Riktigt bra spel i Stockholm igen!

Tid: 20:01:33
Datum: 2010-04-27
Kategori: Goalball

Då har vi återigen varit ute och spelat lite matcher. Närmre bestämt förra tisdagen, för en vecka sedan idag alltså.

Den här gången åkte vi upp hela laget med minibuss för att spela i Stockholmsserien igen. Det var, precis som förra gången, vi, IFAS Power, Brukarhuset och Hammarbys breddlag som var med.

Vi började med att värma upp direkt när vi kom upp till Stockholm och Jocke fick min kameraladdare som han skulle låna. Han kunde inte stanna så länge, så han åkte nästan direkt igen, men vi ses ju om 15 dagar när han kommer ner innan vi åker till Tyskland.

1:a matchen var mot IFAS. Jennifer fick stå över den matchen. Man får ju bara vara 6 spelare, 3 på planen och 3 på bänken. Vi är ju 7. Så Jennifer fick stå över 1:a matchen, Albin 2:a och jag den sista, eftersom att vi var med upp förra gången vi spelade där, i början av mars.

Jag, Albin och Andreas började matchen. I halvlek bytte alla 3. Så gjorde vi varje match. 3 spelare spelade 1:a halvlek och de andra 3 sista halvlek.
I paus ledde IFAS med 8-4. 2:a halvlek slutade 5-4 till IFAS och IFAS vann således med 13-8. En mycket mer målrik match än förra gången vi var uppe, då det blev 4-1 till IFAS.
Vi släppte alltså in 9 mål mer nu än då, men å andra sidan gjorde vi 7 fler. Jag gjorde 2 eller 3 mål och det var jag riktigt nöjd med. 2 missar gjorde jag bara under matchen. Ett diagonalskott som jag inte hann ner på och som gick mellan golvet och kroppen och ett skott som gick precis vid fötterna som jag borde ha tagit.

Efter matchen blev det en rejäl paus till nästa match. Då passade vi på att köpa varsin macka med skinka, ost och paprika. Kaffet var gratis, så det blev en kopp kaffe också.

Nästa match började jag på bänken.
Andreas, Oskar och Jakob började den matchen och gjorde det riktigt bra. Jag minns tyvärr inte vad det stod i paus, men matchen slutade 10-5 till Brukarhuset. 10-6 blev det ju förra gången, så -1 mål där, men å andra sidan ledde de med 6-0 förra gången. Det gjorde de inte nu. Jag tror t.o.m. vi ledde med 1-0.

Det gjorde vi i sista matchen också, den jag inte var med i.
Där ledde vi både med 1-0, 2-1 och 3-2, men så fick vi en straff emot oss och Hammarby kunde kvitera. Sedan tog de över och vann till slut med 9-6. Ledningen var dock större ett tag, men vi hämtade in lite i slutet av matchen.

Straffen vi fick mot oss var ganska fånig tycker jag, men samtidigt förstår jag domarna. Andreas har inte lika mycket ork i sina ben nu längre efter allt han var med om i somras och höstas. Han var ju mer eller mindre helt förlamad och det är riktigt starkt av honom att kunna vara med och träna med oss nu igen. Han har kommit tillbaka riktigt bra. Försvaret är grymt bra och hans skott är också helt okej.
Nu är det dock så att eftersom att han inte har lika mycket kraft i benen sätter han i fötterna lite hårdare än andra. Domarna varnade honom 2 gånger för "noise" och därefter fick han straff för det. De anser att det är störande beteende, varesig han gör det medvetet eller omedvetet.

Det är svårt. Domarna har ju rätt, men Andreas kan ju inte göra något åt det. Man kan ju inte förbjuda honom från att spela mer p.g.a. det. Dessutom är det många fler än Andreas som låter lika mycket eller mer när de skjuter, men de får ingen varning. Jag vet inte om det ser medvetet ut i Andreas fall eller vad det är, men det är det ju inte. Straff blev det i alla fall för det och det är väl inte mycket att göra något åt.

Efter matchen åkte vi hemåt och var hemma någon gång runt 1.
Dagen efter skulle jag egentligen bara ha haft ett prov i religion 12:30, men Sven, som egentligen skulle ha flugit till Bryssel, kom inte iväg p.g.a. askmolnet, så vi fick ha natur också.
Sovmorgon blev det i alla fall och provet senare under dagen gick bra. VG fick jag på det fick jag reda på igår. Det var prov om Afrikas religion.

Annars var det mycket plugg förra veckan och så även den här veckan. Jag hårdpluggade religionen söndag och måndag förra veckan. På tisdagen blev det ju inget plugg, men på onsdagen och torsdagen blev det lite projektarbete. Det ska ju vara klart nu på fredag, så igår satt jag med det i ca 5 timmar. Jag lade in teckenkoder, UTF8, i alla dokument, ändrade copyrightår i alla dokument och fixade min livsberättelse, som blir den ända tills vidare. Jag hade ju tänkt ha med fler, men ingen har svarat på de frågor jag skickade ut, så min egen får duga så länge.
Tyskaprov har vi nu på torsdag också och det är en del gramatik och ord.

Idag blev det ingen träning. Jennifer, Oskar och Pelle hade goalball med Jennifers klass igår. Så hade vaktmästaren tagit bollarna så länge, men när Albin var där och skulle hämta dem idag var han inte där och ingen annan hade nyckel dit, så det blev ingen träning.
I lördags var det dock träning och den gick bra. Det var 3 timmar även då. Jonas och jag kom lite sent eftersom att taxin åkte till Mjölby och hämtade en tant först.
Vi fick värma upp på egen hand medan de andra började med skotten. Vi klev in och sköt lite efter uppvärmningen och det gick faktiskt, för en gångs skull i Ryd, bra. På tal om Ryd så var det min sista träning i Ryd. Nu i helgen är det ingen träning eftersom att det är 1:a maj, helgen efter är det SM och helgen efter är sista träningen innan sommaren, men då är jag i Tyskland. I höst ska de ju göra om där, så då kommer vi, förhoppningsvis, vara någon annan stans, i någon annan hall i Linköping.

Efter skotten körde vi en straffturnering, för det märkte vi i Stockholm, att vi behöver träna mer på att både lägga straffar och ta emot dem.
Mina straffar blev faktiskt bra, riktigt bra. Riktigt bra tryck i skotten fick jag och lade några snygga raka skott på 1:or.
Som keeper gick det också bra, 1/7 straffar släppte jag in och det var Jonas straff. Albin sköt i stolpen, resten räddade jag.

Straffturneringen tog ett bra tag och efter den tog vi en paus och åt lite frukt, druvsocker och vatten.
Därefter körde vi lite fys, höger/vänster på ett led, som vi har gjort de senaste gångerna nu.
Lite härdning blev det därefter och så körde vi "Vilse i pannkakan", som Pelle säger. Det när man övar på att orientera sig på planen. Backarna byter med varandra, man kör höger/vänster fri, möte osv.
Därefter körde vi lite matcher. Det gick bra. 2 misstag gjorde jag bara, båda 2 som center. Jag väntade lite för länge med att slänga mig och hann inte ner på rätt sätt och bollen flög över benen. Riktiga rokiemisstag. Utöver dem gick det bra.

Vi avslutade med en straffturnering till, men där körde vi bara den vanliga varianten, en skjuter, en räddar, han som sköt går över och räddar nästa straff osv. Där räddade jag min, men missade också mitt skott.

Idag var vi på ett möte om studenten. Inte så givande eftersom att vi i princip redan visste allt de pratade om. Apropå studenten så tar jag nog bort min Studenten 2010-kategori. Det blir knappt några inlägg där.
Efter det mötet vandrade Spike och jag iväg till Arbetsförmedlingen där vi skulle ha nästa möte. Det var obligatoriskt. Varje gång man är där känns det som att det är så mycket att tänka på. Jag vet inte ens vem som ska följa med mig dit den 7:e juni när jag ska skriva in mig, för alla jobbar ju eller går i skolan. Jag tänker i vilket fall inte söka något jobb i sommar och i höst ska jag ju plugga, men skriva in sig får man väl göra ändå.

Nu borde jag plugga, men jag har tagit en liten paus och ser på Titanic. Det måste vara en av de absolut bästa och finaste filmer som någonsin har gjort. Jag ryser och blir helt tårögd varje gång jag ser den. Den är så fin, men samtidigt så sorglig. Just nu är jag där när båten snart har sjunkit och han kaptenen med pistol skjuter sig.
Därför avslutar vi med låten till filmen, även det en av de finaste låtar som någonsin har gjorts, Celine Dion - My heart will go on. Även Hymn to the sea tar vi med. Även den riktigt fin. Man blir alldeles tårögd...

//www.youtube.com/v/wGQ6VwUcxok&hl=sv_SE&fs=1&">


Kommentarer
Postat av: tess

Nej jag har inte släktforskat men jag vet att någon har gjort det i pappas släkt men jag vet ärligt inte om det är den biologiska släkten eller hans adoptiv... hrm de måste jag fråga. Men klart jag har koll... pappa var ju såpass stor när detta hände han var ju inte liten och har hela tiden haft kontakt med sin riktiga mamma och även pappa och de syskon han hade där när han var runt 16 år. Men jag träffade aldrig min riktiga farfar. Men jag har träffat min faster och farbror.

Han har i alla år försvarat sin mamma och sagt det hon har sagt. Att de var så besvärliga så hon inte kunde ta hand om dom men det där har jag sagt är dumheter.... klart hon kunde... men hon ville helt enkelt inte ha dom när hon träffade en ny man och skaffade nya barn. Hon sket fullkomligt i sina tre första barn och barnbarn. Vi var ju dit ibland men nej ja vet inte hon va mest en grinig tant. Tyvärr... bitter kanske? Hon dog någon gång på 80 talet så ja nej ja har inga stora minnen där.

Men pappa pratar ju mera om detta nu när han gått med i föreningen och ser det med lite andra ögon.



Ja ha man kan alltså få straff om man gör ljud under match... hrm... ja de är klart det ska väl inte störa för att ni ska kunna höra bollen... men givetvis är det väl lätt att det låter av skor osv oavsiktligt. Tråkigt... han får försöka tänka på de extra mycket.



Ja du Titanic är bra... Albin vet jag såg den bra ånga gånger för några år sen å så skulle vi åka till Åland men vips vägrade han följa med... han trodde båten skulle sjunka som i filmen.



Jag är glad att du tittar in och du läser ju många gör ju inte de heller... men jag verkar ha massa läsare som just bara läser men kommenterar sällan å de är lite trist.



Tur vi har varann... ler. //tess

2010-04-27 @ 20:18:28
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Underbart fina låta det där !



sv. Jaha okej, ja det känns väldigt varmt i luften! ;) Riktigt farligt att vara ute en hel dag i den här temperaturen när snön är kvar, man åker dit och blir röd direkt om inte solskydd!



Nej det går verkligen inte att komma ifrån det, tryck har dom då där!

2010-04-27 @ 20:59:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hehe, jaså? Heter vi likadant också? :)

2010-04-27 @ 21:36:44
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Erica

Svar: - Berätta mer om då du skulle börja i Stockholm. Hur kändes det precis innan? Hur hanterade du nervositeten? Hur var din första tid där? Hur gammal var du då du flyttade förresten?

- Hehe, okej. Jag har nog hört Carola i allt, vilket säkert beror på att jag gillar henne så mycket. Allt från rock, pop, julmusik, psalmer, ballader...



- Jag har aldrig skrivit in mig på arbetsförmedlingen. Hehe. ;p

- Jag älskar den filmen! <3

2010-04-27 @ 22:55:52
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Jag hade också bara i ett dokument några veckor innan jag började med det nu, men så tänkte jag att det kanske kunde vara en kul grej för bloggen. :) Och du kan ju skicka dokumentet på msn nån gång, så får vi se hur många jag känner igen, hehe. :)

- Absolut! Skriv ett inlägg om det!

2010-04-28 @ 00:40:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Hehe som tur var jag själv å tryckte upp spotiFY på min dator å så kikade jag på ikonen å såg vad det stod. Skrattade gott för mig själv ^^



Ja falskt folk är inte kul. Spelar inte så stor roll vem det är egentligen, det är alltid hårt slag.



Ben & Jerrys äre half baked som e favvon. Annars gillar jag lite olika styck-glassar :)

2010-04-28 @ 08:49:06
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

De säger att jag är dålig att kommentera men jag läser... å jag har ju stadigt hundra... så ja vet att de är samma som läser...



//Tess

2010-04-28 @ 10:03:30
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: * Em

Vill du få lite biobiljetter? Tipsa om din ikon inom kändisvärlden, så får du biobiljetter. http://emelojs.blogg.se/2010/april/vilken-kandis.html

2010-04-28 @ 13:06:35
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: NATALIE

det var länge sedan jag såg titanic men den är bra! jag har så lätt att börja gråta då jag ser film haha :)

2010-04-28 @ 16:58:43
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja det måste ju nästan vara dom finaste låtarna som man kan lyssna på så länge, så länge!



Ja verkligen, avatar rekommenderar jag STARKT :D Förresten, på tal om låtarna, så är det samma man som ligger bakom avatar som titanic, fast det kanske du redan visste! ;)



2010-04-28 @ 17:38:53
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Men det låter ändå som om det gick bättre iår, roligt att det går framåt :)



oj, de låtarna är så fina!



Svar: Ja, usch så jobbigt :( men det blir lättare med tiden, alltså inte lätt som om man struntar i det, men man lär sig hantera det på ett bättre sätt.



Ja, jag är nog också ganska djup av mig, men samtidigt ska jag inte säga att jag inte är ytlig alls för det är jag, men absolut inte så mycket som jag kanske verkar :)



Okej, men överlag finns det ju dåligt med saker att göra om man inte bor i en stor stad, tyvärr.

2010-04-28 @ 19:02:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Japp, det är en hyresrätt :D



Åh, Titanic. En av de bästa filmerna ever! Ska tvinga Johan att se den snart :p

2010-04-28 @ 19:31:35
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag har bara haft hemsidan en kort stund, men jag gillar den starkt! Designen är precis som jag ville att den skulle se ut :)

2010-04-28 @ 21:28:11
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Sara

Jaa der var hur mysigt som helst nere i gbg.. fast dock lite kallt!! :S



Jo jag lämnade in min dator och det kostade mig 740 kr för ett jobb som tog en halvtimme! men bättre det än en ny dator ;) men nå vet dom vad dom ska ta betalt för!!



Jaa 4 timmar var ju inte hela världen men det var bara jobbigt att spendera timmarna!!! men de löste sig



Jaa draknästet har 5 gubbar som investerar i företag och dom har kontakter och allt. Det är mycket mobilfinesser och uppfinningar. Idag var det om en dräkt som funktionshindrade kunde ha på sig så att dom blev mer rörliga!! Riktigt intressant!! :)



2010-04-28 @ 22:52:08
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Alex

Den låten är fin, men du är finare :) <3

2010-04-30 @ 11:36:46
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Erica

Svar: - Det kan jag förstå. Jag känner liksom att jag flyttar TILL något, något som inte finns här (missionsbibelskolan). För att kunna leva min dröm. Men jag tror inte att jag skulle vilja flytta långt ifrån familjen bara för att liksom.

- Jag tycker att det är kul med nya smaker. Jag älskar choklad, och speciellt Marabou-smakerna. :)

2010-04-30 @ 18:26:21
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Ja att våga... jag vågar men jag vet inte åt vilket håll jag ska... då blir de svårt.



Du kommer säkert oxå komma fram till vart du ska... du har tiden på dig.



//Tess

2010-05-01 @ 09:47:29
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jaså, du tar studenten i år eller? ;p

2010-05-01 @ 11:14:17
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha precis, helt rätt, ids = orka xD



Nej det är verkligen inte min grej heller! Haha jag är nog långt under snittet när det gäller namn på skådespelare, regissörer osv :O



Okej, haha ;) Jaha, oj den där valborgs-grejen måste vara stor då!

Här är det bara vi i området som gör en större brasa av all ved och alla andra trä-grejer som ska eldas upp och inte är till någon större användning =) Fast jag själv brukar oftast bara grilla och så, majbrase-grejen har aldrig varit särskilt viktig för mig.

2010-05-01 @ 13:38:45
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hm, det är nog delat det där. Om det ska vara perfekt eller inte... jag tror inte att vägen till målet måste vara perfekt, men jag tror att känslan när man når målet måste vara perfekt. Jag hörde i en dokumentär om Anja Pärson att hon inte alls hade njutit av känslan när hon vunnit VM en gång... och nej, så vill jag inte känna. Jag vill kunna känna en perfekt känsla och njuta av den länge efter att ha nått ett mål men även ta med mig erfarenheten till framtiden :)

2010-05-01 @ 15:11:03
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Jessie James

haha nä jag tror inte jag skulle vilja testa att bada i vin...däremot i mjölk ^^ haha

har hört att det ska vara bra för hyn? men vad vet jag :)



hehe brukar vara bäst så ;)

2010-05-01 @ 16:04:35
URL: http://jessiemodell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: