Försäsongen och tabellen

Tid: 01:21:14
Datum: 2010-09-01
Kategori: Leksand

Då är det så snart dags för nedsläpp för säsongen 2010/11. Leksand möter Mora direkt i 1:a matchen. Jag hade tänkt åka upp redan då, men det får vänta lite. Bättre att vänta och se lite hur säsongen utvecklar sig. Utematchen den 26/2 i vinter ska jag i vilket fall på! Det är 20 000 ståplatser, genomskillnig sarg och rörlig reklam, av vad jag har hört. Det kommer bli ett rejält drag!

Försäsongen då. Hur har den varit?
Sådär får man väl säga. Man har blandat och gett lite av varje.

1:a matchen spelades hemma i Tegera arena, som Ejendals arena numera heter, mot norska Lillehammer, där Andreas Martinsen, som representerade Leksand en bit in på säsongen förra året spelar.
Matchen slutade till slut med Leksandsseger med 2-1, efter att Lillehammers målvakt hade storspelat. Lillehammers mål gjordes förövrigt just av nämnde Martinsen.

2:a matchen var derby mot Mora. Ganska bra med folk på plats i FM-Matsson arena, men det blev ingen vidare match, även om Leksand till slut kunde vinna med 2-1 efter straffar. Daniel "Hempa" Hermansson var det som avgjorde.
I Leksandsmålet stod Erik Hanses, som bekant har lyfts upp till A-laget från J20. Han storspelade, var riktigt bra. Faktiskt mycket bättre än Galbrait, som stod i 1:a matchen.

3:e matchen spelades mot lite bättre och hårdare motstånd i form av Timrå. Där blev det mycket bättre spel. Även fast Timrå till slut vann med uddamålet gjorde man ändå en riktigt bra match. Tomas Kollar var det som gjorde Leksands ända mål i matchen, om jag inte missminner mig helt och matchen slutade således 2-1 för Timrå.
Även J20 och J18 matchade mot Timrå och där blev det seger för både J18, 4-2, och J20, 5-1.

Därefter var det en veckas vila innan det var dags för Claes Olsson-kupp.
I år var det Leksand, Mora och Brynäs som deltog. Med andra ord, i princip bara derbyn.
Brynäs vann 1:a matchen i turneringen tämligen enkelt när man slog Mora med hela 8-3.
Dagen efter mötte man Leksand. Måhända att Brynäs då hade en match i benen sedan dagen innan, men Leksand gjorde en riktigt bra match. Både på planen och publikmässigt. Det var en bit över 3000 på plats och både Superstars och Brynäsklacken höll igång ganska bra.
Brynäs tog visserligen ledningen, men i 2:a perioden vände Leksand, från 0-1 till 3-1. 2 av målen var dessutom riktigt snygga.
Brynäs fick dock in en redusering och med 8 sekunder kvar av matchen kviterade man. Självklart rriktigt surt, men på straffar kunde i alla fall Leksand vinna och få med sig 2 poäng från matchen.

Man hade alltså chansen att ta hem hela turneringen ifall man slog Mora på lördagen. Brynäs hade spelat klart och stod på 4 poäng. Leksand hade 2 och Mora 0.
Tyvärr visade sig matchen bli raka motsatsen mot fredagens drabbning med Brynäs. Publiken var inte alls med på samma sätt som dagen innan. Inte heller spelarna var med. Det var felpassningar, klantigheter, mål bakåt i powerplay osv. Ingenting stämde och Mora vann med skandalöst dåliga 0-3! På hemmais! Visserligen var det bara en träningsmatch, men ändå. Att förlora mot Mora på hemmaplan, det gör man bara inte.
I och med det resultatet slutade man istället sist i turneringen med sina 2 poäng, mot Brynäs 4 och Moras 3.

Ikväll Möter Leksand Västerås i Hedemora ishall, den näst sista träningsmatchen innan serien drar igång. J18 och J20 har redan varit igång och spelat mot nämnda Västerås och det blev seger för J20, 6-2, och oavgjoer för J18 , 3-3.
J20 slog dessutom st.Petersburg, dagen efter, med hela 5-2, efter att ha lett med 4-0 efter 1:a perioden. Inte nog med det, 3:e matchen på lika många dagar, nu borta mot Brynäs, vanns även den, nu med 3-5, trots att Brynäs ledde både med 1-0 och 3-1. Man har även återigen slagit Timrå, nu med 4-2.

När det gäller tabellen så blir den oerhört svårtippad i år. En sak är i alla fall klar, Leksand står inte som solklara seriefavoriter i år.
Här nedan följer först förra årets tippning. Siffrorna innom parentes är var lagen slutligen slutade i tabellen.

1, Leksand (1)
2, AIK (2)
3, Malmö (5)
4, Västerås (8)
5, Växjö (3)
6, Troja (11)
7, Almtuna (4)
8, Björklöven (12)
9, Mora (6)
10, Oskarshamn (14)
11, Örebro (10)
12, Borås (9)
13, Sundsvall (13)
14, Bofors (7)

Vi kan alltså se att jag hade 3/14 rätt. Leksand och AIK 1:a och 2:a och Sundsvall 13:e.
Bofors hade jag tippat som jumbo, men de överraskade hela säsongen och ledde ju faktiskt serien efter några omgångar. Playoff klarade man i vilket fall, något däremot inte Troja gjorde, som jag trodde skulle klara det. Även Västerås hade en katastrofal säsong där man missade playoff. Bättre gick det däremot för Växjö och Almtuna, som jag tror kan ha en bra chans även i år, speciellt de förstnämnda.
Årets tippning av tabellen ser ut enligt följande:

1, Malmö
2, Leksand
3, Rögle
4, Växjö
5, Bofors
6, Örebro
7, Almtuna
8, Mora
9, Oskarshamn
10, Tingsryd
11, Borås
12, Västerås
13, Troja
14, Sundsvall

De 3 lagen i botten tror jag, tyvärr för Västerås del, kommer ligga där nere. Sundsvall kommer troligen inte ha mycket att säga till om. Det är inte så konstigt i och med att man väldigt sent fick reda på att man över huvud taget skulle spela i Allsvenskan, efter att Björklöven flyttats ner.
Troja känns inte starka alls måste jag säga. Jag har inte följt dem speciellt noga nu under försäsongen, men mitt allmänna intryck är så.
Västerås och Borås kan vara med och slåss om de sista playoffplatserna med bl.a. Oskarshamn och Tingsryd. Tingsryd, nykomlingen, som både kan gå till playoff om allt klaffar och få spela kval neråt om allt havererar. Detsamma gäller Oskarshamn.
Mora och Almtuna ska nog inte löpa någon större risk att få kvala neråt, men de ska absolut inte vara säkra på sina playoffplatser, för bakom finns flera kandidater till de platserna.
Sedan är det ett litet hopp känns det som. Örebro tror jag i år, på allvar, kan blanda sig i striden om playoffplatserna och jag blir inte alls förvånad om de lyckas knipa en av dem, även om man säger att det 2:a året i en serie ska vara värst, något som Troja fick erfara förra säsongen.
Bofors tror jag även de klarar en playoffplats även i år. Förra året tippade både jag och Alexander Millner, på Hockeymagasinet, dem sist i tabellen, men de överraskade något enormt. De har i stort sätt samma lag även i år, även om Blomkvist och Lund har gått till Elitserien.
Över Bofors blir det jämnt. Dessa 4 lag som är kvar, Malmö, Rögle, Leksand och Växjö, tror jag kommer slåss om de 3 direktplatserna.
Malmö blir riktigt farliga i år när man har plockat hem både Jesper Matsson och Mikael Wahlberg. Det är deras backsida som är oroväckande, men får de bara ihop det blir de supergiftiga i år.
Trots att Rögle i stort sätt har ett helt nytt lag tror jag de kommer vara med där uppe och slåss och självklart vill de upp igen.
Leksand har ju, som bekant, satsat lite annorlunda i år mot tidigare säsonger. Man har lyft upp många juniorer, kontrakterat många över 2 säsonger och satsat mer ungdomligt över huvud taget. Man har inte dessa dyra stjärnspelare som Pelle Prestberg, Peter Nordström, Thomas Rodin etc. i år, men killar som Tomas Kollar, Jussi Pesonen och Daniel Hermansson är kvar. Dessa kommer naturligtvis bli mycket viktiga kuggar i laget, men även gamla inbitna leksingar som Jens Bergenström, Johan Hägglund och Jesper Ollas kommer att få dra ett tungt lass. Dock tror jag inte det räcker för serieseger i år. Över huvud taget kommer det bli väldigt jämnt i år och det ska bli spännande att se hur resultaten artar sig nu när serien drar igång, om 2 veckor idag.

Vi avslutar med hur förra säsongens kvalserie inleddes, hemma mot Växjö.

Flagga som stötande Spara i  

Kommentarer
Postat av: Evelina

Heja ÖREBRO! ;p

2010-09-01 @ 14:39:47
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: moa freakin' carlberg ♥

nu behöver jag hjälp! vet du något som gör att håret växer fortfare? jag behöver verkligen tips, :) tack på förhand!

2010-09-01 @ 15:14:59
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

coolt med utematch! det hade jag velat vara på :)



sv: jo verkligen!

Det är inte omöjligt. Tre matcher kvar och leder med 5 poäng tror jag. Så bara vi sköter dom sista matcherna bra så kan det nog gå an. :) Vi har ju typ 30 mål mer gjorda än tvåan, så man tycker ju att vi borde vinna, men man vet aldrig!

2010-09-01 @ 18:49:30
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Nej, vi är födda 1987 ;D Två år äldre än dig med andra ord. Och visst.. Man ligger olika här i livet. Jag flyttade inte hemifrån förrän i november förra året, jag har utbildat mig men jag har inte barn ännu :)

2010-09-01 @ 19:26:44
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: moa freakin' carlberg ♥

tack du :), det har jag gjort ska jag säga dig!

2010-09-01 @ 22:10:37
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vad skulle man göra utan kärlek?

2010-09-02 @ 00:05:03
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Nicole

Hej Johan

Ja du läste mina inlägg, så du vet lite hur det ligger till. Är inte tillsammans med Julien längre. Känns helt overkligt och allt man har stått på har försvunnit. Allt känns helt knäppt och värdelöst. Så får man höra, och nu även känna hur det är för alla andra som också har känt såhär, och alla säger att det blir bättre osv. Svårt att tänka så nu. Men man försöker ju. Tråkigt att du också har fått gå igenom det, önskar ingen detta :( Hoppas de är bra med dig också.

2010-09-02 @ 00:22:52
URL: http://xoxonicole.com
Postat av: Jennie

svar; åh va bra :) hahaj a precis, nån fördel ska man ju ha

2010-09-02 @ 11:57:13
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Elina

Nu är du glad va när hockeyn börjar? ;)



Ja fyyy, jag vill ha sommar igen!

Jag mår fint men är lite snuvig (måste vara hösten), hur mår du?

2010-09-02 @ 13:57:44
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

då får vi se hur det går sen :)



sv: tack för alla tipsen! :)



Jadu, jag har ingen aning faktiskt. Det är ju två/tre olika serier i div 3. Typ norra, södra osv. Så alla ettor går upp tror jag. Sen vet jag inte typ tvåorna möter varandra och en av dom går upp. Har ingen koll på sånt :)

2010-09-02 @ 15:47:31
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Matilda

Skriv ett inlägg om kärlek, din kärlek till något eller någon.

2010-09-02 @ 23:30:16
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Elina

Nej, önska inte att året ska gå fort. Tiden går för fort redan som det är! Hua, ju äldre man blir... :)



Hösten är mysig om man spenderar den på rätt sätt, i soffan med en kopp te och varma dunsockor på fötterna ;)



Kram

2010-09-03 @ 10:10:01
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar: Blä. Engelska är inte kul :) men det är bra att öva antar jag..

2010-09-03 @ 11:36:22
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Haha, okej.. De kör väl som galningar alla taxichaufförer utanför Sverige ;D Illa! De får ju tänka på att det är andra människor i bilen som faktiskt vill överleva :p

2010-09-03 @ 12:01:53
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: matilda

Kan hålla med det du skrev om, i ert fall när ni mötte Mora. Det är träningsmatcher, men vissa matcher ska bara inte sluta med sån förlust!



Förresten kul att få se din tippning!:)

För övrigt så möter vi sundsvall hemma nästa vecka, men jag missar eftersom jag är borta då. Men det känns inte som någon särskilt viktig match, haha ;P



sv. Låter jättegulligt och fint, förstår det!



Okej ja jag kan tänka mig att det känns lite tomt när dom flesta är på jobbet/skolan. :S



Ja verkligen, och likadant tvärtom. T.ex. så har jag gruvat mig för historian eftersom jag inte är ett dugg intresserad av sånt, men nu när vi väl börjat och vi har den lärare vi har, så tycker jag det känns riktigt bra :D Han gör det ointressanta så mycket intressantare!



Åh tack så mycket, blir jätteglad! Jag hoppas det jag också =)



Haha vi får sprida och göra reklam för dom goda smörgåsrånen och se till att alla har det hemma en fredag/lördagkväll! Vi kanske blir ikoner för en stor rån-revolutione ;) ("Revolution", blev det rätt ordval där?) Haha

2010-09-03 @ 13:19:34
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Så sant, så sant!



Jag längtar till jul, det är en av de få sakerna jag gillar under detta halvåret, haha! :)



Ja, de gamla låtarna är egentligen de bästa, nu lyssnar jag mer på gammal musik än ny, går bakåt i musiken om du förstår hur jag menar :p



Aha okej vad kul, något sånt gör inte vi, mer än typ en "lär känna varandra dag" som vi hade i början ;)



Beställde ni från ABC-gruppen? Jag har kollat in deras hemsida och de har ju massa roliga studentgrejer som jag vill ha, men jag vet inte vad priserna ligger på och samma när det gäller mössan så får se vad det ligger på..men det blir nog iaf den klassiska studenttröjan som de flesta väljer ;D



okej men det låter ju intressant! :)

2010-09-03 @ 18:34:41
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Nicole

Riktigt tråkigt att kärlek ska vara så jobbigt, det som var så fint :( och nu är allt bajs.

Du kan ju lägga till mig på msn, har en ny. Har inte lagt till så många på den.



[email protected]

2010-09-03 @ 20:23:25
URL: http://xoxonicole.com
Postat av: Matilda

Igår upptäckte jag att det finns få känslor som värmer så mycket som när en person gör att för att hela världen ska veta att det är just han och jag. Det kan låta konstigt men det kändes bra, han och jag mot världen, lite så, och det gillar jag. Jag är stensäker på att jag har hamnat rätt, nu och för alltid.

2010-09-03 @ 22:32:29
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: