Hockeydramatik i högsta grad!

Tid: 15:42:08
Datum: 2010-04-15
Kategori: Leksand

Sista omgången för årets kvalserie. Omgången då allt skulle avgöras. SSK var redan klara för Elitserien. Skulle Rögle, Leksand, AIK eller Almtuna ta den 2:a platsen?

Det var som sagt klar fördel AIK. Man hade 15 poäng. Rögle 14 och de andra 2 13 poäng. AIK behövde bara 2 poäng för att Leksand och Almtuna inte skulle ha en chans. 3 poäng så var det klart. Skulle däremot Växjö ställa till det för AIK och vinna öppnades många dörrar. Tog då Rögle fler poäng än Leksand och Almtuna var Elitserieplatsen deras. Fick både AIK och Rögle stryk skulle det vara det vinnande laget av Leksand och Almtuna som tog 2:a-platsen.

Mycket spännande. Leksand mötte alltså Almtuna, Rögle SSK och AIK Växjö.

Leksand vann den 1:a tekningen, men så passade JLGP fel, vilket gav Almtuna ett bra läge, men skottet tog i burgaveln. Nära strax efter igen, men Jocke, som såg ruskigt laddad ut, höll den.

Sedan var det Almtunamål, trodde man, men det blev inte godkänt. Det var spark.

Leksand slet sedan rejält och Rodin fick in en klockren tackling på en Almtunaspelare.
Nära 0-1 var det sedan igen, men Jocke klarade det och istället blev det 1-0, trodde alla då också, för det blev även det bortrdömt. PW i Almtunamålet blev nämligen påkörd.

Markus Persson öppnade matchen bra och hade flera fina lägen, men PW var med bra i målet.
Almtuna tryckte dock på och var nära ett fint läge, men man fick inte riktigt tag i pucken. Sedan sköt man över från slottet.
Bergenström fick sedan ett jätteläge för Leksand, men sköt utanför. Almtuna vände, men Leksands försvar var återigen bra, vilket det inte var mot Växjö.

Jocke gjorde en något tursam räddning mot slutet av perioden när han satte sig ner och räddade utan att veta om det. Kimby fick sedan närapå ett friläge, men det avstyrdes av Leksand och perioden slutade 0-0.

Det var Almtuna som öppnade bäst i 2:a perren, men det var mycket tack vare att OEL satt utvisad för tripping. Man klarade av boxplayet på ett bra sätt och anföll därefter genom Pelle Prestberg. Han sköt över och PW räddade sedan OEL:s skott. Därefter var det dock Johan Hägglund som slog in ledningen för Leksand, assisterad av Jens Bergenström och Ekman-Larsson!

Man fortsatte sedan att trycka på lite, men PW blockerade och Almtuna fortsatte att sticka upp och gjorde det bra. Jocke räddade dock samtliga skott och OEL åkte ut, igen. Boxplayet var bra, ända tills Johan Andersson lyckades slå in kviteringen. Det målet gjorde att det återigen var fördel AIK. De hade nämligen 0-0 på Hovet och Rögle 1-1. Innan Almtunas mål var det faktiskt Leksand som hade Elitserieplatsen. Så tog dock Rögle återigen ledningen och det var Rögle som hade Elitserieplatsen.

Tomas Rodin var nära på att återge ledningen till Leksand strax därefter, men en Almtunaspelare hann dit med klubban och styrde bort den pucken. Istället fick Almtuna ett jätteläge, men Jocke lyckades rädda. Man pressade på ytterligare, men Jocke räddade kvar Leksand i matchen.

Leksand tog timeout och strax därefter fick Prestberg ett fint läge, men han tappade balansen precis när han sköt och PW räddade, samtidigt som AIK misslyckades med att ta ledningen på Hovet när man spelade 5 mot 3 i över 1 minut.

Hägga, som gjorde 1:a målet, var sedan jättenära på att näta igen, men PW hann på något sätt dit och räddade.
Elias Fälth åkte ut för Almtuna, i deras 1:a utvisning i matchen, men Leksands powerplay var inte bra i den här matchen heller och perioden tog slut.

Man fick inte till PP:t i början av sista perioden heller och Almtuna klarade av det. Därefter hade man väldigt tur när Jocke blockerade ännu ett skott utan att han visste om det.

Almtuna fortsatte att trycka på, men Jocke höll tätt. OEL fick en puck i ryggen och Almtuna fick 2 jättelägen, men Jocke höll alltjämt tätt. Samtidigt spelade inte Rögle bra nere i Ängelholm och SSK kviterade i inledningen av sista perioden. Det gjorde alltså att det återigen var AIK i Elitserien, trots att man bara hade 0-0.

OEL sköt över i fritt läge och Johansson var nära på att trycka sig in framför mål, men tappade pucken. Istället kontrade Almtuna, men Jocke räddade. Almtuna fortsatte att trycka på, men Jocke höll emot.

Vågskålen vägde över lite till Leksand och Pesonen var nära ett jätteläge, men tappade pucken. Det jätteläget fick istället Hempa, men PW räddade. Också Bergenströms och Virtas skott räddade han.
Almtuna fick sedan nästan ett friläge, men lyckades inte riktigt.

Leksand fick powerplay efter att Almtuna hade varit 6 man på isen och nu var PP faktiskt ganska bra. Man pressade på, Prestberg passade Kollar, men han fick inte till skottet. Rodin sköt 3 skott, men PW räddade alla 3. Sedan fick Prestberg ett jätteläge, men PW hann dit också och räddade. Samme Prestberg fick ännu ett jätteläge, 1 meter från PW, men han räddade ändå!

Almtuna tog sedan över lite trots allt och borde ha gjort ett ledningsmål, men Jocke var alltjämt i vägen. Istället var det Patrik Carlsson som slog in segermålet för Leksand knappa minuten från slutet!

Samtidigt var matchen slut nere i Ängelholm. Leksand hade tagit 3 poäng och var uppe på 16. Rögle hade 1 och var uppe på 15. Förlängningen nere i Ängelholm slutade mållöst och det fick avgöras på straffar. Då hade Leksand, trots allt, Elitserieplatsen, men! Så gjorde AIK 1-0 på Växjö med drygt 5 minuter kvar. Det innebar att de andra resultaten inte spelade någon roll, eftersom att man hade allt i egna händer innan matchen. AIK spelade livsfarligt och Växjö pressade på, men man klarade ändå av det och fick in 2-0 i öppen kasse. Därmed var det klart. Elitseriespel för Gnagarna och äkta Stockholmsderbyn att vänta nästa säsong. Glädjen var obeskrivlig och återigen höll inte säkerheten på Hovet när fansen stormade isen i ren glädje. Man ryckte t.o.m. sönder målburen för att få med sig delar som souvenirer.

Nu känns det mest bara tomt. Tänk om vi hade gjort vad vi skulle i torsdags. Då hade vi varit i Elitserien nu. Då hade vi haft allt i egna händer inför sista omgången, inte AIK. Då hade jag varit obeskrivligt glad och firat med en cider nu. Nu känns det bara tomt. Så nära, men ändå så långt bort.

Vi gjorde i alla fall vad vi kunde, i den här matchen. Segern var inte rättvis, men ändå 3 poäng. Hade bara ribbskottet i 5:e omgången mot Rögle gått in och vi hade vunnit i sudden och AIK inte hade gjort mål på Växjö i 1:a omgången med dryga minuten kvar, då hade vi trots förlusten i förra omgången varit i Elitserien.

Det är så små marginaler. Så sjukt små marginaler och de är aldrig på vår sida. Visserligen gjorde vi 3 bragdartade kämparinsatser mot Rögle i omgång 6, AIK i omgång 7 och SSK i omgång 8. 3 riktigt bra matcher, där vi faktiskt, för en gångs skull, hade marginalerna på vår sida, men det räckte inte. Inte i år heller.

Det känns extra surt med tanke på hur nära det var. Förra året kom vi fel direkt och var aldrig riktigt med. 0 poäng efter 4 omgångar funkar inte. I år hade vi 6.
Året innan var det en katastrofmatch mot Rögle hemma som avgjorde.

I år var det så nära och med det här laget hade vi, med lite mer tur, kunnat spelat Elitserien nästa säsong.
Det är bara att hoppas att vi kan behålla vissa av de här nyckelspelarna nu, t.ex. Daniel Hermansson, Pelle Prestberg, Tomas Kollar och, faktiskt, trots allt gnäll jag hade på honom i början, Patrik Carlsson. Han har blommat ut rejält och har varit riktigt bra. Prestberg gör alltid sitt jobb och har återigen levererat. Daniel Hermansson gjorde knappt något alls i Brynäs, men här har han gjort mål på mål och har varit enormt viktig. En sådan slitvarg som Tomas Kollar är oerhört värdefull och han och Strumpan har varit enormt värdefulla båda 2, men inte ens Strumpan klarade av det här. Det är nu även klart att han lämnar jobbet som tränare för laget. Lite synd tycker jag. Han fick bara 1 år på sig. Skulle han fått vara kvar 1 år till hade det mycket väl kunnat gå vägen. Nu lutar det åt att Niklas Eriksson tar över jobbet som huvudtränare för laget till nästa säsong.

Även våra finnar, speciellt Tony Virta och Jussi Pesonen, har varit bra under säsongen. Den förstnämnde skulle jag absolut vilja se i nästa års Leksand.

Spelare som vi sannolikt kommer se i laget nästa säsong är Jens Bergenström, Jesper Ollas, Johan Hägglund, Martin Karlsson osv. Spelare som verkligen brinner för klubben. Vi ser ju på juniorsidan hur ljust det ser ut om de spelarna får utvecklas som de ska och stannar kvar i laget. Massa egna produkter som kämpar och sliter för sitt lag. Mycket viktigt.

Ett extra stort, välbehövligt, enormt tack till Jocke Eriksson. En sådan här bra målvakt har vi inte haft på hur många år som helst. Inget ont om Eddie Läck, men där gjorde Brynäs en förlust. Dock hade Jocke med stor sannolikhet inte alls fått samma speltid i Brynäs, eftersom Markström finns där. Nu rycktas det om att Jocke är på väg till Skellefteå eller Färjestad, men jag hoppas innerligt att han stannar en säsong till. Han har varit ovärderlig för det här laget. En sådan trygghet i målet, det är helt enormt.
En annan jag hade hoppats skulle stanna i laget var Oliver Ekman-Larsson. Tyvärr är han nu så gott som klar för Frölunda och kommer troligen spela där en säsong innan han drar över till NHL.

Ny motståndare nerifrån blir det också nästa säsong. Oskarshamn blev klara för Allsvenskan i förra omgången och den 2:a platsen stod mellan Tingsryd och Sundsvall. Tingsryd hade 18 poäng inför sista omgången och Sundsvall 16. De 2 lagen möttes och det var Tingsryd som drog det längsta strået och vann med 3-4. Därmed är Sundsvall nere i Div 1. Lite synd för Björklöven. Nu får de spela "derby" mot typ Leksand/Mora, Almtuna eller något i den stilen.
Det höll alltså för Tingsryd i år. Förra året föll man ju i sista omgången när Örebro snodde åt sig den platsen.

Årets hockeysäsong är alltså över och nu kommer det troligtvis komma lite andra inlägg för er som inte gillar hockey. Det har ju varit väldigt mycket hockey nu på senaste, men det är självklart att det är så och jag tänkte även ha en sammanfattning av säsongen om ett tag, men det får vi se när det blir.

Det är väldigt mycket att göra i skolan nu och därför hinner jag inte riktigt uppdatera bloggen och svara på kommentarer. Nu den här veckan är det rapporten om Håkan Ståle som ska vara inne. Jag har suttit med den både i tisdags  och i måndags större delen av eftermiddagarna/kvällarna. Dessutom ska jag skriva en naturreflektion över kroppen, läsa några texter om Humanetologi i naturen, plugga till religionsprovet om Afrikas religioner nästa onsdag, skriva en rapport om projektarbetet, som jag förövrigt inte kommer hinna klart med, och massa annat. Nu märks det att det snart är slut, men man ser ljuset närma sig mer och mer, för varje dag som går, och snart är det över! :)

Sökt kurser till universitetet har jag också hunnit med. Jag och Ingmar grejade med det i måndags. Det blev slutligen en kurs i etik högst upp, en dramakurs på 2:a plats och teoretisk filosofi som 3:a. De 2 översta har ca 15 platser, men kommer jag inte in där är det platsgaranti på filosofin, så där kommer jag in i alla fall. Dock är filosofin på helfart, ca 40h/veckan, och det vet jag inte om jag orkar egentligen. Jag vill ju bara ha något litet att göra. Tyvärr var den filosofikursen jag tyckte lät mest intressant, om hjärnan och vårt medvetande, bara på våren, så den kunde jag inte söka nu. Kanske blir den till våren istället.

Hoppas ni alla har haft en bra vecka och har varit ute i det fina vädret, det är ju riktigt fint vårväder nu.

Vi avslutar då med Strumpans intervju efter Almtunamatchen i söndags. Han tycker det har varit kul att vara i Leksand, men tyvärr stannar han inte nästa säsong.


Kommentarer
Postat av: jennii

Sv. Lät jag söt? Vad gulligt! Men jag håller inte med dig, men man är väl oftast självkritisk =)



Hur har du det? Kramar!

2010-04-15 @ 19:35:53
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Erica

Svar: Det satt ett inplastat papper på väggen på toaletten där det stod:

"Sitt gärna när du kissar.

Om du missar när du

kissar

Torka genast fläcken

bort

så att man kan sitta

torrt"

Jag höll på att garva ihjäl mig, haha..



Om du inte vill plugga heltid, vill du göra nåt mer samtidigt som du pluggar isåfall?

2010-04-15 @ 22:07:01
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh ja jag älskar göteborg, jag ska fara och hälsa på en av mina bästa vänner som har flyttat ner dig ;D

Åhh ja där ser man, du har också kontakter i götet :D Ja jag förstår, det är ju inte bara att flytta... men du har ju hela livet på dig att flytta dit ner :D



Ja fan att AIK gick upp i elitserien, inte okej! Hade hellre sett Leksand för ni har ju kommit och gått så många gånger nu!!!



Åhh jaha vad coolt det lät, vad är det för hemsida du ska göra?! :D

2010-04-16 @ 13:00:16
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Ja, alltså de flesta av våra katter är ju fortfarande väldigt unga. Ju äldre de blir desto lugnare blir de ju. :)

2010-04-16 @ 19:24:25
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Ja, alltså de flesta av våra katter är ju fortfarande väldigt unga. Ju äldre de blir desto lugnare blir de ju. :)

2010-04-16 @ 19:29:42
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Jag kan inte detta... har de kommit nu på sista tiden??? Jag vet nämligen inte va de kan vara. Jag har liksom inte gjort något... inte ändrat något heller... så jaaa vetinte va de kan vara som sagt.



//tess

2010-04-16 @ 21:56:18
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Daniel har löst detta... det är en reklam jag har i min blogg för att tjäna pengar...å den är flash på. Så de är den som stör ditt program... skit...

2010-04-16 @ 22:01:41
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de är inte många i sverige som har den här laser grejjen för att laga tänder... han gillar teknikprylar min tandläkare så han köper mycket sånt.



Ja hoppas ni får de bra i stockholm...



//Tess

2010-04-16 @ 22:03:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de drar ihop sig i skolan nu... ser även för Oskar...vi pluggar prov varje vecka nu och även ajg blir lärd och vis.



Men det ser ändå ut att bli lite skola till hösten för dig och satsa vännen... de e lika bra tycker ju jag som är mamma å just vis... ler.



Nej nu ska jag fixa lite frukost och sedan får vi se om jag ska pyssla lite innan jag ska jobba...



/Tess

2010-04-17 @ 08:28:20
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Du vet att jag tänker på dig mycket. Och hoppas att allt blir bra. Ta det lugnt med pluggandet, det kommer fixa sig.



Kramar <3

2010-04-17 @ 10:40:27
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Lider faktiskt lite där med löven, kul utan något derby! Här har man iaf lule att möta ;)



sv. Nej jag har inte kört något än, har inte fått pappererna än för att få övningsköra, utan vi väntar fortfarande på dom. Dom sa att det ska ta ungefär 10 dagar efter att man blivit "accepterad" och har gått kursen och kollat upp synen =)



Vad tråkigt att det ska försvinna riktigt bra spelare sådär :S Här har det än så länge int kommit ut om någon spelare som ska lämna (om man int räknar med det man visste redan innan slutspel), men ja, varje år är det någon som lyckats bra och som lämnar stan för hög summa pengar också.

2010-04-17 @ 12:00:02
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, mm, det ska bli skoj att läsa om något annat än hockey ;D

2010-04-17 @ 16:05:17
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: hihi tack! jag har varit väldigt emot att ta körkortet (jag har inte vågat) men det känns ändå skönt att jag har börjat nu :)



ja värmen gör en verkligen glad! men här har det snöat idag :O fast som tur var stannade inte snön kvar. ni har säkert vårigt och härlig väder? :)

2010-04-17 @ 16:12:35
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Alexandra

sv: Sv: Du är jättestark min vän. Verkligen. Tack för alla dina fina ord. Du är också klok och helt fantastisk.



Kramar <3

2010-04-17 @ 23:30:37
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Jasså.... har du träffat på nån tjeje där? har jag missat något nu?



Ja reklamen är kvar.. jag tjänar ganska bra på den...tyvärr.... å även den reklam som ligger där per automatik har samma grej å den kan man inte ta bort.



//tess

2010-04-18 @ 07:13:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Sv: Tack för att du alltid säger så otroligt fina saker. <3

2010-04-18 @ 10:57:07
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Nej vad tråkigt med sån storm! .. Får då hoppas att ingen flyger iväg i alla fall, haha



Ja så himla trist det ska vara för ett sånt lag, och för supportrarna som nästan aldrig får se några riktigt heta matcher :S



Humm.. jag vet faktiskt inte hur mycket man måste se! Men ganska strängt är det ändå, flera av mina kompisar som måsta skaffa glasögon/linser efter att dom gjort kontroll till att få övningsköra :S



Det är rätta takter att satsa på sina juniorer man har !

2010-04-18 @ 16:57:17
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Jobbigt med allt plugg, men nu är det inte lång tid kvar :)



Svar: Okej, sån är jag nog med tror jag!



Ja, jag vet men ändå så trivs jag med att vara singel, men jag kommer säkert säga annorlunda när jag är kär, haha!



Ja, men så är det nog oftast, När man väl kommer in i något är det intressant!



Ja, ellerhur, haha! Nej, men vi har iaf så mycket plugg nu så man är ju bunden till skolan. När man jobbar alt. pluggar vidare så är det lättare för man är inte bunden till på samma sätt tror jag :)

2010-04-18 @ 18:28:52
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Hoppas att du hinner med allt skolarbete nu då :) Jag har en c-uppsats som måste skrivas..

2010-04-18 @ 21:35:38
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

De e möjligt... men jag har ändrat till en annan banner nu får vi se... knepigt. Men alltså ingen annan klagar är det något program du har som den stör eller?



Ja ja SKJORTA.... ja e lite usel på stavningen kan ja säga... sorry... hi hi...



Okej.... ja men Göteborg låter trevligt... se till å ses nu då... blink.



//tess



2010-04-18 @ 22:18:42
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: