Säsongens tuffaste match

Tid: 14:46:28
Datum: 2010-03-29
Kategori: Leksand

3:e matchen för kvalserien, borta mot Södertälje. Absolut ingen lätt uppgift, men inte omöjlig. Vi minns förra årets match i Axa sports center, när Leksand avgick med segern efter straffar med 5-6. Mikael, Challe, Karlberg var det som gjorde det avgörande straffmålet då, i sitt absolut sista framträdande i Leksandströjan.

Den här matchen började bra ur tekningssynvinkeln sett för Leksand när man vann 2 tekningar på rad. Det var ett tag sen. SSK fick dock 1:a riktigt farliga läget när man kontrade 3 mot 2, men Jocke lyckades göra en fantastisk räddning och ställningen var alltjämt 0-0.

Pakaslahti åkte ut för SSK och för en gångs skull var PP-spelet ganska hyfsat. Rodin sköt ett skott som Pesonen var riktigt nära att styra in, men Helenius i SSK-kassen lyckades klara det. OEL åkte sedan offside när han försökte dribbla på blå och därefter hade JLGP ett farligt läge.

SSK klarade dock av det, men Leksand fortsatte att trycka på efter att Södertälje blivit fulltagliga. Hempa missade öppet mål och sköt i stolpen istället.

Virta åkte ut för crosschecking direkt efter en tek nere hos Jocke där SSK sköt direkt, men Leksands BP var återigen felfritt och trots att SSK kom till några hyfsade lägen fick man inte in pucken bakom Jocke. Det fick man dock någon minut senare efter ett slarvigt byte av Leksand. 3 returer och så var det mål. Jakobsen i Södertälje var det som gjorde det.

Man var sedan nära på att utöka efter ett backskott som styrdes, men Jocke gjorde en bra match och plockade den.
Samme Pakaslahti åkte sedan ut igen, men Leksands powerplay var fortfarande inget vidare.
Precis när SSK hade blivit fulltagliga grejade Ollas ännu en utvisning när han dribblade av 3 SSK:are och blev hakad. I det powerplayet smällde Oliver Ekman-Larsson in ett slagskott rakt upp i krysset bakom Helenius i Södertäljekassen!

Den 2:a perioden började med ännu en vunnen Leksandstekning, men Linus Klasen, som var nära på att missa kvalserien, fick iväg 1:a skottet, men Jocke var med på det. Han fick sedan göra 2 dubbelräddningar, vilka resulterade i tekning nere hos honom. SSK sköt mycket direktskott, men puckarna gick inte in.

Bergenström kom sedan fri, men det blåstes tyvärr för offside. Leksands backar slarvade, vilket sånär ledde till ett baklängesmål, men Jocke gjorde en finfin räddning och resultatet stod sig. Södertälje hade dock det mesta av spelet.
Leksand försökte dock anfalla, men återigen blåstes det för felaktig offside när OEL passade Kollar, som egentligen inte var offside. Sedan blåstes det återigen när Leksand skulle kontra. Den här gången var det utvisning, något klantigt, för "To many players".

Boxplayet var dock återigen bra, även om SSK pressade på bra. Man fick chans på chans, men Jocke höll tätt. Tyvärr lyckades Linus Videll göra 2-1 precis när Leksand blev fulltagliga.

SSK fortsatte att trycka på och Hulkkonen var tvungen att dra på sig en hakningsutvisning för att inte SSK skulle få ett friläge. Det powerplayet blev det dock inte mycket av med, för strax därefter åkte målskytten, Linus Videll, ut. Lotvonen sköt tätt utanför och JLGP sköt ett skott som man missade returen på och SSK redde ut det.

Båda lagen blev fulltagliga och Leksand vann tekningen. Ollas trampade in i offensiv zon, sköt, Hägga styrde, returen tog Markus Persson, men Helenius räddade.
Tekningen vann dock Leksand och återigen kunde OEL slå in pucken bakom Helenius i SSK-kassen, rakt under plockarmen!

Sista perioden började med SSK-press. Jocke var dock ivägen och Leksand kontrade och fick iväg ett skott som Helenius räddade med nöd och näppe.
SSK kom sedan 2 mot 2 och det var återigen ledning för Kringlorna. Pucken såg dock ut att ta i ramen, men domaren dömde mål.

Södertälje fortsatte att styra och ställa efter målet, men Leksand fick i alla fall nästan till ett farligt läge, men en Södertäljespelare bröt Virtas pass till Prestberg. Man sköt sedan 3 skott på Helenius, men han blockerade. Leksand sköt sedan ett direktskott efter tek och Helenius räddade med skridskon.

Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen fick hyfsade lägen. Ollas passade Hägga som sköt direkt och pucken gick nästan mellan benen på Helenius, men han lyckades rädda.
Leksand tog efter SSK och sköt direktskott efter tekning, men SSK:s backar stod allt som oftast ivägen.

Leksand åt sig in mer och mer i matchen och sköt skott på skott, men Helenius var fenomenal i målet. Prestberg blev tacklad i ett friläge och Ollas drogs ner, men ingen åtgärd i något av fallen. Istället åkte Johansson ut när SSK kontrade.
I BP drogs Kollar ner, men ingen åtgärd då heller.
Trots boxplay var det Leksand som tryckte på och Helenius fick rädda med axeln.
Ollas drogs även han ner, men ingen åtgärd. Ovanligt? Så jävla dåligt!
Istället åkte Leksand ut för "to many players" igen och det var mindre än 2 minuter kvar, vilket innebar att SSK bara kunde spela av det hela och tog 3 ytterligare poäng.

Alla andra lag tog poäng, för Rögle slog AIK med 2-3 i sudden och Almtuna slog Växjö med 2-3 efter straffar. Så tyvärr var Leksand den stora förloraren i den här omgången och SSK den stora vinnaren, eftersom att man var det ända hemmalaget som vann och tog 3 poäng. AIK:s supportrar spårade ur även ikväll när några idioter skulle ge sig in i Rögles bås och slåss efter segermålet i sudden.

I kvalet till Allsvenskan vann Tingsryd återigen, nu bara med 4-5 borta mot Enköping, efter att man tappade 2-4 till 4-4. Sundsvall slog Nybro med 4-1 och Olofström slog, ganska överraskande, Oskarshamn med 3-1.

Skidåkningen i torsdags gick bra. Det kändes lite i armen på morgonen, men det var ingen större fara och jag kunde åka utan några problem. Det var dock dimmigt och Nisse, som jag fick åka med även denna dag, hade ingen radio med sig. Den hade han lämnat till Monika dagen före om någon annan skulle behöva den. Så vi fick åka transportliften bort och åka över till Västbacken utan radio. Det gick faktiskt ganska bra, men det kändes ju lite läskigt.

Åkningen gick bra under förmiddagen. Sikten var lite bättre i Västbacken, så vi åkte mest där. En ända insident inträffade bara, när Nisse sa "vänster" lite för sent och min högerskida skar fast i snövallen till höger och jag flög över den samma och in på slalombanan där bredvid. Det gick dock bra.

På eftermiddagen, efter 2 tallrikar ärtsoppa, en tallrik pannkakor, 3 glas saft och en kopp kaffe, åkte vi över till Nordbackarna igen. Sikten var bättre, men på vägen dit körde jag in i ett staket och tappade ena skidan. Det gick bra, det är sådant som händer, och vi åkte Turisten till att börja med. Sedan tog vi Mellanbacken några gånger innan vi åkte över till Väst igen för att åka tillbaka till stugorna. Det var after ski då, men jag hade ingen lust att gå på det. Jag var ju där förra året, men drickan var svindyr och musiken var inget vidare, så jag såg ingen anledning att gå dit. Dessutom var ju varken Albin eller Jennifer med nu heller. Så jag åkte tillbaks till stugan och tog det lugnt istället.

I fredags var det ännu mer dimma. Då åkte jag med Mattias igen. 1:a åket körde vi i Västbacken, men jag kände inte igen den. Mattias sa inte var vi åkte och jag tyckte det gick jättesakta och att det var jätteflackt. Snön bromsade visserligen upp en del eftersom det var ganska varmt ute, men ändå. Man vänjer sig snabbt vid brantare backar.
Trots det åkte vi några åk där innan vi åkte över till Nord och tog några åk i Turisten, Mellanbacken och Carwingsvängen. Det gick riktigt bra och hon i liften tyckte jag var duktig.

Efter lunch satt vi och solade lite utanför Caravan innan vi åkte de sista åken för den resan i Västbacken medan Gittan var snäll och filmade några åk + intervjuade mig om veckan nere vid liften. Vi får se om jag lägger upp något av klippen här på bloggen, jag är ju sämst på att lägga in dem på datorn, så vi får väl se hur det blir med det.

I lördags var det bussresa hela dagen och nu är jag hemma. Under lördagskvällen såg jag på Milennium och drack cider och Jäger. Jag glömde ju min Jäger som jag skulle ha haft med mig till Idre, så det fick bli lite igår istället :)

Vi avslutar det här inlägget med att meddela att Monica tyckte att jag skulle satsa på utförsåkning till paralympics om antingen 4 eller 8 år. Vad tror ni om det?
Sverige har just nu ingen utförsåkare och det vore ju kul, men det är det där med tiden som är problemet. Jag har ju goalballen också och den tar ju lite tid. Just nu 3 dagar i veckan och lägger man då till skidor också så blir det ganska mycket... men det vore ju helt klart kul! :)

En sak är nog säker i alla fall och det är att jag ska köpa egna skidor, pjäxor och hjälm, så slipper jag hyra hela tiden. Nästa år ska de nämligen köra i Yxbacken varje måndag eller tisdag, så då får man ju lite mer skidåkning än bara den här veckan om året :)

Kommentarer
Postat av: Evelina

Låter bättre att köpa en egen utrustning ja, så att man slipper hyra ;D

2010-03-29 @ 15:51:32
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Evelina

Låter bättre att köpa en egen utrustning ja, så att man slipper hyra ;D

2010-03-29 @ 15:51:38
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

En sony ericsson, och hmmm... googlar fram... W715 heter mobilen. Det är en guld- och silverfärgad sony ericsson. Är väldigt nöjd med den! ;) Hade inte tänkt köpa någon värstingmobil, men det blev en väldigt bra mobil i alla fall haha. Men ja, det var bra pris, 500kr billigare just den här veckan tills söndagen!



Lycka till med matchen :)!



Här har det inte börjat gå över till plusgrader än, så all snö är kvar, och det bara lagras på med mera med jämna mellanrum haha... ;P

2010-03-29 @ 16:00:50
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

LHC är dom bästa :D

2010-03-29 @ 17:19:19
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hejhej :)

Ja tänk om, då blir det ju kul för dom :P



Rösta gärna på min bikini, och jag skulle bli ännu mer tacksam om du skulle vilja lägga in den på din blogg, så att jag kanske skulle kunna få lite fler röster :)

Kram

2010-03-29 @ 20:31:27
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha härligt :) Ska med iväg och åka skidor i veckan, längtar som ett litet barn på julafton :)

2010-03-29 @ 20:31:36
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: sophie

en från ikea =)



jag partajade med alla mina vänner, full pott!

2010-03-29 @ 22:04:00
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: oskar

ni verkar ha haft en bra vecka i idre.

2010-03-30 @ 00:33:10
URL: http://seigon.blogg.se/
Postat av: tess

KANON att du ska inhandla egna skidor. Passa på att köpa nu när de säljer ut har du tur finns de då...



Såg på Lilla sportspegeln från paralympisk... så spännande. Var bla en kille som var synskadad som åkte längdskidor... å så va de just om ledsagningen i samband med sporter...



Hade en tuff dag igår med tandutryckning så jag satsar på en bättre dag idag... ska iväg och träna lite.



//Tess

2010-03-30 @ 07:47:42
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hehe precis!

Vad har du själv för mobil? =)



Åh vad härligt, jag är verkligen avens när det gäller klädsel just nu längre söderut!

2010-03-30 @ 16:33:16
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

klädsel utomhus alltså ;) haha

2010-03-30 @ 16:33:29
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

21:) I know love it, brukar du lyssna?

2010-03-30 @ 18:55:26
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: anna

Det verkar som om det var kul i idre :)



Svar: Okej, så skönt att det inte var något allvarligt!



Okej, men då är det nog bara vi skåningar som har lov nu :)



Ja, det är väl bara att härda ut de sista månaderna och sen försöka hitta motivationen under sommaren! har du bestämmt dig för vad som händer efter syudenten än? :)

2010-03-30 @ 20:39:33
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är så snäll, fina du <3.

Dina ord går rakt in i hjärtat!



kram =)

2010-03-30 @ 20:42:28
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Tusen tack för din åsikt.... det finns mycket jag funderar på när de gäller detta. Men givetvis så är det många som faktiskt inte får hjälp när de ber om den. Tror ju att få skulle be om hjälp om de ingen behöver...



//Tess

2010-03-30 @ 21:25:38
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja nu är tanden borta... så nu ska de bara läka...



Ja de va intressant... minns inte va han hette men han hade tagit medalj i längdskidor...spännande är de å vilka kämpar. de visade någon hockeykille med å hur ett gäng bandykillar späade skiten ur ett gäng "vanliga" bandykillar...



//Tess

2010-03-30 @ 21:29:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: sophie

ja, en av mina närmsta vänner har ett förhållande med en av killarna så det händer allt ibland :)

2010-03-30 @ 21:31:56
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Min peruk är blå/vit/röd.

och så hade jag en röd lins i idag...inget annat :O =)

2010-03-30 @ 23:23:16
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Tycker detta med skidorna låter lite läskigt när du inte ser men skulle vilja vara med å kolla.... å jag tycker ju helt klart att du skulle satsa.... de vore väl helt kanon häfftigt de....



Åker man med en ledsagare alltså som säger hur du ska åka... herrgud nedför och inget se... de e MODIGT... jag skulle nog slå ihjäl mig.



Tur att det gick bra då du ramlade i alla fall men ramla de gör ju jag med.. å nu skulle jag väl slå ihjäl mig jag som inte åkt på så många år... ler.



Hoppas du får en bra dag. //tess

2010-03-31 @ 09:57:59
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emmeli

Så sant, men endå :D Jag har ett sånt socker beroende, att om jag inte får socker, så skulle jag lätt kunna sätta mig och dricka sirap typ :P



Så jag måste få ett slut på sånt :P

2010-03-31 @ 10:13:29
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha ja visst låter det konstigt ;) Det är typ som ett spray man sprayar i så slipper man duscha. Räcker med en dusch vid jul ;)

2010-03-31 @ 10:54:15
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Sara

I kursen kommunikation så får man lära sig hur vi använder oss av kroppspråket och hur vi uppfattar andra. Det är faktiskt riktigt intressant ;D



jaa men gud så skönt!! :D

Ja min helg har också varit bra men inslag av en fest!! :D



Varför hade du ont i armen? Glömde fråga det förra gången!

2010-03-31 @ 11:44:49
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Anonym

Så synd att ni skulle förlora den där matchen :/



sv. Åååh tack!! :D Alltså herregud vilken grym match, något som man seeeeeent kommer glömma här i livet! Helt magiskt.



Oh, så härligt !=)



Idag är det plusgrader här med, haha när ja väntade på att fara över vägen när jag skulle hem från skolan så körde en bil förbi i kanske 80km/h, och sjääälvklart var det en hur djup pöl som helst på vägen, så jag blev alldeles dyngsur, från skorna upp till luvan så sprutade det på mig x)

2010-03-31 @ 16:43:34
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emmeli

tack så mycket, det lär behövas :D



Allt bra idag?:)

Kram



Rösta gärna på min bikini också, i ett inlägg lite längre ner, det skulle jag bli jätte glad över :)

2010-03-31 @ 17:42:44
URL: http://emmeliluu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: