Landslagshelg!

Tid: 23:14:29
Datum: 2010-09-14
Kategori: Goalball

Nu äntligen är jag tillbaka här på bloggen!
Innan jag åkte i helgen hände inte mycket och efter att jag kom hem har jag inte haft varken tid eller lust att skriva här. Det finns vissa tendenser som tyder på att bloggintresset börjar svalna rejält just nu. Dessutom hinner jag knappt, men det tar vi längre ner. Nu till landslagslägret i helgen!

Jag och Albin åkte ju från Linköping i fredags kväll.
Veckan innan lägret hade innehållit skotträning på tisdagen och säsongens 1:a fysträning på onsdagen. Den var inte speciellt hård, vi inledde lätt med lite prat, lite fys, mer prat och lite mer fys.

Tågresan gick hursomhelst bra, förutom att tåget, som vanligt, var försenat. Tåget ner mot Hässleholm och Malmö är alltid sent. Nu blev vi 45min sena och när vi kom till hotellet var det bara att sova. Jag och Albin delade rum med Magnus. Micke och Niklas delade det andra rummet, medan Stefan och Fatmir ju redan bor i Malmötrakterna.

Lördagen inleddes med frukost, som bestod av en grov macka med smör, skinka, tomat, gurka och paprika, en tallrik yoghurt med müsli, ett glas juice och en kopp kaffe. Därefter var det dags att bege sig till Baltiska hallen, där vi skulle ha fys hela dagen. Landslaget har fått en ny fystränare i form av Kennet Riggberger, som har tränat flera elitidrottare i Sverige. Han började med att prata om effekt och watt i muskelstyrka och explosivitet. Jag fattade inte sådär jättemycket, men därefter gjorde vi några tester i en Schmittmaskin, en skivstång som sitter fast på en ställning. Den hade Kennet kopplat till sin dator, så att han såg våra resultat av testerna. Vi började med bara stången, 20kg. Så skulle man böja benen och explodera uppåt. 30 och 40kg följde därefter och sedan gjordes samma sak om, fast på 1 ben. Jag märkte verkligen att mitt vänsterben är mycket starkare än höger. Det märktes och kändes jättetydligt.

Efter dessa tester började vi gå igenom våra kommande träningsscheman. De består av 5 olika program, kallade Styrka 1, 2, 3, 4 och 5. I varje program är det 5 övningar, så totalt 25 övningar gick vi igenom under dagen. Mestadels är det övningar på 1 ben, enbens marklyft, enbens knäböj, enbens frivändningar osv. I princip alla övningar är med fria vikter och det krävs en riktigt bra balans. Det var också det som märktes tydligast under dagen. Min balans behöver bli mycket, mycket bättre. Nu i början blir det nästan till att skippa skivstången helt för att helt koncentrera mig på balansen. Balansen är mycket viktig senare under matcherna när man t.ex. skjuter snurrskott. Då tar man ett steg fram, t.ex. med vänsterfoten om man skjuter med höger, sätter i högerfotens tår, snurrar ett varv på högerbenet, sätter ner vänster fot framför höger och skjuter. Det klarar inte jag, för jag har för dålig balans just nu. Därför blir det till att stå på ett ben ett tag varje dag nu framöver.

Några andra övningar vi gick igenom, som jag kommer ihåg, var enarms bänkpress, rygglyft på en bänk, nedre delen av magen och situps på en bänk, fast neråt. Man ligger med överkroppen utanför bänken, på sidan, går ner mot golvet och så upp igen. Någon annan sitter på benen och håller fast dem. Över huvud taget är det mycket fokus på bålen och benen, eftersom att det är benen man jobbar med hela tiden under en match. Det är de man skjuter ifrån med när man slänger sig, det är de man använder när man reser sig upp och skjuter, ja, det är de man använder i stort sett hela tiden.

Mitt under alla övningar gick vi och åt på Kniv och gaffel. Maten var helt okej och efteråt fortsatte vi med fysgenomgången.

Efter alla övningar var man ganska slut i huvudet av all information och allt nytt. Under kvällen beställde vi Thaimat och hade ett möte och utvärderade VM i Sheffield tidigare i somras. Jag satt och halvsov under en del av mötet, för jag var riktigt trött och somnade också ganska tidigt när vi kom tillbaka till hotellet.

Under söndagen väntade matchspel efter en exakt likadan frukost för min del. Uppvärmningen var i 30 minuter och inleddes med att jogga i ganska högt tempo i ca 10 minuter. Det var ganska jobbigt.

I början av matchspelandet, som vi spelade i 15 minutersintervaller, kände jag mig ganska ringrostig. Det var ju 1:a matchspelet efter sommaren för min del och det kändes. Eftersom det dessutom var en ny grupp var kommunikationen på planen kanske inte den bästa och vissa saker visste jag inte ens om, som t.ex. det där med medflyttning, d.v.s. om högerbacken t.ex. får bollen går vänsterbacken ut vid sin stolpe, så att högerbacken har även vänsterbacken fri om han vill. Sådant har vi inte kört med tidigare, så det var svårt att veta innan, men det är sådant som tar sig med tiden.
Skotten man fick på sig var dock inte så farliga tyckte jag. De andra skjuter långt, långt mycket bättre än Albin och mig, men att ta emot de skotten är inga problem. Ibland hinner man inte ner, men det handlar mest om explosivitet och kondition. Vi har helt enkelt inte den konditionen och explosiviteten ännu. Stefan sa dock efteråt, i omklädningsrummet, att han tyckte jag försvarade bra. Skotten studsar inte över eller så och det är ju bra. :)

Mycket spel blev det under dagen och jag tycker det gick bättre och bättre ju längre dagen gick. Jag och Albin fick spela ungefär halva matchtiden var, eftersom vi var 7 spelare och man bara kan vara 6 på planen samtidigt. Dock tillhör både Albin och jag landslaget nu, även om vi troligen inte får spela så mycket under den närmsta tiden, men vi kanske får följa med på någon turnering eller så för att se hur det är. Bara det är ju väldigt lärorikt och bra inför framtiden. Målet de har med landslaget är att det ska vara ca 7-9 spelare som slåss om platserna. Nu är vi 7, även om det inte råder någon större konkurrens än så länge, men det kommer.

Våra träningsscheman började igår och de ser ungefär ut såhär:

Måndag: Skotträning hos Terie
Tisdag: Fys
Onsdag: Kondition
Torsdag: Ledigt
Fredag: Fys
Lördag: Lagträning
Söndag: Ledigt.

Dagarna är kanske inte superviktiga, huvudsaken är att man gör det man ska varje vecka och inte tränar för många dagar i rad. Man orkar hålla samma hårda tempo ungefär 3 dagar i rad, sedan måste kroppen vila. Fatmir sa att han hade träffat någon friidrottare på gymmet där på FIFH. Han frågade om han använde Kennets träningsprogram. Det gjorde han inte sa han, för det var knappt någon träning, han körde dubbelt så hårt istället, men just då var han skadad. Konstigt? Inte alls. Kroppen behöver viss vila och återhämtning. Sedan är det självklart individuellt hur snabbt kroppen återhämtar sig efter flera hårda pass, men vila, det behöver alla.

Som ni också ser har vi flyttat skotträningen från tisdagar till måndagar nu. Detta för att Terie kommer ha ganska mycket att göra framöver på tisdagar. Dock blev det fys igår. Som väntat hade de inte alla redskap jag behövde där, men det gick att lösa ändå.
Program 1 ser ut såhär:

4x4 enbens marklyft på varje ben
8x4 enbens knäböj på varje ben
10x3 vadhävningar på varje ben
8x3 flowingmatta/baksida lår
8x3 enarms bänkpress.

Marklyften gick som sagt inget vidare för min del. Balansen hindrar mig. Så istället för skivstång börjar jag med 2 3kg hantlar för att träna upp balansen mer.
Enbens knäböj körde jag i Schmittmaskinen, det kändes, men tränar ju inte balansen så mycket eftersom att stången sitter fast.
Vadhävningarna var inga problem. De hade ingen vadplatta, som vi hade i helgen, men en vadplanka hade de och det gick lika bra.
Någon flowingmatta, som är som en slags matta man har 2 patchar på, som man, i den här övningen, sätter fötterna på och glider framåt. Man spänner alltså mage, rygg och baksida lår. Istället fick jag köra en baksida lår-maskin och det kändes det också.
Enarms bänkpress var inga problem alls.

Imorgon är det kondition, men jag får se hur det blir med det, för jag har haft ont i halsen idag, så jag kanske hoppar det imorgon...

Utöver träningen så har jag nu börjat läsa min 1:a kursbok. Spela roll av Anders Järleby. En, till en början, riktigt, riktigt tråkig bok, dessutom inläst med talsyntes. Allt gick in genom det ena örat och ut genom det andra i början. "I börrjan" var igår. Jag vet inte hur många gånger jag fick läsa om de sidorna, sida 12-16, jag läste igår. Flera timmar tog det i vilket fall, men idag gick det lite bättre. Sida 30 har jag hunnit till nu, men det tog uppåt 5 timmar att hinna dit, så ca 2,6 sidor/h läser jag. Det kommer ta fruktansvärt lång tid att läsa igenom den här boken, + att man ska skriva och reflektera över det man läser. Usch. Jag vill inte ens tänka på den där engelska boken vi ska läsa om ett tag, även den inläst med talsyntes. Jag kommer inte fatta ens 2% av boken...

Klippt mig har jag också hunnit med att göra. Inte jag då, men Anna. Jag gick dit själv i fredags. Erika kunde inte följa med och alla andra var i skolan/på jobbet, så jag fick ta mig ner dit på egen hand. Det gick bra, förutom att jag gick för långt och var nära på att snubbla på trottoarkanten en gång. Jag hade dock ringt och förvarnat Anna om att jag skulle komma själv, så hon höll utkik efter mig när jag kom.
Innan jag gick dit fick jag världens flummigaste idé och fixade en jättegullig pressent åt älskling. Vad det är tänker jag inte berätta nu, det får ni veta en annan gång. ;)

 Nytt modem har vi också skaffat oss. Det är inbyggd router i det, men så klart ska det djävlas med min dator. Pappa var nere på Konsum och hämtade det förut. Det hade legat där sedan i fredags, men pappa hade inte fått något SMS om det. Vi kopplade hursomhelst in det, men icke. På deras dator funkar det felfritt, men inte hos mig. Det är säkert någon brandväggsinställning eller något som hindrar, eftersom vi har haft en extern router tidigare, men Robin skulle komma hit på torsdag och kolla på det. Tills dess hade jag varit datorlös om jag inte hade haft mitt mobila bredband, som jag kör med nu för tillfället.

Hockeyn smygstartade lite nu ikväll med Malmö - Oskarshamn som slutade 3-2 och Rögle - Borås, där faktiskt Borås vann med 6-5 efter sudden. en ganska rejäl skräll med andra ord. Dock kommer det faktiskt inte bli så mycket hockey här i den här bloggen längre. Jag gjorde nämligen slag i saken tidigare idag och skapade en ny hockeyblogg, Dalarnas stolthet. Jag kommer annonsera nya inlägg där här på bloggen och länken kommer också finnas att tillgå. Generellt sätt så känner jag som sagt att bloggintresset har svalnat rejält för tillfället, så jag vet inte hur mycket eller hur ofta jag kommer uppdatera numera, men det är sådant som visar sig. :)

Hoppas ni alla har haft en bra helg och en bra vecka i alla fall! :)

Kommentarer
Postat av: tess

Vi grillade kotletter... mycket gott. Än kan vi nog grilla.. egentligen kan man ju grilla året om...



Ja gör så... beställ gärna när de passar...



Nej jag säger väl som du hellre de vänner jag har än flera som inte bryr sig men tomheten är en känsla i kroppen jag har som jag inte råder på... de är liksom itne bara de med vänner de handlar om tyvärr...



2010-09-15 @ 07:47:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jag vet att jag fixar de JOhan och sjukskrivningen är en förutsättning även om de tär på samvetet... men ja jag ska klara de. Nu har jag tagit tag i träningen och börjat idag lite försiktigt så jag hoppas de ska ge den energi jag behöver. Ska även försöka gå ut varje dag så jag får riktigt med frisk luft. Nu har jag knappt en å halv vecka på mig att försöka komma igång.



Ja du träning varje dag tror ja inte på. Kroppen bryts snarare ner än upp... man måste vila så kroppen får äterhämta sig och hinna bygga upp nya celler...



2010-09-15 @ 09:19:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Daniel fick veta igår att om tåg och bussar är försenade mer än 20 minuter kan man reklamera det å få ersättning. Vilket någon hade gjort som pendlade rejält nu så han typ åker gratis varje månad... Daniel visste inte om de men nu jäklar som han sa ska han klaga varje gång... för de är ju kanon...



Jag tror August är noga med att det ska vara hemligt... han har förstått de där men tror Malou ser utanpå vad som finns i... ler.



Men de brukar vara svårt för barn de där med att hålla de hemligt.



Jag mår sådär Johan... varken bra eller skitdåligt. Jag försöker... men de är tufft. Igår va en otroligt mörk dag så jag ska verkligen försöka ta tag i detta idag.



2010-09-15 @ 09:22:40
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Elina

Nu ska det tränas minsann!! ;)



Jo men det kostar en del när man har höga krav. Tycker lika gärna att vi kan köpa allt nytt och fräscht så att vi får det som vi vill från början :)



Nej lägenheten var inte så dyr, 1115 000 och det finns billigare utanför stan 60 kvadrat från 600 000! Avgift på ca 2500, men då bor man i en lite "fulare" närförort. Men sen om du vill ha samma lägenher inne i stan, då får du betala betydligt mer, minst 3 miljoner!

Hyresrätter finns men då får man stå i kö, ca 8 år i min förort men kanske 2 år i någon annan :) Sen hyr ju många ut i andra hand.



Å, match made in heaven! Man behöver inte altid ses för att det ska kännas rätt. Gissar att ni pratat i telefon och på nätet och på det sättet kan man ju lära känna varandra bättre! :)



Jag ska eventuellt jobba i en depå på mantorp, duvet det stora racingeventet som hålls varje år. En kompis, Joakim Forsell, kör jtcc och jag ska vara "depåflicka", typ se söt ut och dela ut energidrycker samt stå på prispallen när han vunnit.. Extrapengar är alltid bra!



Kraaam!

2010-09-15 @ 10:35:52
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: tess

Ja bloggandet ska va skoj... å känner man inte så ja då får man ta en paus...



Hockey ja... ska se om vi kan komma iväg på nå match igen... de är skoj.



Ja de är superäckligt. Tur att jag inte är så rädd för saker som förr då hade jag väl inte gått in om en mus låg vid dörren... ler.



2010-09-15 @ 18:30:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Ja, det hände verkligen mycket dåligt förra decenniet ;/



Tågen kommer ALDRIG i tid :p Skönt med träning!

2010-09-15 @ 18:53:39
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

det lät som en god lördagsfrukost! och om bloggintresset svalnat så är det bara att uppdatera mer sällan och vänta på att suget för bloggandet kommer tillbaka!



sv: ja det är ju väldigt många nya så jag tror samspelet inte kommer vara det bästa i början av säsongen i alla fall. men ser får man se hur långt det går :)



hahaha, självfall är när håret är lockigt eller har en rörelse i sig, dvs inte är rakt. Alltså att det är så utan att man fixat håret alls. Och frissigt är typ när det drar ihop sig och håret typ spretar åt alla håll. Svårt att förklara, men inte snyggt i alla fall! :D

2010-09-15 @ 20:17:11
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Elina

Jamen du klarar det, landslagsnivå är inte illa! Men gillar man det man gör blir man duktig och det kommer man långt på :)



Vi betalade 60 000 kontant, lånade 50 000 av min killes föräldrar och en miljon från banken. Vi kommer betala av lånet till hasn föräldrar men lånet på banken får vara som det är.



Vad kostar det hos dig då? :) Jag tycker att 600 000 är tokbilligt!

I göteborg får du nog räkna med samma priser som här..



Ska du till mantorp? vad kul :) Ser jag dig kommer jag fram och hälsar. Men jag kommer antagligen vara i depån och mingla hela dagen haha!

2010-09-16 @ 08:59:21
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: tess

Men börja med Ann Rosmans första... fyrmästarens dotter...



mmm möss e bättre än råttor... ler om man nu ska se de positiva i skiten...



Nej nu ska ja vila... sen hämta August... synsam med Abbe...



Ja de gick dåligt för Bofors... nåja... bara början.

2010-09-16 @ 13:51:35
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: linnea

skönt att fysträningen började lugnt :)



sv: jag vet inte. om man ritar killar så kan ögonfransarna bli så "tjejiga", om du fattar vad jag menar. det är svårt att rita "kill-iga" drag. tror jag :p



okej, det var ju bra det :p

2010-09-16 @ 14:39:56
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: matilda

Kul med nya bloggen ;)

Kanske bloggintresset kommer tillbaka mer senare, brukar ju som gå lite upp och ner det där!



Jo North Power bowlade mot AIK igårkväll ;) Haha, eller just jag valde att se på istället, haha är som sagt verkligen ingen bowlingmänniska. Brukar vara minst en gång/år som vi kör brännboll/fotboll/bowling/annat mot varandra =) Riktigt kul!



Teckenspråk är inte så jättelätt, man blandar lätt ihop ord och så, men så ycket roligare än annat språk!

Ja det borde det ju egentligen vara, vore kul att kunna även punktskrift faktiskt :D



Jaha, ja oj vad man längtat efter hockeyn. Våren och hela sommaren!!!



Okej, ja jag kan tänka mig att det var riktigt jobbigt! Och särskilt när man inte ser heller, då kanske det inte känns som lika stor mening med det :S



2010-09-16 @ 16:49:14
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Elina

Är det sant? Då ska jag säga det till min kille :) Han är dålig på det där med sitsen och locket dessutom!



Okej, men bara att få vara en del av landslaget och se hur dom tränar måste ju vara häftigt. Så kan du utvecklas själv.



Heheh ja såklart, när vi säljer lägenheten betalar vi ju tillbaka.. Men då går vi förhoppningsvis med vinst 100 000, det börjar bli RIKTIGT fint där inne nu :)



Oj såpass, jisses vad billigt! Då måste det kostat mer för assistenten att kakla om än vad själva lägenheten kostade :) Men det är klart att det är billigare, är väl ganska ont om jobb och så? Kanske lägre löner också?



Jag tror att jag får jobbet så jag är också där på lördagen, men killen jag känner kör jtcc. Inte stcc (ännu) hehe :)



Nu ska jag sova så det blir fredag fort! Godnatt

2010-09-16 @ 21:29:59
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Evelina

Träning är kul :) Jag gillar att träna rygg, mage, bröst, triceps och kondition :)

2010-09-17 @ 10:52:16
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

2010-09-18 @ 00:57:12
URL: http://na
Postat av: NATALIE

svar: haha ja jag har så svårt att packa och ja jag glömde till exempel det mjölkfria margarinet som hela mitt matlag skulle använda sig av men som tur var så kunde vi fara och köpa där. Men sen glömde jag ta med det då vi väl skulle vandra..



jag kan bara försöka föreställa mig hur det skulle vara att gå där vi gick utan att se, eller om jag hade varit utan linser :P jag är expert på att snubbla.



Ah en sån tipsrunda har vi haft på några fester. Jag vann priset för "surast ikväll" då jag åt en citron, haha kul..



så bra att gruppen/klassen du har nu känns bra! :) är det inte väldigt stor skillnad mot för gymnasiet? jag trivs bra och vill inte gå ut :P

2010-09-18 @ 01:02:30
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: anna

Låter kul! Lite tufft träningsschema nu framöver tycker jag.



Svar: Ja, precis det jag menar! Jag blir också extremt glad när någon hjälper någon utan att tveka, speciellt om det är någon random människa bara..



Okej, men jag tycker ju att det med siffror är rätt kul, så matte c bör jag klara tror jag :) ett g iaf!



Ja, det var kursen det handlade om, okej men det blir nog lite bättre när man kommer in i pluggandet lite tror jag :p



Min skola är uppdelad på tre byggnader och totallt sett är vi ca 3000 elever så det är stort :) Förstår inte hur de fixade det med scheman och så, men jag är iaf relativt nöjd, bättre än i tvåan iaf :p hah



Yes, det var utbytesresan jag var på :) Det var faktiskt kul, bra erfarenhet också!

2010-09-18 @ 18:58:23
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är tufft tränings schema du har. <3 Ta det lugnt nu när dy är sjuk, sötis. puss <3

2010-09-18 @ 20:43:12
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Ja de har varit skönt men här hemma har de blitt skräp... ja sa va jag tyckte till en vän att jag tyckte hon trampade på mig så ja nu är de väl kaos... jag orkar inte med sånt. Hon blev så sur å nu är jag ute i kylan och vet inte vad något ska bli... jag är en hemsk människa... hemsk... säg inget annat.

2010-09-19 @ 18:03:01
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

så tråkigt med försenade tåg!!

skoj med nya bloggen där :p

2010-09-19 @ 18:07:57
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Malin;

Uppdatera när du känner för det hörredu. Det är inget krav att blogga hela tiden (förresten så blir det bara krystat när man egentligen inte känner för att skriva).



Du har så att det räcker och blir över med träningen och plugget; fokusera på att läsa ut boken och bli helt och hållet bacillfri, okej? :)



Svar; Åh, är det bara en gång i veckan det här pluggeriet alltså? Attans vad lyxigt (trots att kursliteraturen verkar vara smått jävlig). Du kommer nog lära känna henne och dom andra inom kort, om du ger dig sjutton på det.



Angående studentmössan så tog jag någonting så exklusivt som brilliant! Ska det va' så ska det. Mina föräldrar kommer få lida rejält, men man tar ju trots allt bara studenten en gång. Sedan beställde jag ingenting mer utan jag tog ett paket och då får man med ett champangeglas (även om jag inte kommer dricka champange just, då det är något av det vidrigaste som finns i alkoholväg, fy) och en tuta att förstöra öronen med. Åh, jag ser fram emot det som en tok! Attans att det ska vara så mycket som ska klaras av och göras innan dess.



Kram, kram, kram påre!

2010-09-19 @ 21:15:06
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: matilda

Kul att du höll på oss där!



Hah precis, det ska jag göra ;) Jag läser där då jag ser att det kommit upp nytt inlägg via bloglovin!



Precis, skriv du först när du fått suget tillbaka. Bloggandet ska ju inte precis vara någon press!



Okej, ja det vore kul att läsa om punktskrift:D



Nej jag vet faktiskt inte varför den matchen spelades så sent, men säkert för att dom ville ha på en "grundkanal" (haha, vad kallar man det?) för att göra den speciell, och att det var den tiden efter idol det fick plats ;P



Ja, jag tänkte på dig när jag fick info om ledsagare, vad det innebar och så! ;)

2010-09-19 @ 22:28:10
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: