Spännande matupplevelse

Tid: 22:56:00
Datum: 2011-04-06
Kategori: Att leva med en synnedsättning

När man inte ser kan man råka ut för sådant som hände mig igår när jag skulle laga mat.

Pannbiff hade jag tänkt mig, men hittade inte burken med den i. Däremot hittade jag en annan burk i kylskåpet med, vad jag gissade, var stekt falukorv, men det kunde också vara salami e.d. Det var svårt att avgöra när den var kall och allt.

I en annan burk hittade jag något jag gissade var sky till pannbiffen. Det blev väl bra tänkte jag, så kunde man ha ris till, för potatis orkade jag inte skala.

Så jag rotade runt i skåpet och hittade något jag trodde var ris, men när jag mätte upp märkte jag att kornen var mer runda, som Koskos/Bulgur, och inte avlånga, som ris.

Det spelade väl inte så stor roll tänkte jag och satte kastrullen på spisen. Mig själv satte jag vid bordet, drack lite kaffe och läste kurslitteratur. På spisen kokade det, och kokade, och kokade, men mjukt blev det då inte. Jag tyckte det var konstigt, så jag tog kniven jag rörde med, för att ta upp några korn ur kastrullen och känna på. Då pulveriserades dem. Jag tänkte att "vad fasen är det här?"
Jag plockade fram en tesked och smakade. Salt!

I 20 minuter hade jag stått och kokat salt för fulla muggar!

Upplevelsen var dock inte slut där. När jag väl skulle äta hade det smugit sig in stekt ägg i det hela. Det måste ha legat i samma burk som falukorven, för ja, det var falukorv, eller så låg det i burken med vad jag trodde var sky, men som kanske i själva verket var stekflått från ägget.
En minst sagt exklusiv matupplevelse blev det i alla fall, ris, som jag till slut lyckades göra, falukorv och stekt ägg. Det var bland det värsta jag har ätit på länge.

Idag fortsatte det upplevelsebaserade hemlivet. Jag skulle hänga tvätt, vilket är bland det absolut tråkigaste som finns. Först slog jag vänstra ögonbrynet i en garderobsdörr som Emma inte hade stängt när jag skulle hämta tvättkorgen. Sedan slog jag högra ögonbrynet i en bordskant i tvättstugan. Sedan rasade alla tvättlinor ner, så att jag fick hänga upp allting igen. Sedan slog jag återigen högra ögonbrynet i en kant i tvättstugan, varefter högra ögonbrynet fick sin 3:e smäll mot en skåpslucka i köket när jag plockade ur diskmaskinen.

Mycket på minuskontot där alltså, men på pluskontot kan noteras att jag har skrivit ännu en överklagan ang. mitt beslut om dispannser från färdtjänstlinjerna, vilka jag även fick avslag på hos Förvaltningsnämnden, som var den senaste instansen jag överklagade hos. Nästa anhalt är Kammarrätten. Det kommer även upp ett inlägg om detta så småningom.

Jag har även räknat ut att jag dricker ca 0,5-1 liter kaffe om dagen. Om det är plus eller minus låter jag vara osagt, men gott är det hursomhelst.

Noteras ska också göras att Växjö Lakers är klara för Elitserien nästa säsong. Vem hade trott det innan Kvalserien, eller ännu värre, innan Allsvenskan drog igång i höstas? Man har gått fram som en ångvält genom kvalet och slagit det mesta och har nu 23 poäng med bara en match kvar att spela. Modo och Södertälje är 2:a resp. 3:a på 17 poäng, efter att ikväll ha slagit Mora resp. örebro. Rögle har fortsatt 13 poäng efter kvällens förlust mot seriesegrande Växjö, vilka man var tvungna att slå då både SSK och Modo tog full pott. Nu gjorde man inte det och är alltså borta från kampen om den sista Elitserieplatsen, som nu står mellan just Södertälje och Modo, som dessutom möts på fredag i den allra sista omgången. Spännande! Vill ni läsa mer hockey signerat mig själv tycker jag ni ska gå in på min alldeles egna hockeyblogg, dalarnasstolthet.blogg.se.

Vi avslutar med lite gammal Classic euro, Ice MC - It's a rainy day och Infinity - Naked in the rain!