Daladerby 4/4!

Tid: 19:15:06
Datum: 2010-02-06
Kategori: Leksand

Kanske det sista Daladerbyt, eller Slaget om Siljan, för säsongen. Det beror ju på om båda lagen tar sig till Kvalserien eller inte.

Den här matchen började bäst för Mora som pressade på bra 1:a minuten. Sedan kom Leksand in lite i matchen och fick några hyfsade lägen innom de första 5 minuterna. Därefter lyckades Mora kontra in 1-0. Det var inget att snacka om, ett snyggt mål.

Spelet blev lite avvaktande efter målet. Mora anföll och Leksand slog mest ifrån sig. Lite småtjafs var det dock, Martin Karlsson var t.ex. på moringarna efter varje avblåsning och försökte psyka dem.
Leksand åkte på 2 utvisningar, en på Markus Persson och en på OEL. Man klarade dock av det BP-spelet i 4 minuter.
Pelle fick sedan en fin kontring, men blev nerdragen, vilket fick till följd att 2 moringar åkte ut. Spel 5 mot 3 i 2 minuter väntade alltså. Man fick till bra snurr i Moras zon och Tomas Rodin kunde slå in kviteringen 3 minuter från slutsignalen.

Det var alltså ställningen inför den 2:a perioden. Den började med att Mora slog ner pucken i Leksands zon direkt. Sedan vände det och Nordström var såå nära att slå in ledningsmålet för Leksand, men en klubba var i vägen. Mora fortsatte sedan att ha ganska bra tryck och man fick med sig en utvisning på Kimmo Lotvonen efter ett skott i utsidan av målburen.
PP-spelet för Drakarna gav dock ingenting. Leksand klarade av det bra. Jocke fick några puckar mot sig, men han plockade de bra.
Båda lagen spelade bättre än i 1:a perioden. Ollas, som återigen var tillbaka efter skadan, drog på ett rejält skott rakt i magen på Lasse Johansson i Morakassen.
Virta lyckades nästan friställa Pesonen, som hittills hade varit ganska anonym i matchen, men han nådde inte riktigt pucken och Leksand åkte istället på en utvisning när Weinstock hakade en moring.
Mora skapade återigen ett bra tryck med många skott och Jocke fick göra flera bra räddningar. Leksand klarade dock, återigen, av BP-spelet, men JLGP fick ett skott på foten, ett rejält slagskott. Han grinade illa och åkte ut.

Timeout av Strumpan följde därefter, men någon Strumpeffekt blev det inte. Istället var det Mora som fortsatte att pressa på bra och Håkan Bogg var nära på att ge Mora ledningen, men skottet gick över.
Istället var det Leksand som kom tillbaka lite och fick till några offensiva tekningar. Då var det Peter Nordström som klippte till och det var 1-2! Pesonen fick ännu en assistpoäng och Antti Hulkkonen fick sin 1:a poäng i Leksandströjan om jag inte tar helt fel.
Leksand fortsatte att pressa på och Pelle Prestberg var oerhört nära att utöka ledningen någon minut senare, men han prickade ribban!
Slutdelen av perioden ägde Leksand och man hade ledningen med 1-2 inför sista perioden.

Pesonen inledde den 3:e perioden med att snurrfinta upp en moring på läktaren. Sedan hade man tur när en morings klubba gick av när han skulle skjuta. Hade den inte gjort det kunde det blivit farligt. Farligt blev det i alla fall, för Leksand slarvade rejält och gav Martin Johansson i Mora lite extra yta och han satte pucken bakom Jocke Eriksson.

Mora fortsatte sedan att trycka på och Leksand tvingades ta en utvisning. Mora fick sådan tur var inte till powerplay-spelet den här gången heller och Leksand redde ut det utan några större problem.
Mora fortsatte dock att pressa på efter utvisningen, men så fick Hulkkonen ett bra läge, men han missade precis pucken. Mora snodde tillbaka pucken och kom 3 mot 1, men missade! Det tog Leksand vara på och Markus Persson slog in 2-3 för Leksand efter en retur av Lasse Johansson!

Mora drog direkt efter målet på sig en utvisning och Leksand fick powerplay. Det gick dock alldeles för långsamt och Mora klarade av det utan några större problem.
Strax efter PP:t fick JLGP ett fint läge, men skottet gick utanför. Mora kontrade och fick iväg ett backskott som Jocke höll.
Markus Persson, som var het i sista perioden, slogs sedan lite med en moring och det blev en dubbelutvisning. Mora var grymt nära 3-3 strax därefter efter att Greger Artursson gjorde ett solonummer, men Jocke räddade med en benparad!
Mora fortsatte att pressa på. Leksand slog bara ifrån sig. Mora fick läge efter läge, men Jocke var där. Tiden gick och slutsignalen närmade sig.
70 sekunder återstod. Mora tog timeout. Lasse Johansson lämnade kassen. Mora försökte och Greger Artursson lyckades slå in en lobbpuck som Jocke inte såg någonting alls på och det var kviterat, 35 sekunder från slutet.

Sudden började med ett Leksandsskott som Lasse Johansson blockerade.
Mora vände sedan och kom 3 mot 1, men OEL slängde sig och fick undan pucken. Mora fortsatte dock att pressa på. En dubbelutvisning väntade och efter att den hade verkställts prickade Mora ribban! Mora öste sedan på ännu mer. Jocke fick göra en kanonräddning när Mora försökte sig på en sidledspass. Amnér i Mora missade sedan öppet mål. Mora hade det mesta i förlängningen, men de fick inte in pucken bakom Jocke Eriksson.

Straffar väntade alltså.
Daniel Hermansson lade 1:a straffen för Leksand. Johansson gjorde en jätteräddning med benskyddet.
Markus Eriksson lade 1:a för Mora och satte den mellan benen på Jocke.
Jesper Ollas lade 2:a för Leksand, men Johansson räddade återigen, nu med plocken.
Mikael Zettergren lade 2:a för Mora och hade alltså läge att avgöra, men nu räddade Jocke!
Pelle prestberg lade 3:e straffen för Leksand och nu satt pucken i mål bakom Lasse Johansson!
Amnér i Mora hade pressen på sig. Gjorde han mål skulle Mora vinna. Missade han skulle det bli suddenstraffar. Han missade!

Suddenstraffar väntade alltså och där lade Markus Eriksson Moras 4:e straff, men Jocke räddade.
Pelle Prestberg lade Leksands 4:e, men missade även han.
Håkan Bogg fick sedan läget för Mora, men Jocke räddade igen.
Pelle Prestberg fick slå sin 3:e straff, men missade återigen.
Även Markus Eriksson i Mora missade återigen när han lade Moras 6:e straff.
Eric Johansson hade då läget att avgöra, men det var en målvakternas kamp och Lasse Johansson räddade.
Martin Johansson, som gjorde 2-2, lade Moras 7:e straff. Han missade.
Daniel Hermansson lade Leksands 7:e och pucken satt i nät bakom Lasse Johansson!

Leksand vann alltså till slut, efter en lång och svettig match! Kan det bli bättre en fredagskväll? Ett tätt och jämnt Daladerby? Knappast! :)

Pelle Prestberg, som fyllde år igår, fick göra en av de avgörande straffarna och Daniel Hermansson fick göra själva avgörandet, men framförallt, Jocke! :)

I övriga matcher för kvällen slog Västerås Växjö hemma med hela 7-2! Man är inne i en riktigt bra tränd nu. I onsdags slog man Bofors borta med 3-7. AIK åkte då på stryk av Oskarshamn med 4-1, men idag var det stopp för Oskarshamn, när Malmö stod för motståndet. Skåningarna vann med 3-0.
Björklöven fortsätter att ha det fruktansvärt svårt. Ikväll blev det ännu en förlust och dessutom med 4-1. Senast blev det 4-1 mot AIK och innan det 4-1 mot Malmö.

Tabellen ser ut så att Leksand leder med 89 poäng. AIK är fortfarande 2:a med 83. Malmö har kämpat sig uppåt i tabellen och är nu 3:a med 80 poäng. Man har visserligen en match mer spelad än 4:an Växjö, som har samma poäng, men tillfälligt är man i alla fall uppe på 3:e plats.
Almtuna har 76 och Mora 73. Det är de 5 lagen som slåss om de 2 sista direktplatserna till Kvalserien. Bofors har visserligen en match mindre spelad än de övriga, men hur det än går så är man minst 4 poäng bakom Mora.
Borås är alltjämt 8:a, men man är numera bara 6 poäng före Västerås. Borås har 60 och Västerås 56. Även Örebro blandar sig i där med sina 55 poäng. Det tightar alltså till sig också där, även om det fortfarande är en del poäng som skiljer.
Bakom dessa lag har vi numera bottenstriden. Björklöven har inte vunnit på senaste och är kvar på sina 43 poäng. Troja däremot har vunnit ganska mycket på senaste, t.ex. 1-4 borta mot Borås i onsdags. Dessutom har man en match mindre spelad än Löven. Sundsvall, som just nu är på kvalplats, är 3:e laget på 43 poäng och Oskarshamn har 35. En aning ljusare för dem, men än så länge är det en lång väg kvar till säker mark.

Hur har övriga veckan varit då?
I tisdags var det, som vanligt varannan tisdag, bara en lektion. Inte en speciellt givande dag och i onsdags var det väl kanske inte heller så givande, men desto roligare! Vi hade ju friluftsdag. Man körde volleyboll på förmiddagen, men det struntade jag i. Det kändes inte så meningsfullt att åka dit och "titta" på volleyboll.
Istället hade jag sovmorgon till 1 då vi skulle åka pulka! Jag tror inte jag har åkt pulka sedan jag började se såhär för snart 2 år sedan, men satan vad kul det var! Riktigt kul! Massor snö var det också, upp till halva låren. Jag vet inte när det var såhär mycket snö senast. Det måste nog ha varit 95, när man fick vara hemma från skolan p.g.a. all snö. Så illa har det faktiskt varit nu i veckan i Norrköping också, men inte här.

Spike och jag åkte i alla fall och letade efter nya backar man kunde åka i. Vi hade varsin pulka och hittade till slut en backe som kanske var 10m hög, men som säkert var 50-60 graders lutning på. Där gick det undan och jag gjorde dagens vurpa. Det tog tvärstopp och jag voltade 2 varv :)
Några ytterligare spektakulära vurpor blev det, men det är ju det som är kul!
Dock blev det ingen träning i onsdags p.g.a. det. Jag fick för ont i ljumsken, som inte vill sluta göra ont ibland, igen + att det verkte i armarna. Så istället blev det en lugn eftermiddag hemma i värmen med lite kaffe och dator i knät.

Torsdagen, som alltid går segt, gick även segt den här veckan. Tyska först på morgonen är ingen hitt, men i alla fall bättre än sist på fredagseftermiddagarna, som vi hade i höstas. Vi bestämde i alla fall det sista inför Wien. Spike och jag måste ta oss in till Linköping på egen hand för att kunna ta flygbussen därifrån. Den går kl 7, så vi måste åka härifrån typ vid 5:30-6:00. Så det blir ruskigt tidigt...

Övriga dagen gick hyfsat ändå och håltimmen gick förvånansvärt snabbt.
Det gjorde den även igår. Jag blev fruktansvärt sugen på Mars efter lunchen. Det var jättelänge sen jag åt det, så det fick bli en Mars och en kopp kaffe. Spike bjöd jag på en Cola och ett äpple.
Batteriet till datorn lyckades dö på historian, eftersom att Spike hade suttit med den på håltimmen, så Spike fick läsa några texter högt och det är inte lätt att hänga med och förstå allt då, speciellt inte när det är sådana där gamla texter från typ 1700-talet... Så det gick väl som det gick :)

Nu tänkte jag lyssna på lite musik såhär en lördagkväll. Hellre det än Melodifestivalen, för det är ju inget att se. Bara dåliga låtar ändå ;)

Jag tänkte avsluta med en låt, eller det ska föreställa låt i alla fall, som jag hittade tidigare i veckan. Det är speedcore och den går i 960 bpm... Lyssna så får ni se...


Kommentarer
Postat av: tess

De har gått bra å jobba... nu är jag ledig ett par dagar innan jag tar nya tag på jobbet. Har en stor utmaning just nu...



Hoppas allt e bra med dig Johan. Har inte orkat läsa och så nu jag har inte haft lusten tyvärr men ajg får rycka upp mig.



Imorgon ska jag med barnen och min mamma på Disney on ice.



//tess

2010-02-06 @ 20:36:05
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Alex

Sv: Haha, precis =). Jo, det var kul.. Men gick rätt tidigt vid ett, för kände att jag kanske skulle ta det lite lugnt :).



Kramar :)

2010-02-06 @ 21:34:43
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Sv: Jo, det är sant! :)



Kram :)

2010-02-06 @ 22:03:45
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: anna

men hallå, klart man måste se melodifestvalen :)



svar: haha, det är helt sjukt med snön. Jag satt fast på tåget i veckan i 55 minuter p.g.a. snön, galet!



Okej, vad kul ändå! Vi skulle egentligen åkt till någon stad i tyskland med tyskagruppen, men det blir nog inget med det, blir kanske ett utbyte istället :p



Har faktiskt inga direkta planer för lovet, ska väl passa på att umgås med vänner bara, själv? :)

2010-02-06 @ 22:03:55
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Alex

Sv: Jag har gått vidare från den tiden.. Det är ingen specifik persom jag syftar på faktiskt, mer en tid, händelser..

Det är lugnt, stressar inte så mycket =)



Kram =)

2010-02-06 @ 22:35:26
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

sv: Har kommit över det.. men jag är påväg att halka tillbaka bara =).

Är nog ganska stressad =)



Kram :)

2010-02-06 @ 22:51:19
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Borde oxå ge mig ut i backen å åka pulka... hi hi...



Ja de ska bli kul med disney on ice....



Ser fram emot de...



Å jag läser men inte allt på alla sidor.



Kram kram

2010-02-06 @ 22:53:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Ja absolut :)



I helgen ska jag mest bara ta det lungt :) det är skönt tycker jag! Har du något roligt planerat?

2010-02-07 @ 00:09:53
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: kaveh

Klart man måste se på melodifestivalen!

2010-02-07 @ 00:48:55
URL: http://kavehlhcbloggarn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket spännande derby det lät som alltså! :D



SV: Oj då! Händer ibland att jag slarvar med att ta bort kommentaren som den andra skrivit, för jag her alltid in den när jag ska skriva ett svar för att slippa klicka mellan och försöka minnas vad den skrev x)



Okej haha ;)

2010-02-07 @ 09:08:16
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

En morots slant drog ja ner eller ja troligen eller förhoppningsvis hamnade den inte kvar i lungan för då kommer jag blir redigt sjuk....



Ja pulka får ja ge mig ut å åka va det lider.... idag får vi ta lunch med mamma å disney on ice.



//Tess

2010-02-07 @ 09:55:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja jag vet inte om vi äldre fattar de bättre att de är insidan som räknas.... en del bryr sig aldeles för mycket om va andra anser å tycker tror ja oxå.



Spike... är han seende?

2010-02-07 @ 10:49:44
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha tack ! (hv-skit *;)*) hah



Jo jag förstår det, känns RIKTIGT dåligt när man ska släppa in en puck där i slutminuten :S Men det blev 2 p iaf ! =)



Aha okej, haha nej jag behöver kopiera kommentaren jag, mitt minne är... ja, ungefär som en guldfisks!

2010-02-07 @ 14:43:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: amalia

oj du verkade ha koll!

2010-02-07 @ 18:32:40
URL: http://byamalia.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Det låter som en bra helg :)



vad tränar du för något? :)

2010-02-07 @ 21:53:27
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Vispen

Haha melodifestivalen är ju bland det bästa på hela året! Var du på showdownen idag? Hur gick det i så fall? och hur var goalballen igår? Kul med Malmö open i helgen, hoppas det går bättre för er den här gången:) Det är synd att showdown inte finns där.

2010-02-07 @ 23:50:17
URL: http://Http://vispen91.blogg.se
Postat av: Alex

Sv: Haha, aw, det fixar sig :).



Vi har lov vecka 7 :). Haha, precis, perfekt ju!



Hoppas du med har sovit gott! :)



Kram :)

2010-02-08 @ 09:49:12
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Erica

Svar: Hm, det kanske var därför jag var trött igår då, hahaha. :)

Jadu, intressanta tankar det där. Fast jag tror att man går lite efter vad orden har för innebörd också. F-n är liksom inte ett annat ord för väldigt, som att man säger t.ex. att något är väldigt bra men säger "F-n vad bra!" istället. Det är ett annat ord för att säga Satan har jag för mig, not so nice alltså. ^^ Fast samtidigt så tror jag inte att man tänker så mycket på vad det egentligen betyder om man inte är troende, det gjorde iallafall inte jag innan jag blev det. Och även om jag hade gjort det så vet jag ärligt talat inte om jag hade brytt mig, jag svor massor back then...



En lektion varannan tisdag låter ju helt underbart! :)

2010-02-08 @ 11:08:16
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Ett varmt bad är verkligen underskattat. Så himlans härligt så det finns inte :)



Nej det var min hund som fick besök ^^

hihi

2010-02-08 @ 11:21:07
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Tror du inte att ni kommer hålla kontakt och träffas efter sedan med du å Spike??? Om ni alltså har fått en bra rellation kanske man inte släpper den?



Ja man ska vara sig själv och man ska inte bry sig om vad andra tycker. Bara man själv mår bra och trivs...



Kram på dig... jo de va jättefint igår... oj va duktiga de va och August var som trollbunden.



//Tess

2010-02-08 @ 13:12:35
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sara

Hehhe jaa jag kan åka här och nu till L.A och gå vart jag vill medans du måste vänta till sommaren ;) hehe



Joo vi har haft lagfest och sen har jag haft kalas föar släkt och vänner under helgen...:D



Vad har du hunnit med och göra under helgen?! :D

2010-02-08 @ 16:13:14
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jaha! Det är faktiskt kul med loppis tycker jag, kan hitta riktiga fynd ;) Och att sälja själv är faktiskt också roligt, bli av med gamla grejer.



Okej haha, ja vissa grejer minns man bättre än andra! Jag får ofta bilder framför mig som sitter kvar länge länge (verkligen inte på personer, min svaga sida), men platser och händelser ;)

Nej det visste jag inte, haha då har ja lärt mig något nytt om guldfiskar !

2010-02-08 @ 18:39:38
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Just nu är min sida rosa & vit, med en liten flicka i svarta kläder, på vänster sida, som sitter i gräset vid en buske med hängande blommor. Den är såå söt & så min stil hihi



Ja, nog är det tur att jag inte har dött än! Denna vecka jobbar jag bara 5 dagar =0))



Jag har uppdaterat den sidan ett fåtal ggr..men jag hinner knappt att titta in på min nuvarande sida..så det är svårt att få tiden att räcka till det. Egentligen har man väl alltid tid, men man väljer att prioritera andra saker.



Önskar er all lycka!!!! Kramar!!

2010-02-08 @ 21:40:38
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: anna

Svar: Okej, vad kul :) Jag har aldrig varit i London, men vill somsagt dit :p



Ja, rätt låtar gick vidare tycker jag nog :p



Precis, alla klagar på snön och vill ha vår, haha!



Ja, det är säkert en upplevelse för livet :) Jag brukar oftast stå över saker man inte måste göra med skolan, haha! Men jag anmälde mig faktiskt till utbytet och tror jag står som reserv om jag inte minns fel :p



Okej jag håller med :) Det är skönt att bara vila och inte göra något på en hel dag, iaf i två-tre dagar, sen tröttnar iaf jag på det :)

2010-02-09 @ 07:11:38
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, men det är väl tur att man har ett annat liv än bara bloggen =)



Just nu sitter jag & äter frukost. Ska snart bege mig av till jobbet. Man skulle kunna säga att det är fredag idag för mig, för jag är ledig de 2 nästkommande dagarna. Det ska bli riktigt häääärligt!!



Ha det gött!!

2010-02-09 @ 09:18:07
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: tess

Jo de kan ju vara så att man inte håller den kontakten sedan... men vi får väl se hur det går.



Ja jag tyckte de va jättefint och de va hemskt duktiga. Klart sevärt.



Inget besked utan snarare jag som klantade till en sak men jag hoppas det inte blev för stor skada av...



Idag ska jag på mäte ang Albin. Han hänger ju inte med på matten så ja nu är man orolig för de oxå.



Hoppas du har en bra dag.



//Tess



2010-02-09 @ 11:07:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Hehe jag kollar för att jag alltid gjort det å älskar traditioner :)

Tackar, längtar tills jag börjar jobba!

2010-02-09 @ 12:43:05
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. Nej verkligen inte! Skönt att få sluta tidigare ;)



Tack, en härlig match blev det också, vinst borta mot fbk! Det var som en riktig skräckfilm där i slutet, kunde ha slutat med att färjesta fått i någon puck... Bara att tacka att man har Hadelöv !



Precis! Haha har du lärt dig något nytt intressant idag då? ;)

2010-02-09 @ 16:18:24
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Ja våren lär dröja ännu längre här men jag längtar ändå så mycket så att varje litet tecken gör mig alldeles glad! nästa vårtecken är väl ännu mer sol och då man hör vattnet droppa :)



hahah nej jag har ingen aning om vad goalball är för något.

2010-02-09 @ 17:00:02
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Jag frågade min man vad vi ska göra på söndag, vilket är Alla Hjärtans Dag, men han såg bara frågandes & svarade: "Vad händer då?" Skulle inte förvåna mig alls om han glömmer bort det igen skratt



Men i helgen ska jag framförallt jobba, men annars har jag ingen aning =)

Än du då? Kramar!

2010-02-10 @ 19:11:37
URL: http://mrsjennii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: