Malmö open nästa!

Tid: 21:04:18
Datum: 2010-02-09
Kategori: Goalball

Då är det snart dags. Dags för årets upplaga av Malmö open.
Massa olika handikappidrotter kommer att finnas på plats och en av dem är självklart goalball.
I år kommer det vara en Elitklass bestående av 6 lag och en öppen klass bestående av 12 lag i 3 grupper, alltså 4 lag i varje.

Vi, Sharpshooters LHIF, kommer att ställas mot IFAS Power, som är deras B-lag efter IFAS Dynamites. Förra året, som var vårt första i Malmö, förlorade vi mot dem med 8-5. Det var vår bästa match och därför den tyngsta förlusten. Vi ledde t.o.m. med 3-1 inför 2:a halvlek, så mot dem kan vi nog ha en bra chans i år.
Vi ställs även mot FIFH Crocodiles, som även det är FIFH's B-lag efter FIFH Mighty ducks. Förra året blev det game med 13-3 mot dem, men senast vi mötte dem, på Canon i slutet av november, vann vi med 8-6. Så även där kan vi nog ha en bra chans, beroende på vilka spelare de ställer upp med.
Vi får även äran att möta ett grekiskt lag i form av Greek women. De vet jag inget alls om, så vi får se hur det går.

Det tror jag är våran grupp, men jag är inte helt säker.
Vårt mål är att göra så gott vi kan och inte bli gamade i lika många matcher som förra året. Då blev det ju 10-0 mot BSI Lions, 13-3 mot FIFH Crocodiles, 12-2 mot något finskt lag och så 8-5 mot IFAS Power.
Vårt 2:a mål är att kanske vinna någon match. Det vore ju skoj.
Vi får helt enkelt se och jag lovar, med hela laget som stöd, att vi ska göra vårt absolut bästa där nere! :)

Träningarna innan Malmö har varit helt okej.
Förra tisdagen var jag med hos Albins ledsagare för 1:a gången. Hallen är lite större än på Bäckskolan och alldeles utmärkt att träna i. Vi var 4st då som tränade. Jag, Albin, Jennifer och Andreas.

Vi körde uppvärmning varpå vi tränade skott. De satt hyfsat bra. Vissa blev lite höga, men generellt sätt gick det bra. Snurrskotten gick däremot inget vidare. Jag satsar nog på de vanliga skotten, det blir mycket mer kraft i dem.
Presition tränade vi också. 2 av oss stod på ena sidan och 2 på andra. Så skulle man skjuta där de andra stod, t.ex. 5:or om de stod borta i högra hörnet från vårt håll sett.
Albin hade inte sagt till mig att de brukade köra en del försvar där också, så jag hade inte med mig några skydd. Så jag fick bara skjuta, men det gick bra det med. I slutet lyckades jag dock skjuta ut väldigt mycket åt höger, men det visade sig bero på att jag stod mot en bänk som inte stod rakt, så det var ju inte så konstigt.

I onsdags blev det ingen träning för mig. Vi hade ju åkt pulka tidigare under dagen och jag kände mig inte helt 100. Ljumsken ville inte sluta göra ont och armarna värkte. Så jag struntade i den träningen, men det var tydligen också en bra träning där Andreas bl.a. lyckades skjuta omkull Pelle :P

I lördags var vi återigen många på träningen. Det var jag, Albin, Jennifer, Oskar, Jakob, Andreas, Jonas och Jana. Louise var återigen med. Det måste bli dyrt för henne snart att åka upp hit varje helg. Kul var det i alla fall :)

Det blev även här mycket skott. Vi körde även denna veckan 3 timmar och det var inga problem.

Förutom skotten blev det mycket försvar. Vi körde t.ex. den gamla klassikern som vi körde i Stockholm på träningshelgen förra hösten, hösten 08, när alla står på ett långt led med en bits mellanrum. På en given signal ska man antingen slänga sig åt höger eller vänster. Det gick bra, men så testade vi att slänga oss åt fel håll, d.v.s. om man brukar slänga sig med benen åt höger skulle man slänga sig med armarna först åt höger. Det var jättesvårt och kändes helt fel.
Vi tränade också på att stå ca 3m från varandra och skjuta. Så ska man ner och rädda. Dessutom körde vi en övning när man ligger ner som om man har räddat. Den andre skjuter på en från ca 3m håll. Det gör man för att höja smärtgränsen. En bra övning.
Matchspel tränade vi också så klart och det gick väl sådär. Jennifer skulle bl.a. göra en "danska centern på Canon". Hon var grym. Lika hög som målet ungefär, 12 bast och ettrig som bara den. Hon räddade allting. Inte nog med det, hon satte sig bara på huk och tog emot bollarna lite då och då. Det var alltså det Jennifer försökte med, men hon missade bollen och det blev mål. Janas 1:a mål så länge hon har varit med och tränat förövrigt.

Idag körde vi tisdagsträning igen hos Albins ledsagare.
Det var jag, Albin, Jennifer, Oskar och Andreas.
Även idag var det mycket fokus på skott, men Det 1:a som hände var dock att jag och Albin krockade. Han hade precis skjutit ett skott och jag skulle precis skjuta, men det var ingen fara.
Vi körde även lite försvar, samma övningar som vi körde i lördags och det gick också bra. Lite längre avstånd hade vi dock, så man kunde skjuta lite hårdare.

Mina skott fick jag stundtals till riktigt bra, men vissa blev alldeles för höga. I lördags när vi spelade blev det dock inte så många höga bollar, enligt Pelle, så jag tror inte det är så farligt ändå. Vi får se i helgen :)

Nu återstår en träning, imorgon, innan Malmö. Vi åker på fredag och kommer hem på söndag kväll.
Varför jag lägger upp det här inlägget nu är för att jag nog inte kommer hinna blogga mer innan vi åker. Imorgon är det ju träning och på torsdag kommer en från kommunen hit för att prata med mig om ledsagare, som jag äntligen har ansökt om. Lång tid tog det, men nu har jag äntligen kommit till skott, så vi får se hur det blir.

Mycket i skolan är det nu också. Det går ju i vågor. Nu har det varit lugnt ett tag, men nu kommer väl en våg igen.
Tills på torsdag har vi 10-15 tyskaglosor som vi fick idag + att vi ska hålla ett argumenterande tal i svenskan. Det fick vi igår, men jag tror nog jag slipper det, för det är alldeles för kort tid för att både förbereda, skriva ner och lära sig ett tal utantill på så kort tid. Jag pratade med Filip om det och han förstod. Minst en vecka i förväg vill jag ju veta något sådant om man ska ha en chans att hinna göra något bra av det.
En rejäl håltimme lär vi få på torsdag också. Niklas är inte där, så vi ska jobba själva och plugga till geografiprovet som de flesta har på fredag. Jag är ju inte där då, så jag och några andra får göra det vecka 9.
I vanliga fall brukar vi ju ha 2h hål där, men nu blir det nästan 4, innan sista lektionen. Filip skulle försöka flytta den till förmiddagen, så att vi skulle slippa håltimmen, men tyvärr hade ett gäng franska på håltimmen, så det gick inte. Jag funderar på att strunta i den lektionen då, för det är ju svenska, och då ska vi ändå bara redovisa de där talen.

Imorgon händer också något speciellt. Vi ska in till Linköping och besöka universitetet. Bussen går 8:30 och vi är tillbaka 13:15. Då slutar vi. Egentligen har vi ju eget val där sist, men vi har fått i uppgift att läsa en bok som vi ska redovisa nu på onsdag, men då är ju inte jag där, så det blir vecka 9 även det. Trots det kan det bli tight, för jag måste ju, om jag inte har någon bok här hemma jag kan läsa, beställa boken och det tar ju 1-2 veckor innan den kommer. Så jag får nog ta någon bok jag har här hemma. Det kan ju inte vara vilken som helst heller, för den måste handla om uppväxt etc. så att man kan koppla den till Erikssons utvecklingsteori.

Vecka 9 blir det, förutom geografiprovet och bokredovisningen, ett religionsprov och ett historiaprov för min del. Så något lugnt lov lär det ju knappast bli...

Något annat som inte är så lugnt är resan till Skavsta på tisdag. Eftersom att inga anhöriga kunde ställa upp och skjutsa får vi ta oss dit bäst vi kan. Då är det flygbuss som gäller. Jag skulle boka biljetter igår. Mamma hade sett någon stans att det var ungdom upp till 25. Då kostade det 199kr. Vuxen kostade 249kr. Där jag kollade stod det dock att ungdom bara var upp till 17 år. Alltså skulle det bli vuxenpris för både Spike och mig. Jag hade för mig att vi hela tiden hade sagt 199kr i tyskagruppen, men det stämde inte fick jag veta idag. Det är 249kr som gäller.
I alla fall, jag kunde inte boka för både mig och Spike heller, för man kunde bara boka en biljett/kort och dygn. Så i så fall hade jag varit tvungen och boka min igår och Spikes idag. En ännu sämre grej var att man inte kunde boka via SMS om man ville ha tur/retur. Det gick bara att göra på enkelresa.
Spike och jag kollade det där idag, men det är tydligen det där med kort som gäller. Då måste man dock lämna ut kortnummer, CVC-nummer, eller vad det heter, och massa annat och det är jag väldigt skeptisk till. Så jag bad pappa att fixa det åt mig, men varken han eller mamma är ju något vidare på varken engelska eller datorer, så det verkar inte gå. Niklas sa idag att det var jättelätt, så i värsta fall får väl han boka åt mig också. Han skulle nämligen boka åt sig själv, Camilla och Spike.

Nog om det. Mycket att göra i skolan, ett lov som lär bli pluggtid och Malmö open är det alltså som väntar här näst. MSN har jag fastnat vid X antal kvällar här nu också och pratat med en viss person ;) men det är bara trevligt :)

Apropå Malmö så har Stefan Gahne i FIFH Mighty ducks, som har varit uppe och tränat oss, hittat en länk varifrån man kan lyssna på Malmö open i helgen. Klicka bara på länken nedan så ska det funka! :)
http://www.pressakey.net/malmo10

En lite kul grej vi gjorde idag var att mäta lungkapasiteten. Man blåser i en sådan där grej som ger utslag för hur mycket luft man har blåst ut. Jag fick 5,7l som bäst. Spike fick också 5,7, men det var på absolut sista försöket. Han borde rimligen ha haft mer, för han är mycket bredare och kraftigare än vad jag är. Visserligen är jag lite längre, men han borde ha större lungor än vad jag har. Det lite roliga var att 5,7 var 3:e bäst i hela klassen. Gustav hade bäst. Han låg på 6,5l, men Micha, som är värsta träningsfreaket och springer som bara den, hade sämre än både Spike och mig. Han hade 5,5.

Kommentarer
Postat av: Alex

Ta det lugnt med pluggandet, det fixar sig vännen :)

Bra att det flyter på med träningen nu =)



Kramar =)

2010-02-09 @ 21:20:31
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Sara

jaa man tackar man tackar!!

Jo vi hade en jätte rolig lagfest faktiskt :D



Men det lät som en hurtig helg!:D Vad ska du göra nere i malmö?! :)

nee showdown har jag aldrig hört om. Vad är det för något?! :D



Haha nee vad roligt ;D Det är bra att fylla år på kvällen ;)

2010-02-09 @ 22:32:59
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Alex

brukar inte ha uppsatt hår brukar killar fråga det när man har det, haha, för fotografen fråga samma sak :).



Fråga massa om demokrati, olika livsfrågor, hur man skulle styra världen och sånt :).



kram

2010-02-09 @ 22:55:39
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jessie James

Ja precis. skulle man bara tagit en extra ledig dag efter en sjuktid eller liknande då skulle man tyckt att det var kul. men inte nu :(

1mars börjar jag jobba jippi

hehe okkay, de kollar jag oxå på ^^

2010-02-10 @ 03:19:06
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja motgångar stärker men det kan va grymt tufft... oerhört tufft men ajg måste se det lilla i allt annars går manunder till slut.



Ja du du har mycket framför dig. Önskar dig all lycka med Malmö nu. Låter spännande. Jag önskar man kunde få se er någon gång...låter mycket spännande och jag tror de är svårt ja med Goalboll... ler.



Sedan rä det mycket med plugg. Här med på sätt å vis. maken har många uppgifter samtidigt som han gett sig ut på praktik sedan är det Oskar som hänger efter med massa prov han inte fått G i. Å nu har han ändå pluggat. Men vissa ämnen är väl bara inte hans ämnen men man måste ändå få G. Så vi kämpar på. Jag kan nog oxå gå ner och göra proven för även jag kan ju allt numera. en repetetion från min egen skoltid.



Men ni verkar som sagt ha fullt upp. Men han fattar inte va mycket tid han faktiskt måste lägga ner... de är så mycket annat man vill.



Jaha ledsagare. KANON. Önskar även lycka till med de mötet. Hoppas bara ni hittar en ledsagare du trivs med och att det inte tar allt för lång tid att hitta någon. Synd ja bor så långt bort för nå sånt vore ju skoj.



Ja mötet gick bra. Han ska fortsätta hos specialpedagogen och smp mål har satts upp. Men oron finns ju... varför klarar han de inte. matte är ju tyvärr ett sånt ämne man måste ha med sig sen med men vi får kämpa.



Ha nu en bra dag och lycka till med alla möten och träning osv osv.



Kramen

2010-02-10 @ 10:36:32
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag vet bara att det kommer börja sändas i mars, men jag vet inget datum. Men du har rätt i att det heter "Ballar av Stål"



Jo, jag ska ta vara på dessa 2 underbart härliga dagar =0)) Ha det så skönt du med!

2010-02-10 @ 11:24:48
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Vispen

Lycka till på Malmö open om du hinner se den här kommentaren innan du åker:) Hälsa de andra från mig också om du vill:)



Har du lov vecka sju eller? vad tidigt i så fall, eller var ska du åka? för Malmö är väl bara tills på söndag eller håller det på längre? och var ska du och Spike flyga? Kul att du verkar ha mycket att göra i alla fall:)

2010-02-10 @ 13:50:49
URL: http://Http://vispen91.blogg.se
Postat av: Jessie James

Är man försiktig å faktiskt följer instruktionerna så blir det bra :)

Har själv blekt mina tänder flertal gånger å det blir stor skillnad.

Sen ska man inte överdriva å ifall man har dåliga tänder så bör man inte göra det.



ja det e som kul å se andra ländernas "bästa" bidrag hehe :D

2010-02-10 @ 16:12:23
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Jo om man ska vara med på sådant är det givetvis lättare att ha en kille med sig. Ja menar vare sig jag eller du blir poppis inne på fel omklädningsrum.. ha ha ha... eller ja du ser ju inget men jag skulle inte bli poppis... ler. Nej skämt å sido. Men hörrö oavsett hur deraS ekonomi ser ut i kommunen så har du lagen på din sida. de måste ge dig detta de har du rätt till enligt lag. De får bita i sura äpplet å betala...



Hoppas det ordnar sig å någon kurs på univeritetet låter himla spännande. Har du någon idee om vad för kurser det skulle kunna bli?



//tess

2010-02-10 @ 16:24:01
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jag tycker alltid att man ska försöka se så bra ut som man kan. å att ha vita friska tänder är helt klart en av de saker jag strävar efter :)

2010-02-10 @ 17:05:05
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Alex

sv: Haha, hur vet du ifall mitt hår är fint? :)

Jodå, tycker det är ganska lätt att svara på såna frågor ändå, för man vet ju oftast vad man tycker :).



Hoppas din dag också varit bra :)



Kramar :)

2010-02-10 @ 20:39:17
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: NATALIE

svar: Ja nu vet jag vad goalball är för något efter att jag har läst det du skrev! och så var det ju bra att du la ut en video så förstog jag ännu bättre :) jag blir så imponerad!

2010-02-10 @ 21:51:29
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Härligt då det är lugnt. :)



Hm.. varför skulle du slippa det argumenterande talet då alla andra måste ha det? Det är ju lika för alla!?

2010-02-11 @ 13:17:01
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

Hoppas det går bra i malmö :D



Svar: Jag har inte heller så jättebra koll, men vet att hon gjort bl.a. hanna montana och det är väl så hon blev så känd :)



åh, vill åka dit, eller egentligen vart som helst nu, saknar att resa!



Ja, iofs!



Ja, det blev jag faktiskt, så ska på möte ang. det lite senare i vår :)

2010-02-11 @ 14:33:42
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Läste om eran match mot solna.. Grattis! :D

Vare så stökig match som det verkade när ja läste från artikel? ;9 (dom brukar ju va bra på att överdriva också)



Aha, ja det är ju alltid bra å veta!

2010-02-11 @ 16:52:02
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha det skulle skickas in ett bidrag som symbolisera "guld i norrland"!

Det blev att vi gjorde en förstoring av norra norrland (ca 1,5 m lång), som barnen då skulle få svampa (havet med olika blåa nyanser och landet mörkgrönt-ljusgrönt-gult), förutom då just där Skellefte ligg för där fick dom färglägga med guldfärg. Sen skrev vi ut bilder på spelarna och dom fick klippa ut ansiktet och göra kroppar till var sin (dom blev hur roliga som helst, alla unika på sitt sätt), och sen satte dom fast spelarna som i en cirkel runt då Skellefte på kartan med guldet i mitten ;) Sen gjordes en stor skylt där det stod "Skellefteå stad".



Okej hehe, ja jag läste det ju på någon skvallersida, hmm... hockeybladet/hockeyexpressen... typ sak samma ;) haha

2010-02-11 @ 18:30:17
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de flesta skulle nog tyst titta när du gick förbi å bli mer eller mindre lite små chockade å så skulle de ha nått att prata om sedan... ler. Ja jag skulle faktiskt inte bry mig speciellt. Jag har till å med varit på ett badhus som hade familjeomklädningsrum där hela familjen bytte om. Först tänkte man lite på att ha handduken men med småbarn osv osv så orkade man till slut inte utan ja bytte om. Alla var ju i samma sits å ingen hade tid att titta eller reflektera på detta. Å vi är ju i grund å botten ganska lika och ja en naken karl har ja ju sett innan så så intressant e de ju trots allt inte.



Ja röda tegelhus med olika fina stora fönster och tegel i olika formationer är helt otroligt fint... träd i olika slag och ja fågelliv... sjön nära och jaaa de e helt otroligt fint.



Låter bra med att du fått lite tid att utnyttja... se till att faktistk göra de. du kommer ut och det kanske blir lättare bara tiden går och du kommer in i de.... gå på hockey...



//Tess

2010-02-11 @ 18:34:01
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Malmö Open...låter inge vidare måste jag säga =0)) men jag föredrar hockey istället. Tack & lov för att alla har olika intressen, eller hur?

2010-02-11 @ 19:34:50
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Emmeli

Jag håller absolut med!:)

Jag hoppas sommaren snart kommer!

kram

2010-02-11 @ 20:44:50
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Alex

Sv: Vissa saker är så fina men inuti är allt kaos.



haha, okej :) Du kan ju få tro det i alla fall! =)

Kram :)

2010-02-11 @ 20:55:02
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jessie James

Självklart ska man gå på insidan. Men trevligare å bedömma insidan om personen i frågan ser trevlig ut. Eller inte luktar äckligt eller liknande :)

Fina rena vita tänder är en självklarhet för mig. Man vill ju kunna skratta å le :)

2010-02-11 @ 23:16:22
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: lycka lycka till i Malmö! :)



nej jag har aldrig provat spela goalball, inte vad jag vet i alla fall (A) haha

2010-02-12 @ 16:33:33
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Mm, precis, längtar man till något så blir det lätt att man räknar ner dagarna. :)

Just det ja, det tänkte jag inte på.. (a)

2010-02-13 @ 11:12:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

Förresten sånt lungtest har jag också gjort typ nian, jag tror jag fick 4,6 eller något sånt och det var helt okej :d



Svar: Oj, nu har jag ändrat det! Skrev nog lite för snabbt där ;)



Hm, bästa resan? Tycker att alla resor är bra, för jag älskar ju att resa, haha! Nej, men kanske när jag var i kroatien 2007 med min familj :) Själv då? :)

2010-02-14 @ 09:39:20
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Jo, jag läser oftast här.



Ja, nu i helgen har jag jobbat & trodde verkligen att jag skulle jobba imorgon, men när jag kollade schemat...så visade det sig att jag är ledig.

Härligt med glada nyheter =0))



Han kom ihåg denna dag. Han hade diskat & fixat ordning i köket samt köpt en stor röd ros & en liten låda med praliner i. Kan man önska sig mer? =0))



Hoppas att du haft det trevligt i helgen!!!

Puss & kram!

2010-02-14 @ 23:04:58
URL: http://mrsjennii.troop.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: