Stressiga veckor med mycket att göra

Tid: 14:39:58
Datum: 2011-03-03
Kategori: Allmänt

Ja, oj, oj, efter ett smärre blogguppehåll är jag nu tillbaka, but let's rewind the tape and see what's happened.

Inte denna helgen, utan helgen innan, var det dags för ännu en kryssning till Tallinn, tillsammans med Jocke, så klart, men denna gången även med Manja. Ett kärt återseende. Det var ungefär 3 år sedan vi senast träffade varandra.

Jocke hämtade mig på centralen, som vanligt, varefter vi åkte till Söder och åt på Pizza hut. Jag var enormt hungrig och drog i mig 7 bitar, 2 glas Cola och 1 glas vatten. Manja kom också dit och vi åt och pratade innan vi begav oss till hamnen för att gå ombord på båten.

Under kvällen blev det mer prat och lite TV. Även denna gången fick Jocke säga till personalen att det var stökigt i hyttkorridoren. Våra grannar hade nämligen ställt upp en stereo, vilket man inte får, + att de dessutom rökte i hytten, vilket så klart är strängt förbjudet.

Jag somnade ganska tidigt, sov nästan innan Manja kom tillbaka efter sin spabehandling hon var på.

Under lördagen tillbringade vi dagen i Tallinn, på de vanliga ställena. Vi fikade på Jockes och mitt standardställe, kollade lite i affärer och åt på Vapiano för en gångs skull, inte Petri pizza, där vi brukar äta. Det blev ännu mer prat och under kvällen var det Happy hour i baren fram till 19:00. Jocke och Manja köpte varsin Rom&Cola. Jag ville inte ha något, jag tyckte jag hade så det räckte uppe i hytten, 5 öl och 6 cider hade jag med mig, men både Jocke och Manja insisterade på att jag skulle ha en Rom&Cola, så de slog sina huvuden ihop och bjöd mig på en, för det skulle jag ha tyckte de. Snällt!

Dock var det inte slut där. Jockes föräldrar, som var med på samma kryssning, men inte med oss, kom också dit. Jockes pappa skulle bjuda oss på ännu en Rom&Cola.

Vi satt där ett bra tag, pratade om allt och ingenting, innan vi gick upp till hytten. Jag bjöd Jocke och Manja på varsin cider, i gengäld, och resten drack jag upp själv.

Även denna kväll var det ganska livat utanför hytten. Manja gick upp till dansgolvet för att dansa loss en stund, medan jag och Jocke stannade kvar i hytten, spelade kort och pratade ännu mer.

Det var en trevlig helg, men framför allt ett kärt återseende. Efter att Manjas taxi hade kommit under söndagen gick Jocke och jag mot tunnelbanan för att åka in till Centralen. Vi pratade om framtida planer och resor, för det är alltid kul att ha något att se fram emot.

När jag satt på bussen på väg hem fick jag reda på att Emma och Shep hade bestämt att vi skulle sova hos mormor under måndagen. Så det var i princip bara att åka hem och vända. Innan vi åkte försökte jag dock ta reda på hur man crackar ett WPA/WPA2-nätverk, för att jag skulle kunna surfa hos mormor. Tyvärr verkade det ganska krångligt, inget man lär sig sådär på en förmiddag. När jag ändå var inne på att hacka/cracka kollade jag upp hur man hackar en msn/Facebook. Det verkar vara ganska enkelt. Jag ska testa på mig själv, men har inte hunnit så långt ännu.

Till mormor bar det i alla fall av, d.v.s. vi skulle dit, men Emma hittade inte dit. Hennes lokalsinne är i det närmaste obefintligt. Vi fick stanna vid resecentrum och ringa till mormor, som har bott på samma ställe under Emmas alla 19 år, för att fråga hur vi skulle åka. Till slut hittade vi, men än var det inte slut, för Emma skulle skjutsa mig till gymmet lite senare, där jag skulle köra ett intervallpass med Albin och Louise. Hon hittade inte dit heller.

Efter mycket om och men kom vi ändå fram. Intervallerna gick okej, men kändes lite segt. Emma, som under tiden skulle köpa en skidhjälm, kom dit och hjälpte till mot slutet. När vi så skulle gå till bilen hittade vi inte till parkeringshuset där hon hade ställt sig. Hon visste inte hur det såg ut utanför, men hittade dit gjorde vi till slut i alla fall, även om vi var nära på att inte hitta ut ur garaget. Nästan lite pinsamt. Vi kom i alla fall överens om att det var tur att inte pappa var med, för då hade han nog blivit ganska irriterad.

Väl hemma hos mormor blev det mat innan vi spelade lite kort och jag följde kvällens hockey, Örebro - Leksand, den första i en rad viktiga matcher den veckan. Vi hade ledningen med 0-1 inför sista perioden, samtidigt som Rögle hade det jobbigt mot Tingsryd, 0-0. tyvärr lyckades man få hål på Leinonen i Tingsrydskassen där och vinna med 3-0, samtidigt som Örebro vände mot Leksand och vann med 4-1. Inte alls bra. 4 matcher återstod av serien och under onsdagen var det just Leksand - Rögle i Tegera arena, en riktig sexpoängsmatch. Vann Leksand skulle lagen ligga på samma poäng inför de 3 avslutande omgångarna, men om Rögle vann skulle det skilja 6 poäng med 9 kvar att slåss om. Som sagt, en riktig sexpoängsmatch och troligen säsongens viktigaste hemmamatch.

Dessförinnan skulle jag dock, under tisdagen, träna med Albin och Louise. Emma skjutsade mig direkt från mormor. Träningspasset gick bra. Vi körde Styrka 5 och jag exprimenterade lite med vikterna för att höja och hitta en bra nivå.

Efter träningen åt vi på ett ställe med jättegod pasta. Pastan var dock slut, så jag fick ta köttfärssås och ris. Ingen jättehitt tänkte jag på förhand, men det var supergott!

Eftersom att det inte hade blivit någon repetition av våran pjäs i skolan torsdagen innan hade vi pratat om att träffas någon mer gång utöver den stundande torsdagen, för att bara ha det passet kändes lite lite. Så Maja hade mailat ut till gruppen och vi bestämde att träffas under tisdagskvällen. Ingen av de andra svarade på mailet, så vi antog att de skulle dyka upp. Det gjorde de inte. Det var bara jag och Maja där. Lite surt, speciellt med tanke på att hon åker ända från Vimmerby. Man kan ju tycka att folk kunde ha svarat på mailet i alla fall, sagt att man inte kunde komma.
Maja och jag gick hursomhelst igenom våra dialoger och pratade vidare om detta med kommunikation i gruppen. Vi kom fram till att mobilen troligen är ett säkrare kort än mailen, något vi borde ha tänkt på redan från början. Mobilen har man alltid med sig. Mailen kollar jag varje dag, men för alla är det kanske inte lika självklart.

Hursomhelst blev det en liten flopp av det hela.

Under onsdagen var det återigen iväg för att träna, efter att jag och Shep hjälpt Emma lite med hennes dator, som hon hade lånat från skolan, för att ha med sig till Fjällen, där hon är på praktik i 3 veckor nu. Vi fick ändra proxyinställningar, brandväggsinställningar, hämta updates och uppdatera antivirusprogrammet.

Träningen, återigen intervaller, kändes ganska segt och efteråt följde jag med Albin och Louise hem för att sova där. Albin skulle få all min musik och lite filmer, samtidigt som jag fick all hans musik och en del filmer. Så nu har jag X antal Gb att gå igenom :)

Hockeyn följde jag så klart under kvällen, Leksand - Rögle som sagt, men det ville sig inte heller i denna matchen och Rögle kunde vinna med 0-1, efter mål av Ted Brithén. En riktigt intensiv och bra match med massor av målchanser och mycket publik på plats. I övrigt den kvällen säkrade Växjö seriesegern när man slog Sundsvall med 2-5. Även Troja, som också slogs i botten av tabellen för att undvika kval neråt fick stryk, 5-1 mot Västerås. Det tredje bottenlaget, tingsryd, hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Oskarshamn, men Ugglorna tog trots det med sig alla 3 poäng därifrån genom att göra 2-3 med mindre än minuten kvar att spela. Ett tapp av poäng som skulle få mycket stor betydelse i slutändan för Tingsryd.

Under torsdagen lyssnade vi lite på musik och fortsatte nattens nostalgi, i form av Tintin, med Turtles! Vilka minnen! :)

Därefter följde Albin och Louise mig till universitetet, där vi återigen skulle göra ett försök att repetera vår pjäs. Det gick lite bättre. Miranda messade dock och sa att hon var ganska slut efter en tenta hon hade suttit uppe med till 5-5:30 natten innan. Ganska förståligt. Alex ringde även hon och sa att hon hade en spärrtenta på fredagen, så hon var tvungen att fixa den först, men kanske skulle dyka upp så småningom. Det gjorde hon inte sen. Jag, Maja och Hannah fick repetera själva. Det gick bra, men det känns ändå som att vi har fått för lite reptid, för nu ikväll är det nämligen uppspel...

Väl hemma satte jag mig vid datorn, allt medan kraften rann ur densamma. Ja, strömadaptern hade pajat när jag var hos Albin, så tragiskt nog dog min kära följeslagare sakta ifrån mig. Tur i oturen var dock att både Albin och jag skulle upp till Stockholm i helgen för ännu ett landslagsläger. Hemma därifrån ringde jag Torbjörn på Syncentralen, för det är ju deras dator, och han skulle skicka en ny strömsladd. Den har dock inte kommit än, men igår kom jag på den briljanta idén, som jag inte hade tänkt på innan, att jag kunde låna familjens dator. Jaws, min skärmläsare, finns installerad här, men dock inget svenskt tal, så just nu kör jag med Eloquence, som inte är världens bästa röst direkt. Vi får se när strömadaptern kommer, det skulle ta några dagar.

I övrigt känns det som att alla åker bort nu. Jocke, Manja och jag var i Tallinn, nu är Jocke i Västindien i 2 veckor, A är i Belgien på praktik, mamma och pappa var i Österrike och åkte skidor förra veckan, tillsammans med Lars och Lotta, landslaget var i England förra helgen och Emma är i fjällen på praktik i 3 veckor.

Annars har det varit så mycket att göra nu de senaste veckorna, Malmö open, kryssningen, all träning och pjäsen i skolan, så jag har nog mer eller mindre medvetet gått rakt emot mig själv, trängt undan alla känslor. Jag orkar inte känna mer. Det går som sagt rakt emot vad jag själv tycker att man ska göra. Man ska tillåta sig själv att må dåligt om man gör det, men man vill ju må bra, även om man egentligen inte gör det. Det är svårt det där, men som jag sa, man ska tillåta sig själv att må dåligt, men för att klara av det behöver man en varm och trygg famn att krypa in i när allting känns jobbigt. Det har jag inte nu. Så jag tränger undan allt istället. Jag fokuserar på något jag har att se fram emot. Det är ett beroende jag har numera, jag måste ha något att se fram emot, annars kommer alla tankar, alla känslor och jag rasar. Den där riktigt intensiva, skärande saknaden, som man inte vet var man ska göra av, har sakta tryckts tillbaka av allt jag lägger framför, muren som byggs upp av de saker jag har att se fram emot. Ändå finns den där. Ångesten som gör det svårt att andas, en känsla av tomhet och ensamhet, att en del av mitt hjärta saknas. Ibland kommer den upp till ytan , känslan av att allting är fel, att det inte ska vara såhär, att jag saknar så mitt hjärta blöder, men oftast handlar det numera om en stillsam och sorgsen saknad. För nej, jag älskar henne inte mindre. Inte ett dugg mindre. Snarare tvärtom. Mitt eviga hjärta, min dröm, den vackraste och finaste som finns...

Vi avslutar med 3 helt olika låtar. Först lite Metalcore i form av Eyes set to kill, med låten Reach. Sedan den gamla svenska gruppen Look twice med superhitten från 94, Move that body och slutligen en låt jag fick på hjärnan igår, Dan-J's gamla låt från 06, It's up to you (DJ Splash remix), den bästa mixen av den låten.






Kommentarer
Postat av: tess

Ja var du ska flytta kan bara du känna. Kanske är de att föredra att bo närmare hemmma första tiden?? Att ha nära å kära lite närmare i början. Kan ju vara ett nyttigt steg att flytta å man mågnar ju in för detta. Men långt bort kan ju va tufft för vem som helst. Men ja tror du kan känna de där... va du klarar å känner.



Ja du mycket handlar om o kunskap. Å att man inte tänker sig för eller så långt. Inte skulle ja säga titta här till dig å mena något illa....yngre har ju deffenitivt inte den kunskapen å känslan och om vi vuxna inte lär dom och berättar hur man ska bete sig och hur sådant beteende kan göra illa så lär de sig ju inte alls. MÅnga tolkar ju in varenda litet ord i allt också.... de e sjukt. Man måste inte tro att alla menar illa så fort de öppnar munnen. Var på styrelsemöte i veckan å de ser ut som den person jag pratat om tidigare kommer sitta kvar å jaaa bara kört sitt vanliga martyrskap. SUCK med stora versaler. LER...



Ja fy ja.... man vet verkligen inte va som väntar å man ska nog leva mera här och nu och som sagt visa de sina att man uppskattar dom. De händer saker som får en att vakna upp ibland. De va inget som hände mig personligen nu utan i en lite mer avlägsen närhet. Saker som gör att man inser va skört livet kan vara.



Ja herr Björklund ser de mesta i svar å vitt... han har inte tänkt på gråzoner och att någon kan ha svårt för sig... nej nej... men han lär va påpassad de haglar saker i tidnignarna nu. Å han får brev... själv ska ja ringa runt tilln ågra kommuner nu för att höra hur de ska göra med särskolebarnen som inte får vara kvar ska ta vägen. Hur deras sk plan för detta ser ut.



Jag hade några dåliga dagar i veckan... men nu har jag mått bra. Jag har i stora drag mått ganska okej å ja jag är glad för varje dag som fungerar. Jag tar vara på de lilla å jag försöker inte stoppa tankarna utan mer låta dom passera. Jag kämpar å ja så sett är ja en kämpe men ibland ger även jag upp totalt. Känner mig ensam å utanför. Jag har de svårt med mig själv å jag är inte mer än någon annan.



Ja jag har nog varit där innan. På något sätt. Jag känner mig dragen dit å hittade lite väl bra i ett av husen... förstår inte alls hur... å nej något är de. Platsen i sig ger ju lugn å harmoni å de i sig är ju kanske tanken då de ska ge just återhämtningsmöjligheter å gjort för de som bott där under åren....



Jag hoppas allt är bra. Har varit enormt dålig på att läsa bloggar nu, svara på kommentarer osv. Så jag har dåligt med besök. Nu har jag jobbat hela helgen, veckan å fortsätter imorgon så ja e seg å jag behöver återhämta mig så jag inte dimper totalt.



//Tess

2011-03-06 @ 16:42:44
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Men hej!

Är du tíllbaka? :D

Välkommen :)



Allt bra med Johan? :)

2011-03-06 @ 17:44:06
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Laks

Vad roligt med kryssning! :)



SV: Bjursås heter det, inte så stort :) Ha så kul i Idre! :)

2011-03-06 @ 18:22:23
URL: http://laks.webblogg.se/
Postat av: vispen

HÄrligt att läsa att det ändå verkar hända en del i ditt liv för tillfället. Jag ska åka på kryssning om ungefär två veckor, en tjugofyratimmarskryssning till finland eftersom min pappas flickvän fyller femtio år:)

Hoppas att det har gått bra att spela upp pjäsen och att de som inte har kunnat repetera med der ändå kan sina repliker.

Jag hade inte hört någon av de där tre låtarna men de var ju helt okej:)

Precis som du är jag väldigt kär just nu, vilket både är jobbigt och underbart, jag saknar och känner mig väldigt ensam men jag hoppas, precis som du, att det kommer bli bra i slutändan. Kram

2011-03-07 @ 11:32:59
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

3 år sen sist, ja då var det dags att träffas :)



sv: Jag tror vi har goda chanser till att slå de! Men de överraskade ju ifjol och det är inget lag som man ska underskatta. Jag har alltid sett de som ett sämre lag, men jag tror det kommer bli spännande matcher!

2011-03-07 @ 17:51:17
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Yasmine

jag tränar thaiboxning :)

2011-03-07 @ 23:30:53
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Alla mina "Visste du att..?" är från olika tidningar/undersökningar.. Så det är från en undersökning som fick resultatet att kvinnor inte pratar mer än män/dag. Jag vet inte om det går att styrka. Det där med powerwalk - visst förstår jag vad du menar, men då kanske han som är kort och rund inte går powerwalk, utan bara en rask promenad ;) Jag har ju kört crosstrainer ganska mycket, så jag tror att det skulle dröja längre på ett löpband (till en början) :p



Kul att du åker på så många kryssningar! :) Jag vill åka på kryssning till Helsingfors med Johan. Mysigt ju! Det verkar som att Örebro är ganska bra på hockey med andra ord :p

2011-03-08 @ 13:29:47
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ibland blir det så, man kan inte alltid hinna med bloggen. Livet är ju lite viktigare ändå hihi.



Svar: Haha potatismos orkar jag aldrig göra. Jag orkar inte ens skala en potatis om jag lagar mat till mig själv. Verkligen lat i köket. Älskar att leka med kryddor och experimentera men det ska ändå gå snabbt!

2011-03-08 @ 15:14:47
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Jag tror inte.. jag vet att jag är trött.. jag hinner aldrig sova och har konstant både jobb & skola att stå i. Huvudet snurrar till hehe.



En del har lättare än andra men alla kan hitta det inom sig, vinnarmentaliteten. De som inte har det naturligt kan träna fram det tänket. Är man ett lag är det dessutom viktigt att vilja vinna för varandra som lag.



Jo för jag menar vi kan inte alltid finnas till fysiskt för dem men om vi kan det, så tycker jag att man som vän ska släppa det man gör och åka dit. Men går det inte så kan man i alla fall lyssna och prata, det finns ju telefoner. Det är också att stötta och finnas där. Det finns inte så mycket du kan göra men än ge henne den tid hon behöver. Om hon inte är redo att ta emot det nu, så är hon inte det.



TV styr mycket och jag har haft ,många roliga möten med tv-bolagen, de är speciella.



Ne det är väl precis som med allt annat, alla människor är unika,.



Nej göra slut är aldrig lätt. Man vill inte såra den andra men det är ändå viktigt att vara ärlig både mot sig själv och mot den andra parten, annars blri det bara fel i slutändan. Man kan inte trippa för att man är rädd att såra sin partner, då håller det ändå inte. Kärleken är skör absolut.

2011-03-08 @ 15:21:11
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Matilda

Du är så välkommen så Johan att hänga med mig på torsdag. Då köttar jag cykel och hänger med mina vänner skivstänger. Är du på?! Och tror du att du kommer palla?! ;)



Bröst så blir det bänkpressen.

Magen så är det lite olika. Fria vikter, maskiner och funktionella övningar. Vilka övningar kör du när du tränar bröst och mage?



Hm, kanske känns de exemplen otäckt nära just för att de alla har inträffat människor jag känner. Jag vet inte, men jag tror att mina ord kan bli starkare om man som läsare vet att det har hänt på riktigt.



2011-03-08 @ 15:40:50
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: matilda

Haha ja se där, man är inte ensam om blogguppehållet ;)

För dig verkar det hända en hel del!



Det med leksand, tråkigt att det ser ut som det gör.. Men det är väl fortfarande inte omöjligt? Eller?



Jag jag är riktigt nyfiken över hur det kommer gå för modo, det kan gå hur som helst. Det blev så plötsligt, inget man väntat sig (i alla fall inte jag). Men jag tror att dom kommer klara sig, vore annars... Nä jag vet inte vad, men galet. Vill ju fortsätta kunna fara på kort supporterresa till Övik! (Lite drygt 3 timmars dit med bil bara)



Och ja, att både vi, hv71 och fbk skulle sluta på sama poäng! Haha, det är sjukt så jämnt det är. Fast vi slutade tredje plats, hade du själv tippat att AIK skulle hamna så högt upp? Intressant att höra hur andra tänker! =)

2011-03-10 @ 17:21:04
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Haha nej blommor är inte lätta att hålla levande, dom dör bara. :P

Hah okej smart!;)



sv; Okej så bra. :)



heh ja. Bor du i norrköping? Jag kanske har frågat de förut? :o

Hihi okej :P

2011-03-12 @ 22:31:42
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag kan först nämna att hästen är mycket nära hockey allsvenskan nu ;)

Eller vad säger du?



Jag söker överallt jag =)



Händer annars i livet då?



Hoppas allt är bra! :)

2011-03-12 @ 23:21:53
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag ville Sanna, men inte svenskarna.

Men jag är lycklig :)



Ja jag kan ju min schlager och melodifestival? ;)

Haha.



Jo men livet rullar på i sedvanlig ordning ;)



Ha det bäst!

2011-03-12 @ 23:38:01
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: eroooticaaa

Hej! Kolla gärna in min sex & kärleksblogg! Det kan ju vara kul med något annorlunda, roligt och lärorikt:)

Där skriver jag verkligen om allt, och jag har en massa kategorier som för henne/honom, mina funderingar kring sex&kärlek, mellan våra lakan, gästbloggare, sexnoveller, veckans sexställningar, sextips, sexminnen och massa mer:)

2011-03-13 @ 01:16:41
URL: http://eroooticaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Njae, har man höfter och smal midja så blir det en ganska stor skillnad på de måtten (som jag då). Stora bröst gör likadant :p De som är lite rundare kanske inte har så stor skillnad på de måtten :p



Haha, aa.. Jag får säga till om jag någonsin springer 5 km på 14 minuter på ett löpband. Och nej, jag har inte koll på Örebro och sport så mycket ;)



Jag vet inte rikigt vad som krävs för att få a-kassa (trodde inte jag skulle få det). Men man ska ha jobbat ett visst antal timmar sammanhängande under sex månader.. Och.. Eh ja.. Du får söka på google efter ett bättre svar! :P



Åh, jag vill också åka utomlands :) Är avundsjuk på alla som gör det :)

2011-03-13 @ 07:45:40
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: jag började nästa undra vart du hade tagit vägen hehe :) kul med kryssning! och jag har ätit på pizza hut en gång faktiskt, det var riktigt gott!



Jag förstår vad du menar med saknaden. Ibland dyker den upp och gör så ont. Precis som att det är viktigt att tillåta sig själv vara ledsen måste man också tillåta sig själv att gå vidare.



I vår familj är vi nog väldigt öppna med varandra faktiskt. Vi har en väldigt bra relation. Men huvudsaken är att man har någon man kan prata med om allt. Även om det inte är familjen :)



Gulligt! jag har också väldigt många minnen från farmor och farfar. Trots att dom nu bor i ett annat hus än dom gjorde då jag var liten.



Om man ska gå tjej kille på balen är valfritt :) Jag ska som sagt gå med mina två bästa tjejkompisar. Deras pojkvänner är äldre och det verkar inte som att dom lider av att inte gå på balen haha ;)



2011-03-13 @ 08:48:31
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tess

Tack... de ska bli så spännande å se hur de blir... å att ta upp takkupor å allt.



Ja du hur förändrar man det? Att våga be om hjälp utan att man känner sig som en dålig människa? Ber man om hjälp kanske man i ett senare skede klarar livet bättre... så jag säger att de är bättre. Ibland kan de ju finnas en rädsla att fråga oxå för att man är rätt att bli nekad. Men ja tycker man ska våga.



En del är ju liksom så att man gör ett martyrskap av de. Att mans ka va så duktig å riktig så de slutar med att man själper sig själv. De är ju rejält dumt.



Det var meningen. de ska vara personligt utpekande känner ja i ett sånt brev. de ska visa att det finns människor bakom problemet. Det som stod i tidningen sedan var att det finns oro inför detta och att det inte finns bra övergångsperioder. Vidare har man svarat lite om hur man har tänkt bakom beslutet i en av våra lokaltidningar och det var en sekretarare på departementet som skrivit de. Att man inte vill att man skriver in personer i särskolan för att likosm bli av med problemen. Man anser att skolan ska ta ansvar inför dessa elever. Att de som är normalbegåvade ska ha chansen att försöka klara målen. Problemet kvarstår ju dock även om det är rejält bra tänkt. Va händer när man pga sin funktionsnedsättning inte kan klara målen.... svåra saker men de väcker många tankar hos mig.



Bygget är ett stort projekt... massor på huset ska göras..



Hela designen på bloggen är ny. Så jag kan förstå om du inte hittar och anser att den är annorlunda. Ja tror att den som gjorde min header har raderat den där hon lagt den i en blogg hon haft. Så när hon raderade där så försvann ju koderna...så nu är de helt nytt. Vad är de som blir ett problem för dig??



Klart du klarar detta med en flytt... de är som du säger vill man så går de. Problem kommer man alltid stöta på med de mesta går att lösa och får man fixa efter vägen. Pengar är alltid ett problem. Men jag hoppas de ska ge med sig å att allt faller på plats.



Ja jag fick svar från Filipstad å där hade de pra tänk där man på individnivå anpassar. I Hagfors hade man bara en berörd elev men var svävande över hur man gör med elever framöver. Skolchefen snoppade av mig rejält å skulle återkomma. De har han inte gjort. Jag är inte alls förvånad.



Ja de är intressant med andra sidan. Såg de programmet med. Å sedan har ja läst en bok om en människa i england som hade såna minnen från Irland. Hon kunde ju rita upp platser som fanns på riktigt. Det visade sig att hon kunde berätta saker ingen visste mer än personerna runt om. Mary hette hon i sitt förra liv. Ledsen men ja minns inte boktitel... men det finns film av detta med hon som spelar doktor Quinn som henne. Mycket läsvärt å intressant.



Ja man ska väl visa att man tycker om andra och visa att man är tacksam. Visa vilka som betyder något och jagä r glad att du stärker mig i att tro jag är stark. De gör mig starkare än att Anna ser ner på mig hela tidenom ja säger så. för henne är jag just nu något vakum som man bara ska ignorera. Så ja mig kvittar de men i styrelsesammanhang är de viktigt att de fungerar.



Man hari nte alltid lust med bloggen. Å de är väl inget man ska lida av. De finns viktigare saker.



Idag har vi regn här och vi har bara simskolan i eftermiddag. Har inga större planer för dagen. Jag kommer nog pyssla lite. Har du några planer?

2011-03-13 @ 10:05:27
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

skönt med lite bloggpauser då och då!



sv: jo det ser verkligen bra ut för luleå nu :)

2011-03-13 @ 11:41:47
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Yasmine

jag lyssnar inte på drängarna :P

Jag har väl tränat thaiboxning i en månad :)

2011-03-13 @ 12:52:02
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: