Svaren på frågorna!

Tid: 00:57:00
Datum: 2010-11-14
Kategori: Allmänt

Nu, efter drygt en veckas väntan, tänkte jag svara på de frågor jag fick in under min frågestund, som nu alltså kan ses som avslutad.
Jag fick in fler frågor nu än då för 2 år sedan, men med frågorna från er som är inne på bloggen utan att kommentera var det sämre. Skärpning till nästa gång, om det blir någon "nästa gång".

I alla fall, var är du ifrån?
Jag är fullblodad östgöte, så långt tillbaka som jag vet i alla fall. Pappa är uppväxt här i denna lilla stad, såväl farmor och farfar. Dessförinnan vet jag inte riktigt. Mamma är ursprungligen från Västervik, men flyttade hit när hon träffade pappa. Var är då "hit"? Jo, det är en liten stad som heter Skänninge. Det säger nog inte så mycket för de flesta, en liten stad på ca 4-5000 invånare några mil utanför Linköping, som garanterat desto fler känner igen. Här har jag då bott under alla mina 21,5 år, men vi får se hur det blir med den saken i framtiden. Går det som jag hoppas flyttar jag härifrån, till en betydligt större stad, annars lär jag sannolikt bo kvar här i närheten de närmsta åren i alla fall.

Hur länge har du spelat hockey?
Ja, det är nog lätt att tro att jag spelar hockey med tanke på bloggens utseende, men så är faktiskt inte fallet. Dock spelade jag faktiskt hockey när jag var yngre, i HC Vätterns Björnligan.
Numera är det goalball som gäller. Många av er vet troligen inte vad det är, men läs den här beskrivningen om själva sporten, och den här beskrivningen av regler etc. som jag har gjort, så tror jag många av er känner igen det.

Hur har det gått med träningen?
Under hösten har det varit en hel del strul med sjukdom, personliga skäl, byte av ledsagare etc. så träningen har störts en hel del, + att vi i laget har fått byta hall 2 gånger, men nu är vi i den hall där vi ska vara, ledsagaren är bra och jag är frisk. Så nu rullar träningen på med 2 fyspass i veckan, ett konditionspass, ett lagpass och ett skottpass. Totalt alltså ca 5-6 träningar i veckan.

Har du läst någon bra bok på senaste?
Ja, det har jag faktiskt. Läste Jag är wanted av David Larsson, efter tips av Tess, och den var riktigt bra måste jag säga. Handlar om en tungt kriminell bråttsling i Sverige, författaren själv. Det är alltså en psedonym. Den är riktigt bra och detaljerad. Man får följa ett värdetransportrån, både planering, genomförande och efteråt, fängelsevistelser, uppgörelser osv.
Annars håller jag nu på att läsa Bränd av Lee Child, min favoritförfattare. Jag har läst den boken innan, men den är riktigt bra. Även Dollar, som jag läste nu innan jag påbörjade Bränd, har jag läst innan, men de är som sagt riktigt bra. Handlar om den f.d. militärpolisen Jack Reacher. Det är thrillers med högt tempo, det händer mycket hela tiden. De äldre böckerna, som just Dollar och Bränd, är faktiskt bättre än de lite nyare måste jag säga. De nyare är mer psykologiska och har inte lika högt tempo i sig.

Sommar eller vinter?
Väldigt enkel fråga, sommar, helt klart! Är det en varm och fin sommar, som det var nu i somras, då är det inget som slår den svenska sommaren! Långa varma dagar på stranden, med glass, fika och en bra bok, ljumma sommarkvällar med den man tycker mest om och alla somriga dofter. Helt outstanding!

Tips på bloggar du tycker är bra?
Svår fråga måste jag säga. Från början är det givetvis något med bloggen som gör att man börjar läsa någons blogg, men det är snarare personen bakom bloggen jag gillar i så fall. Detta tar ju dock ett tag att upptäcka, så självklart är det en viktig del i hur denne skriver, men även hur responsen är på det jag själv skriver. De som enbart svarar med "SV: blablabla" är inte kul. Jag gillar att läsa de bloggar vars bloggare även läser det jag skriver, exempelvis, så klart, Alex, men även Malin, ovan nämnda Tess, Natalie, hockeytokiga Matilda, cykeltokiga och OS-satsande Matilda, Karolin och Anna, bara för att nämna några. Den sistnämnda där, Anna, är ganska modeinriktad, mycket bilder etc. men hon är ett bra exempel på att det just är bloggaren bakom bloggen och inte bloggen i sig som är det viktiga. Mode och bilder är ju inte direkt mina starka sidor. ;)

Vad gjorde du i helgen?
Ja, det beror på vilken helg. Förra helgen var jag ju i Stockholm för årets upplaga av Stockholm games.
Nu i helgen har det hittills blivit träning igår, en träning där jag tyvärr var ensam att träna, med Albin och Louis, som lite halvt tränade. Därefter åkte jag med dem hem ett tag och satt här vid datorn hela kvällen.

Vad ska du göra nästa helg?
Nästa helg är det återigen dags för landslagsläger, denna gången i Stockholm, närmare bestämt i Gubbängshallen.

Vad tror du att du gör om 10 år?
Svår fråga, men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag bor tillsammans med den jag tycker om mest av allt i hela världen, kanske i en lägenhet i Göteborg, eller Linköping. Jag jobbar med människor på ett eller annat sätt, har ingen aning om hur, och är ordinarie i svenska landslaget i goalball, har varit med i paralympics tidigare i somras.

Hur och varför började du blogga?
Det var faktiskt en tjej i 3:an på gymnasiet, när jag började 1:an, en av de som var våra faddrar under främst nollningsperioden, som jag lärde känna lite. Hon bloggade och så tyckte jag det skulle vara kul att prova på, så det gjorde jag. I maj 2008 kom det 1:a inlägget och det kan ni läsa här. här kan ni läsa alla inlägg från maj 2008, då jag började blogga. :)

Vad är det bästa med att blogga?
Att skriva och att lära känna människor. Jag gillar att skriva, vilket också syns på mina långa inlägg, men detta är faktiskt det främsta sätt som jag träffar nytt folk på. Gå ut på krogen är inte alls min grej och jag har i princip inga vänner här i närheten. Så bloggen är ett bra sätt att lära känna nya människor på. Man ska vara försiktig, det är klart, men det gäller också att våga lita på folk. Det var också såhär, via bloggen, jag hittade mitt livs stora kärlek, vilket jag inte trodde gick innan, men det är en teori jag starkt har fått revidera, för det går absolut!

Kan du känna att det finns något positivt med det funktionshinder du har?
Absolut! Det finns mycket positivt. Hade jag sett hade jag för det 1:a aldrig börjat med goalballen. Jag hade aldrig träffat alla de människor jag har träffat och lärt känna via sporten, men även via läger, aktiviteter etc. Antagligen hade jag haft andra vänner då, men kanske hade jag inte ens börjat blogga, för anledningen till att jag började gymnasiet när jag gjorde var att jag gick på en folkhögskola i Stockholm ett år direkt efter 9:an. Hade jag inte gjort det hade jag kanske aldrig träffat den tjejen som inspirerade mig till att börja blogga och då hade jag inte lärt känna er som jag har lärt känna här på bloggen.  En annan positiv sak är att man inte fastnar vid utseendet alls. Man går mer på en persons insida när man träffar någon, vilket ju också är det viktigaste.
Så det finns mycket positivt med att inte se, även om det så klart finns mycket negativt också.

Favoritminne?
Jag har många minnen från min barndom, men inget sådär klockrent direkt. Den 11 augusti tidigare i år, när jag träffade världens finaste för 1:a gången irl, var det vackraste och bästa som har hänt mig, men det svaret passar mer in på en fråga längre ner, så jag vet inte riktigt. Kanske en perfekt sommardag med familjen i Varamon? Man åker tidigt på morgonen, ligger på stranden hela dagen, har med sig fika, mat, köper glass och spelar kort. Eller när hela familjen bilade ner till Italien för 4 år sedan? Den bästa semestern i mitt liv och en oförglömlig resa! Eller när Jocke och jag åkte lyxkryssning i somras med Royal Caribien? Eller kanske när jag och pappa var och såg Leksand - Luleå i mellandagarna 2005? Eller när jag fick känna på och provsitta en Ferrari F430 på Mantorp park? Eller när jag och min kusin och dåvarande bästa kompis slutade lekis och åt prinsesstårta hemma hos dem på deras altan? Eller när han och jag körde krockrace med cyklar i lekparken? Eller när pappa grillar kött en varm sommarkväll och vi äter ute på altanen? Eller den 6:e juni 2003, då Ford kom till oss, hoppade upp på altanräcket bakom mamma, just när vi satt och åt på altanen? Jag vet inte, det finns många bra minnen att välja på. :)

Hur skulle du beskriva dig själv?
Hm, svår fråga faktiskt. Det är alltid svårt att beskriva sig själv, men jag skulle nog säga att jag är väldigt bra på att lyssna, folk kan prata med mig och lita på mig. Jag är ganska tystlåten, speciellt med nya människor, men lär man känna mig kan jag prata desto mer. Är väldigt snäll och omtänksam, försöker förstå människor, även om det är något som inte alls går ihop med min egen uppfattning. Är nog ganska djup generellt sätt.
Mina svagare sidor är väl som sagt att jag är ganska tystlåten, är inte direkt den som börjar prata med folk, jag är ganska blyg, även om det har blivit mycket bättre mot vad det var förut, och jag har inte alltid världens bästa disciplin på mig själv, främst då när det gäller att ta tag i skolarbeten osv.

Vilken dag är den lyckligaste/olyckligaste dagen du varit med om?
Här kommer det jag skrev ovan in i bilden. Den lyckligaste dagen i mitt liv, av alla drygt 7800 dagar, är utan tvekan 11 augusti i år. Att träffa den jag älskar för 1:a gången, det går helt enkelt inte att beskriva. Den 1:a kramen, all närhet, trygghet och kärlek, varje minut, så underbart fint och vackert. Det går helt enkelt inte att beskriva. Den dagen/natten finns längst in, i det djupaste av mitt hjärta, förevigt omlindad med så mycket kärlek det någonsin går.
Den olyckligaste dagen måste nog faktiskt vara något så nytt som den 26 oktober i år. Då blev det som det blev, saker och ting vändes upp och ner och tiden därefter var den värsta i mitt liv. Tror aldrig jag har mått så dåligt, det var hemskt. Även idag mår jag inte helt bra, men det är bättre och det känns verkligen som att saker och ting kommer ordna sig och bli bra igen. Så nu känns det mycket bättre.

Har du något annat stort intresse förutom hockeyn och goalballen?
Ja, det skulle väl vara datorn i så fall då. :)
Hockeyn, goalballen, datorn och så klart de få, men så obeskrivligt viktiga personerna i mitt liv, är mina stora intressen.

Hur fungerar det då du t.ex. skriver inlägg här på bloggen?
Som synskadad finns det 2 sätt att använda en dator. Antingen använder man en punktdisplay, som man kopplar via USB, eller trådlöst, till datorn. Sedan ploppar allt som en seende kan läsa med ögat på skärmen upp på en punktskriftsrad på displayen, alla menyer, ikoner, skriven text etc.
Annars gör man som jag och använder syntetiskt tal. Det är samma grej, men istället för att det som står på skärmen ploppar upp på punktdisplayen är det en syntetisk röst som säger allting.
Det hela bygger på en skärmläsare som heter Jaws. Det finns självklart flera olika, men som gravt synskadad är det vanligast att man använder Jaws. I Jaws finns mängder av kommandon, både för Windows, t.ex. läsa upp klockan etc. men även för Internet. Där är dessa kommandon främst till hjälp för att navigera snabbare. Det är t.ex. T för nästa tabell på en hemsida, L för nästa lista, F för nästa skrivfält osv. Sedan navigerar man till stor del med hjälp av dessa kortkommandon, för man får ju aldrig en helhet direkt när man går in på en sida och man kan aldrig säga att något ligger till vänster/höger om något annat, för Jaws läser inte en hemsida på samma sätt som ett öga.
Detta är väldigt invecklat, men om ni vill kan jag skriva ett inlägg om hur man använder datorn som gravt synskadad?

Vi måste ju så klart slå ett slag för fars dag som var idag. Jag, Emma och Shep gjorde mat åt mamma och pappa när de kom hem från stugan, där de var och bl.a. drog upp båten idag. Det blev svampsoppa till förrätt, dock utan svamp för min del, antrikout, hur det nu stavas, sås och potatisgratäng till huvudrätt och apelsin/nejlikopannakotta till efterrätt. :)

Nu ikväll har jag även sett på upplösningen av årets F1-drama, som jag i princip inte har följt alls i år. Det är bra att de har satsat på en renodlad kanal med bara motorsport, liksom en renodlad hockeykanal med bara hockey, men då vill man ju kunna se dem också! I år har det således bara blivit några kval och några sammanfattningar i TV6 efter racen.
Idag skulle det hursomhelst avgöras. Alonso i sin Ferrari ledde VM inför sista racet. Det var han, Vettel och Webber i Red Bull och Hamilton i Mclaren, som hade chansen till VM.
Det hela slutade med att Sebastian Vettel vann VM, några poäng före Alonso, som bara slutade 7:a i racet, vilket inte räckte. Vettel, som, bara för 2 säsonger sedan, vann sitt 1:a Grand Prix, på Monza, och nu är han världsmästare. Stort!

 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Oj. Många frågor och många bra svar. Håller helt med om att det är bloggaren bakom en blogg som är viktig. Man kan skriva om vad som helst men gör man det på ett sätt som fängslar läsaren så är jag fast, då kan bloggen handla om svamp i princip haha. Man kan säkerligen skriva en humoristisk och bra svampblogg ;)



Kristianstads DFF ligger till i Damallsvenskan sedan 2008. Så vi har hunnit med tre raka (och tunga) säsonger i högsta ligan. Riktigt roligt! :)

2010-11-15 @ 00:56:57
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag snackar INGEN tyska alls ;) Dock är det någon handbollsgrej. Alla killar som spelade handboll under högstadiet/gymnasiet valde tyska när det var dags att välja språk. Helt säkra på att de skulle bli proffs i Bundesliga. Nu när de är lite äldre men fortfarande inte proffs i utlandet snackar de dock ändå tyska haha.

2010-11-15 @ 00:58:39
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Carro

sv: jo, tack! Det ska jag! :) Det ska bli plusgrader hela veckan och regn så jag hoppas på att det ska gå bra utan vinterdäcken en vecka till! :)

2010-11-15 @ 08:16:24
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Carro

att åka på lyxkryssning lät inte helt fel du! :)



sv: Nej, vi hann faktiskt aldrig åka till Pyramiderna. Det var så fasligt långt att åka! Men vi gjorde en massa annat skoj: Du kan kolla under min kategori: Carro åker på utflykt :) bla detta inlägget:

http://carolineannamarie.blogg.se/2010/march/egypten-del-1.html#comment



:)

2010-11-15 @ 08:21:46
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Nej, det har jag inte testat... Får kanske testa det nästa gång :)



Wow, vilka tips! Tack. Ska testa det när jag blir frisk( om jag blir det någon gång) Är inne på min fjärde sjukdomsvecka nu.. Inte så roligt

2010-11-15 @ 08:53:13
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Svar: Haha, jag har inget ljudsystem! ;p Bara ljudet på TV:n.



Intressanta frågor du fått svara på. Kanske ska man ha en liten frågestund själv! :)

2010-11-15 @ 09:17:17
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: vispen

Vad roligt att läsa alla svar och du skriver bra som vanligt:) Dina bästa minnen låter ju verkligen trevliga och helt fantastiskt bra. Hoppas att det går bra på landslagsträningen i helgen också, ni har sådana helger jätteofta jämfört med oss showdownspelare. Kram

2010-11-15 @ 11:09:44
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: ♫♪ Sandra T

som många andra har jag haft en tuff uppväxt, mer än så kan jag tyvärr inte säga, men tack för att du bryr dig (:

2010-11-15 @ 12:35:27
URL: http://sandramusic.blogg.se/
Postat av: Madde. O

Hej Johan!:) Tack för din länk till din blogg. Dagens citat stod det "Den som säger sanningen syndar inte men han skapar besvär."



Dagens raggningsreplik var "Ge mig smisk om jag har fel, men visst gillar väl du lite hårda tag?" Hittade dem på nätet och nu sitter dem på höger sida av min blogg. Rätt coolt!



Förresten, jag ska snart köra på körskolan, hoppas det går bra hihi. Ha de bra. Kram / Madde

2010-11-15 @ 14:28:29
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Försöker ta det lugnt, men skolan är viktig. Vill kunna plugga vidare nästa höst, och då måste jag fixa skolan.



Min engelskalärare ringde just och var som orolig för mig, tyckte att jag missade så mycket då jag var sjuk istället för att gå till skolan.



Ser på filmer, dricker vatten, lyssnar på musik, gör lite projektarbete och försöker göra lite skoluppgifter också. Även sova så mycket det går. Men jag kan inte sova bra när jag har feber, gnyr, rör mig som en mask och håller på..



Har haft feber,huvudvärk, yrsel, magsjuka och begynnande ögoninflammation + muskel- och ledvärk.



Tack så mycket! =)

2010-11-15 @ 15:09:35
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Carro

sv: tack för länken! ska kolla in den sen!:D



jo, tack, jag vet när man är blind! haha. Jag jobbar som optiker! :P

2010-11-15 @ 16:04:12
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Julia

sv, åh, det har jag också (A) Jag kan riktigt se det framför mig hur vi har lagt madrasser hela trappen ner och åker rushkana nertill källaren ;)



Okej :) Jag tyckte att Andreas skulle ha åkt ut, men av Linnea och Elin så tyckte jag ändå att det var rätt att Elin åkte ut.

2010-11-15 @ 16:32:37
URL: http://endagiapril.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

roligt att läsa svaren :)



sv: det tar ungefär två timmar :p

2010-11-15 @ 16:43:51
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Matilda

Kul att läsa, nöjd med svaren på mina frågor är jag då :D



Ja verkligen, rätt slarvigt att släppa in så många mål på så pass kort tid där i tredje... :S Men aja, grattis till finland! Skönt att inte vara så jätteinsatt när det blir sån förlust. (Kronorna känns inte så viktiga för mig. Hellre småkronorna!)



Oj, haha skrev lite konstigt där, ja jag menade att det är 3-4 mil till bureå :)



Haha ja det tycker jag, kanske jag lägger ut klipp med Jay igen snart ;)



Jaha, ja jag föddes med epilepsi, men sen under mellanstadiet så hade jag turen och kunde operera bort det, det låg helt enkelt på rätt ställe i huvudet för att det skulle funka, och mina anfall som jag fick utbröt från samma plats! :)

Usch vad jobbigt, ja jag kan tänka mig att det är obehagligt! :/

2010-11-15 @ 18:34:06
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Carro

jahaaa, jag insåg det nu när jag läste om hur du använder datorn här! Då förstår jag att det blir svårt för dig att se de på de inläggen för jag har blandat både bilder och text också.



Helt plötsligt blev jag väldigt sådär "optikernördig"... haha. Hur blev du synskadad/ vad hände? Eller är det medfött? Du kanske har något inlägg om detta?



Helt plötsligt kände jag mig även lite sådär fjantig som går runt och kollar mina ögon var och varannan dag just nu för att jag har ökat från -6.50 till -7.50 på 1år. Och min synskärpa blir även den sämre och sämre. Och jag inte vill detta! Men men, jag ska snart beställa nya glasögon, så fort jag bara har vant mig vid tanken att öka så mycket i styrka! haha.

2010-11-15 @ 20:48:41
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Ja det är Ibis i Malmö :) Jaså vad gjorde du nere i Skåneland då?



Tack! Blev en vinst för klubben med pokal och en check på 50.000 och en vinst som "årets genombrott" för en fd. lagkompis, Antonia. Underbart! Det var hon värd. Själv fick man komma hem och säga "men det är fint att vara nominerad" :P Men jag är otroligt nöjd med kvällen!!!



Jag pluggar fotografi och fotodesign nu, lite marknadsföring och ledarskap vid sidan om. Bara för att dryga ut dagarna till bredden :P



Det tar verkligen ett tag men det är roligt att lära känna folk via bloggen, tycker om folk som verkligen vågar ge en bit av sig själva, inte bara den förskönade biten man ser såååå ofta. Vi är alla människor. Haha ja vi kan köra igång en svampblogg. Jag vet absolut ingenting om svamp och gillar bara rå champiojon ungefär :P



Ja det går bättre för fotbollslaget än hockeykillarna, var längesedan jag var och såg dem nä du säger det!! Illa. Men blir väl så när man inte bor i stan längre.

Som vår klubb ser ut tränar vi 5 dagar i veckan, 2 av dessa dagar är dubbelpass + en match då. Eftersom alla tjejer jobbar/pluggar så har vi träning 7.30 på morgonen och sedan på kvällen 18.00.



Tack tack :)

2010-11-16 @ 03:14:30
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tess

Det blevv en del frågor... KUL... å massa svar. Å så fick ju jag en länkning... TACK.



Ja du färger... ja vet ärligt inte ännu men blommorna jag har är ju i magenta... alltså ganska skarp rosa... så jag ska väl få in de och kanske aningen lila... men annars en trollslända blir väl i black and grey skulle ja gissa...vingarna på älvan får ju färg annars sitter hon med ansiktet bortvänt och håret för ansiktet. Lite sådär mörkt och nedstämt faktiskt....



Jobbet har rullat på och nu ska jag snart jobba kvällen... har fått lite mer energi och är inte så trött. de underlättar. Själv då hur lever livet just nu???

2010-11-16 @ 09:00:20
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Har haft sån sjuk otur med kärlek så nu när jag har funnit den så är det absolut det bästa som finns.

Jag vet inte hur många mil som skiljer mellan mig och P, jag bor i Skellefteå och han bor i Malmö... Så runt 100 mil skulle jag tro xP



Jo, man måste anstränga sig mycket mer... Jag som annars älskar att skriva orkar inte skriva nånting just nu, bara små anteckningar i min kalender.



Jo, dessa symptom har förföljt mig i fyra veckor. Eller till och från.. Nu har jag nackont också.. Blää! Nej, jag har inte kollat upp mig, hatar läkare!



Jo, förresten.. Du sa att du är någon elitgrej.. Vad är det du tränar?



Kram=)

2010-11-16 @ 09:39:53
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Jag säger också sommar utan att tveka :p Tänk värme och sol! Vill ha nu :)

2010-11-16 @ 09:45:30
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Annica

borde du inte gilla vintern då du kan spela hockey. ;D

2010-11-16 @ 09:54:05
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Julia

sv, jaha, men du ;) Jag tyckte att det var skitskoj! :D

2010-11-16 @ 12:13:11
URL: http://endagiapril.blogg.se/
Postat av: matilda

sv. Hihi ja jag såg det, känner mig hedrad att bli länkad! :D



Okej, ja då har vi lite olika tankar kring kronorna/småkronorna, för mig bryr jag mig av någon anledning så mycket mer om småkronorna, har mer känsla för det laget än dom vuxna. Men, allra viktigast är ju såklart som du säger, klubblaget! ;)



Alltså, egentligen vet jag inte så mycket av hur dom riktigt gjorde allting, var mest att bara lita på dom, slappna av, och sedan bli nedsövd när det väl kom till dagen =) Läkaren skär i alla fall bort den del av hjärnan där epilepsin startar, och jag hade sån tur att jag numera ALDRIG får anfall. Det är inte ofta man har så tur med sån operation ;)

Men det är som sagt väldigt få som får operera, jag är så glad att jag fick göra det, och så pass tidigt i åldern =) Ofta får man vänta så länge om man ens får, ganska många krav för att operation ska bli av.

2010-11-16 @ 17:30:29
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Kul att läsa alla svar :) och håller med dig om att det är bloggaren som är det viktiga, jag t.ex. vill ju inte framstå som en ytlig människa som inte bryr sig om något annat än ytlighet för det är jag absolut inte! kläder/mode är bara ett intresse jag har liksom musiken, så som du gillar hockey typ :)



jag har inte tagit mig tid att läsa den än, men den handlar om ett tiotal vanliga människor i sverige och deras liv typ. Verkar intressant och rolig tycker jag, är skriven av komikern fredrik lindström om du hört talas om honom :)



Hoppas du hinner läsa den då, du har ju någon dag till på dig, haha :)



Ja, men vilja går allt, eller ja nästan allt iaf ;)



Ja precis!! Att dricka lite då och då i måttliga mängder tycker jag är helt okej. Men att supa sig ful varje helg tycker jag bara är onödigt..

2010-11-16 @ 18:46:40
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Malin;

Men attan i mattan att jag missade detta helt och hållet; hade jag trillat in här lite tidigare så är jag helt hundra på att jag hade kommit med lite frågor. Dock tyckte jag att det mesta som frågades var väldigt intressant, och inte helt förvånat tycker jag att det där med att använda dator som synskadad är himla fascinerande; så skriv defenitivt ett blogginlägg om det, just för att bloggen trots allt är någonting du spenderar mycket tid på.

(Och åh, jag blev alldeles glad i magen när jag såg att du nämnde min blogg, av alla miljarder, om inte mer, bloggar som existerar. tack tack kära du!)



Jag hoppas verkligen att det som hände den 26 oktober har löst sig och att det är mindre kaosigt nu; det är du värd, att få det bästa du kan få.



Svar; Det verkar vara lite jobbigt det där med det stora avståndet mellan er båda, men jag hoppas verkligen att det fungerar ändå. Att hålla en distansförhållande vid liv kan ju vara svårt, men det kan ju också fungera prima. Men det kommer gå på ett kick hörredu; snart är du nere i göteborg och tjötar på om gött mos och pratar med skorrande r.



Förövrigt tycker jag ändå att du är stark, vare sig det är ett val eller inte att bege sig ut på gatorna och liknande; du är stark och jag tvekar till att någonting någonsin kommer ända den åsikten jag har. Sådetså!



På tal om överrörliga armar så är jag inte riktigt så vig att jag kan placera benen bakom huvudet, haha. Min brorsa kan däremot, om det skulle vara lite lite coolt. Kan du göra det?



Jag hoppas du mår bra, Johan; ta hand om dig! Kram!

2010-11-16 @ 20:07:54
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: danten89

Det står att du är Östgöte från början, var kommer du ifrån? :P



Jag älskar allt med socker i jag!

Höhl.



Men hörredu ska vi inte ta och byta msn istället? :)

2010-11-22 @ 15:15:00
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: NATALIE

Roligt att läsa svaren! Jag tycker att det är så häftigt att du och din kärlek träffades via bloggen :) jag tror på det där "du träffar någon då du minst anar det" :)



svar: hehe jay är bra men olle är... väääldigt bra ;) har du någon favorit?



ja blogglusten har verkligen varit väldigt till och från under en tid men jag kommer att fortsätta blogga då jag känner för det :)



hahah ja jag vet vad du menar! ibland kan man tro att artisten sjunger något helt annat :)



Jag hade otrolig tur att benet låg rätt och att det hade börjat läka, därför slapp jag gips. Knäortrosen som jag nu har haft i tre veckor är nog mest för avlastning och att benet ska hållas rakt. Men huvva vad jag är less nu. Jag är en sån person som har svårt att sitta still och nu efter 6 veckor börjar det kännas "lite" :P



det är ju jättebra att du har som ett mål, en sak, du verkligen vill göra i framtiden. Då tycker jag inte att det spelar så stor roll om det handlar om plugg eller privat :)



2010-11-23 @ 17:55:03
URL: http://naataali.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: