Vilka minnen!

Tid: 15:20:59
Datum: 2009-09-23
Kategori: Allmänt

Efter en eftermiddag med mycket nytta igår satt jag och belönade mig själv med att kolla på Youtube innan jag skulle sova. Vilka minnen jag fick! Jag kollade massa gamla program från SVT o.d. och vad får jag upp då om inte det här!


Rederiet! Det är nog den bästa serie som någonsin har gjorts! Det där var dock från avsnitt 1. På den tiden hade jag inte börjat se på det, men man får ju riktiga flashbacks och minnena bara flödar förbi från den serien och den tiden.

När jag ändå höll på passade jag på att ta fram några fler gamla hederliga intron från serier på 90-talet.


Tre kronor. En serie jag aldrig riktigt följde, men vinjetten är ju en klassiker som man aldrig kommer att glömma.


Skilda världar. En serie jag i princip aldrig såg på, men minnen väcker den ändå. Ett sådant är i mormors sovrum när jag såg på TV. Då började just precis Skilda världar. Bara mormors lägenhet i sig kommer alltid förknippas med bra och starka minnen, så det här blir något slags dubbelminne.


Nya tider följde jag aldrig över huvud taget, men en serie under 90-talet var det likväl för det. Den och Skilda världar brukade jag blanda ihop lite.


Vita lögner såg jag aldrig heller, men likasom Nya tider är det en 90-tals klassiker.

Vad tycker ni om alla dessa serier som fanns förr?
Jag tycker det är riktiga klassiker. Numera finns det ju inget sådant här alls. Det är bara Andra avenyn, men det är lite mer ungdomligt. Annars är det ju bara massa amerikanskt och brittiskt skit. Är det svenskt så är det bara typ Ensam mamma söker, Bonde söker fru, Matakuten och Lyxfällan.
Fredags och lördagsunderhållningen finns ju inte heller längre. Förr var det Fångarna på fortet, på rymmen, Gladiatorerna osv. Nu finns det ju inget. Det är bara skit som Idol, Let's dance och Stjärnor på is.
Jag vill ha mer sådana där serier igen! Visa dem i repris!

Vad gjorde jag då igår för att förtjäna detta?
Jo, jag ringde 3 samtal. Ändrade taxin tills idag, beställde färdtjänst tills ikväll och ringde och kollade med Star-shop var mina borttappade produkter kunde ha tagit vägen. Jag läste också på religionsprovet vi hade idag som nog gick ganska bra, jag läste lite naturkunskap och jag skrev klart min idéplan till projektet. Jag betalade även en faktura och scannade datorn. Så en hel del bra och nyttiga saker hann jag med. Dock fastnade jag sedan på Youtube när jag kollade klipp från Superstars, nationalsånger m.m. så jag lade mig inte förrän 00:20. Sådan tur var hade vi sovmorgon till 10 idag, men jag var trött ändå. Först somnade jag nästan direkt när jag lade mig, men så vaknade jag så klart och kunde inte somna förrän 2:30. 5:10 imorse ringde en taxigubbe på dörren och frågade om jag var klar snart. Antagligen hade de missat att det var 17:10 i eftermiddag jag skulle åka och inte 5:10 imorse. Sedan kom Shep in vid 7:20 och frågade om jag inte skulle gå upp. Det skulle jag inte. 7:50 ringde Sheps kompis på dörren och 8:30 åkte mamma. Så jag har väl somnat och vaknat större delen av natten känns det som.
Igår natt sov jag i alla fall bra efter att vi hade varit och klättrat i måndags. Det blev en nästan 12 timmar lång skoldag då. Vi åkte vid 2 från skolan, men när vi kom dit vi skulle klättra, på ett berg utanför Linköping, fick vi bara fira ner oss en och en. Så det tog ju lite tid. Inte förrän 5-tiden fick jag fira ner mig. Då hade det hunnit bli lite kallt, men att fira ner sig var inga problem. Vissa var jätterädda, men det fattar jag inte. Det var ju bara ca 15-20 meter ner. När man kom ner fick man klättra upp för en lite lättare led eller en lite svårare. Jag tog den lite lättare, men jag klarade inte ens den hela vägen upp. Jämför man med klättervägg så är det här bra mycket svårare. Dessutom tappade jag nästan min ena sko. Det var därför jag fick ge upp. Vi kom inte hem förrän 19:30-tiden, så det var därför vi fick kompledigt imorse.

Nu är det iväg till träningen snart som gäller...

Har ni haft för er något kul under veckan en så länge?

Kommentarer
Postat av: MATILDA

Nej det var bara den där kommentaren som blev skickad :S

2009-09-23 @ 16:02:12
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Alltid lika roligt att kolla tebx på gamla serier, nostalgi! Men själv var jag nog allt för liten på 90-talet ;)

2009-09-23 @ 16:04:23
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg där självkänsla och positivt tänkande står i fokus

ÅH! Haha, får en att minnas.. tittade på alla de serierna, dock inte alla avsnitt men har absolut minnen från dem. Som rederiet som hjälpte mig att få hisskräck, för det var en som förstörde en hiss i serien med tuggummi.. haha, jag var liten men det har följt med undermedvetet faktiskt..



Allt väl? Kram

2009-09-23 @ 18:06:21
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de e inte dåligt men idag insåg sonen att ahn inte ville konfirmera sig bara för att få åka till rom så han la ner hela grejjen...



Nej att det är det låter inte så bra i min öron samtidigt mår jag ju bra. Jag ska få träffa en läkare inom kort så det känns bra.



Hoppas träningen går bra vännen nu ska jag slappa efter en lång dag //tess

2009-09-23 @ 18:29:56
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jessie james

Haha ja det vore inte fel med smile-piller ibland när det gör ont. Men istället får man köra hederliga ipren :P



Flyttat? Till Umeå? :)

2009-09-23 @ 22:00:49
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja han lägger ner allt... Han mår ju inte så bra just nu så han undviker väl folk lite så...Skulle jag tro. Vi är inte troende på nått vis heller så... men jag tycker han e lite dum han får åka till Rom... ja ja... men jag tvingar honom inte.



det är mycket just nu Johan men jag mår ganska bra.... försöker att tänka lite annorlunda... //tess

2009-09-24 @ 08:29:00
URL: http://tess701.blogg
Postat av: MATILDA

Aha, jamen smaken är ju som baken ;) får riktiga rysningar jag då det är på plats, och sen börjar musiken spelas och spelarna kommer ut på isen!



Haha ja jag förstår det, det värsta som finns inom hockeyn är ju nästan kvalserien! Allting kan man ju nästan säga är på liv och död, för varje liten detalj är ju så viktig:O Jaa tycker faktiskt lite synd om er, man känner igen sig lite av innan vi gick steget upp. Får hoppas att eran trend ändras nu i år då!: )



Haha under 90-talet har man både o-existerat och existerat, men mest av det sistnämnda då! är ju 92a och ska strax om 2v bli 18-1 år haha ;D

2009-09-24 @ 14:52:40
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: LYDIA

sv: aha så du snackar inte alls med honom?

vi såg "flickan som lekte med elden" så sjukt bra har läst boken, (alla tre) asså dom är bäst :)

2009-09-24 @ 20:15:24
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: anna

Jag saknar alla de serierna, så mycket minnen från när man var liten! Jag kan dock inte hålla med om att idol är skit, det är en grym chans om man vill lyckas inom musik!



Svar: Ja, förra helgen var det full fart, dock inte lika mycket planerat inför denna helgen :)



Okej så kul :)

2009-09-24 @ 21:03:53
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jessie james

hehe :P



I umeå har jag bott nu sedan jag var 19 eller 20.

Så det blir några år. I denna lägenheten har jag bott sedan juni eller något tror jag :)



ja att rensa bort skor är ett måste ibland. även om det är sorgligt :P

2009-09-25 @ 10:44:17
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: LYDIA

sv: ojk de va ju lite synd :P

jag har läst alla dom är skit bra :)

2009-09-25 @ 12:50:34
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Tack så mycket! GRYM match var det! :D



Haha jaa, nej gud nej, fast dom spännande matcherna är inte alltid roliga, man lider vääldigt mycket då det är ens eget lag xD Men så är hockey!

2009-09-25 @ 14:17:19
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Okej, men det känns ju bättre att någon inte tyckte det var hemskt, haha! Jag är inte så bra att organisera, gör nästan alltid allt i sista stunden..



ja, repris vill vi ha :)



Jag tycker inte att alla blir smörsångare, men det är väl de som lyckas bäst men det finns ändå en del bra som har lyckats hyffsat ändå, säkert bättre än vad de gjort utan idol :) tror jag iaf.



Ikväll skulle jag egentligen varit med två vänner men vi ska få gäster så jag skulle vara hemma så det blir inte så, men då ska jag antagligen vara med de imorgon och söndag blir väl plugg och slappa bara!



Okej kul när det inte är så planerat :)

2009-09-25 @ 16:06:53
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jessie james

Oj någon var duktig med flera kommentarer ;)

Då ska vi se.



först å främst så skrev jag "(folk under 20 intresserar mig knappt, men gör ett försök)"



Självklart går jag inte på åldern. Det fanns en hel del annat som jag skrev över de. Men jag gillar bloggare i min egen ålder så man kan reflektera över samma saker och kanske känna igen sig bättre :)



Bloggportalen är skoj. Men det ändras lite väl mkt.



Ahh då ska jag kika in henne :D Jag älskar hello kitty! Tackar ^^



Jag bodde i Borås och Göteborg innan jag flyttade hit. Jag är nu 25år :)

2009-09-25 @ 17:08:39
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: alicia

Fin blogg! 8D

Ha en bra kväll!

2009-09-25 @ 17:49:01
URL: http://speeechless.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jag såg den ju inte någon annan match, men kan jag också tycka synd om djurgårn efter det jag har hört och läst, måst ha vart väldigt surt!



Ah okej, haha ja precis, det är ju då man pratar om resultatet som det går åt skogen ;) Haha, men lycka till med matchen, håller tummarna för er!

2009-09-25 @ 18:49:07
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: alicia

sv: Ja! Det är den vi brukar ha! :)

2009-09-25 @ 19:22:47
URL: http://speeechless.blogg.se/
Postat av: amanda

Vilka minnen!

2009-09-25 @ 19:29:10
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: marie

haha, vilka härliga serier :)

2009-09-27 @ 13:51:23
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

ja, jag såg dem nog allihop :)

allt bra idag då?

2009-09-27 @ 20:55:14
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Erica

Nya tider kommer jag ihåg, jag ÄLSKADE den serien för en massa år sen... ♥

2009-09-28 @ 10:49:14
URL: http://faithhopelove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: