Chanserna sjönk drastiskt...

Tid: 17:48:42
Datum: 2010-04-10
Kategori: Leksand

Hur fan kan man göra en sådan här dålig match när det gäller som mest?
Matchen mot Växjö var riktigt dålig.

Leksand kom inte ut ur zon den 1:a minuten av matchen, men därefter åkte en Växjöspelare ut för tripping. Powerplayet var dock, nästan som vanligt, inget vidare. Hempa tappade pucken på offensiva blå, Johansson tekade ut pucken ur zonen och Hempa lade pucken rakt på försvarande Växjöspelare.

Ett farligt läge fick man dock till när pucken tog på en klubba, men Fasth lyckades sträcka ut och rädda den.
Erik Lindhagen i Växjö åkte sedan ut och det var PP för Leksand igen, men inte heller nu fick man till det. Växjö rensade, OEL slog en dålig pass, det var slarv osv.

Prestberg fick i alla fall ett bra läge, men han missade passen från Kollar. Patrik Carlsson fick ett ännu bättre läge, men pucken tog i stolpen och låg sedan på mållinjen innan den rensades ut. Tur där för Växjö. Tur hade även Jocke strax därefter när han lyckades blockera ett Växjöskott utan att han visste om det.

Pesonen åkte ut och då tog det bara 11 sekunder innan Niklas, tror jag han heter, Burström i Växjö kunde ge dem ledningen med 1-0.

En dubbelutvisning blev det därefter och Fasth blev pååkt. Sedan åkte Lotvonen ut, igen. Nu tog det bara 12 sekunder så var det 2-0. Vad hände? Boxplay som har varit så starkt under hela serien. Nu 2 mål på 2 BP:n och dessutom efter bara några sekunder.

Leksand tog timeout, men det hjälpte inte. En Växjöspelare fick gå igenom hela Leksands försvar, men Jocke lyckades rädda det skottet. Sedan gjorde han en väldigt tursam räddning, igen, men därefter var det 3-0. Fruktansvärt dåligt spelat av Leksand.

Rahm i Växjö åkte ut och Leksand pressade på för en gångs skull, men det var alldeles för lite folk framför mål när Rodin sköt och Prestbergs skott gick över och ner i egen zon. Sedan tappade man puck i mittzonen.
Hermansson var i alla fall nära mål i sista sekunderna, men Fasth höll tätt.

Leksand kom knappt in i zon i början av 2:a perioden heller och precis som i den 1:a åkte en Växjöspelare ut ganska tidigt. Powerplayet var dock inte alls bra. Växjö dödade massa tid och Leksand fick inte till något alls.

Istället åkte Lotvonen ut efter att man hade blivit fulltagliga och det var boxplay. Det gjorde man däremot bra den här gången, trots att Växjö pressade på.

Det var mycket utvisningar, för strax efter att Leksand hade blivit fulltagliga åkte Robert Rosén ut för Växjö och det var återigen PP för Leksand. Där fick Johansson öppet läge, men sköt på Fasths benskydd. OEL sköt av klubban och så åkte Lotvonen ut igen.
Spel 4 mot 4 gav ingenting, inte heller Växjös lilla powerplay som man fick. Därefter pressade faktiskt Leksand lite. Rodin sköt, men Fasth blockerade. Kollar sköt även han, men ny blockering.

Johan Andersson i Växjö åkte ut och Leksand fick powerplay igen och nu, äntligen, blev det mål. 5 sekunder från slutet slog Daniel Hermansson in reduseringen.

Leksand försökte trycka på lite i inledningen av sista perioden, men man fick inte till det och istället gjorde Växjö 5-1, dryga 2 minuter in i perioden.

Kollar åkte sedan ut för en gångs skull, men det blev inget av det powerplayet för Växjö när Rahm åkte ut 7 sekunder senare.

Spelet 4 mot 4 gav dock inget, men så tryckte Leksand på lite igen och Hägga fick ett bra läge, men Fasth blockerade.

Växjö vann mycket tekningar och slog mest ifrån sig. Som det såg ut var det inte en chans att Leksand skulle hämta in 4 mål. Man var dock nära på att göra självmål innan Johansson åkte ut för Leksand.
Växjö tryckte på i PP, men Leksand stod upp bra och klarade av det. Precis när man blev fulltagliga åkte Andersson ut för Växjö igen. Nu tog det bara 14 sekunder i PP innan Jussi Pesonen slog in reduseringen fram till 5-2!

Tyvärr var det bara 5 minuter kvar. 5 minuter att göra 3 mål. Växjö åkte på en utvisning för 6 man på plan, men Leksand fick inte till det. Växjö slog ifrån sig och matchen slutade 5-2 till Växjö.

Vad ska man säga?
Man hade chansen att se till att man hade allt i egna händer inför sista matchen. Seger här och man hade haft 16 poäng. Då gör man seriens sämsta match och förlorar klart.
Almtuna gjorde i alla fall sitt jobb på hemmaplan mot Rögle och vann med 3-1. Det överraskande var att AIK lyckades slå SSK på bortaplan efter sudden med 2-1. Det innebär att Gnagarna har ett jätteläge att ta Elitserieplatsen i sista omgången. Man har nu alltså 15 poäng. Rögle har 14 och Leksand och Almtuna 13.

AIK har Växjö hemma, Rögle har SSK hemma och Leksand har Almtuna hemma i sista omgången.
AIK och Leksand har de lättaste matcherna, om man ska säga att någon match är lätt. För AIK räcker det med vinst i sudden och 2 poäng för att Leksand inte ska ha någon chans. Då går man upp på 17 poäng och Leksand kan bara få 16. Vinner då Rögle sin match går man också upp på 17 och tar Elitserieplatsen i och med att man har bättre målskillnad än AIK.

För att Leksand nu ska klara det här krävs att man slår Almtuna och tar 3 poäng. Växjö måste slå AIK borta och Rögle får ta max 1 poäng. AIK kan också ta 1 poäng, men då måste Leksand vinna med mer än 4 mål mot Almtuna för att få bättre målskillnad än AIK.

Så det är tyvärr stor fördel AIK i det här dramat. Leksands chans är att AIK:s nerver inte håller. Man är ruskigt nära nu och möter ett Växjö som inte har något att spela för. Man behöver inte känna någon press alls och kan spela ut som man vill. Det samma gäller SSK, som i och med poängen mot AIK är klara för Elitserien. Rögle däremot har pressen på sig att ta poäng. Man vet att man måste ta poäng för att greja 2:a-platsen. Detsamma gäller dock Leksand också. De vet att de måste ta en 3:a för att ha en chans. Således har man nog ännu större press på sig. Almtuna har ingen press alls, men faktum är att de faktiskt har chansen att ta Elitserieplatsen fortfarande. Vinner de och Växjö och SSK vinner tar de 2:a-platsen.

Det blir dramatiskt det här, men klar fördel AIK...

Att en ända match kan göra så mycket. Efter 8 omgångar var man jätteoptimistisk och glad och en match senare ser det inte alls bra ut. Mitt humör de senaste dagarna har varit därefter. Att man kan bli så påverkad av en hockeymatch fattar nog bara de som verkligen är insatta och brinner för sitt lag. De vet vad jag pratar om.
De senaste åren har Leksand vunnit Allsvenskan klart, men så har det havererart totalt i Kvalserien. Nu i år har Allsvenskan varit jämnare, men man lyckades ändå greja seriesegern. I Kvalserien har man varit med bättre än vad man har varit på flera år och därför känns det ännu värre än tidigare år, just för att det är/var så nära. Just nu, med en match kvar att spela, är det händelser som t.ex. ribbskottet mot Rögle i 5:e omgången med 7 sekunder kvar som avgör. Hade den pucken gått in och Leksand hade vunnit i sudden hade man stått på 15 poäng nu, samma som AIK. Tänk att några poäng kan göra så mycket.

Vi var alltså på fest hos Albin i torsdags, för att Louis ska komma in lite mer i gänget. Det har hon gjort. Hon är riktigt trevlig måste jag säga.

Jonas hade med sig ett lögndetektorspel och ett reaktionsspel. Lögndetektorn fungerade så att man lade handen på en grej och spännde fast den. Så tryckte man på en knapp och så analyserade den en. Så fick någon ställa en fråga. Svarade man rätt plingade det till, men var det fel fick man en elstöt. Ingen större stöt så klart, men så det blev lite obehagligt sådär. Jag gillade inte riktigt den, för jag tyckte den var lite obehaglig.

Det andra spelet, reaktionsspelet, var roligare. Då håller man i varsin kontroll med en knapp på. Så är det musik och när den tystnar gäller det att trycka på knappen. Den som är långsammast eller trycker för tidigt får en elstöt.

Annars var kvällen kul. Vi åt och drack och pratade, men när jag kom hem rasade min sinnesstämning som sagt.
Den höll i sig hela gårdagen. Först var det Leksand som gjorde mig extremt bitter hela dagen, men framåt kvällen blev det lite andra grejer. Jag kunde inte ens sova inatt. Det kändes som en tyngd över bröstet. Jag har inte kännt något liknande sedan N gjorde slut för drygt 1 år sedan. Jag mådde inte alls bra.

Träningen idag gjorde att jag mådde lite bättre, för då kunde man koppla bort allt annat, men på vägen hem kom det tillbaks igen och höll i sig ett tag, men nu känns det lite bättre. Dels för att det faktiskt finns en chans för Leksand fortfarande och dels för en annan grej som känns som den ordnar upp sig igen :)

Tyvärr har jag ju haft noll lust att plugga de senaste dagarna p.g.a. det här, men nu måste jag nog tyvärr ta tag i historian. Vi ska skriva en rapport om Håkan Ståle, en man som blev adlad på 1600-talet. I instruktionen står det att man har läst en bok om honom och varför han blev adlad. Man fattar misstankar om det och man tror inte att han kan ha blivit adlad av den anledningen som står i boken. Enligt den blev han adlad för att han gav sin häst till kungen i ett krig, efter att dennes häst stupat. Man tar reda på fakta, läser 2 böcker och hittar 2 gamla brev från Håkan Ståle och kungen i länsarkivet i Stockholm. Så ska man reda ut varför han egentligen blev adlad och skriva en rapport om det. Inte kul för 5 öre...

Vi avslutar med ett klipp från Hipphipp när Torvald och Björn käftar om vem som är mest unik :)


Kommentarer
Postat av: Erica

Svar: Bert den siste oskulden såg jag då jag var liten har jag för mig.. :)



Intressant med lögndetektorspel, haha.. :D

2010-04-10 @ 19:01:36
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

Kul med lögndetektortest, men jag hade nog inte velat testa det, haha!



Hoppas historian går bra :) Jag är så sjukt glad att jag aldrig mer kommer ha det, haha.



Det var nog då jag fick min första dator, jag började blogga rätt tidigt, men absolut inte så mycket som jag gör nu! Hade knappt några läsare då..



Precis, helt sjukt egentligen hur mycket som förändras på fyra år.



Precis, så det är svårt att göra en topp 5 lista inom alla genrar :)

2010-04-10 @ 21:10:01
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jenny

Åh jag sprang inte alls långt, en fyra kilometer kanske.. Och det är riktigt dåligt. Jag vet. Brukade springa en mil om dagen innan, dock i lite söligare tempo så nu har jag mycket att jobba igen. Jo den magövningen är riktigt bra (när man ligger med benen över marken, grymt jobbig och det gäller att man är uthållig ;)

2010-04-11 @ 11:59:33
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: tess

Ja jag vet inte va de är som stör... ingen annan har liksom sagt något om de. Detta med reklam ja... nej de ger väl inte så mycket. Men jag kämpar på för det är en sak att få in lite på... Vi har de grymt illa med pengar så va gör man.



Ja bilen är hemma sen krock och ny därr och allt de men nu är de ju sånt där som varit problem tidigare... så nu är jag rejält less och hoppas vi får husvagnen såld för får vi de får vi pengar och kan lösa bilens lån och pengar att köpa en ny bil för.



Ja du ibland tappar man sugen totalt... jag vet hur de kan vara... men jag hoppas du snart mår bättre och att solen och det fina vädret kan få dig på bättre humör så du orkar ta tag i skolan igen.



Filosofi... hrm... lät flummigt. Vet knappt vad det innebär eller vad man ska ha de till men jag håller tummar för din skull att du kommer in på det du tänkt dig.



Å lite fest oxå... trevligt och bra att ni gör saker för att få med denna tjejen i ert gäng. de e kompisanda de...



//tess

2010-04-11 @ 14:25:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja oj vad härligt det var ute idag! Gissar det var strålande sol hos dig då också? ;)



Jag lider verkligen med dig nu då kvalserien är slut, jag hoppades verkligen att ni skulle ha turen med er idag:(

Istället blire dom värsta som var längst ner på min hoppas-dom-går-upp-lista, stockholmslaget...

2010-04-11 @ 19:30:31
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: sophie

joo men hemgjord pizza är nästan godare, om man kan göra den bra vill säga =)

ja mellennium är riktigt bra!

2010-04-11 @ 20:12:05
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: tess

Vi fick faktiskt inte någon förklaring. De messade och Daniel skrev och frågade i fall de ville svara på de men de gjorde de inte...tänkte om de va priset. Vi satte ett högre pris så man kan få pruta lite... men har kollat och vi ligger inte högre än andra utan lägre... å den är jättefin.



De hittade väl något annat.



vad är filosofi egentligen,, förklara..



LÅter som om hon e lite intressant ja... ler



Ja jag hoppas du snart mår bättre de e tungt att må skit måste ja säga...



//tess

2010-04-11 @ 22:29:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

ne älska grape, haha me to!

2010-04-11 @ 23:08:03
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha ja det kan bli lite långdraget att springa, det kan jag hålla med dig om :)

Vi brukar för det mesta spela Bismark, jag vet inte om du känner till det?



Hehe Jo klart jag föredrar att vara med min älskling men det är helt klart roligt om man kan gå ut någongång med :)

2010-04-12 @ 09:56:41
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag är klar nu till sommaren ;D



Haha, ja Nintendo 64 är nostalgi. Vi spelade Mario cart och något fightspel :p

2010-04-12 @ 15:14:58
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: haha jaså ;) har du alltid varit hockeyintresserad? ja själv håller jag väl på AIK för att vara snäll med mina kompisar x)



hm.. favoritfilm.. kanske the notebook, eller..? :) eller det beror helt på vilket humör jag är på, oftast har jag lite svårt att sitta still under en hel film haha.

2010-04-12 @ 15:43:13
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: anna

svar: ja i lördags var det rätt soligt men det blåste rätt mycket, men idag är det perfekt vårväder :D



uppsatsen handlade om dammar och sen hade jag specialiserat mig på itaipudammen, rätt intressant när man väl kommer in i det måste jag erkänna :)



Okej, jag är verkligen sämst på historia, finns nog inte många som kan mindre än mig, haha!



Okej! Men alltså jag är helt datorberoende, hade inte kunnat leva ett vardagsliv utan datorn, haha!



Det är så jäkla sant! Om fyra år är jag liksom 22 år gammal och ska ha bestämt mig för vad jag vill göra av livet. Panik, haha.

2010-04-12 @ 19:04:25
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: tess

haha me to, men its memories :D allt bra annars?

2010-04-12 @ 22:51:51
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: Evelina

Skönt klipp :D

2010-04-13 @ 12:53:21
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de e sånt ja... men de är ju intressanta saker att fundera över... faktiskt. Sådant där är svåra disskussioner men intressant helt kalrt. Tack för att du förkalrade lite... ler.



Du kanske är lite vårtrött oxå tänkte jag... det brukar jag vara. Men jag hoppas det vänder... du får försöka tänka positivt och ta vara på solljuset.



Här börjar saker sakta men säkert ordna upp sig och jag är glad för de...



//tess

2010-04-13 @ 12:58:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hahah jag tycker jag klarar vårt distansförhållande rätt så bra :)

Du är ju knäpp du, hopprep? Det kan man inte tycka är kul, haha :)

Ja det är lite krångligt, fattade inte ett dyft i början när vi började spela men sen gick det :) Lite krångligt att förklara så här över bloggen.



Haha det var som sjutton då var du ju till och med snabbare än mig på morgonarna. :)

2010-04-13 @ 15:09:47
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Viktoriae personligt - Min väg till en sundare livsstil!

Hej Johan! Viktoriae här fast på ny blogg, allt väl med dig?

2010-04-13 @ 17:08:57
URL: http://viktoriaepersonligt.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag har sett en hockeymatch IRL och det var Leksand-Färjestad ;p

2010-04-14 @ 15:06:41
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Det var inte alls mkt för en kille :P

Spinkis ^^



Idag har vi riktigt bra väder här i umeå. Synd bara att man är sjuk så man inte riktigt kan njuta av de.. :/

2010-04-14 @ 18:42:21
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Bilfirman tar in vår bil...



Ja Atrid Lindgrens värld är helt underbart så de ska bli så kul...



Har ingen bra dag för jag har så mycket ont i skallen så jag ska klicka vidare...



Ha de gott och ha nu superkul i Stockholm igen.



//tess

2010-04-14 @ 19:03:10
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Ja faktiskt :/ men ändå så trivs jag med att vara singel, tror inte jag hade velat ha ett förhållande just nu ändå när jag tänker efter, haha!



Den ligger i sydamerika och det låter sjukt trist tyckte jag med och sköt upp det x antal veckor! Men när jag väl tog tag i det tyckte jag det var rätt intresssant! :)



Ja, ellerhur, jag kan inte ens föreställa mig det :p



Haha det känns helt overkligt för mig med. Kan typ inte tänka mig att jag om något år ska flytta och typ börja mitt "eget" liv. Helt galet :p

2010-04-15 @ 00:00:27
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag håller med dig där, så fort den ena nyser så skrivs det om det i tidningarna. Hmm...



1200 hopp? Det var som 17 det var inte illa alls. Jag klarar väl sisådär en 100 innan jag tröttnar, haha :) Men det är klart smaken är som baken när det kommer till träning.



Håller med dig det där med hundar, men jag tror dessvärre att det finns dem som faktiskt köper den just därför...

2010-04-15 @ 09:11:04
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Det var nog -06 jag var på matchen ;D Om jag minns rätt.



Dags att uppdatera kanske?

2010-04-15 @ 09:50:16
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: ja det är ju så härligt med våren! solen och värmen uppskattas extra mycket då och jag blir så glad :)



jaha du har till och med spelat hockey? :) själv kan jag knappt åka, och det där att bromsa har jag inte lärt mig haha :P

2010-04-15 @ 14:40:05
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hockey är verkligen inte bara som en dans på rosor, ibland är det tungt :/

Bra att iaf kronorna + j18 spelar nu... Då har man NÅGON hockey i alla fall att följa !



Det har vart sjukt härligt väder nu senast, strålande sol och allt !:)

2010-04-15 @ 15:03:35
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: