SM 20 år!

Tid: 20:50:32
Datum: 2011-05-17
Kategori: Goalball

Goalball-SM firade i år 20 år. Detta firades så klart under helgen och gjorde att tävlingen såg lite annorlunda ut mot vad den brukar göra. Normalt sätt brukar man åka dit man ska under fredagen, börja spela matcher under lördagen och avsluta under söndagen. Nu fick man åka upp under fredagsförmiddagen, börja matcha redan under eftermiddagen och kvällen, för att avsluta under lördagen. På lördagskvällen hölls nämligen en bankett för att fira just 20 år.

Jag fick åka 09:25 hemifrån, eftersom att vi skulle åka kl 11 från Linköping. Jag kan då också passa på att meddela att man åker oerhört skönt i den nya V70:n, som vi hyrde innan vi åkte.

Väl uppe i Enköping väntade först coachmöte, innan det var dags för en väldigt kort invigningsceremoni, varpå matchandet inleddes med en dammatch. I damernas grupp var det 3 lag, IFAS, Hammarby och MIS från Göteborg. På herrsidan var det 4 lag, vi, Brukarhuset, FIFH och IFAS.

De sistnämda stod för motståndet i vår 1:a match. Eller match och match, efter 3:19 var vi gamade med 10-0. Man hann aldrig riktigt komma in i det hela och det blev i princip mål på varannat skott. Jämför man med förra året, då vi också mötte IFAS, klarade vi oss betydligt längre då och spelade 10-0 resp. 12-2 mot dem. Å andra sidan hade de betydligt starkare lag nu. Åke, Niklas och Magnus. 3 spelare, 3 landslagsspelare. Inte det lättaste motståndet direkt, men med tanke på att Albin och jag har tränat med dem en hel del tycker man ändå att vi kanske borde ha hållt lite längre än 3:19, men faktum var att det kändes som att det gick ännu snabbare än vad det har gjort på landslagslägren. Kanske sitter det i efter Turkiet, kanske har det att göra med att vi i princip inte har spelat match över huvud taget på drygt 2 månader.

Hursomhelst var det bara att äta lite, jag hade inte ätit något, förutom frukosten hemma och några bananer under dagen, och sedan ladda om inför dagens, eller rättare sagt kvällens, sista match, mot Brukarhuset.

Brukarhuset är ett lag vi normalt sätt brukar spela ganska jämnt med. Vi ledde exempelvis med 4-0 i bronsmatchen i Stockholm games tidigare i höstas, men nu grinade oturen oss i ansiktet som bara den. Inte nog med att det var outhärdligt varmt i C-hallen, där vi spelade, svetten bokstavligen strömmade nerför ansiktet, och vi hade otur med skotten vi sköt och skotten vi skulle rädda. De räddade flera gånger skott som, i "normala fall", skulle ha varit mål, och vi släppte in skott som i "normala fall" inte skulle ha varit mål. Det studsade på Albins rygg, Davids huvud och in i mål, gick ribba in, stolpe in osv. Riktigt otursförföljd match och vi blev gamade med 12-2.

Efter denna otursförföljda match tog vi 10 minuters egen reflektion, innan vi samlades hela laget och gick igenom händelserna. Samma sak gjorde vi efter varje match. Mycket bra tycker jag, eftersom att man då hinner "landa lite" efter matchen, oavsett om det gick bra eller mindre bra.

Väl på vandrarhemmet, där vi skulle bo, Mälargårdarna, AS, Aktiva synskadades, egna gårdar, var det bara att bädda sängen och nanna kudden, för dagen efter skulle vi upp redan 6:30.

Det blev då en rejäl frukost bestående av yoghurt med müsli, 2 grova mackor med tomat, gurka och paprika, en tallrik gröt med mjölk och lingon, en banan och ett glas juice. Faktiskt inte, läs noga nu, inget kaffe.

Därefter begav vi oss till hallen, där första matchen skulle spelas 09:00, våran första 10:00, även den i C-hallen.

Det var sista gruppspelsmatchen, mot FIFH. FIFH, som ledde gruppen inför sista matchen, efter att ha spelat 9-9 mot IFAS och slagit Brukarhuset med 12-2. De låg således 2 plusmål på IFAS, som bekant slog oss med 10-0.

Matchen mot FIFH gick däremot betydligt bättre än matchen mot Brukarhuset föregående dag. FIFH hade med Fatmir och Stefan, så klart, Jimmy, som numera har lagt landslagskariären på hyllan, Micke, inte Åkerberg, som även han är gammal landslagsspelare, Dzenan och Rep, egentligen Per. Det var också honom jag gjorde 1-0 på. Vi tog alltså ledningen, men till slut orkade vi inte stå emot och FIFH kunde vinna med 12-2. Det andra målet gjordes av Albin, ett skott som gick under Mickes arm.

Vårt försvar var stabilt och bra. Trots att Fatmir och Stefan drog på några riktiga kanoner stod vi ändå emot bra och tog flera av dem.
Jämför man med förra året gick det betydligt bättre nu. Då mötte vi dem 2 gånger och klarade oss i 5 resp. 6 minuter, innan det blev game med 10-0. Nu höll vi oss kvar dryga minuten in i andra halvlek, vilket hade inneburit 14:e minuten om det hade varit förra året, eftersom halvlekarna numera är 2 minuter längre än tidigare. Vi gjorde dessutom 2 mål, så den matchen ska vi vara nöjda med.

IFAS vann dock gruppen, efter att man slagit Brukarhuset med 15-5 i matchen som gick paralellt med vår. Att de släppte 5 mål berodde på taktik. Man ville kunna göra fler mål, för att på så vis gå förbi FIFH i tabellen. Tabellen, som alltså slutade såhär:

1, IFAS 7p +20 (34-14)
2, FIFH 7p +20 (33-13)
3, Brukarhuset 3p -10 (19-29)
4, LHIF Sharpshooters 0p -30 (4-34)

Det blev alltså semifinal mot IFAS, 1:an mot 4:an och 2:an mot 3:an.

Här kom vi ut och gjorde det betydligt bättre än dagen innan. Det kändes inte som det gick riktigt lika snabbt och vi klarade oss i drygt 6 minuter innan det blev game med 10-0. Det låter kanske lite fjuttigt med bara 6 minuter, 25% av en match, men med tanke på att det bara blev dryga 3 minuter i första mötet och vilka spelare de hade i sitt lag är det relativt bra.

I den andra semin slog FIFH Brukarhuset med 11-1. Det blev alltså bronsmatch mot Brukarhuset, men innan dess blev det lite vila, energiintag i form av drickyoghurt och frukt, lite mer vila och en kort promenad.

Därefter gällde det. Vi visste att vi kunde ta bronset, för Brukarhuset är absolut ingen omöjlig uppgift. Vi värmde upp och kände oss rejält taggade när vi, en efter en, ropades upp i högtalarna och publiken aploderade oss.

Brukarhuset fick dock in första målet, men vi replikerade snabbt och kvitterade. De gjorde dock 2-1, men vi kvitterade återigen, fram till 2-2.

Det var en jämn kamp, men de tog återigen ledningen med 3-2. Därefter gjorde jag ett mål med en teknik jag nyligen har börjat träna på, nämligen skruvar. Man gör den vanliga rörelsen, men istället för att släppa bollen rakt, så vrider man till med handen, så att bollen går framåt och sedan viker av åt antingen höger eller vänster, beroende på vilket håll man har vridit handen. Brukarna lät lite förvånade när skruven kom, för det är inget jag brukar göra, men det funkade uppenbarligen och det är något jag ska träna mer på, för det kan absolut vara användbart senare i karriären.

I andra halvlek släppte vi dock iväg dem. Vi gjorde alldeles för mycket misstag och fick flera straffar emot oss, vilket gjorde att de kunde segla ifrån och slutligen ta hem bronset med 10-4.

Besvikna efter matchen var det så dags för finalen, där FIFH till en början visade sig vara överlägsna. Man ryckte tidigt åt sig en ganska stor ledning och kunde slutligen försvara sin titel från förra året, då man gamade Hammarby i finalen, när man nu vann med 12-3. Det var klubbens 9:e SM-guld.

Efter matchen duschade vi och hann sedan se slutet av damernas final, mellan IFAS och MIS. IFAS såg länge ut att ta hem det hela, men med bara någon minut kvar att spela lyckades MIS kvitera och matchen gick till sudden, 2x3min.

Under de första 3 minuterna hände ingenting. Båda lagen var täta bakåt och släppte inte till någonting.
Det blev sidbyte och då kunde, slutligen, IFAS göra det avgörande målet och ta hem SM-guldet.

Därefter bar det återigen tillbaka till Mälargårdarna, där det bara var att byta om inför kvällens bankett. Det vankades trerätters middag med först lite sallad, kokta rödbetor och någon ost, därefter någon potatisgratängsliknande grej, oxfilé och bearnaise/rödvinsås och till efterrätt pannacotta med hallon. Till maten blev det, först ett vin som inte alls var gott, torrt och strävt, men därefter ett vin som var betydligt godare.

Efter den goda och välbehövliga maten blev det liveband, badtunna och öl/cider för 20kr.
Musiken var helt okej och cidern var god. Dessutom fanns det hur mycket snax som helst, ett helt bord fullt med chips, ostbågar, salta pinnar, godis etc. Pelle var dessutom på bra humör och bjöd Albin och mig på varsin cider.

Kvällen avrundades redan vid 1 för min och Albins del, vi hade ju trots allt varit uppe sedan 06:30, men vissa andra var kvar ända till framåt 3-4-tiden fick vi höra dagen efter. Dagen efter, som inte bjöd på mycket mer än brunch och städning. FIFH verkade dock ha listat ut detta redan innan de ansvariga släppte städbomben vid brunchen, för de åkte hemåt redan tidigt på morgonen.

Efter hemkomst blev det hockey för hela slanten. Först bronsmatchen, som blev en svängig historia, där Tjeckien till slut kunde ta hem bronset med 7-4. Tjeckien, som jag trots allt höll som favoriter till guldet. Sverige gjorde dock en jättematch under fredagen och vann med övertygande 5-2. Samtidigt slog Finland det tunga ryska laget med 3-0 och ordnade därmed en nordisk final i VM 2011, en match vi svenskar nog, tyvärr, helst vill glömma. trots att Pääjärvi gjorde ett så snyggt 1-0-mål för Sverige kunde finnarna ändå få in kvitteringen, 7,7 sekunder från paus, och i den sista perioden rann det bara iväg. 6-1 skrevs slutresultatet till, men jag tycker mest synd om Viktor Fasth, som gör en så makalöst bra turnering, håller nollan i 3 av 7 matcher, blir vald till MVP och tvingas avsluta med att släppa 6 puckar förbi sig. Backarna stod inte upp tillräckligt bra för honom i sista perioden, vilket man helt klart borde ha gjort. Fasth har nog dock ändå med största sannolikhet spelat till sig ett NHL-kontrakt, 29 år gammal. För 3 säsonger sedan var han i Tingsryd i Div 1 och nu står han här, given i Tre kronor, MVP i VM och högst troligt med ett NHL-kontrakt. Grymt!

Annars kan jag meddela att jag hade fel om mina skor jag hade tidigare, det var inte alls Asics Nimbus12, utan Kayano16, som verkar vara en utgående modell. Däremot finns efterföljaren,Kayano17, på Asics hemsida. De jag köpte förra veckan hette Nike Structure Triax 14 och finns på Löplabbet.

Jag har också varit med om att världen kan vara bra liten ibland. Idag var jag nämligen i Mjölby för att träffa ännu en ny ledsagare. Martin har ju som bekant inte tid längre, så vi har fått leta ny ledsagare, igen. Per heter den här killen, eller snarare mannen, för han är lite äldre, men verkar bra. Det roliga är hursomhelst att han en gång i tiden jobbade och spelade hockey tillsammans med pappa, så han visste mycket väl vem min far var. Pappa trodde sig även veta vem han var, när jag nämnde hans namn innan jag åkte dit. Så är det när man bor i en såhär liten "håla". :P

Lite kul kan också noteras att en tjej från England skickade meddelande till mig på Fejjan i söndags. Vi hade 2 gemensamma vänner, Fatmir och Stefan, så nu undrade hon om jag också höll på med goalball eller showdown. Hon själv har varit aktiv innom brittisk goalball sedan 95 och var bl.a. med till sydney 2000, men satt mest på bänken där. Jag blev skapligt förvånad när jag fick hennes meddelande, det är knappast varje dag någon från England skickar meddelande till en sådär, men kul!

Vi körde ju Avril Lavigne's nya låt, What the hell, i förra inlägget. Då i en PJ Project bootleg mix. Nu tänkte jag därför köra originalet, tillsammans med en av hennes gamla hits, Skaterboy!




Kommentarer
Postat av: Linnea :>

åh, avril, min favorit under högstadiet :)

2011-05-18 @ 19:17:11
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

Du är så fin, tack!!! Dina ordgör mig alltid alldeles varm i hjärtat!!

2011-05-18 @ 20:13:42
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: sandra

Du verkar haft en bra helg.



SV: Nej, Inger fittfinger följde som tur inte med, däremot linus, jan, + 2 nya asistenter som jag inte tror att du vet vilka de är.

2011-05-19 @ 20:29:51
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

Sugen att vinna ett presentkort värt 900 kronor på H&MM? Det är superlätt att vara med, enda du behöver göra är att anmäla dig på sidan och sedan följer du anvisningarna.



Eller tävla direkt här: http://www.tourn.se/taevling/bloggtaevling/vinn-900-kr-presentkort-paa-hm/?rID=872



Ber om ursäkt för reklam, men vill inte att någon ska missa den här tävlingen!

2011-05-20 @ 10:34:12
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: vispen

Vad roligt att få läsa om goalball-sm! Vad kul att det har spelats i hela tjugo år också, festen i lördags verkar ju ha varit trevlig. Synd att ni blev gamade i flera av matcherna ni spelade men nästa år hoppas jag att det går bättre för er och det tror jag att det gör med tanke på att du och Ablin då kommer ha tränat mer med landslaget. Vad hette tjejen från England? tror inte att jag känner till henne men man vet ju aldrig :) Det är kul när man märker hur liten världen faktiskt är.

Kram

2011-05-20 @ 12:26:53
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: danten89

Men precis.. man kan inte vara säker.. jorden ska gå under någon gång.

Det kan vara nu på lördag eller när som egentligen?

Sjukt om man börjar tänka på det för mycket.. bättre att leva sitt liv?



Fyller du år i helgen? :D

Isåfall grattis på dig Johan! =)



Jag fyller ju på måndag :)



Nej mina syskon hålls utanför bloggen och de flesta andra jag umgås med också.. man ska ju inte lämna ut hela sitt liv liksom? :)



Härligt att Intervjuerna har gått bra och så :D

Är du nöjd? :)

2011-05-20 @ 13:21:29
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Haha jag fick hem kupnger från smartson, som jag fick hämta ut i affären ;)

2011-05-20 @ 13:23:01
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: matilda

Kul med 20årsfirandet, verkar ha vart en bra helg det där!

Synd bara att det inte gick så bra som det hade kunnat, men det blir nog er tur nästa gång =)



sv. Det blir till Bulgarien jag och tre vänner. Ska bli riktigt skönt att efter studenten bara koppla bort! :))

Okej, vad har du mest för planerat inför sommaren då? :D



Jaha, nejnej inte hade jag glömt dig! :) Skulle nog inte hända, om jag förstås inte drabbades av tidig senil demens... Hmm...



Nej verkligen inte, särskilt maj har gått jättesnabbt, men även månaderna där innan!!

2011-05-20 @ 16:33:00
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: matilda

(fortsättning)



sv. Tacktack för grattandet!!

Okej, ja jag kan tänka mig att det kan kännas, att inte kunna ta körkortet och få den friheten.. Men då får man försöka tänka på annat positivt, och det tvivlar jag inte på att du gör. Sån positiv människa som du verkligen verkar vara! :)

2011-05-20 @ 16:37:24
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Jag förstår inte hur vissa kunde få bli lärare.. Idioter finns det överallt.



Jag har inte lagt ut det på bloggen ännu, det kommer :)

2011-05-20 @ 16:58:18
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: danten89

Bra att du håller med =)



Ja då kan det bli fel..



Jaha vad ska ni bjuda på i helgen då?:)

Vad fyller hon?



Du berättar inte heller så mycket om familj och så? :)



Håller tummarna för ett bra betyg!



Hur är det annars dÅ? :)

2011-05-20 @ 20:14:33
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Hehe nice att höra.



Här är det toppenbra :)



Vad händer på torsdagen då? Under examineringen och opponeringen?



Mumsigt, även om jag inte äter potatissallad :)

2011-05-20 @ 20:32:42
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Okej, nej man vet ju aldrig. Men jag tror det händer och om det inte gör det så tror jag det händer 2012 istället.. :s :'(



sv; Haha tycker du, jag tycker de är ganska mycke, tycker jag äter för mycke vissa dagar så då försöker jag äta mindre andra så att det ska jämna ut sig! :D Om du fattar vad jag menar?

Ah okej :) Låter ju stadigt och bra! ;)



Vet inte riktigt, kört styrka och så hemma. Men ska kanske börja lite smått :)



Hah ja ;D

2011-05-20 @ 22:33:55
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Tess

Har inget nät hemma nu mer än i telen men då vet ja att du mailar. Å ja de vågar ja. Ingen kan använda de ändå. Å de står ju i brev man får på posten osv oxå från sin bank. Men ja gör ett. Fått massa fint till sånt nu. Å ja de blir ju ett man öppnar. Vet du datum vore de kul å veta de.

2011-05-20 @ 23:14:38
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Kul med någon annans tycke om låten ;)

Men den är lagom svensk och somrig! :)



Det låter ju spännande ;)

Är du väl förberedd eller blir det att köra hårt nu i början på nästa vecka?



Nej potatissallad kan jag inte med.



Fy.. hehe.



Tur att det finns pomme, kroketter eller potatisklyftor att lätt värma på i micron/ugnen ;)



Nöjd med fredagen?

2011-05-21 @ 00:21:38
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Kul med någon annans tycke om låten ;)

Men den är lagom svensk och somrig! :)



Det låter ju spännande ;)

Är du väl förberedd eller blir det att köra hårt nu i början på nästa vecka?



Nej potatissallad kan jag inte med.



Fy.. hehe.



Tur att det finns pomme, kroketter eller potatisklyftor att lätt värma på i micron/ugnen ;)



Nöjd med fredagen?

2011-05-21 @ 00:21:47
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Okey :)

Hehe, nice.



Jo det får du väl göra då?=)

Du ska väl vara bäst sen när det väl gäller? :)



Tycker inte om majonäs och det är det oftast i potatissallad.

Kanske om jag skulle göra hemmagjord på potatissallad på gräddil, så kanske jag gillar det mera.. ;)



Du och din bea?:D

Men jag det är gott!

2011-05-21 @ 00:55:42
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Den är fantastisk! :) Tror du skulle gilla den.



Jag är emot betyg, tycker det ger ett tävlingsamhälle där bäst betyg vinner. Hur sjukt?!

2011-05-21 @ 02:34:15
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Kul att läsa :) Lite jobbigt att förlora med 12-2 kan jag tänka mig. Roligt med den där engelska tjejen :)

2011-05-21 @ 07:48:47
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

gott med trerätters! pannacotta gillar jag väldigt mycket! :)



svar: tack för dina frågor! svaren dyker nog snart upp :)



Jag vet inte riktigt vad skorna heter förutom Nike x) det var faktiskt tänkt att jag skulle till löplabbet! jag har så hög hålfot att jag behöver något extra stöd men istället for vi till en ortoped i stan, och förhoppningsvis blir det bra :) så trist att du fick muskelinflamation :S tänk vad ett par skor kan göra!



Ja alltså nu är det sååå nära till studenten! Det känns ju som att det var nyss du tog studenten tycker jag :) Förr hade jag mest ångest och var ganska rädd för att inte veta vad som skulle hända sen. Nu ser jag mest framemot allt roligt som kommer att hända här i slutet! Jag har nog tidigare berättat att treorna klär ut sig sista veckan? Det är snart dags för oss att göra det, vilket jag längtar till mycket :)

Igår hade vi förresten troligen det sista provet för terminen (och säkert på ett bra tag)! Nu kanske man slipper lite stress :)



socionom? det är ju jag också sugen på! :) ja jag förstår vad du menar, jag håller med dig, ge inte upp det du brinner för bara för att plugga :)

2011-05-21 @ 08:57:48
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Heh okej, men den kan ju gå under när som helst, då kan den ju lika gärna gå under idag, typ? :(



Ja, jo lite ialla fall. :/

Jo, jag tycker de låter ganska bra ja ;)

Ja, hehe okej (:



Ja absolut! :D

2011-05-21 @ 11:10:41
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

jag gillar avril fortfarande :p dock inte lika mycket som under den perioden, men jag lyssnar på henne än :)



sv: haaha, ja ibland blir det fel :p

2011-05-21 @ 11:26:14
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Både och! :)

Skönt, samtidigt som jag har ångest. Ska plugga upp betyg i höst :(



Ja, typ..

2011-05-30 @ 17:15:25
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: