Leksand för en sekund tappade fokus lyckades AIK kvitera. Därefter blev matchen mer jämn.

I 2:a perioden var AIK lugnt bättre och det var där Leksand tappade matchen. Drygt 10 minuter in i perioden gjorde AIK 2-1 och sedan också 3-1. Det var resultatet efter 2 spelade perioder. Ett mycket rättvist resultat med tanke på perioden.

3:e började likadant som den 2:a slutade, men 5 minuter in i perioden lyckades Janne Huokko, som gjorde comeback idag, reducera till 3-2. Efter det pressade leksingarna på bra, men AIK's målvakt stod i vägen.
Mot slutet åkte en AIK'are ut. Leksand plockade då målvakten Jocke Eriksson, som även i denna matchen spelade riktigt bra och gjorde ruskit bra benparader, och fick spela 6 mot 4, men tyvärr lyckades man inte få in pucken.

AIK vann alltså, precis som 1:a mötet lagen emellan förra säsongen. Då var det Leksands 1:a förlust för säsongen. Det var det inte nu, men vi fortsätter att ha det svårt mot gnagarna. Leksands tifo var förövrigt just en gnagare i en fälla, snyggt  =)
Det är bara att komma igen på onsdag då säsongens 1:a Daladerby väntar! Då ska vi sätta våra ärkerivaler från övre Siljan på plats!

Björklöven fortsätter ha det tufft. Idag fick de stryk på hemmaplan med 0-1 mot det andra bottengänget, Oskarshamn. De gick i och med det upp på 12:e plats, förbi Troja, som förlorade i fredags hemma mot Växjö med 1-4. Även Malmö tog en storseger när man slog Almtuna med 7-3. Bofors har kommit in i en liten svacka och tappade poäng i fredags igen när Sundsvall vann i sudden med 5-4. Örebro fortsätter att gå bra och slog Västerås med 6-3 och till slut så tog Borås ytterligare 2 pinnar när man slog Mora i sudden efter att Mora nog backat tillbaka alldeles för mycket. Man ledde nämligen med 3-0, men förlorade med 3-4.

En omgång i Elitserien har det också varit i helgen.
Färjestad vann med 3-2 mot Brynäs som fortsätter ha det tungt. I torsdags blev det ju förlust mot LHC med 3-0 i en dålig match.
LHC fortsatte även de som man gjorde i torsdags och tog sin 1:a bortaseger för säsongen när man slog Modo med 3-1. Även Timrå fick stryk igen när Djurgården vann med 2-3.
Luleå stod upp bra mot HV, men Jönköpingslaget drog ändå det längsta strået och vann med 5-4.
Frölunda slog Rögle med 3-5 och SSK slog faktiskt Skellefteå i sudden med 3-2.

Åtvidabergs FF är också tillbaka i Allsvenskan efter 27 år. Det stod klart idag när man vann med 0-1 mot Väsby tror jag det var. Riktigt kul och Ralf Edström var rörd och grät nästan. Han var ju med och tog guld med ÅFF i början av 70-talet. Just nu ligger dessutom både Djurgården och Hammarby på nedflyttningsplats. Tänk vilken katastrof det vore om båda de åker ur Allsvenskan.

Brasiliens GP pågår just nu, men jag har inte en aning om hur det går.
Kvalet var i alla fall en spännande historia med riktigt mycket regn. Fisichella fortsatte att ha det tugnt i sin Ferrarisesion. Han snurrade så att Q1 fick avbrytas. Därmed fick han också avbryta sitt kval och startade sist i dagens race. 
Efter mycket om och men kom ändå Q1 igång igen, men där fick Mclaren det inte alls att funka. Båda bilarna slogs ut där och det var 1:a gången sedan man införde det här systemet som det hände. Även Vettel blev utslagen i Q1 och fick starta på 16:e plats.
Det skulle visa sig inte göra så mycket, för i Q2 blev nämligen Button utslagen och fick starta på 14:e plats. Efter kvalet fick dessutom Liutzi  i Force india-bilen, som erhöll platsen emellan de båda VM-kombatanterna, strafftillägg för att han hade bytt växellåda. Så Button och Vettel startade jämte varandra.
Till slut, efter nästan 3 timmars kval, tog ändå Barrichello pole före Webber.
Button har chans att avgöra VM här idag, så vi får väl se hur det går.

I övrigt så var det kul hos Albin igår. Taxin var dock sen. Den skulle ju komma 17:55, så jag gick ut och ställde mig. Klockan blev 18:10 och det kom ingen taxi. Regnade gjorde det också. 18:15 ringde jag och hörde var de var. Då sa hon i växeln att den skulle ha varit där 18:10. Det sa de inte när jag ringde i fredags. Hon i växeln sa i alla fall att han var på väg in i Skänninge då och några minuter senare kom taxin.
När jag skulle åka hem blev det också fel. 00:30 hade jag ju beställt taxi till. Klockan blev 00:30, men ingen taxi kom, trodde jag. De brukar ju alltid ringa när de är framme, men ingen ringde. Inte förrän 00:45 ringde det. Då hade han stått där nere i en kvart och väntat på mig. Han sa att jag skulle lämna mitt mobilnummer när jag bokar taxin om jag vill att de ska kunna nå mig, men det var ju just det jag gjorde. De frågar ju om man har något nummer man kan nås på. "Det är det här jag ringer från" sa jag då. Då trodde jag hon antecknade det, men det gjorde hon tydligen inte, för taxigubben hade bara mitt hemnummer. Jag fattar inte riktigt hur han fick tag i mitt mobilnummer då.
Hem kom jag i alla fall och själva vistelsen hos Albin var kul. Vi åt varma mackor, pratade, lyssnade på musik och drack lite =)

Kommentarer
Postat av: marie

då får vi hoppas att ni vinner några matcher då.



haha, nej på min tid fick vi inte testa. har bara sett det på tv och det ser så otroligt svårt ut.

2009-10-18 @ 21:19:49
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

det är väl en vanesak kan jag tänka, vore lite kul att prova på :)

2009-10-18 @ 21:49:07
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

egentligen är det rätt självklart att man inte börjar höra bättre utan att det är ett annat fokus.



får jag chansen nån gång ska jag definitvt testa.

2009-10-18 @ 22:02:20
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jessie james

Jamen då så då vet du juh hur du ska gå till väga :)

Jag har ganska mkt folk runtomkring mig dagligen men inte så många riktiga vänner, vilket är synd. Men det kommer kanske med åldern?! Eller inte :)



Yeas jag älskar typ 80tals musik. Så det är antingen lugna favoriter eller rock klassiker hos oss. För det är favvosarna :)



Kommer säkert bli mer från Hong Kong anyway. Det är svårt att hitta bra hello kitty grejer här :P



Haha meh man säger "fick" om man får hem något man KÖPT på posten ;)



Parodier är alltid skoj...nästan :P

2009-10-19 @ 00:12:15
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: jessie james

Och JOOO maskar e skit äckliga å "jätte farliga" usssshaaa! gillar dom inte alls :S



Absolut. Insidan som räknas :)

2009-10-19 @ 00:13:02
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja gud va kul gör de så får jag se vad det är för nått. Vore jätteskoj. Jag önskar er redan lycka till. //Tess

2009-10-19 @ 08:37:04
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Nej, jag tror dem tycker om den lilla flickan =) eller så är det kanske för dyrt att hyra in ett medium. Hade vart roligt om dem skulle vart med i tv4 plus..vad heter det programmet? På andra sidan?

2009-10-19 @ 08:50:10
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Matilda

Haha, men då får du dra ut och cykla! :D



Trevligt att du vet att hon finns, haha! Jag beundrar Jonas Jacobsson och hans segrar grymt mycket!

2009-10-19 @ 09:19:27
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Okej, nja jag tycker Calle är någorlunda bra ändå, det finns nog 2,3 st som jag tycker kan få åka ut före ;) Tex Erik!



Usch på den matchen... Hade vi kunnat sätta pucken som dom flesta andra lag gör dom flesta matcherna så hade vi väll ledat med 5-0 inför tredje, men nej, så låg det inte till. I slutet så ledde vi med bara ett mål, och gissa om inte hemmalaget då lyckas kvittera, och sedan i förlängningen göra mål på något konstigt sätt. Usch! Vill inte tänka mer på den matchen.

2009-10-19 @ 09:52:48
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: VIKTORIAE.BLOGG.SE - Bloggen som handlar om självkänsla, tankar och tips!

Sv: Hej hej, nej du har inte sagt att du har det som projektarbete.. spännande! Lycka till med det!



Gällande listan med om du har dålig självkänsla, en del av de sakerna gör man ibland.. det är en del av livet. Men när det går till överdrift och det speglar ens liv, det är då det kan bli jobbigt och självkänslan kan vara dålig. Var det förresten ett bra sätt att lösa bildfrågan, att jag skrev frågorna lite längre ner?:) Tänkte på dig nämligen (har en bild med samma frågor på ovanför texten)



Vad krångligt att det inte fungerade med taxin, men skönt att du kom hem iallfall. lät som en mysig kväll! =) kram

2009-10-19 @ 10:32:28
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: emma

adrenalinet pumpade när jag skrev de inlöägget ;) haha.

ja fyfan , så hemskt.

vill inte uppleva de igen :)

2009-10-19 @ 12:13:54
URL: http://ebolmgren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, då vet jag vad jag ska bjuda på =0))

2009-10-19 @ 19:25:26
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, en väldigt konstig dröm! Har du haft nån skum dröm nångång?

2009-10-19 @ 19:26:45
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jennii

Sv. Lite läskigt att veta ATT det finns ett hus i närheten som det finns spöken i...men jag tror att det finns spöken eller andar överallt.



2009-10-19 @ 19:28:49
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Anonym

bif har de tungt hela rtiden...

2009-10-19 @ 19:29:50
URL: http://fjortisfinnen.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Nej, det är inte alltid man kommer ihåg sina drömmar. Ibland kan jag säga ett ord, höra ett ord eller se något som gör att jag kommer ihåg en dröm. Ungefär som en déja vu-känsla.

2009-10-19 @ 19:30:22
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: MATILDA

Nej verkligen inte, hur härligt som helst med så lång sovmorgon! Okej, jobbigt med såna sega dagar :S



Precis, kan vara svårt ibland men det är bara att försöka att se framåt ;)

2009-10-19 @ 19:30:46
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Nej, jag tror inte att alla är mottagliga för att se andar eller spöken...ju äldre man blir, desto trångsyntare blir man kanske...ja, jag vet inte. Men jag tror att det är lättare att se som barn. Då har man inte den gränsen mellan tro & inte tro...dem bara finns helt enkelt.

2009-10-19 @ 19:36:36
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, det är riktigt häftigt..men jag tror att man har levt & kommer att leva andra liv. Konstigt att tro på nåt som man inte vet om det ens existerar.

2009-10-19 @ 19:42:44
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jessie james

ja 80talet är bra ;)

nej maskar ÄR äckliga! Blääh får kvälningar när jag ser dom på gatan :S



Det beror juh oftast på hur man är som person själv. Och självklart kanske lite på vilket funktionshinder man har. Jag jobbar ju som personlig assistent så jag har träffat många olika personer. De flesta är glada å uppåt ändå. Men sen finns det dom som man inte ens vill tycka synd om eftersom dom själv gör det så mkt redan.



Man måste fortfarande utmana sig själv även om det är hinder i vägen. Annars blir man inte bättre typ :) Vad har du för "hinder" om man får fråga? :)



Och btw. det där med fördomar är juh bara såå kul att spräcka ;P

2009-10-20 @ 00:16:51
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: jessie james

Jamen julen är tydligen ett återkommande problem hos min familj :( tur att jag hittat darling vars familj är underbar ^^

2009-10-20 @ 00:17:42
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Jag hoppas du lär dig kameran och jag förstår ju att det inte är helt lätt när du inte ser. Men kan du filma och få ordning på de vore de skoj annars får det bli en annan gång vet du.



Ha det gott idag vännen. //tess

2009-10-20 @ 09:01:28
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Tycker du? :) Men det är typ det enda jag lägger pengar på, haha! :)



Okej!



I helgen tränade jag, övningskörde, pluggade och så hade vi gäster så jag var tvungen att hjälpa till med det, själv då ? :)

2009-10-20 @ 09:03:37
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: