3 poäng!

Tid: 17:21:59
Datum: 2010-03-25
Kategori: Leksand

2:a matchen för kvalserien och 1:a hemmamatchen spelades mot Växjö.
Leksand tifo crew, LTC, hade skapat ett grymt tifo innan matchen och som grädden på moset sjöng Stiko Per Larsson Bröder live nere på isen!

Matchen började med att Lotvonen åkte ut. Jocke var nära på att ställa till det för sig i boxplayet, men lyckades reda ut det hela. Anton Hedman i Växjö åkte sedan ut och det var spel 4 mot 4. Då snurrade Pelle Prestberg upp 2 Växjöspelare så att de var uppe på läktaren och köpte en korv och slog därefter in 1-0 till Leksand bakom en chanslös Viktor Fasth i Växjömålet!

Superstars drog igång en ramsa tillsammans med den nästan fullsatta sittplatspubliken och hela hallen kokade.
Växjö kom inte långt i sina anfall och Tomas Kollar kunde göra 2-0 på en retur från Fasth. Hade han inte tagit den hade det blivit straff.

Växjö tog timeout, men Leksands defensiv var bra. Mycket bättre än mot Almtuna. Trots det kunde Växjö, med lite flyt, redusera till 2-1.

Jocke tappade sedan masken och det blev avblåst. Något det inte blev mot Almtuna i samma situation.
Växjö åkte på en utvisning, men powerplayet var allt annat än bra. Man kom inte till några som helst lägen och Växjö klarade av det utan några som helst problem. Man var sedan nära på att kvitera, men Jocke lyckades hålla den. Han lyckades även hålla ett skott från slottet efter att OEL gjort en riktig indianare. Det var nästan så Superstars buade...

Prestberg hade ett skott i burgaveln, men mycket mer hände inte innan perioden var slut. Leksand hade börjat perioden bra, men Växjö kom tillbaka ju längre perioden led.

Den 2:a började i BP efter att Hermansson åkte ut i slutet av den 1:a. Boxplayspelet fungerade dock bra och man klarade av det. Växjö fortsatte dock att trycka på, men Jocke stod i vägen. Virta fick ändå iväg ett skott som även det tog i utsidan av buren. Returen var nära på att gå in, men då välte en Växjöspelare målburen för att undvika detta. Ingen utvisning för det. Spelet böljade lite fram och tillbaka och båda lagen fick några hyfsade lägen, men 2 av Allsvenskans bästa målvakter stod mellan stolparna.

Prestberg gjorde det lite för svårt för sig själv och Växjö kunde gå till motattack, men Jocke var i vägen. Ollas nådde nästan en smörpass av Martin Karlsson, men lyckades inte riktigt. Virta var även han nära på att få in pucken, men den ville inte in bakom Fasth.

MacNevin åkte ut för Växjö, men powerplayet fungerade inte nu heller. Det var felpass, slarv och åter slarv. Inget ordnat spel alls och Växjö klarade av det utan några större ansträngningar.

En Växjöspelare körde sedan över Jocke efter avblåsning och det blev lite bråk. Anton Hedman åkte ut i Växjö, men Leksands powerplay var återigen inget större glädjeämne. Trots lite press klarade Växjö av det utan några större problem och perioden tog slut.

Sista perioden började med Växjöpress, men Prestberg fick ut pucken och Hempa prickade sedan ribbkrysset.
Hägglund sköt sedan från slottet, men Fasth blockerade varpå Kollar missade ett finfint läge.

Ett nät i ett av målen gick sönder och det blev ett litet spelavbrott. JLGP körde sedan över en Växjöspelare varpå Växjö sköt utifrån kanten, men Jocke höll den. Växjö försökte trycka på, men istället var det Pelle Prestberg som utökade Leksandsledningen till 3-1!

JLGP var nära på att utöka ytterligare, men skottet gick strax över ribban. Istället åkte Lotvonen ut, men boxplayet var felfritt, till skillnad från powerplayet, och Växjö skapade inte mycket.
Efter utvisningen spelade man bara på resultatet. Det fick till följd att växjö tryckte på bra och Prestberg var nere för räkning efter en smäll. Det verkade dock ha gått bra, för någon minut senare var han återigen på isen.

Växjö plockade ut målvakten, men då kunde Tony Virta slå in slutresultatet 4-1 i öppen kasse!

Det resultatet innebar att Leksand klättrade up till 3:e plats i tabellen med 3 poäng. Det är samma som 4:an AIK, men AIK har något sämre målskillnad. SSK leder serien på maximala 6 poäng efter att man slog AIK med 3-4 på Hovet. Segermålet kom med knappa minuten kvar och AIK:s supportrar kastade in saker på isen, till ingen nytta alls.
Almtuna var på väg att skrälla rejält när man ledde med 1-2 borta mot Rögle, men Ängelholmarna lyckades kvitera och vann sedan på straffar. Noterbart är dock att Rögle, efter den matchen, sparkade sina tränare mitt under pågående kvalserie.

Ikväll är det dags igen. Då gästar Leksand Södertälje, Almtuna tar emot Växjö och AIK tar emot Rögle. I värsta fall kan Leksand ligga sist, om SSK och Växjö vinner och AIK - Rögle slutar oavgjort.
I bästa fall kan man leda serien på samma poäng som SSK, 6st.

I kvalet till Allsvenskan tog Enköping sina första 3 poäng när man slog Olofström med 3-2. Oskarshamn vände ett 2-4-underläge mot Sundsvall till seger med 5-4 efter sudden och tingsryd tog ännu en storseger, nu hemma mot Nybro, med 6-1.
Där har alltså Tingsryd och Oskarshamn de 2 platserna till Allsvenskan just nu.

Dagarna här uppe flyter på bra och nu är det bara 2 skiddagar kvar.
I måndags åkte jag och Mattias i Västbacken nästan hela förmiddagen och det gick bra.
Till lunch var det Monicas goda fiskgratäng och dessutom blev det debut för att äta ute i år, och faktiskt också för desenniet.

Under eftermiddagen åkte vi lite i Västbacken igen och jag gjorde en rejäl vurpa. Jag fick ett felskär, försökte rätta upp det, men det slutade med att ansiktet drog rakt ner i snön och nacken fick en liten knäck.
I slutet tog vi några åk i Nordbackarna också, men de var inte så bra den dagen heller.

Det var dem däremot i tisdags. Då var det riktigt bra. Vädret var sämre då, det snöade lite, vilket gjorde att det lade sig lite lössnö uppepå de pistade backarna. Det gjorde att det gick lite långsammare. Turisten-backarna gick jättelångsamt då. De är vanligen ganska branta för att vara blå, men i tisdags gick det inte så snabbt. Istället åkte vi Mellanbacken, som jag och Gittan testade en gång förra året. Den är nästan som en svart backe, men det gick riktigt bra och det var inga problem.

Där åkte vi tills jag fick för ont i armen.
Jag vet inte vad jag har gjort. Det gör ont när man sidbelastar armen, t.ex. knäpper pjäxor eller kör armbrytning. Det är som det strålar uppifrån axeln/biceps och ner i hela armen och ner i handen.
Jag hade känt av det både i söndags och i måndags, men det var först i tisdags som det blev riktigt illa och jag sa till Mattias att jag ville kolla upp det. Så vi åkte över till Caravan, där Monicas och Werners husvagn står. På vägen mötte vi Anders som sa att Håkan, som är med oss hit, är bra på sådant. Han är masör. Så han skulle kolla på armen. Tyvärr skulle han inte komma dit förrän lunch, så jag fick sitta där i drygt 1h innan vi åt.

Efter lunch kände han på armen och han trodde att jag antingen hade legat på armen eller att det var någon nerv som låg i kläm. Jag hade tippat på någon nerv, muskelinflammation eller överspända muskler. Biceps var nämligen väldigt spänd.

När han hade maserat klart kändes det lite bättre och under eftermiddagen fick jag åka med Nisse istället för Mattias. Han skulle åka sitski.
Nisse och jag åkte över till Nordbackarna igen och började med Gröngölingen 1 eller 2. Den är bra att träna saker i, men som åkbacke är den inget vidare. Så efter 1:a åket blev det Palmbacken och Mellanbacken några gånger innan vi bestämde oss för att testa Carwingsvängen. Den är också röd, men är i princip en svart backe. Precis jämte den ligger en svart backe och den har samma lutning som Carwingsvängen, men är något brantare högst upp. Det är det ända som skiljer. Radion var nära på att lägga av 2 gånger. En gång hördes Nisse väldigt dåligt och andra gången pep det till och han hördes inte. Det var som en batterivarning, men batteriet var inte lågt. Konstigt, men det var ingen fara, men tänk er själva att inte se och enbart gå på ledsagarens radiokommunikation. Så försvinner den plötsligt...

Åkningen gick bra och några åk senare bestämde vi att testa den svarta backen också. Det var ingen större skillnad, mer än att den var lite isigare. Det fick till följd att jag gjorde en snygg piruett. Jag ramlade, snurrade 360 grader och innan Nisse var framme vid mig hade jag åkt vidare. Riktigt snyggt!

Tyvärr tog jag emot mig med högerarmen när jag ramlade efter att ha stannat mitt i en backe och då började det göra ont igen.
Natten till igår vaknade jag och det gjorde svinont. På morgonen gjorde det också ont, så jag bestämde mig för att inte åka några skidor alls den dagen. Vi hade ju ändå bara åkt på förmiddagen, för på eftermiddagen var det vilodag.

Istället låg jag och läste och satt vid datorn en stund innan Werner kom och hämtade mig och några andra som också var kvar här och körde upp oss till maten. Då gjorde det inte alls ont i armen. Det blev inte sämre under eftermiddagen heller.

Hur det gick idag får ni läsa i nästa inlägg, för annars blir det för mycket här.

Hoppas ni har haft en bra vecka än så länge! :)

Kommentarer
Postat av: tess

Du bör nog vila din arm... du kan ju ha fått någon bristning i ett muskelfäste med... nerv kan de vara men då gör de ont på ett annat vis... svårt att förklara...



Kul att åka skidor... va evigheter sedan jag gjorde de.... när ja va 17 typ.



2 mm hade jag när ja va tio år de e alltså 25 år sedan... va nog inte mer vanligt då... ler.



Japp de gick grymt bra igår... förrutom hon ja gick med då som inte kom ihåg va hon skulle göra å va aningen udda.... men men... ja gjorde de bästa av de...



//tess

2010-03-25 @ 18:07:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: kavehlhcbloggarn

låter kul uppe i Idre! Ta det lungt med armen bara! hehe.



Hoppas dom seende som läser förstår vad det innebär att åka skidor när man inte ser.. Modigt är det iaf det kan jag lungt säga.



Var det inte Leksand som sparkade sina tränare i förra kvalserien förästen?

2010-03-25 @ 19:34:38
URL: http://kavehlhcbloggarn.blogg.se/
Postat av: Alex :)

Stackars din arm :(



Sv: Dina dåliga sidor? Jag har inte hittat en enda hos dig =), fina du. Kramar <3

2010-03-25 @ 20:46:42
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Ja de va jätteskoj att åka skidor... vi hade husvagnen i fjällend å jag växte upp och man åkte varje helg å alla lov. Nu är de som sagt hemskt länge sedan jag åkte...



Mina barn är inte alls intresserade av vintersport så de har liksom inte blivit något mer av de heller.



Ja du får väl kolla upp de som sagt om de inte ger sig... de kan ju va svårt att säga sådär.... men en nerv kan ju göra hemskt ont så fy... sitter själv å har en del ont i kroppen så jag vet. Men försök att vila armen så mycket du kan...



Ja hon va liksom så virrig och glömde helt bort hur vi skulle gå.... vi hade ändå tränat flera gånger och ändå så missade hon massa saker och då blev de ju liksom som om jag gjorde fel med eftersom jag fick hänga på henne... så ja jag vet inte.... irreterande....



Hoppas du får en bra fredag. //tess

2010-03-26 @ 07:30:41
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessie James

hehe smaken e som baken :P

hon fyllde 22 :)

2010-03-26 @ 12:42:06
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hejhej!

Nja det var inget speciellt vi skulle forska om, vi fick forska om vad vi ville :)



nja han ringde och skrek åt mig i telefonen :O



Ha en bra fredag:)

2010-03-26 @ 12:57:30
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Mm, sammanlagt pluggar jag 75 %. En kurs har jag på 50 % och den andra på 25 %. Om jag skulle exempelvis en kurs på 100 poäng på 100 % så skulle jag få göra klart hela kursen på fem veckor. Fast egentligen så är det precis lagom mycket tid. För om man pluggar på heltid så pluggar man ju hela dagarna, och har man bara en enda kurs så får man ju lägga ner all sin tid på enbart den kursen. Det blir dock väldigt intensivt och det är ingenting som jag skulle vilja testa. En kurs vill jag helst ha på 25 eller 50 %, och sen kan man ha fler kurser samtidigt för att få upp det till heltid exempelvis.

Mm, det tror jag med! Jag orkade över fem minuter i höstas, men nu har jag inte joggat på så länge så det är väl lite sådär med det nu, hehe. :p

Getingar är inte mysiga! Förstår att du inte vill gå barfota då. Fast jag är inte så rädd att jag ska trampa på nån, däremot så springer jag gärna därifrån om de kommer flygande...



Inte kul att du fick ont i armen! :(

2010-03-26 @ 13:44:56
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: NATALIE

det är så gott att äta utomhus tycker jag! :)



hoppas att det onda i armen går över :) och ja jag kan tänka mig att det var läskigt att åka då radion slutade fungera!



svar: haha vid den tiden börjar vi i vanliga fall, men nu hade vi sovmorgon till 10.40 :)



idag har jag bara varit i skolan än så länge, och ikväll ska jag fira helgen med en lugn kväll :) hoppas att du har kunnat åka slalom nu :)

2010-03-26 @ 18:45:45
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: johanna

ahah jaah verkligen :)

2010-03-26 @ 21:07:26
URL: http://johannatillenius.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Ja det får jag se till att testa, nästa vinter kanske :)



Jobbigt med massa plugg :( men som du sa är det ju snart sommarlov :)jag längtar extremt mycket redan nu, haha!

2010-03-27 @ 10:08:58
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: johanna

jorå det blir en del om dan' , själv?

2010-03-27 @ 11:13:08
URL: http://johannatillenius.blogg.se/
Postat av: Emeliié

ingen aning , men nu är Norrena tillbaka :D

2010-03-27 @ 13:02:38
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: ja fotografering var det! en fotograf kontaktade mig igen så idag var vi ute i snöstormen och tog bilder! :)



haha ja jag känner precis samma här angående matte b kursen! fy vilken kurs!



ska du visa det ni filmade? det skulle vara jätteroligt att se :) ha det bra!

2010-03-27 @ 16:30:24
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Heja leksand, lycka till mot AIK IF!



sv. Jo haha det fortsätter fyllas på med snö här, snöstorm idag och det verkar ska fortsätta med snöandet från morgon->kväll även imorn och måndag.. Inte det bästa vädret! :O

Haha, men det brukar i vanliga fall börja försvinna där i april någon gång (mitten kanske), borta i maj=)



Känns jätteskönt att höra att någon annan tror på ens lag, blir glad när du säger så! :))

2010-03-27 @ 17:31:22
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grattis till vinsten !

:D

2010-03-27 @ 19:39:22
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Va 17 satsa på skidor då.... de vore ju dö häftigt...



Ja hoppas du har en bra söndag. //tess

2010-03-28 @ 08:52:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Hanna

godmorron

jag gilla filmen men den påminner om day after tomorrow(hur det nu stavas) så gillar man den filmen så gillar man denna.

Jag gilla efekterna och jag tyckte de va spännande hela tiden;)

nå ja du får ha en fin söndag

kram

2010-03-28 @ 11:56:11
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. Okej, men ni vann ju iaf i slutändan! ;)



Ojojoj, hela 15 grader! Kan det verkligen vara så varmt redan i MARS? :O Shitt alltså, hjälp, i 15 grader kan man ju gå utan jacka, vantar och hela köret!

Jag hoppas att vår snö försvinner efter påsklovet = )

2010-03-28 @ 12:15:54
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Sara

Lilla banjo blev biten av en hund och såret blev jätteinfekterat så han var tvungen att opereras. Så stackarn får springa runt med tratten



Hehe jaa jag vill göra om min header, men det går inge bra!!! :S så de där med en ny rödtråd kommer nog dröja :S



Huuur har din helg varit?! :D

2010-03-28 @ 19:16:41
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: tess

Ingen säger att just du behöver få de dåligt ekonomiskt... vi har det så för att en av oss studerar och vi har hus och fem barn... samt har en massa otur... men att spara är inte fel... de gör du helt rätt i. Att tänka sig för och ta det lite varligt med pengarna är förnuftigt.



Ja de är klart... du har ju goalbalen... men ändå när de tror du kan slå riktigt så måste de ändå va lite svårt att avstå? Men det är svårt att hinna satsa på två saker....



//Tess

2010-03-29 @ 06:47:25
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Elina

Vurpa minsann! Är det bättre med armen nu då?



Blev ingen storfest i helgen men jag gick ut både fredag-lördag så det var kul :)

2010-03-29 @ 09:45:22
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha gör ni det:) Jag må säga att det är roligt med dialekter :)

2010-03-29 @ 11:50:10
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: anna

Hoppas du inte har ont i armen mer!



Svar: Ja, riktigt härligt med sol :) Det finns typ inget bättre!



Ja jag tror det för typ många verkar gå i skolan denna veckan också, isf vore det ju gbg:arna för de är typ tidigare med alla lov, haha! Men har inte full koll ;)



Ja just det :) jag vill också ta studenten i år, har verkligen noll motivation till plugg just nu :( haha!

2010-03-29 @ 13:03:39
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: