Veckan som gått

Tid: 21:19:03
Datum: 2009-09-03
Kategori: Allmänt

Jag känner att jag har blivit lite dålig på att uppdatera bloggen nu på senaste, men det händer inget intressant, så det finns inte mycket att skriva om.

Nu ska vi ta lite om veckan i alla fall.
I måndags blev det en ganska lugn dag. Människan socialt och kulturellt på morgonen följt av geografi och 2 timmar svenska där jag fixade med mitt reportage. Kan ni gissa vad jag skriver om? Leksand 90 år, så klart! =)
Idrotten blev inställd p.g.a. akut sjukdom, men det visste ingen, så vi bytte om och allt. Sedan såg vi en lapp på dörren där det stod att det var inställt. Janne hade nämligen fått åka till akuten med sin fot som hade svullnat. Så det blev bara att åka hem och Spike skjutsade hem mig.

I tisdags blev det nästan ännu lugnare. Sovmorgon till 9:40, mentorstid, tyska, Donken och projektarbete där jag åkte hem ganska snabbt.
Jag trodde att vi skulle redovisa våra nachrichten på tyskan, men det var tydligen imorgon, så jag hade pluggat gärnet på det i onödan. Donken var inte igår heller. Jag tror inte jag hade ätit där sedan Jocke och jag var i Tallinn i sommras.

Igår börjades det med idrott. Jag trodde att vi skulle vara ute, men vi var inne. Jag hade inga inneskor med mig, så jag fick ta uteskorna. Tyvärr är inte de så jättebra löpskor, så jag tror jag har drabbats av en mindre benhinneinflamation igen efter att vi sprang lite på uppvärmningen. Micha körde ganska hårt med mig då, men jag behöver ändå träna kondition. Min puls låg på ca 170-180 efter det. Sedan körde vi lite gruppövningar varpå jag cyklade lite. Det är svintråkigt tycker jag, men i alla fall roligare än att jogga. Det är nog nästan 2 av de absolut tråkigaste träningsformerna som finns.
Apropå cykla så ska vi ha cykelorientering på måndag. Jag frågade pappa om vi hade några bågar till bilen så att vi kunde köra dit tandemen, men det hade vi inte. Janne sa att Spike och jag kunde cykla till skolan på morgonen, vara med på cykelorienteringen och sedan cykla hem på eftermiddagen. Det gnällde ju så klart Spike över. Dessutom hade han ingen bil då, för hans Audi som han köpte för en vecka sedan har redan gått sönder och hans föräldrar skulle ha båda bilarna nästa vecka. Så i så fall hade han fått cykla in till Skänninge från Mjölby, cykla tillbaka till Mjölby med mig, cykla på idrotten, cykla till Skänninge med mig och till slut cykla tillbaka till Mjölby igen. Det ville han inte och det förstår jag. Tyvärr fanns det inget annat alternativ, om vi inte lastade av allt tegel de har på en släpa och körde cykeln dit, men Spike lyckades övertala Micha, som är ett träningsfreak, att cykla in till Skänninge från Mantorp och cykla med mig till Mjölby på söndag. Så då får jag röra mig lite i alla fall.

Efter idrotten var det geografi igen där vi pratade om skala och grejer, religion där vi pratade om Islam som inte var speciellt intressant och Människan socialt och kulturellt där vi gjorde ett litet prov som jag inte ens hade kollat på, men det var inte svårt. Det kändes ganska basic. Det handlade om kommunikation.

När jag kom hem var det bara att äta lite och dra vidare till träningen, men det tar vi i nästa inlägg, men jag kan säga att det var jobbigt och jag var redan innan träningen seg.

Idag var jag jättetrött, men det var bara att gå upp, åka till skolan och ha filosofi. Där pratade vi om metafysik. Det verkar ganska intressant. Man har några huvudfrågor som man inriktar sig på där. Den 1:a frågan är verklighetens existens. Finns verkligheten över huvud taget? Det är klart att den gör tänker man ju då, men vissa filosofer hävdar att om man t.ex. kollar på en person ser, hör och kanske känner man ju personen. Då existerar den, men om man blundar och personen är tyst, då vet man inte att den är där och på så vis existerar de inte.
Den 2:a frågan har 3 grenar. Frågan rör sig kring verklighetens uppbyggnad och 1:a grenen består i huruvida allting har någon form av gemensam byggsten, alltså om det finns någon gemensam byggsten hos t.ex. en människa som hos en penna. Den 2:a grenen handlar om huruvida världen är en andlig eller materiell natur. Det är lite svårt att förklara, men något materiellt går ju att ta på. Något andligt går inte att ta på. Det finns i våra tankar. Ligger en penna på bordet kan man ju ta på den, men den finns också i våra tankar. Även om pennan inte ligger på bordet finns den ändå i vårt minne. Så är det med allt. Allting finns i vårt minne, så frågan är om världen består av materiella eller andliga ting? Den sista grenen handlar om huruvida verkligheten är beroende eller oberoende av oss.
Den sista frågan man funderar över är det där med förändring och rörelse. Enligt vissa filosofer kommer man aldrig fram till ett mål. Även om det handlar om att åka till skolan kommer man aldrig fram. Det kräver ett speciellt tänkande för att förstå det, men ett bra exempel är en löpartävling mellan en löpare och en snigel. Snigeln får ett handikapp och startar lite längre fram. När starten går springer löparen och kommer ganska snabbt fram dit där snigeln startade, men då har den ju gått en bit. När löparen kommer fram dit där snigeln hade kommit har den ju hunnit en bit till. Resultatet blir alltså att man alltid har halva den halva vägen kvar eller något i den stilen. Man kommer aldrig ifatt snigeln, för alltid när man kommer dit den var har den hunnit en liten bit till.
Märks det att jag tycker det här är intressant? =P

Resten av dagen förflöt som vanligt, men alla åkte hem på historian. Vi börjar ju 12:40, men Sparris hade inte kommit 12:55, så då åkte alla hem. Det var lite kul, för Spike sa att Sparris kom. Då såg och hörde man hur alla skåp stängdes, alla huvuden försvann bakom skåpen och det blev helt knäpptyst i hela skåphallen.

En grej jag måste upplysa er om är att ni har blivit skitdåliga på att kommentera. Jag vet inte vad det är, men det har varit  jättelite trafik hit till min blogg nu på senaste. Skärpning!

Dagens låt blir en låt jag hörde för några dagar sedan, Flashrider - Sex in the club 2008 (Silver Nikan remix)

Kommentarer
Postat av: jojje

sv: vi ska till Voggatjolme med klassen. ligger typ vid norska gränsen också ska vi till Norge.;D

2009-09-03 @ 22:07:00
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: vispen

Ingen orkar kommentera min blogg heller men folk är väl trötta:P Eller så kanske vi har blivit tråkigare. Det där med filosofin är sånt som jag somnar av, det är så tråkigt tycker jag! Inte alls särskilt intressant...

2009-09-04 @ 14:44:22
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Christoffer

Hmm, det där med filosofin där, om det är en helblind person och en stum person som umgås, finns inte den stumma då?

Fundera på den du. =P

2009-09-04 @ 17:45:20
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: Jenni

svar: tack för din kommentar ! :) onkologen är avdelningen för cancerpatienter. där de får cellgifter osv. mycket väldigt svårt sjuka patienter där, med andra ord. och nu vet du vad en urolog är också. ;)

2009-09-04 @ 20:07:37
URL: http://mielekki.blogg.se/
Postat av: JOHANNA

Sv; nej jag har ingen gymnasiekompetens. Jag hoppade av gymnasiet 2004 och utbildade mig nu till undersköterska i maj via Komvux en vuxenutbildning alltså och är klar. Så om jag ska söka till högskolan måste jag läsa ma, eng och svenska.

2009-09-04 @ 20:14:45
URL: http://johannavk.blogg.se/
Postat av: JOHANNA

Sv; Jag funderar på att läsa till sjuksköterska med inriktning barn eller ambulanssjukvårdare.

2009-09-04 @ 21:25:09
URL: http://johannavk.blogg.se/
Postat av: jennii

Nu e den igång iaf. Han fick lov att åka till sin server-hall.

Nej, d e väl inte tänkt att man ska förstå heller.

Så, vad har du för spännande planer inför helgen? Kram på sig!

2009-09-04 @ 22:53:48
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: Laila♥

Nawh du är så söt =)

2009-09-05 @ 00:32:36
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Jenni

haha, nej aldrig handlat på lidl förut. ;)

ja, tycker om att läsa, men hinner inte det så mycket i terminerna när jag går i skolan, men på somrarna läser jag. just nu läser jag stephenie meyers "breaking dawn", fjärde och sista boken i twilight-serien. läser du ? :)

2009-09-05 @ 06:22:48
URL: http://mielekki.blogg.se/
Postat av: amanda

Sweet!

Självklart var det lejonkungen, underbar film!

Ja, tyvärr är det sant..så jädras arg!!

2009-09-05 @ 09:21:40
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En må bra blogg om självkänsla och positivt tänkande

God helg Johan,

det låter som att du haft en mer händelserik vecka än jag iallafall.. det suger att vara arbetslös!



Jag har varit dålig på att kommentera eftersom det krånglar med bloggen och då tappar jag lusten faktiskt =( Sen fungerar det inte att ryta till åt mig för jag gör bara som jag vill..hahha!



Önskar dig en trevlig helg! Kram

2009-09-05 @ 11:08:39
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: amandaa

En sony Ericsson c510. Nej, inte spärrat. Hade mitt sim-kort och minneskort hemma, har abonnemang så. Men har iaf anmält posten till reklamtionsnämnden så hoppas på ersättning. Jag SKA ha ersättning!!



Jaa, lejonkungen är bäst! Alltid första filmen!

Nej, ska nog inte sluta..bara tänkte tanken.

Tycker om mig? Förklara :)

2009-09-05 @ 16:14:47
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Nej, jag betedde mig aldrig så..tjejer gör inte oftast så. Dem fnittrar å e bara allmänt jobbiga & dryga när man åker kommunalt =)men visst finns d alltid undantag.

2009-09-05 @ 17:40:55
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Jennii

Hans serverhall ligger inne i stan..vi bor ca.15min bort me bil.

Ikväll blir d som sagt fest, just nu e grabbarna på väg att hämta mat från en Thairestaurang mmm Gillar du thai? Eller har du nån annan favvo? Jag älskar nästan all orientalisk mat...älskar stark mat, men kan tyvärr inte äta så strakt längre. Min mage klarar inte av för starkt tyvärr. Mkt trååkigt!

2009-09-05 @ 17:44:14
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Laila♥

Autosvar: Din kommentar är nu godkänt, tack för din kommentar :) Kram Laila

2009-09-05 @ 18:00:53
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Laila♥

Autosvar: Din kommentar är nu godkänt, tack för din kommentar :) Kram Laila

2009-09-05 @ 18:01:16
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: tess

De e helt okej men rörigt med allt runt sönerna. Men jag landar snart igen. Själv? Har inte varit så aktiv när det gäller å svara på kommentarer jag hinner nätt å jämt få ut mina inlägg...



//Tess

2009-09-05 @ 22:24:33
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Låter som en relativt bra vecka :)



Svar: Jaså, varför inte? Hon är sjukt grym ju, haha!



Det låter som en bra helg :) och nu är det helg igen, hänt något kul denna helgen? :)

2009-09-05 @ 23:39:31
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Du vet inte

Helluuu :)



är du intresserad av att dansa? eller kanske bara vill pröva på en gång för att se om du är intresserad? kolla in bloggen för mer info..



lär dig dans av en av Sveriges största dansartister



annars kan vi alltid följa varandras bloggar på bloglovin

2009-09-05 @ 23:44:36
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: tess

Jag vet Johan jag måste ta de lugnt men jag kan inte riktigt. man får liksom panik när man märker va lite man kan men som du säger det får ta tid och vi kommer klara detta. TACK för dina ord du e så förbannat klok //Tess

2009-09-06 @ 11:07:11
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jag är grymt glad för all hjälp vi får och KAN få. Jag tänker utnyttja den hjälp vi kan få för vi behöver det för att orka helt klart.



//Tess

2009-09-06 @ 11:07:51
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Cykla? Förklara hur fixar du de när du inte ser... nu blir jag fundersam... blir orolig och undrar om du ska vingla iväg....



Men bra motion.... //Tess

2009-09-06 @ 11:08:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

D blev sent igår vill jag lova =)strax efter 03 kom vi hem, så jag sov till 11 idag. Jag känner mig smått seg idag skratt men d e ju trots allt självförvållat =)

2009-09-06 @ 13:22:34
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: jennii

Sv. Inte så mkt bakis (drack ett halvt glas rödvin ler)som att jag inte lagt mig så sent på evigheter =0))

Här e d bara bra annars. Ska över till kompisen som fyllde år å hämta våra grejjer från igår. Satt å spelade Wii bland annat.

Hur e d själv? Kramar!!

2009-09-06 @ 14:33:06
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: Du vet inte

men då måste du faktis ta o se dom filmerna.. dom e skiiit bra

2009-09-06 @ 15:40:11
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Du vet inte

nä de e ju lite tråkigt med musikprogrammet.. de e att all musik inte finns där

2009-09-06 @ 15:40:58
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Laila

Autosvar: Din kommentar är nu godkänd, Tack för din kommentar :) Kram Laila

2009-09-06 @ 17:25:45
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Deniesé

Hej !

Nu ska jag försöka komma tillbaka till bloggandet igen, kan inget garantera nu när ja har ganska mycket i skolan. Men jag ursäktar sena svar & dåligt uppdaterande den senaste tiden . ^^

har du haft det bra medan ja varit borta?

2009-09-06 @ 18:22:57
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Men den är så fin ju, men den är för dyr, bara en jacka liksom :)



Ja, mycket plugg och sånt nu i början faktiskt och man har inte riktigt kommit in i det än, men snart förhoppningsvis :)



Okej, dumt att ni inte fick koden då.



Hockeyn då eller? Jag har inte så bra koll på hockeyn faktiskt, men fotboll älskar jag däremot :)



Jag har inte gjort något speciellt, ännu en lugn helg eftersom jag varit sjuk..

2009-09-06 @ 19:09:57
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: juliac

ställ en fråga på min frågestund? =)

btw: fin blogg :)

2009-09-07 @ 19:26:11
URL: http://finajulias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: