An autumn of training, goalball, training and more goalball has began!

Tid: 09:45:58
Datum: 2011-08-17
Kategori: Goalball

Jag är grymt taggad och pepp inför hösten och säsongen som snart drar igång med laget. Vi hade i förra veckan ett möte, där vi bl.a. tog upp just detta med ett onödigt långt sommaruppehåll. Vi slutade i mitten av maj och börjar i slutet av augusti. Vilka andra idrotter har så långt uppehåll liksom? Stefan och Fatmir har ju t.ex. bara 2 veckors vila där nere i Malmö, men det handlar ju om prioriteringar, resor, att folk ska kunna komma på träningarna etc. Nu när Jonas definitivt, tyvärr, har slutat, blir det ännu viktigare för oss som är kvar att verkligen infinna sig på träningarna, för det märks så oerhört tydligt när någon saknas, just eftersom vi är så få.

De nya målen, som vi har fått sponsring med från kommunen, är på plats, vilket kommer spara oss enormt med tid, då vi nu slipper skruva ihop och isär målen före/efter varje träning. Dessa mål är fasta och hissas upp i taket med hjälp av en motor. Billiga är de dock inte, men vi har som sagt fått sponsring av kommunen.

Sommarträningen, eller, som man skulle ha sagt i hockeysammanhang, den individuella fysträningen, i sommar har väl gått lite si och så. Jag har som sagt knappt varit hemma sedan i slutet av juni och har haft fortsatt strul med ledsagare, men nu tycks det ha löst sig. Elias, min nya, nuvarande, ledsagare, som jag hoppas stannar bra länge, är bra och vi kommer bra överens, vilket är det allra viktigaste. Det går inte att jobba med ett sådant jobb om man inte trivs bra ihop, om personkemin inte stämmer. Som Erica, som jag hade som ledsagare vid den här tiden förra året, som inte alls tyckte det var kul på gymmet. Det märktes ganska tydligt och då funkar det inte. Ledsagaren måste trivas med sitt jobb, tycka att det är kul och inte bara göra det för pengarna. Det är faktiskt en människas liv och fritid det handlar om. Personligen tycker jag relationen ska bli så vänskapslik som möjligt, så allt blir på ett naturligt sätt.

Elias och jag har bara tränat några gånger tillsammans än så länge, men vi kommer bra överens och det känns bra. Känns som att jag äntligen kan få lite mer flow i träningen och inte hindras av att jag inte har någon att träna med.

Förra veckan inledde vi med Styrka 3. Styrka 3 är ett relativt tungt pass och var därför en aning segt att börja med efter några veckors uppehåll p.g.a. resande och annat, men det fick gå och trots att det var första passet på ett tag höjde jag mig från 35 till 40kg på t:et, d.v.s. när man har en skivstång, står på ena benet och lutar sig framåt, med andra benet rakt bakåt, så att man blir som ett T, och från 20 till 25kg på enbens rygglyft. Resterande övningar stod kvar på samma vikt, men det kändes ändå som ett bra och givande pass.

Dagen efter blev det intervaller. Dessa fruktade, urtråkiga, sega intervaller, men som är ack så nyttiga och bra.

Efter springturen i stugan för några veckor sedan, då jag återigen fick känningar av exakt precis samma sak som tidigare i våras, mailade jag vår naprapat i landslaget, Fredrik, och frågade om råd. Han tyckte att om det gör ont så att det stör mig ska jag kontakta en naprapat, så han/hon kan kolla på det. Just nu känns det dock inget alls, det är just vid löpning och tiden därefter det gör satans ont. Därför bestämde vi att jag ska ge det en chans till och köra alternativ cykelträning i ytterligare några veckor och sedan testa löpintervaller igen. Gör det fortfarande ont ska Fredrik kolla på det. Det känns skönt att ha de resurserna, ifall det skulle hända något.

Med andra ord blev det cykelintervaller där förra veckan. För er som inte har provat det är det inget att rekomendera. Det är så fruktansvärt tråkigt och jobbigt. Löpintervaller är nog så tråkigt och jobbigt, men det här suger mer i benen, det blir jobbigt på ett lite annat sätt än löpning, och jag som inte alls gillar träningscykel i "vanliga fall".

Nu blev det hursomhelst 6x2min, bra att börja lite lätt, men det var nog så jobbigt, precis som det ska vara. Att få upp pulsen i 180 på den korta tiden är dock inte så superlätt, men jag var bra nära. 170 tror jag att jag nådde som högst.

En dags vila blev det därefter innan nästa styrkepass väntade, Styrka 4. Terie kunde inte vara med den dagen, så Elias fick serva både Albin och mig med vikter och annat. Höjningarna i passet blev från 22,5 till 25kg i knästående sidvrid, d.v.s. när man står med t.ex. höger knä och höger hand på en bänk, vänster fot i marken, ganska långt bak, och en hantel i vänsterhanden. Hanteln ska upp till ungefär brösthöjd, samtidigt som man vrider upp kroppen litegrann, därav namnet, knästående sidvrid. Även överstöt fram resp. bak fick sig en höjning på 2,5kg, upp till 27,5kg. Här har man en skivstång i axelhöjd, som man helt enkelt ska ha upp på raka armar, stående på ett ben, framför resp. bakom huvudet beroende på övning. Även detta ett mycket väl genomfört pass och som sagt, det känns som att jag kan få mer flow i det hela nu när Elias finns att tillgå. Känns bra!

Annars då?
Ja, förra veckan blev väldigt lugn och händelsefattig. Kanske behövde jag det efter allt resande under sommaren, både till Kungsbacka/Göteborg, Smögen, stugan, Stockholm på landslagsläger, stugan och kryssningen. Även denna vecka lär bli lugn, fram till fredag åtminstone, för då bär det av på sommarens sista resa, ner till Holland, tillsammans med Albin, Oskar och Terie. Decibel outdoor festival 2011, eller dB 2011 som man också kan benämna det, är det som ska besökas och det lär bli grymt!

Innan dess väntar dock några träningspass, det första idag, Styrka 5 är det som står på programmet.

Sömnsvårigheter har jag också haft den senaste veckan. Kanske hänger det också ihop med tidigare resor etc. då jag har varit igång och gjort saker den mesta delen av tiden, men där jag nu inte gör mycket alls, men ändå sover ungefär samma tid som då. Jag vaknade nämligen 04:45 i onsdags, 06:30 i torsdags, 07:40 i fredags, 08:20 i lördags, 07:10 i söndags, 04:30 i måndags, 06:40 igår och 07:50 idag. I måndags hade jag ätit frukost, duschat och druckit kaffe redan innan klockan var 8. Vad händer? Jag som "i vanliga fall" brukar vara mer än morgontrött och avsky tidiga morgnar. Kanske har jag gått ifrån det stadiet och blivit gammal? Förhoppningsvis inte. Jag måste dock erkänna att det faktiskt är ganska skönt att vakna tidigt och hinna göra massa saker, såvida man inte fastnar vid datorn, vilket är ruskigt lätt hänt, och sedan lägga sig vid någorlunda humana tider på kvällarna, d.v.s. innan midnatt, vilket i "vanliga fall" inte brukar vara fallet.

Ännu ett litet dataproblem har jag också fått lösa, när alla standardljud i Windows plötsligt försvann i måndags. Jag kollade alla ljudinställningar, kryssrutor, ljudscheman etc. men hittade inget fel. Googlade runt litegrann, men hittade inget av värde. Så drog jag ur min USB-drivna kassettbandspelare och vips hördes standardtonen för maskinvara som kopplas bort. Då visste jag plötsligt vad det var, så jag gick in och ändrade tillbaka output för utmatning av ljud, som av någon skum anledning hade ändrats till just USB-bandspelaren, istället för Soundmax audio, som är standardenhet. Ljuden på msn funkar dock fortfarande inte, men det är inget som stör nämnvärt, för det är aldrig någon som skriver ändå och ytterst sällan man numera pratar med någon där. Facebook har tagit över, även om den chatten är totalt värdelös. Så ska man chatta är msn fortsatt bäst, men det blir inte mycket chat numera...

Vi avslutar med nytt från Groove Coverage, Angeline, här i en CC.K remix edit. Faktiskt en ganska fin låt, fin melodi och fin text, trots genren:

She never cried for love
She never knew
how to deal with her broken heart
She was so blue
only sweet seventeen
when she left on a midnight train
just to be free
to feel so free.


Kommentarer
Postat av: anna

kul att du känner dig taggad! och kul att ni blev sponsrade med :)



svar: Ja, vi har verkligen haft otur med vädret här nere på sistonde..



Ja, jag förstår vad du menar! Kärlek är svårt..



Jag tycker det lät mycket för en kryssning, men bra om det var värt det! Ska läsa del två sen också, såg att du lagt upp det här under :)



Ja actic har vi här nere..



Yes, jag vill ha fyran! Men det blir nog om ett tag, får se :)



Yes, det är helfartstudier på campus! Det första året är det massa om europa typ, de kurserna jag läser i höst är "europas idehistoria" (15 hp) "det nutida europa" (10 hp) och en kurs i projektledning på 5 hp, nästa termin är det fördjupningskurser i olika delar av europa :)



yes, roxette är bra :)

2011-08-17 @ 10:37:24
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: mia

Heej! ville ba kika in o hoppas du haft en bra dag

kolla gärna in min blogg o säg vad du tycker

btw, fin blogg:)

2011-08-17 @ 16:43:27
URL: http://barbiedrogen.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: 2000 kronor kostar ett gymkort på F&S i Örebro..



Vad bra att din nye ledsagare är bra och att ni fungerar bra ihop :) Sådant är ju jätteviktigt. Hur länge hade du din andra ledsagare?

2011-08-17 @ 18:36:41
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: hahha samma här! Och så hade jag turen att pricka in den på tv1000. :)

2011-08-17 @ 19:17:12
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Oh vilken ära :) Känner mig väldigt VIP nu ju hahha :D



Kanske det kanske :) Företaget som hon jobbar för sysslar egentligen med blindskrift. Men eftersom att vi känner alla som jobbar där och har gjort det sedan jag var liten så ville dom mer än gärna att jag skulle trycka upp boken hos dom. Men det kanske får att fixa ändå. :)



Shantaram är en otroligt intressant bok och Mian Lodalens (pojkvännen kusin) böcker "Dårens dotter" och "Tiger" samt några andra böcker av henne. Jag måste säga att jag är en sucker för Twilight böckerna också. Jag älskar mystiken som Vampyrerna frambringar och oavsett innehåll i en bok så är det otroligt viktigt för mig att jag liksom ska kunna förlora mig in i boken. Jag vill kunna måla upp bilder i huvudet samtidigt som jag läser liksom. :P



2011-08-17 @ 19:22:17
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: hm nja det vet jag inte om jag tycker..



taget från bajenfanshockey.se "målvakten Johan Johansson som kommer från spel i division 1 i Västerbottniska Clemensnäs IF. En supporterfavorit från Hammarby Hockey, Robin Jalkerud, återvänder till de rätta färgerna efter utflykter till bl.a. Nyköping och Asplöven. En center från ett av förra säsongens motståndarlag, SDE, vid namn Linus Berg är också klar för spel i Bajen."

2011-08-17 @ 20:07:36
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Anonym

haha men det är kul att laga mat när det är fler som ska äta :D

2011-08-17 @ 21:04:39
URL: http://natalies.se
Postat av: Louise - foto

Sv: Ja, jag började i måndags. Lite dåligt med datorer nu dock. Våra skoldatorer har inte kommit ännu, och vi har inte fått några inloggningsuppgifter så jag kan inte använda skolans. Tur att jag gjort tidsinställda blogginlägg, haha.

Det gick jättebra! Jag har hittat flera kompisar, ett par i klassen och ett grabbgäng också. Sitter med en killkompis nu faktiskt, och lånar hans dator.

Hoppas du blir frisk från förkylningen strax!

2011-08-17 @ 21:47:09
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: mia

duu? det var världens dummaste fråga, duu känner inte mig såå döm helst inte, jag får höra helatiden att jag e otroligr bortskämd, jag får typ allt jag ber om, jag tror inte jag e bortskämd haru problem med att jag tycker att jag sj e bortskämd ?

2011-08-17 @ 23:18:33
URL: http://barbiedrogen.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

tack det hade jag! ;)



Aha okej det låter ju kul! :)

Ja!

2011-08-18 @ 01:28:36
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: HAHAHAHHA blindskrift? Fan vad vimsig jag är... jag vet att jag sa blindskrift när jag var liten, men när jag skrev det i förra kommentaren så tror jag att det blev en blandning mellan att hon jobbar med att göra tidningar m.m till blinda/synskadade och att hon jobbar med punktskrift. Jaha, är du? Jag vet inte om jag kan kalla mig själv för synskadad men jag själv har gråstarr och ser väldigt dåligt.

Företaget hette Iris Inter Media förut, men sen var det några där som startade eget, för jag tror att dom egentligen skulle stänga ner Iris och säga upp alla, men dom startade som sagt eget och bytte bara namn på det. Kommer inte ihåg vad det heter nu dock.



Ja, varenda fullmåne så har jag mer eller mindre sömnsvårigheter. Det är lite olika varje gång, men det finns definitivt ett mönster där. Min kropp reagerar ungefär som under PMS-perioden. :P

Jag känner mig hängig och irriterad och har väldigt

lätt för att bli ledsen och som toppen på isberget så har jag skitasvårt att sova.



Ja, jag vet inte. Anledningen till att jag gillar fantasy är för att man kan förlora sig in i den världen. Det blir liksom som en flykt från verkligheten litegrann. Ja jo, fast jag har läst en del böcker som har varit ganska kassa men som jag verkligen inte har kunnat lägga ifrån mig för att dom var så fängslande. Det ligger mycket i det sättet som författaren skriver på. :P

Jo, jag tycker absolut att du ska läsa dom böckerna. Speciellt Mian Lodalens böcker. Du kommer inte att ångra det, det är jag mycket säker på. :)

2011-08-18 @ 08:41:21
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad bra med sponsring, som sagt tror jag det är steg ett för att kunna utvecklas. Pengar är som bekant en viktig beståndsdel när man bygger för framtiden :)



SVAR: Nej, Quality hotel bor vi alltid på när det är bortamatch.



Tack, tyvärr blev vi besegrade av Hammarby vilket inte alls är okej.



Jo det finns det. Nej men den kärlek till vänner & familj är den viktigaste som finns. Nej det är den som gör att man lever :) Även om den romantiska kärleken är underbar, är den mer en bonus.

2011-08-18 @ 09:04:14
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Javisst är det! :)

Ska du göra idag?

2011-08-18 @ 11:06:56
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

2011-08-18 @ 12:11:57
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Kul med sponsringen =)



Ja men vad kul.



Alltid kul när det händer lite.

Tråkigt att båda städerna kör Augustifest samtidigt..

2011-08-18 @ 12:12:49
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Hahah nejdå, ingen trafikfara här inte. Men i början var jag väldigt nervös när jag körde bil och jag brukar skoja om att jag ska bli den nya Schumacher. Därav "Se upp, Göteborg!" och allt det där.



Ja haha där gjorde jag det igen. Jag har ju glasögon såklart - men jag menade att jag såg väldigt dåligt utan glasögon. Men glasögon ser jag tillräckligt bra för att få ta körkort, men ser ändå ganska så dåligt med glasögon.

Okej, så det är på grund av att du är född för tidigt som du inte ser någonting? Men vänta, så du ser ingenting alls? Som i att du är blind? Eller ser du konturer och sånt där? Jag har också lins(er). Jag har dom i båda ögonen. Fick reda på att jag hade gråstarr vid min 4 års kontroll. Jag hade tur att dom upptäckte det så tidigt.



Ja Iris Hadar finns ju kvar i andra städer, men just där mamma jobbar heter det något annat. :P

Som jag inte kommer ihåg >.< hahah galen jag blir när sånt händer.



2011-08-18 @ 15:21:32
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: vispen

Det verkar ju som att du verkligen har kommit igång med träningen igen! Även jag har haft sommaruppehåll från showdownen även om jag för det mesta i alla fall har tränat en gång i veckan. Kondition och styrka har det däremot varit dåligt med så det hoppas jag på att komma igång med den här och nästa vecka :)

Vad bra att kommunen kunde sponsra er med pengar till nya goalballmål, jag tror att de har sådana där mål som du pratar om, i Stockholm.

Kul att du trivs med din nya ledsagare, hjälper han bara dig på gymmet eller hinner han träna lite själv också när ni är där? Gör ni något annat än att bara träna tillsammans?

Vad roligt att du snart ska åka till Holland, dit åker jag i oktoboer för då är det tävling där!

Jobbigt med sömnsvårigheter, jag har sovit ganska bra på sista tiden men är rädd för att jag ska få svårare att sova i höst eller i vår när jag blir stressad över alla skolarbeten som ska lämnas in.

Precis, jag tycker att det är ganska jobbigt att de flesta chattar på facebook istället för på msn nuförtiden men om några år kanske msn blir populärt igen. Standardljuden på msn har slutat fungera för mig också så jag har lagt in några andra ljud istället.

Groove coverage lyssnade jag på när jag var yngre, då gillade jag den typen av musik ganska mycket. Nu lyssnar jag bara på det ibland, till exempel när jag tränar.

Kram

2011-08-18 @ 15:46:04
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Evelina

Intervaller är härligt! :) Skönt att komma igång med träningen igen.. Så känner iaf jag :)

2011-08-18 @ 16:44:34
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: tyvärr förlorade Malmö med 4-1 så det blir ganska svårt att gå vidare i CL kvalet nu :( måste göra massa mål i returmötet om dem ska gå vidare..



nej inga namn jag känner till heller direkt men låter lovande att dem är från division 1 i alla fall :D

2011-08-18 @ 18:21:11
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: sandra

Hahaha, jo facebook-chatten funkar jättebra tycker jag. Förstår inte vad alla har för problem med den. Och jadu, sömnproblem har jag faktiskt haft i över 5 år. Gått till 3 läkare men de vägrar hjälpa. Får se hur det blir när skolan börjar, på ågesta blev jag utslängd för att gå och sova vissa dagar......



SV: Soc-bidrag då? Det kan vi väl söka, fast vet inte om man kan göra det om man pluggar.....

2011-08-19 @ 05:57:04
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

lite halft sent svar här men jag jobbar som hotel receptionist.. sj? (står till höger om min blogg) hihi

2011-08-19 @ 10:39:49
URL: http://natalies.se
Postat av: juliaericson

Det ska jag hälsa honom! då blir han nog glad :D han har varit så ledsen av att ingen kommenterat hans inlägg, men bara de att jag inte godkänt dom haha!



men hur har du det nu då? :O du ser? tur att dom kunde hjälpa dig något iaf! <3

kram

2011-08-19 @ 17:37:15
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: juliaericson

Jag kikade upp de på google nu, måste man sitta på huk och spela de? fan va jobbigt! haha :D



Jag är 17!



Jag håller helt med dig, men det var dags.. att gå vidare från honom! och han var inte rädd att förlora mig, isf skulle han kämpat.



Har iaf, träffat någon nu, tror jag.. jag vet inte, kan inte skriva det här, för de är han som är "randombloggarN" så han ser ju mina kommentarer, och jag vet inte om tiden är inne för att säga något eller berätta något så du kan svara på det så han ser förstår du? haha. Så kan inte berätta nå här, hah..



Festandet är riktigt kul! Vi dricker, dansar, bjuder på oss själva, kör ölspel, och ja.. Gud vete vad.



hahah fyfan!

Sorry att de kom så många gamla svar på en gång! hoppas du kommer ihåg..

kramar <3

2011-08-19 @ 18:10:04
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Nja, dom var ute katter från början, men har blivit inne katter som vi går ut med ibland :)



Nja, vi är mer party pinglor så vi gillar att festa :P hehe.



Tack så mycket :P

2011-08-19 @ 20:36:09
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Anonym

älskar pasta rätter :)

2011-08-20 @ 00:42:11
URL: http://natalies.se
Postat av: Louise - foto

Sv: Idag fick vi dock bestämma lösenordet till användarkontona, så de kommer på måndag troligtvis. Skoldatorerna kommer dock om sex veckor. Ingen snabb leverans där inte... ;)

Jag håller absolut med dig om att några få är bättre än många ytliga! Dock trivs jag bra i stora gäng också, haha. :)



Vart är du i helgen då? (Orkar inte läsa hela ditt inlägg ikväll, är helt slut).

Take care!! Kram!

/Louise

2011-08-20 @ 01:32:24
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: tess

Kul att du uppskattar mina gamöa historier... skrattar...



Hur ja ser?? suddigt... vet jag var ja är så vet ja ju vad jag ser men annars neee... ja har nog ganska dålig syn. Men ja kan inte säga hur illa... minns inte styrkor å sådant.



Ja jag tycker du är en kämpe... punkt...



Men som sagt de är ju bara en själv som kan göra något bra av de man har... man kan se saker som skit eller välja att ta tag i de och göra de bästa man kan. Man kan ändra på det man kan ändra så man mår bättre.



//tess

2011-08-20 @ 16:59:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Konstigt nog är jag också grymt peppad inför hösten, för nu börjar jag skolan igen och gör något jag vill! LOVE IT!



Lite smygreklam --> (http://AngelicaShop.se)

2011-08-20 @ 17:01:47
URL: http://angelica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: