Decenniets första jul

Tid: 20:47:59
Datum: 2010-12-25
Kategori: Allmänt

Så var då även årets, och faktiskt också decenniets första, julfirande så gott som förbi. Mellandagsrean imorgon, men sedan är det roliga slut.

Igår åkte vi då till kyrkogården och farfar, men nu även farmor, som vanligt. Mängder av snö, gravstenen syntes knappt, och svinkallt var det, men ett ljus tändes och några extra tankar skänktes åt dem båda där uppe i himlen, eller var de nu befinner sig, innan vi fortsatte mot mormor, där vi skulle vara resten av dagen.

Väl framme blev det lite TV-tittande innan det var dags för mat. Som vanligt är jag inget fan av julbord, så det blev bara köttbullar, prinskorv, julkorv, revbensspjäll och potatisgratäng. Till det blev det julmust, så klart, och så drack jag det äckligaste jag någonsin har smakat. Det var t.o.m. värre än Whisky och då är det illa. Beska droppar. Har ni inte testat det, gör inte det. Det var hemskt. Jag svepte en hel snaps och tur var väl det, annars hade jag aldrig fått i mig den. Eftersmaken satt kvar i över en minut. Det hjälpte inte med mat eller must och man ville nästan spy. Det var helt enkelt fruktansvärt äckligt.

Efter maten blev det så klart Kalle Anka, där Djungelboken, Ferdinand och husvagnen var favoriter, som vanligt. Däremot har jag lite svårt för nykomlingen, som i år var Bilar. Inget vidare.

Tyvärr missade jag "Kan du vissla Johanna" i år, eftersom att Elin, som nu ändå är 11 år, hade tjatat om att vi skulle dela ut paket då. Dessutom glömde jag totalt bort det. Kom på det flera timmar senare.

Vi delade hursomhelst ut alla presenter, varpå vi öppnade ett paket var, i åldersordning, så att alla andra fick veta vad det var. Liselotte öppnade sina Slippies, värmetofflor, jag hade köpt på Coolstuff. Man värmer dem i mikron ca 1-2 minuter och så är de varma i 2h. Jag kände på dem efteråt och de var riktigt varma och sköna redan innan de var värmda, gjorda i något fleeseaktigt material. Dock luktade de inte så gott. Även Mikael och Sofia öppnade det jag hade köpt åt dem, Iphone-apps i form av kylskåpsmagneter, även de från Coolstuff. De såg tydligen precis ut som appar, så det var kul. Mats öppnade även han det jag hade köpt åt honom, eller rättare sagt, fått med på köpet, ett par shotglas i polkagris. Man shotar alltså i dem, varefter man äter upp glaset. Slutligen öppnade jag själv mitt eget paket jag hade köpt till mig själv, en Kassett till mp3, även det från Coolstuff. En helt vanlig bandspelare man kopplar via USB till datorn och för över sina gamla kassettband till densamma. Jag har över 250 band jag har spelat in, så det var på tiden och lär bli ett stort projekt, men än så länge har jag inte börjat med det.

I övrigt fick jag nya träningsskor, en ny suspensoar, en svart Adidaströja med dragkedja, äkta Romerska bågar, 3 Trisslotter som jag vann totalt 75kr på, Axeparfym, wax, som jag i princip aldrig använder längre, deostick, en kökshandduk, men det roligaste av allt, en Ullareds-T-shirt med "Team Morgan" på, haha! Jag tyckte ju Shep skulle köpa en sådan när hon var i Ullared senast, men så hade hon köpt en åt mig. Lite kul faktiskt. :)

Efter alla julklappar var öppnade spelade Emma, Shep, jag, Hasse och Elin Familjegeni, som Elin fick. Det var jättelätta frågor, förutom en fråga jag fick, vad Hanna Montanas båda närmsta vänner heter. Det hade jag ingen aning om, men annars var det ganska lätt.

Lite kvällsmat och fika blev det också, innan vi såg på Tomten är far till alla barnen, en bra, men väldigt tragisk film, innan vi tackade för oss och åkte hemåt.

Idag väntade ännu mer julfirande. Dock väcktes jag först av Emma, som stormade in och sa att vi skulle spela kort. Precis innan jag vaknade hade jag drömt världens längsta och konstigaste dröm, så den tänker jag inte förklara här och nu.

Som vanligt var julfirandet med Lars och Lotta, pappas bror med familj. Dock var detta 1:a julen utan farmor och det kändes lite konstigt. Det var också 1:a gången vi var hos Lars och Lotta på flera år, eftersom att farmor bara har kommit in här hos oss med rullstolen de senaste åren.

Det blev kalkon, fika, julklappsspelet och det där med 4 ämnen, som jag, Emma, Jenny och Niclas alltid brukade köra när vi var mindre. Nu hade vi dock 12 ämnen istället för 4. Man får en bokstav och ska komma på något till varje kategori på den bokstaven. Man var 2 och 2, jag var med Shep och det gick helt okej. På julklappsspelet fick jag ett sjupack damstrumpor i början, ett par för varje veckodag, men sådan tur var lyckades jag få Polkagriste i slutändan i alla fall och tur var väl det, även om jag inte dricker så mycket te. Det lät lite intressant och luktade gott.

Imorgon blir det mellandagsrea och sedan är det roliga slut. Eftersom jag både fick nya träningsskor och susp igår kommer jag spara in en hel del pengar. Nu är det bara löparskor och kanske någon tröja jag ska införskaffa. Mini-PC och annat får nog vänta ett tag. :)

Så, trots att julkänslan inte alls har funnits i år, blev det ändå en bra jul, även om jag har längtat, tänkt och saknat hela tiden. Ibland hugger det till i hjärtat av saknad och det gör ont att inte få ge det jag helst av allt ville ge till världens finaste, men trots det var det alltså en bra jul och detta året lider mot sitt slut. Det har varit ett år, fyllt av både gott och ont. Från det godaste, vackraste och finaste som finns, ren och äkta kärlek, till det värsta som finns, dödsfall, ensamhet och totalt mörker. Mer om det i nästa eller nästnästa inlägg, vi får se.

Jag hoppas ni alla har haft en riktigt trevlig jul! :)

 


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jag är glad över alla mina julklappar, det är tanken bakom som räknas! :)



Fick en tv idag, femhundra till, ett presentkort, en hallsmatta, en kryddhylla, kryddor m.m. Verkligen hur användbara saker som helst.

Du då?



Kram



2010-12-26 @ 01:34:57
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: vispen

Du verkar ändå ha haft trevliga dagar med släkt och familj. Hoppas att du hittar det du behöver på mellandagsrean! Jag hinner tyvärr inte gå på stan men ska försöka göra det innan nyår och hoppas på att det jag behöver finns kvar även nästa vecka:)

Du skriver verkligen bra och jag tycker verkligen om att läsa din blogg. Önskar att det fanns något jag kunde göra för att du inte ska behöva känna dig så ensam och ledsen... kram

2010-12-26 @ 12:43:59
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

hoppas du hittar nåt på mellandagsrean. jag tycker det är så svårt! dock ska jag imorgon, så då kanske allt bra redan har gått ^^



sv: jo jag fick en dvd av min syster. sen fick jag inte så mycket mer än lite smågrejer. men jag är nöjd med det! :)

2010-12-26 @ 12:44:14
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: NATALIE

så skönt att höra att du hade en bra jul! själv är jag väl inte heller något större fan av julbord utan äter mest det "vanliga" :) men ändå lyckas jag bli riktigt riktigt proppmätt :P



svar: Visst känns det tråkigt med skilda föräldrar, men även fast det kanske låter knasigt så känns det bara skönt att dom inte är tillsammans längre. Hade det inte varit för att dom var så olika och hade det inte varit för allt tjafs så är det klart att jag önskat att det inte blev som det blev :)

2010-12-26 @ 14:32:06
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jaha jasså du! Helt olik mig jag förstår inte det roliga i de? :O



Tack det hade jag verkligen! Hoppas detsamma! Kram

2010-12-26 @ 18:40:00
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: Sandra

Låter som en go jul! :) Och lycka till i readjungeln!



Svar: Jag lever ett ganska socialt och hektiskt liv, full fart framåt varje dag haha. Utom kanske just idag! :P

Ja jag lär känna nytt folk hela tiden, är nog lite väl social ibland ;) Ja det är klart. Kommer till partiet snart där jag träffade MIN man. Satt och skrattade ihjäl mig åt de två bilderna jag har på honom från den kvällen. Den första är snygg som attan men på den andra gör han en riktig fyllemin och trillar typ av sin stol. Ser ut som ett monster ;) Saknar honom idag trots att han är skitförbannad på mig haha.



Julen var riktigt trevlig faktiskt!

Haha ja vore något om man sköt handboll på jultomten. Så går det när de enda familjevännerna är antingen handbollslirare eller fotbollsspelare ;) Det blir lite skadat! Haha.



Nej det får inte gå till så men det finns ingenting att göra åt det så länge lagarna inte ändras. Klubbarna har ingenting att säga till om och du får t.ex. inte ha ett bildarkiv på avstängningarna så du kan inte känna igen dem på så sätt. Du får bara ha ett namnarkiv och betalar man då kontant så går det obemärkt förbi! Det är klart det är tomma hot för som sagt - det finns ingenting som de får göra! Men även om de spelar inför tomma läktare så gör det ingenting för de som förstör, för de skiter i sitt lag, de bryr sig inte. Och likadant med böter. Det skadar klubbarna men klubbarna, ska de verkligen skadas när de inte har någon som helst befogenhet till att stoppa det? Tycker att det måste ske en förändring högre upp än så!!



Det är väl alla? Men jag tror att man ofta jämförs om folk vet vem man är relaterad till, på gott och ont. Det är klart det varit positivt många gånger men det finns ju alltid en baksida och ibland är det skönt att få vara bara den JAG är.

2010-12-26 @ 21:53:34
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag gillar inte "Kan du vissla Johanna". Tycker den är tråkig ;p Såg inte heller hela Kalle i år.. Vi fikade istället. Haha. Men nästa år så!

2010-12-26 @ 22:39:05
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Vi var riktigt jävla usla idag, usch!



Kram

2010-12-26 @ 23:31:32
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Jennifer

Det har som varit min dröm ju, och så går det inte. Skit också!



Haha, jag är bortskämd (A)

2010-12-26 @ 23:35:55
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Linnea :>

ja att det redan är över!



sv: ja det var bra :)

2010-12-27 @ 01:35:19
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: anna

låter som en bra jul :) och fina julklappar du fick!



svar: jodå, jag fick riktigt fina julklappar, lite kläder, en smyckeslåda, kylplatta till laptopen och lite småsaker som godis och så, och en del pengar :)



Jag håller verkligen med!



Ja det blir det väl.



Okej, men det låter väl som ett bra fynd! Jag har köpt en extern hårddisk för 400 kr på rean änsålänge :) Jag tänkte åka in till stan en sväng i dag, men orkade inte, kanske imorgon :)

2010-12-27 @ 20:14:23
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Att jag minns dessa serier är rätt roligt, jag är ju född 1992 och att följa dokusar slaviskt när man är liten är inte så vanligt :)



Imorgon åker linköping på stryk ;)



Kram

2010-12-28 @ 00:01:43
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Sandra

Svar: Haha där ser man. Ja, det var mycket festande i somras. Men det är ju det jag gör typ :) Går ut med mina vänner. That's how we roll hehe. Sen träffade jag min fina pojkvän där mot slutet av juli och sen dess har det blivit lite mindre. Dock är jag fortfarande sugen att dansa varje lördag haha. Men han går inte ut om de inte har speluppehåll så då spenderar jag hellre en helg med honom :)



Vad bra!! Mmm syrran är med ute efter löparskor och de går ju ner en hel del nu.



Gulligt och gulligt, det är ologiskt, det är kärlek tsss ;)

Han är bara allmänt kinkig för tillfället. Det går inte så vidare bra för hans lag nu och nu senast var i söndags och då skyllde han på mig eftersom jag "störde" honom natten innan genom att skälla på honom när han behövde sova. Han tycker att jag har problem med att binda mig och borde sluta vara elak när han försöker vara snäll... ja, jag vet inte. Han är bara sur helt enkelt.



Det måste ske på förbundets sida. De måste ta till åtgärder och de måste försöka engagera politikerna till att inse allvaret. Om vi kunde stoppa huliganerna bättre skulle vi slippa lägga såna enorma summor på poliser vid matcher.



Jo men det blir sällan så. Man jämförs direkt och det är både bra och dåligt, det ger fördelar också såklart men det finns nackdelar på samma gång.

2010-12-28 @ 00:04:36
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Sju timmar var ju duktigt :) Jag pluggade inte riktigt sålänge, men ska nog plugga lite idag också :)



Okej, men det är ju bra :)



Min vanliga laptop blir aldrig varm, men det blir den jag har fått av skolan, men dock är den på reperation nu så jag har inte kunnat testa kylplattan än :p



Det var nog 320 GB, men det är ändå sjukt mycket, jag har fyllt typ 5 gb nu och då har jag lagt över all musik och mer än hälften av mina bilder!



Jag vet inte om det blir något mer köp för min del, skulle egentligen till stan med en kompis idag, men sen så skulle hon jobba..,men det blir nog imorgon då och då brukar jag oftast köpa något! Går sällan tomhänt hem.. ;)

2010-12-28 @ 10:32:31
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Precis.. Den där saknaden man inte kan beskriva, den bara finns där.



Nej, inte svenska serier iaf.. :(



Jag vet bara en kompis som håller på dom, och hon är ingen sån här supporter som blir galen om man talar illa om LHC- då är det inget kul

2010-12-28 @ 11:27:14
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: danten89

Vad sent du var uppe inatt? ;)



Verkar som du hade en trevlig jul iallafall.

Mycket bra grejjer fick du med.

Har själv en trisslott kvar att skrapa av dem jag fick, så hoppas jag kan vinna något.. :)



Jag var ju iväg till Media Markt på juldagen, 20% i hela butiken på allt, fick med mig Välkommen Åter hela säsongen på DVD och Disneys Snövit, är en sucker för Disney, och rakgel.

Har du vart iväg något på REAN då?? :)



Blir nog lite gott och varmt kaffe snart ;)

2010-12-28 @ 11:47:42
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha nej minns inte heller :P Åh hittade du något trevligt på rean? :)

2010-12-28 @ 12:18:20
Postat av: Sandra

Svar: Lite både och, det var väldigt mycket i augusti men samtidigt så skrev jag t.ex. om resan i stora drag inte allt vi gjorde. Sen i slutet av augusti började skolan för de flesta så då blev det mindre och mindre. Gran Canaria var grymt.



Jo det är ju det och speciellt om man inte ses annars så passar jag ju på att träffa honom på helgerna när han inte är på bortamatch. Jobbar han bara eller spelar hemma så vill jag vara där. Jag älskar att gå ut med mina vänner och dansa, det är skitkul!



Jo jag känner honom och han kan sura ihop ibland men det är en del av hans annorlunda charm. Nja perioder skulle jag väl inte kalla det, han tar bara det han gör på största allvar och när det går dåligt så tycker han det är skittråkigt - såklart.



De ser problemet men det är inte deras prio att ta tag i. De tjänar på det i längden men jag tror att i deras ögon är det ett alldeles för stort och svårhanterat problem.

2010-12-28 @ 13:29:45
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Ja, Kalle Anka är ett måste på julafton!



Vilka bra klappar du fick :D Kul det där med t-shirten! ;p

2010-12-28 @ 14:28:23
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: matilda

Tack att du länkade, såg inte innan att du hade skrivit det här inlägget om julen: )

Du verkar ha fått riktigt bra julklappar i alla fall :D Men mindre kul det med snappsen, haha usch.

Och mellandagsrean, den gör mig mest bara yr. Men hoppas du har hittat något av det du sökte!



sv. Okej :/ Av någon särskild anledning det troligen int blir nå åk i slalombacken i år?



Ja huvva, jag är nästan glad att jag inte såg den :o

Var i nalo, och han som äger stället hade inte köpt hem matchen i helgen, han brukar i vanliga fall göra det ;P



Haha ja, tycker du i alla fall ska ta en titt i mataffären :D

2010-12-29 @ 17:15:57
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: