Bronset är i hamn!

Tid: 01:49:33
Datum: 2010-01-06
Kategori: Leksand

J-VM är över för svensk del för den här gången.
Det blev inget guld, ingen väntad fight mellan Kanada och Sverige. Sverige gjorde en mindre bra match när det behövdes som minst.

Det var semifinalen mot USA. 03:00 svensk tid spelades den. Innan matchen hade man sovit i några timmar och ögonen kändes som om de var fulla med grus när man vaknade. Likväl gick man upp för att se Småkronorna ta en plats i finalen. En final där redan Kanada väntade efter att man hade slagit Schweiz med 6-2 eller vad det var.

Sverige fick en katastrofstart när USA gjorde 1-0 redan efter några minuter. Lite slarvigt gjort av svenskarna som dock kom tillbaka i 2:a perioden då man kviterade bara några minuter in i perioden och sedan tog ledningen lite senare.
2-1 var nära att stå sig perioden ut, men återigen fick amerikanarna ett billigt mål i slutet av perioden.

Ställningen var alltså 2-2 inför sista perioden. När det var 10 minuter kvar stod det 2-2. Då, just då, när det behövdes som allra minst, gjorde Markström, som annars inte gjorde ett ända misstag på hela turneringen, en tavla och 3-2 till USA var ett faktum. När Rundblad sedan slarvade så amerikanarna kunde göra 4-2 kändes det kört. Sverige tog ut målvakten, men det hjälpte inte. Ett skott i insida stolpe var det närmsta vi kom en redusering. Istället kunde USA göra 5-2 i öppen kasse och alla drömmar om guld var krossade för svensk del.

Man ska absolut inte förneka att USA är ett mycket skickligt lag, absolut inte, men jag tycker ändå till stor del att det var otur och vissa domarsekvenser som avgjorde. Sverige hade t.ex. ett skott i insida stolpe, en stolpträff och något friläge. Domarna gjorde en partisk match, som vanligt. Inte riktigt så illa som mot Kanada i finalen förra året, men när en svensk kommer fri och blir slashad och amerikanen bara får en tvåa, då är det ju något som är fel. Den tvåan var dessutom den ända utvisningen USA fick på hela matchen förutom någon tvåa för "puck out". Svenskarna däremot fick utvisningar för saker som amerikanarna slapp undan.

Efter matchen har det tjatats väldigt mycket om David Rundblads bjudning. Man har t.o.m. startat en FB-grupp där man manar medlemarna till att stötta att bänka honom i bronsmatchen.
Vad ska man säga? Jag tycker det är så fruktansvärt fel. Visst, han gjorde ingen bra match, men man kan inte lasta en ända spelare för ett helt lags mindre bra insats i en match. Det var hela laget som gjorde en mindre bra insats, inte bara han. Vi gjorde inte vår bästa match i turneringen, det är bara att konstatera, men att göra personliga påhopp sådär, det är helt fel! Han vet säkerligen själv att han inte gjorde så bra ifrån sig. Han var väldigt besviken efter matchen. Det behöver inte flera hundra svenskar tala om för honom.

Nu blev han inte bänkad i bronsmatchen, som spelades klart för bara en liten stund sedan och tur var väl det. Han blev nämligen utsädd till bäste svensk i matchen.
Matchen ja. Vilken match. Total dominans av svenskarna. Schweiz hade absolut ingenting att säga till om. De såg sega och trötta ut redan från start och Sverige hade, redan efter 1:a perioden, till stor del avgjort det hela när man ledde med hela 5-0.
Man gick sedan ifrån ytterligare till 7-0 i 2:a innan Schweizarna fick göra ett tröstmål. Därefter kom ytterligare 2 svenska mål innan Schweizarna kunde redusera 3 gånger om fram till 9-4, vilket var ställningen inför sista perioden. Där ökade Sverige på och fastställde slutresultatet 11-4. En total dominans som sagt. Det var svårt att se att det där Schweiziska laget hade spelat 6-2 mot Kanada och slagit ut Ryssland, som Sverige "bara" vann med 4-1 mot.

Det var en bra insats av grabbarna och 3:e raka medaljen i J-VM-sammanhang för svensk del. Trots det kan man ändå inte låta bli att vara lite bitter. Det var guld vi siktade mot och vi hade faktiskt en bra chans till det i år, men USA gjorde en bättre match än oss när det värkligen gälde. Därför är de i final. En final som startar om någon timme. Då hoppas vi självklart att amerikanarna kan ställa till det ordentligt för kanadensarna så att de inte tar sitt 6:e raka J-VM-guld.

Nog med internationell hockey.
Idag spelades också Almtuna - Leksand. Almtuna borta är en ruskigt svår uppgift. 5-0 förlorade Leksand med senast man var nere i Uppsala. Det var förövrigt samma kväll som vi hade vår nollningsfest =P
Dock var det faktiskt Leksand som gjorde 1:a målet den här gången efter en ruskigt dålig 1:a period. Detta var i början av den 2:a, men perioden blev trots målet inte bättre än den 1:a och Almtuna kunde kvitera drygt en minut innan perioden var slut. Där sprack Jocke Erikssons 7:e nolla och tangeringen av Eddie "The eagle's" rekord, men det kommer fler möjligheter.
I sista perioden kunde Almtuna ta ledningen genom Robert Kimby och sedan också fastställa slutresultatet 3-1 i öppen kasse strax före slutet.
En ruskigt dålig match av Leksand där egentligen ingen spelare, utom Jocke Eriksson, presterade bra. Han motade trots allt alla utom 2 skott. Skottstatistiken fastställdes till hela 47-14 till Almtunas fördel. Alltså motade han 45 skott, vilket ger en räddningsprocent på drygt 95%. Riktigt bra alltså.
Almtunas målvakt landade även han på en bra räddningsprocent, ca 92%, men han motade ju bara 13 skott.

Almtuna vann i alla fall helt rättvist och nu återstår att se hur resten av matcherna den här omgången slutar. De spelas senare idag och då möter Växjö Malmö. Vinner Växjö den matchen går man upp på samma poäng, 68, som Leksand, men är fortfarande bakom med sämre målskillnad. Vinner Malmö går de upp på 60 poäng. Vinner dessutom AIK mot Västerås och Mora mot Troja kan det, i värsta fall, bara vara 8 poäng ner till 5:e platsen. I sådant fall har alla de 3 lagen 60 poäng. Dock tror jag att både Växjö och Västerås har en bra chans att vinna. Västerås har kommit in i en riktigt bra tränd nu sedan man värvade Sperrle, så de kan nog skaka om AIK rejält på Hovet.
Troja kanske får det lite tyngre mot Mora, men Mora har ju förlorat 2 raka bortamatcher nu, för man förlorade nämligen med 4-2 borta mot Sundsvall i senaste matchen. Så möjligheterna finns att det kan bli en 3:e. Vi får hoppas på det.
Jag skrev ju att i värsta fall kan det vara 8 poäng ner till 5:e platsen. I bästa fall kan det vara 11 poäng ner till 3:e platsen om både Växjö, Västerås och Troja vinner. I sådant fall kan vi få 4 lag på 57 poäng. Slår Bofors Björklöven borta och de tidigare 3 nämnda lagen förlorar blir det så. Riktigt intressant omgång alltså. Många tabellförändringar kan ske på den övre halvan av tabellen.

I övrigt idag så var jag, mamma och Shep ute och gick en sväng. -17 grader var det, men jag tycker det var riktigt skönt ute. Jag gillar faktiskt bättre att vara ute och gå nu när det är såhär kallt än när det är 10+. Det här blir mycket friskare på något sätt och så blir det en sådan omställning från värmen där inne. Så ut i kylan och in i värmen igen. Då, när man kommer in, tar man en s.k. "djävel" ;) Eller så tar man lite kaffe eller en glögg och värmer sig med. Det är en äkta vinterkänsla det!

Försökt få ordning på min videokamera har vi också gjort. Tyvärr är det hur krångligt som helst. För det 1:a var man tydligen tvungen att ha Itunes. Det hade jag inte, så det fick jag ladda ner och installera. Sedan funkar ju inte programvaran till videokameran för mig som inte ser, så mamma och pappa får sitta och fixa och trixa med det där. De är ju inte direkt datakunniga heller, så det går väl sådär.
Dessutom ska man tydligen göra massa inställningar på själva kameran innan man kan lägga in dem. Man måste markera alla filer man ska ha i exportläge för att de ska läggas till i programet. När vi väl kom underfund med det gick det inte att konvertera filerna till Itunes när vi väl hade fått in dem i programet. Då var man tydligen tvungen att göra någon Itunesinställning i kameran innan man förde över filerna.

Egentligen vill jag ju inte ens ha filerna till Itunes eftersom att Itunes inte heller funkar något vidare för mig. Jag vill helt enkelt bara ha över filerna från kameran till datorn så att man kan flytta de till t.ex. Mina dokument. Ska det vara så svårt? Tydligen. Man blir lite frustrerad när man själv vet att om man hade sett hade det säkert gått bra, men nu måste andra göra allting och då blir det mycket svårare. Jag ska maila till Elgiganten och fråga dem hur man ska göra på lättaste sätt.

Nu ska jag sova, för jag har ont i huvudet, men jag måste ju ändå nämna att det här är det 300:e inlägget i bloggen! Det 200:e skrev jag i september någon gång har jag för mig och det 100:e i april förra året. Alltså kan man se en uppåtgående kurva där. Jag startade bloggen i maj 2008. Det tog nästan 11 månader att nå 100 inlägg. Sedan gick det bara 5 månader tills det 200:e och nu bara 4 månader till det 300:e. Dock är jag inte helt säker på att det 100:e inlägget skrevs i april förra året, det kan ha varit tidigare. Det känns ganska rimligt...

Till sist måste jag bar

a ställa mig frågan vad som har hänt med bloggen? För några veckor sedan fick jag knappt några kommentarer alls. Nu har jag fått uppåt 30 på knappt 1 dygn! Skitbra jobbat av er läsare, fortsätt så! :)


Kommentarer
Postat av: NATALIE

svar: hehe kolla klippet, där visar jag ju hur det blev! :)

och angående julklapparna, ja jag fick massa fint :) du då?

2010-01-06 @ 12:19:38
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Sv: Hej Johan!

Här så är det bra och nyår var härligt =)

Låter skönt att det är lugnt själv så fixar jag och sambon inför flytten med att rensa osv..



Vad kul att du får mycket kommentarer =) Kanske så att folk kommer ifatt nu efter att ha varit lediga ett tag?



Kram

2010-01-06 @ 13:39:21
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Nope, det har jag nog aldrig testat. Brukar alltid köra med vatten, fast den här gången gick det faktiskt över helt av sig själv. :)

- Jaså!? Så Ford får sitta på bordet om han vill!? Hehe..

- Ja, Armageddon är en jättebra film. :)

- Mm. Men jag känner verkligen att jag inte skulle vilja göra något annat än att hålla på med mission, och det skulle ju aldrig funka praktiskt om jag då gifte mig med nån som jobbar i Sverige, hehe.

- Yes! Nu är jag ganska snabb ju! :) Brukar försöka svara på åtminstone en eller två sidor med kommentarer varje dag. Får se om det håller i sig sen då jag börjar plugga igen nästa vecka. Är svårt att hinna med allt man vill ibland. (a)



- Det märks att du är intresserad av sport. I de flesta inlägg som jag läser här så får jag liksom hitta var nånstans du slutat skriva om sporten och börja läsa där, haha. :)

- Jag gillar värmen mer än då det är så här kallt. Jag fryser ju då jag går ut, och det är inte kul. Men visst får man en uppfriskande känsla, om man vågar sig ut trots alla minusgrader...

- Hoppas det löser dig med videokameran och allt det. Förstår att det blir svårt då man inte ser, fast egentligen kan det ju vara svårt annars med. Är man inte teknisk så är sånt där inte det lättaste i världen ändå.

2010-01-06 @ 13:53:02
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Naima

Aaa, kom inte överens med kusinerna haha =)

Åmen det var angående din förra blögginlägg haha vad trodde du ?



Kram // Naimaifinland

2010-01-06 @ 15:14:33
URL: http://naaimas.blogg.se/
Postat av: Emmeli

haha då har du fattat rätt:D Skeå är rätt så litet:) mathilda bloggar jag med, men känner henne inte på något annat sätt än genom bloggen. Och den andra har jag faktiskt ingen aning om:D

2010-01-06 @ 15:32:17
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Alex



Åh, kaffe efter en promenad ute i den här kylan är ju bara underbart! :D Synd att jag egentligen inte borde dricka kaffe bara. Men livet blir så mycket tråkigare utan :O.



Tid med vänner och familj är riktigt kvalitetstid det! :)

Usch för huvudvärk :( Bra att det är bättre idag :).

Vad ska du hitta på för kul idag? :)

2010-01-06 @ 16:20:26
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jennie

sv. ojoj, det låter spännande :) mina är ju dock alltid om kärlek och i den nyaste om en tragisk olycka ;)



jag är 19, fyller 20 i april :)

vill du fräscha upp bloggen? i can help ;)



vad har du gjort idag?

kram

2010-01-06 @ 18:20:35
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: hanna

Måste bara medge att jag blev riktigt glad över vad du skrev på http://naaimas.blogg.se/. Skönt med en killes åsikt som var ungefär densamma som min, för jag tycker tjejen har helt fel!

2010-01-06 @ 18:22:30
URL: http://hanshen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad jobbigt det med kameran :S



sv. Ligger inte uppsala en bra bit söderut? Typ vid stockholm? xD Eller så kanske jag tänker på fel stad, som oftast haha...



Aha okej, men det är ju bra att han är schysst annars, det är ju det viktigaste!

2010-01-06 @ 19:00:32
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Ja.. jag var nära lavinen. Men jag lever och allting är bra nu :)



Du hade rätt! Bronset fick vi! :D

2010-01-06 @ 19:29:53
URL: http://eltiecyclist.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag är brevbärare på posten!! :o

Haha ja men då var du säkert en ung talang i målet på lågstadiet ^^, jag är ju målvakt i mitt lag!! ;D



Nee du har inte nämt att du är synskadad!! Men jag förstår varför ingen vill komma upp i kalla norr och se hockey ;) vi har ju haft bättre lag om man säger så!



haha vi kollade också på näten, fast vi kollade hur många matskedar det går på en cl. OCH dom ljög på hemsidan för det blev stakt och äckligt!!

2010-01-06 @ 20:05:54
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Alex

Tack! :) Håller med dig! :) Haft en fin dag? :)

2010-01-06 @ 22:30:13
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Hm, ja, usch, när det tar slut sådär, fy satan vad jobbigt det är! Finns inte mycket som är värre än det...



SV: Haha nej, kaffe måste man ha! :D

Varför bör du inte dricka kaffe för då?



Ja, idag är det mycket bättre! =)



Ja, synd bara att man inte har så många vänner... Men familjen är värdefull! Det tycker nog alla innerst inne =)



Idag hände inte mycket. Har suttit här, spelat lite kort och lyssnat på musik =)

Du då, har du gjort något kul? =)



Kram



Sv: Ja, det är riktigt jobbigt. Men man får tänka positivt. Kaffe är livet! Haha :). Dock inte när man har magkatarr, eller håller på att få magsår :P.



Det viktiga är ju inte hur många vänner man har egentligen. Man står ju hellre ensam än att ha falska vänner :).

Låter som en mysig dag :). Jag har pluggat och bara tagit det lugnt, kände att jag behövde det idag. :)



kram

2010-01-06 @ 22:37:55
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Haha, ojdå! Förlåt! Mitt minne är så dåligt så jag brukar alltid kopiera kommentarena så kan man svara direkt efter man har läst liksom. För säkerhets skull! Så man inte glömmer något. Dålig vana ;).



Du verkar vara en väldigt trevlig människa i alla fall :)



kram

2010-01-06 @ 23:31:10
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: anna

Itunes är ett dåligt program, men man måste ha det om man ska lägga över musik till iPoden också, och det är segt :P



Svar: Haha, man eller ja, kvinnan på frisörsalongen, drar typ en tråd för att ögonbrynen ska bli jämna, helt sjukt sätt egentligen, men det funkade :)



Jag har kollat efter schemat, men de har inte lägt upp det än..själv då? :)



Lyx! Det tidigaste jag går upp är klockan 6 :o

2010-01-06 @ 23:58:55
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha :). Ja, det försker jag också :). Har bara blivit lite av ett kontrollbehov skulle jag tro ;D.



Tack själv! :)



Kram

2010-01-07 @ 00:00:06
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

Japp, att USA slog Canada ÄGDE =)

2010-01-07 @ 00:25:50
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jessie James

jag gillar att tvätta eftersom det luktar så gott ^^

annars gillar jag städning å sånt sådär. diska är big nono!

2010-01-07 @ 00:58:12
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: michelle

i like your blog!

hit kommer jag defenetivt tillbaka:)

2010-01-07 @ 01:16:25
URL: http://michibelle.blogg.se/
Postat av: Jessie James

ja han dumpade mig igår (eftersom klockan är över 00.00) Vi skulle firat 2år i mars. Så ganska hyffsat stabilt var det väl. Känns mkt mkt tråkigt :(

Men så e det väl. Man måste gå vidare. Även om jag kanske inte kommer göra det på ett tag.typ...

2010-01-07 @ 01:26:32
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Jessie James

hehe jag använder sånt där som luktar rosor tror jag de e. Svin gott ^^

Dock kör jag nästan alltid extra sköljning då jag e lite små känslig i hyn, men gott luktar det anyway.

riktigt härligt när doften av nytvättat sprider sig i hela lägenheten :)

2010-01-07 @ 01:28:07
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emmeli

haha eller hur:D



Nja jag vet inte vem det är tyvärr..

Tacktack:D

2010-01-07 @ 05:24:16
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: hanna

Ja det kanske händer att jag kollar in här någon gång. Jag är inte den med så bra minne att jag håller koll på alla bloggar, men låt mig göra mitt bästa!



Visst har du rätt. Hon verkade lite korkad. Jag hade tex aldrig kunnat få ur mig saker som hon. Det gällde ju inte baar det inlägget om bröst. Massa annat med.



Haha jaa precis. Ge oss sommar nu! Och du, njut av demma sista dagarna innan skolan. Själv är jag redan uppe och är dötrött kan jag lova, haha.



Ha en fin dag!

2010-01-07 @ 06:45:06
URL: http://hanshen.blogg.se/
Postat av: Tilde

Shit vilket långt inlägg! ;)

Ha en bra dag! :D

2010-01-07 @ 09:55:12
URL: http://tildesj.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Jaha oj förlåt.. :)

Jag tror att det blev bra haha! Det är en ganska lång lugg, "en tung lugg" sa frisören haha :)

2010-01-07 @ 10:54:52
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha, vad kul :)

2010-01-07 @ 11:38:55
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jennie

sv: trodde att u skulle vara under 18 i alla fall :p men sicken tur man hade ;)



jaa, valpfödandet gick bra. idag föddes sju stycken valpar :) så söta så. kolla in på bloggen sen, där kommer en bild!



njaa, jag vill inte gå in på historien ännu... grejen är att jag vill ha det lite hemligt så länge. vill inte avslöja för mkt. men jaa, den blir nog jättebra :D



adda min msn ovan, så ska vi nog fixa en esign till dej ;)



jaa, dagen har vatt fiin. din då?

kram

2010-01-07 @ 12:29:18
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jaha, ja jag hoppas då verkligen inte det! Får hoppas på att det blir ett ännu bättre JVM-år än det här som var och att dom kommer tillbaka till sin gamla "final-svit" ;)



Okej, jaa det får du göra ;) Det är så härligt att bara åka skriller runt på isen med en klubba och puck/boll!



Okej, haha nej jag minns typ inte ens vad jag skrev där innan heller så xD

2010-01-07 @ 12:53:17
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: