Tack

Tid: 23:42:17
Datum: 2011-02-10
Kategori: Goalball

Jennifer, Albin och Louise, i synnerhet, men även övriga laget och vissa i dramagruppen. Ni skulle bara veta hur mycket ni betyder i dessa tunga och jobbiga tider. Självklart också Jocke, min bästa vän, som alltid finns där, vad som än händer. En vän jag alltid kan prata med om vad som helst, när som helst. Det ända kruxet är att vi inte kan träffas när vi vill.

Att jag inte har några riktigt, riktigt nära vänner här i närheten är inget nytt, men Albin och Louise finns alltid där, jag är alltid välkommen hos dem. De hjälper mig till bussen när jag ska uppåt eller neråt i landet, jag får sova över efter sena tävlingar, vi går ut och äter, pratar, lyssnar på musik och ser på film.
Så egentligen är det kanske lite fel att säga att jag inte har några riktigt nära vänner här i närheten, men trots detta är det en skillnad mellan Albin och Louise vs Jocke. Det är 2 lite olika vänskaper. Ingen är bättre eller sämre än den andre, men det är inte riktigt samma typ av vänskap eller hur man ska säga.

I vilket fall samlades vi i laget, eller i alla fall halva laget, efter träningen i lördags för att ha en trevlig kväll hemma hos Jennifer. Vi trängde ihop oss 4st i baksätet på deras bil efter träningen och begav oss ut mot vischan där hon bor, i något så litet ställe som Skeda.
Där började vi med att fixa i ordning tacos. Stekte köttfärs, hackade grönsaker etc.

Efter maten var det dags för att basta. Jag funderade över när jag senast bastade, men kan inte komma på någon gång senare än när Jocke och jag senast var i Tallinn, på Tallink spa hotel, hösten 2009.

Skönt var det hursomhelst och så avslutade vi kvällen med att skriva ett sponsorbrev. Vi tillbringade några timmar där vid datorn med att diskutera upplägg, meningsbyggnad, inledning, avslut, onödiga och nödvändiga element i brevet/mailet, men till slut fick vi fram ett slutgiltigt mail som vi var nöjda med.

Därefter åkte jag med Albin och Louise hem och sov över där. Albin och jag fastnade dock uppe när vi kom hem. Först lyssnade vi på musik och sedan på gamla hederliga audioinspelningar av Tintin.

Där satt vi till omkring 4:30, då vi äntligen lade oss.
Sådana kvällar tillsammans med vänner ger så otroligt mycket, mer än man kan tro och efter den kvällen har allt känts lite lättare. Om det är för alla sms jag och Jennifer har skickat, där vi har diskuterat allt från ett nytt recept på lökchoklad till hur man kan dö i ett hisschakt där det redan ligger döda människor upp till dörrarna på den aktuella våningen, eller om jag bara har tvingat mig själv att fokusera på annat, vet jag inte.

Det är nog en kombination av båda två. Alla sms har gjort att det inte har känts så tomt när mobilen bara är stilla och tyst och dessutom har det varit fullt fokus på Malmö nu i helgen hela denna veckan, med alla dess träningar.

I måndags blev det dock tyvärr ingen träning, för mina dispannser med färdtjänsten har gått ut, så jag är tvungen att åka linje nu, tills jag har pratat med kommunen om nya dispannser.

För att Martin och jag skulle kunna träna strax innan 15:00, som vi brukar göra, var jag således tvungen att åka 13:25 hemifrån. Det var mindre än 1h dit och då går det inte att boka. Så 14:25 fick jag ta, men då visade det sig att Martin tyvärr skulle göra annat kl 17, så det blev inget då.

Dock ringde jag kommunen direkt. Mattias, som har haft hand om dessa frågor tidigare, hade tydligen slutat där, så jag kopplades vidare till en Lillemor. Vi pratade lite formellt sådär i några minuter, innan hon tog mitt namn. Då insåg hon, samtidigt som jag kopplade ihop hennes röst med namnet, att vi känner varandra. Det var Lillemor som jobbade på Kungshöga förra året och som dessutom är mamma till några f.d. klasskamrater. Lite kul sådär och vi pratade på om vad jag gör nu en stund, innan hon sa att hon skulle vidarebefordra det hela till en Maria, som tydligen har hand om det nu istället för Mattias.

I tisdags blev det i alla fall skotträning. För egen del tyckte jag det gick sådär. Det kändes mycket bättre under lördagen, då träningen började svindåligt för att sedan avslutas på topp. I början fick jag inte till skotten, vi hade ingen tydlig plan med vad vi skulle göra när vi spelade, kommunikationen var obefintlig och det var inte alls bra. Vändningen kom dock när vi körde en strafftävling någon gång i mitten av det 3h långa passet. Första omgången tog jag 100% av straffarna och andra gången 50%.
Därefter flöt det hela på mycket bättre och i slutet spelade vi matchspel, jag och Albin mot Jakob, Louise och Jennifer. Jag och Albin vann med 8-2. Sedan gick Jakob över till oss och vi 3 spelade mot tjejerna och vann även där med 8-2.

I tisdags kändes det hursomhelst lite sådär. Albin och jag körde serier med 20 skott i varje, varefter, efter varje skott, man själv bedömmer om det var bra eller dåligt. Jag var ganska hård mot mig själv, vilket bidrog till att 50% av alla skott på träningen var bra och 50% dåliga. Försvaret var inte heller klockrent, men helt okej. 66,6% i räddningsprocent första omgången och 77,7% andra gången. Detta beräknades på 9 skott.

Igår var det så dags för intervaller igen. Något man helst av allt vill slippa och vill att de ska vara över innan man ens har börjat. Det är så fruktansvärt tråkigt och jobbigt, men så kom jag med den brilianta idén att ha musik i öronen under tiden. Jag förstår inte varför jag inte har tänkt på det tidigare. Det gick mycket, mycket lättare än annars. Jag försökte hitta snabb UK Hardcore så att man kunde springa i takt med musiken och det funkade riktigt bra. 6x3min blev det och det kändes inte alls lika jobbigt som vanligt.

Eftersom jag även igår fick åka linje skulle jag inte få åka hem förrän 20:45. Vi var klara med träningen runt 19:30, så jag, Albin, Louise, Jennifer, Jakob och Terie gick och åt på Stångebrogrillen. Riktigt gott och trevligt, så klart.

Nu idag blev det linje igen när jag skulle in till universitetet för att träffa min grupp som vi bestämde förra veckan. Vi ska sätta upp en liten pjäs om en myt/saga. Vi har valt Adam och Eva, men innan Eva kom till, när Adam hade sin första fru, Lilith.

I pjäsen är jag och Maja ett par som sitter och kollar på TV en fredagskväll, nu i modern tid. Jag vill se fotboll, men hon vill se Let's dance. Jag blir irriterad på tjejer som alltid vill bestämma. Då tar Maja upp Lilith, som jag aldrig har hört talas om, varefter Maja börjar berätta om henne.

Maja berättar en saga, som utspelar sig i Edens lustgård. Där är Adam, som är Camilla, irriterad på Lilith, som är Miranda. Hon är lite dryg och sätter sig på tvären hela tiden, vill bestämma själv. De blir sura på varandra och Adam pratar då med Gud, som skickar ut Lilith i öknen. Adam känner sig då ensam, varför han ber Gud om en ny fru, Eva. Adam, som är lite av en hiphoptyp, vill ha en tjej med "stora boobs", smal midja, långt svallande blont hår osv. Gud säger att han ska göra sitt bästa, men vill ha ett av Adams revben i gengäld. Det får han. Ur detta revben skapar han Eva, som är Alexandra. Hon är här lite dum och barnslig, fogar sig efter Adam, vad han säger och gör, men tycker samtidigt han är lite tråkig.
Då återvänder Lilith från öknen, nu som en orm. Ormen som lurar Eva att äta av äpplet, varefter hon lurar Adam och Gud blir förbannad.
En blixt syns och åskan mullrar och hemma framför TV:n sitter jag och Maja, jag helt chockad och tyst, och Maja med fjärrkontrollen. Hon sappar över till Let's dance och pjäsen är slut.

Allt detta kom vi fram till idag. Nästa vecka ska vi finslipa det hela, samt prata om rekvisita etc.

Innan dess är det dock det beryktade och ovan nämnda Malmö open nu i helgen.
Från början var det tänkt att David från Göteborg skulle spela med oss, men han är sjuk, så han kan inte vara med. Nu har dock Jakob pratat med Claudio, som spelade med Hammarbys elitlag förra året, och han tar nu istället Davids plats.

På tränarsidan har det också strulat till sig en aning.
Pelle är nämligen sjuk och kan inte åka med ner. Det innebär att Linda får ta över hela coachningen själv. Det ända hon har varit med på är SM, mest för att lära sig, och Stockholm games nu i höstas. Hon är med andra ord ganska grön på området. Hon får göra så gott hon kan och vi får coacha oss själva helt enkelt. Jennifers mamma åker i alla fall med ner för att avlasta Linda lite med körningen av minibussen.

Tävlingen är i år indelad i 3 öppna klasser med 4 lag i varje.
I vår grupp ingår vi, IFAS Power, Hammerfall och Goalball UK2. De 2 sistnämnda har jag inte alls någon koll på, men vi ska göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker.
Har jag förstått det hela rätt är det de 3 ettorna i grupperna som får spela om medaljerna på söndag. tvåorna spelar om platserna 4-6, treorna om 7-9 och fyrorna om 10-12.
Så vi får se hur långt det bär. Pressakey.net sänder i vilket fall hela helgen, men jag vet dock inte om de sänder just våra matcher.
08:00, 14:25 och 16:50 är tiderna för lördag i sådant fall.

So, wish us luck in Malmo!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Ja usch! Rena kaoset hur mycket som helst! har ni oxå fått massa?

2011-02-11 @ 09:26:50
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: tess

Ja förstår ju att du KAN omgivningen men som sagt de måste va enkelt att tappa riktningen. Jag upplever att de vi har som är synskadade på jobbet med tiden liksom tappar vad som är framför dom bredvid osv. de tappar liksom kroppsuppfattningen helt. Man måste visa med att ta deras händer å visa dom rätt för var framför är vet de inte.



Vidare ser ja hur några osm inte sett på ett tag organiserar sig och vet exakt var saker står men kan ändå irra bort sig. Så har du en kant som du liksom stöter emot med snöspaden ja då är du ju där du ska skotta upp men annars förstår ja de är svårt. Saken är väl att man försöker... att man inte bara ser hindren och säger detta kan inte jag för ja ser inte. Då tror ja de bara blir värre.



2011-02-11 @ 09:43:25
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Han som va här från företaget ansåg att vi va mer än lovligt dumma i skallen som skulle inreda vinden till rum. I vår kommun å de runt om satsar man inte pengar på sådant för de är bättre att man köper ett nytt hus som är i rätt storlek ser du. Vidare talade hanom att detta kommer bli sååååå dyrt. Men ja herregud de är väl ändå vårt val å han visste väl inte hur mycket pengar vi har å va vi lägger dom på har han inte alls med å göra. Jag var som tur va inte hemma.... Daniel pratade han med som om han va en liten skolpojke.



Deras offert blev väldigt dyr. Å som sagt de finns flera företag. Företag ett för dagen va positiva och har gjort ett liknande jobb nyss å de va inga problem överhuvudtaget.



Ja tror att du håller igång på ett annat vis än många av mina gamla som mister sin syn. De ser begränsningen och tränar inte i att orientera sig och då tappar de till slut sin kroppsuppfattning.



2011-02-11 @ 11:41:17
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man undrar ju om han ville ha jobb... ja menar även om de kostar så tjänar han pengar på att få ett stort jobb. Ja gillar inte den där attityden... ja vill ju att de ska se möjligheten. Men icke men då behöver de heller inte få något jobb hos oss å de va dyra. Så nej vi klarar oss.



Ja å när man är äldre har man ju annat som kan begränsa oxå... rlrligheten kan ju vara svår då med så de är ju skillnad. Nej man skulle va som August som alltid ser möjligheter.... han gick ut i snöstormen nu å kom gensast in trodde han skulle klä av sig. Men icke han sa bara OJ va de blåser. Här krävs en halsduk å så ut igen. LER Stort.

2011-02-11 @ 12:01:59
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Sanna Nielsen är så stor i dessa sammanhang att hon inte kan åka ut. Haha.

Får väl lyssna på låten och gråta en skvätt? =)



Hoppas du berättar hur det gick sen? :)



Ha det så bäst i helgen!

2011-02-11 @ 13:04:52
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det är otroligt viktigt med fina vänner i tunga tider, det är då de äkta visar sig och de falska försvinner snabbare än man hinner knäppa med fingrarna.



Svar: Det var roligt!

Ja det var kul för Andy att ta emot pris och att det gått så bra för honom med fotbollen. Man blir glad!



Det är bara att hålla modet uppe och inte ge upp i första taget. När man hänger längst ut på repet är det bara att knyta en knut och hålla i för kung o fosterland! :)

2011-02-11 @ 13:08:14
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Annars har jag läst Camilla Läckbergs böcker. De är bra :p Det var länge sen jag läste böcker, förutom kurslitteratur så jag kommer inte riktigt ihåg :p



Basta var det år och dar sedan jag gjorde sist. Måste bli av snart ;p Så härligt!

2011-02-11 @ 13:10:08
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

lycka till! :)



sv: jag brukar ta en kaffe och en kaka, fast igår blev det faktiskt en chokladmjölk för vi hade "barnkalas". Det var ett internskämt, för fyra av oss är 93or och fyller arton men hon som fyllde år igår fyllde 17. :)

2011-02-11 @ 14:58:59
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: vispen

Det låter som att den där pjäsen kan bli bra. Och det är tur att man har vänner som alltid finns där för en :)

Lycka till i helgen, jag ska nog titta på några matcher för skojs skull, om ljudet är bra. Det var nämligen länge sen jag såg en goalballmatch senast.

2011-02-11 @ 16:22:44
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Matilda

Kanske ska man inte tänka på "tänk om det här slutar i kras" eller kanske är det så man ska tänka.

Hur som haver så tar jag honom aldrig för givet. Jag tänker inte att det är en självklarhet att evigheten är vår, jag tänker på här och nu, att det är galet schysst att jag får ha honom, nu. För en sak jag har lovat mig själv är att aldrig ta honom och vårt förhållande för givet utan alltid kämpa för det, för att hålla glöden vid liv och för att aldrig sluta uppskatta att jag får ha honom i mitt liv.

2011-02-11 @ 23:01:27
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: matilda

Skönt med såna vänner, tur att dom finns!

..och lycka till i malmö :D



sv. Jaha, den nya embed-koden är mycket kortare och känns nog smidigare för många, men kanske den gamla då är bättre att välja trots allt!



Ja det är sjukt så mycket kroppsspråket påverkar, och så mycket av det är ju bara helt omedvetet. Galet ;)



Jaadå, bara att komma hit, ta flyg hit till skellefte vetja ;) Haha



Ah okej, ja det har vart bra vecka för mig=)

2011-02-11 @ 23:44:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja visst är de!:)

Ja ganska så!:)

Brukar du åka mycket slalom?



Jo det har jag haft, det gick rätt okej tror jag !:)

2011-02-12 @ 14:14:48
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: anna

Det låter ändå som bra vänner, sånna som man kan lita på :)

och det lät som en kul liten pjäs!

Lycka till i malmö :D



Svar: Jobbigt med snö fortfarande, här är snön helt borta! :D



Precis!



Jaha okej, men ändå :)



Personliga grejer är fint, jag har nog inte fått så jättemycket personliga grejer, men min lillebror skrev en låt till mig när jag fyllde arton :) det var fint tyckte jag.



Nej, jag hade aldrig kunnat klara mig utan musik,jag åker ju tåg i typ 15 minuter varje morgon och sen stadsbuss typ fem och det kändes som längsta tiden i mitt liv utan min iPod. Haha!



Okej, det lät lite stressigt, men lyssna på de :) De är bra, tror du skulle gillat dem :)



Ja, precis!

2011-02-13 @ 14:33:01
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: NATALIE

Spännande med pjäsen :) Vi ska faktiskt spela upp en teater om "utanförskap" på onsdag och vi har så mycket ogjort så just för stunden känns det inte som att det kommer att gå så bra. Men jag får hålla tummarna och hoppas på att det går vägen :)

2011-02-13 @ 15:19:17
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Jessica

Lycka till i Malmö! Hoppas det gick bra att ta sig dit ner då trots vägunderlaget och all snö! Minns tyvärr inte vad den hette men stor var den, och farligt haha :)

2011-02-13 @ 15:50:15
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: danten89

Kul att läsa dina inlägg :)



Som du kanske redan vet, så har inte jag heller så många vänner, men dem jag har är guldvärda! :)



Jadu, jag åker med familjen och morfar, så det ska bli trevligt :)

Åker gratis dessutom, eftersom pappa bjuder.. det enda jag behöver ha med mig är pengar till om jag vill handla :P



Ja Sanna gick till final :D

Hon fick överlägset flest röster.

Brolle följde med henne till final och Loreen och The Moniker gick till andra chansen :)



Jaså så du åker med Jocke då? :)

2011-02-14 @ 15:10:12
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Precis.. Man kan ångra saker och ting, men det är ju i vissa fall (nästan alltid?) bäst att tänka efter före. Evelina är ett relativt ovanligt namn ja.. Johan däremot.. Det finns det gott om i Sverige ;p

2011-02-14 @ 15:57:02
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Ja det var en helt otroligt fin kväll, så glad att det blev lyckat och mamma blev rejält firad på sin stora dag!!



Vår längtar jag efter så jag kan spricka. Gud så underbart med sol och blommor.



Det är inget med det. Jag tycker det är överskattat med MÅNGA vänner. Kvalitet framför kvantitet tycker jag är ett bra motto när det kommer till vänskap!



Jaså, ingenting ni har pratat om att hon skulle dit? Vad konstigt.

2011-02-14 @ 18:43:04
URL: http://lilleput.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: