Träningen flyter på bättre än på länge

Tid: 22:17:31
Datum: 2011-09-11
Kategori: Goalball

Ja, nu flyter träningen på riktigt, riktigt bra. Bättre än den gjort på väldigt länge. Tack vare Elias så kan träningsdosen hållas på den nivå den ska ligga på varje vecka. Som jag skrev i senaste goalballinlägget så har det där flowet infunnit sig och det känns riktigt bra!

Viktökningarna fortsätter och det är i vissa övningar rejäla höjningar. På enbens frivändningar har jag exempelvis lyft mig från 25kg, som jag hade innan sommaren, till 35kg. Också drag fram har genomgått en rejäl höjning med 9kg, från 64 till 73kg. Även enbens marklyft har, precis som frivändningarna, höjts 10kg, från 40 till 50kg. Stående sidvrid, där man håller i en skivstångs ena ende och gör nästan en halvcirkelformad rörelse, så man vrider bålen, och där jag har stått still på 35kg ett längre tag, har nu äntligen höjts till 40kg. Även enbens hantelryck med rotation, som jag har ogillat starkt tidigare, har släppt ordentligt och jag är numera uppe på 16kg, från de 11 som jag hade innan sommaren. Till sist har vi ett gäng övningar med små höjningar som exempelvis baksida lår ett ben, från 13 till 14kg, enarms bänkpress från 20 till 22,5kg, statisk mage med hantel över huvudet, från 22,5 till 25kg och överstöt fram, från 27,5 till 28,5kg.

Noterbart är att jag står kvar på 65kg på enbens benböj, men är uppe på 73kg på drag fram, d.v.s. när man drar ner en stång mot bröstet. Lårmuskeln är kroppens starkaste muskel om jag inte misstar mig, men här ligger drag fram 8kg högre. Dock är det med två armar, benböjen är bara med ett ben.

Med andra ord flyter det på bra och jag är grymt laddad inför så gott som varje träningspass. Övningarna rullar på bra, ja, det går lätt helt enkelt. Vissa pass klarar vi t.o.m. av på en timme nu, vilket innebär att jag sparar en timme varje dag, eftersom jag slipper vänta på taxin nästan en hel timme efter träningspassets slut.

De ända problemen jag har haft med styrke/konditionsdelen på senaste är att övningen med enbens vader i Styrka 1 har gjort att jag har känt av benet/foten igen. Inte bra. Frågan är om man ska sänka belastningen för att träna upp muskeln istället för att maxa och stärka den så? Den klarar ju av belastningen och vi ska egentligen inte sänka, men kanske får man göra så ändå. Ska rådgöra lite med Fredrik och Kennet, som har hand om fysdelen. Kennet, som jag och Albin ska kontakta ang. en annan övning som har varit problem ett längre tag. Det är höften upp, där man har ena foten på en bänk, ligger på golvet och ska skjuta upp höften, stödjandes på foten på bänken. Det tränar baksida lår och nedre delen av ryggen, men grejen är att vi får ta så mycket vikter där, så det kan inte vara bra för bröstkorgen, något även Anders, Lindas sambo höll med om. Han jobbar själv på Actic, så han borde ju veta. Frågan är då vad vi ska göra istället? Det är kennet som har utformat de här träningsprogrammen, så han borde ju ha en alternativ övning till den där, eller om man gör på ett annat sätt. Senast vi körde den fick jag t.o.m. ont i högra sidan av bröstkorgen. Det gör ont när man hostar. Kan inte alls vara bra...

Nåja, tillbaks till det positiva igen.
Lagträningen har ju nu äntligen dragit igång efter sommaren, men målen är inte på plats, som de skulle vara. Kommunen sa att de skulle vara på plats när vi startade nu i höst, men icke. Tydligen har det blivit komplikationer med några bomar som sitter uppe i taket. De sitter i vägen och troligen får de inte flytta på dem. Det innebär att vi troligen måste byta hall, igen. Då kan det bli Tokarpshallen ute i Malmslet, vid Albin och Louise. Tills dess får vi spela utan mål, för det finns inga förrådsutrymmen i Kungsbergshallen, där vi nu är, och att frakta de gamla målen från punkt A till punkt B både före och efter varje träning, sätta ihop och ta isär dem, det går inte. Så vi får spela med provisoriska mål i form av innebandymål med snören emellan, två mål på varje sida.
Det är nästintill oacceptabelt att det ska behöva vara så. Att vi, dessutom med två landslagsspelare i truppen, ska tvingas att spela utan riktiga mål, bara för att kommunen har klantat sig.
Vi hoppas i alla fall att det ordnar sig så snart som möjligt.

En annan dålig grej är att vi inte längre kommer kunna delta i Stockholmsserien, den serie Hammarby, IFAS och Brukarhuset spelar tillsammans med oss ca en gång i månaden. De har nämligen fått mindre tid för det nu, så det finns helt enkelt inte tid för fyra lag längre. Det är vad vi behöver minst av allt i dagsläget, för vi behöver så mycket matchspel som möjligt. Kan vi inte vara med där, då är det ända matchspelandet vi får de tre tävlingarna varje år, Stockholm games, Malmö open och SM, + Albins och mina landslagsläger. Inte alls bra, tyvärr. Ända chansen är väl att vi försöker trassla till oss en plats i något av de andra tre lagen varje gång det är Stockholmsserien. Då lär vi dock få åka upp dit själva varje gång...

Nåja, återigen över till det positiva. Känns som att jag lätt spårar ur åt det lite mer negativa i det här inlägget, men inte nu!

Den första lagträningen ägde rum förra helgen. Det var jag, Albin, Jennifer, Patrik, som hade bestämt sig för att komma och prova på litegrann, och Robin, en seende kille som spelar innebandy i vanliga fall, men som tyckte att det här verkade kul. Han fick upp ögonen för sporten under Stångåloppet, när jag, Albin, Oskar och Terje var i Holland. Louise var också med på träningen, men spelade inte.

Klart att det kändes lite ringrostigt i början, efter ca tre månaders uppehåll, med ett landslagsläger i juli som ända goalballspelande under den tiden för min del, men jag tycker ändå det var en relativt bra träning.

Vi gick grundligt igenom försvarstekniken som Fatmir gick igenom med oss under campen i juni. Jag har tidigare tyckt att den har känts jättekonstig när jag har provat den och det gjorde den nu med, men ju längre träningen gick, ju mer rätt kändes det. Mot slutet kändes det förhållandevis riktigt bra.

Vi sköt även en hel del och avslutade med lite matchspel, där jag faktiskt tror att jag inte gjorde ett ända mål. Det där med att vrida in knäet och därmed få med hela kroppen i skottrörelsen är också lättare sagt än gjort. Jag försökte med det, men det är inte lätt. Det är dock bara att träna på så kommer det sitta så småningom. Ett bra bidrag till det är att det trots allt ser ut att bli fortsatta skotträningar. Det var ju högst tveksamt, eftersom att Albin slutar så sent och inte hinner till Terje innan klockan 16:00. Efter kl. 18 måste man boka hallen där, så det går inte. Nu har vi dock hittat en tid på Fontänen, fredagar mellan 18-20, då vi kan träna. Därefter känns det väldigt onödigt att åka hem känner jag, eftersom vi dagen efter tränar mellan 10-12. Så det är i princip bara att åka hem, sova, gå upp vid 8 och åka igen. Därför tänker jag nog försöka sova hos Albin eller Jennifer de flesta av alla fredagar, så slipper jag det.

Då kommer träningsschemat se ut såhär:
Måndag: Styrkepass
Tisdag: Intervaller
Onsdag: Styrkepass
Torsdag: Vila
Fredag: Skotträning
Lördag: Lagträning
Söndag: Vila.

I övrigt har It's learning inte fungerat felfritt. Faktum är att det inte har fungerat alls. När man registrerade sig sa de att det skulle ta ca en vecka innan kontot var aktiverat. Efter drygt en vecka fungerade det fortfarande inte att logga in. Så jag kontaktade it-supporten och de trodde, likt mig själv, att jag måste ha fel lösen på något vänster. Jag skickades vidare till registreringen, där de sa att jag var tvungen att hämta ut en ny registreringsnyckel på campus. Jag mailade vidare och frågade Åsa, hjälpmedelsansvarig på universitetet, om hon kunde hämta ut den åt mig, så skulle jag slippa åka dit bara för det och sedan åka hem igen. Tyvärr fick hon inte hämta ut den sa de på registreringen, det måste jag göra själv. Så på tisdag ska jag dit och fixa det. Därefter kan Elias och jag förhoppningsvis fixa nytt id-kort åt mig innan vi kör intervallpasset.

Så jag har inte satt mig in i alls hur It's learning fungerar. Dock har jag skrivit en minirapport på ca 700 ord, om ett tydligt avgränsat handikappvetenskapligt ämne. Det stod dock att man skulle ha tre vetenskapliga källor till det. Det har inte jag, så får se vad jag får på den. Det finns säkert uppe på It's learning, men det hjälper ju inte i dagsläget.

Datasäkerheten blev det inte heller något med. Infon kring den kursen har varit riktigt usel. Jag mailade för flera veckor sedan och hörde mig för om hur det fungerar osv. eftersom jag aldrig tidigare har läst en distanskurs på det sättet, men jag fick inget svar. Jag hittade heller ingen info om hur uppropet gick till på nätet. Det stod bara "krav på svar via nätet", men jag fattar inte vad för svar, eller var man ska svara på det. Uppropet var någon gång nu under veckan som var, men det missade jag ju då, så det blir inget med det.

Av inlägget att dömma låter det som att det är mycket som inte flyter på som det ska, mycket som inte fungerar just nu, men grejen är ändå att jag tycker det flyter på ganska bra ändå. I onsdags slapp jag t.o.m. åka förbi Skänninge och byta i Mjölby på vägen hem från träningen, som jag annars alltid får göra. Det var nog första gången jag slapp det, så det kändes bra.

Igår blev det dock ingen träning. Nyckeltaggen till hallen var spårlöst försvunnen. Vi hällde ut allting ur väskan, letade igenom varje liten vrå av den flera gånger, ja, Linda åkte t.o.m. hem och letade, men ingen tagg. Istället blev det fika på ett kafé, varefter jag, Jennifer, Albin, Louise och Patrik åkte in till stan och kollade/provade ut nya skydd, vilka vi har fått bidrag för. Benskydd, knäskydd, susp och höftskydd ser ut att lösa sig. Däremot är armbågsskydd svårare. Vi hittade några, som egentligen var juniorbenskydd, men som kanske kan fungera för armarna, som var ganska bra, Jennifer har några hyfsat bra armbågsskydd och så hittade vi några Salming. Så det kanske blir till att prova igen där...

Vi måste ju också notera att det idag är exakt 10 år sedan terrordåden i New York. Jag minns faktiskt inte så mycket av det, men tror jag var i skolan när jag fick reda på det. Av vad jag har hört blev det dock inget attentat någonstans idag, vilket de sa att det skulle vara överhängande risk för, tidigare under veckan.

Noterbart åt andra hållet är att Emma nu är hemma igen, efter knappt tre månader i Smögen. Det känns bra. Shep och jag bakade kladdkaka tills hon kom hem, men Jennifer, som har sagt att hon ska göra mig till kock, har nog väldigt, väldigt lång bit kvar tills dess, för det är ju inte alls kul att laga mat/baka...

Till sist kan vi också notera att Västerbotten är vinnare av årets TV-pucken. Det var första gången sedan 1980 och man slog nu Dalarna i finalen. Dalarna, med de flesta av sina spelare från Leksand. Det känns bra att vår ungdomsverksamhet fortsätter att skörda och ge nya talanger för framtiden. Två exempel på det är backen Erik Flood, som fick massvis av beröm av både Chris och Micke Renberg, och Fredrik Forsberg, lillebror till Filip i A-laget.

Avslutningsvis kör vi den låt som redan har blivit en superhit, killen som gick fel när han skulle till Skansen och hamnade på Idol-audition istället. Jag pratar så klart om Oleg Nejlik med sin låt, Electropop! Haha, killen är kung! :)


Kommentarer
Postat av: anna

jag blir bara upprörd när juryn skickar vidare en sån som oleg. visst han är underhållande men killen kan ju inte sjunga! och vad fan ska han i idols slutaudition att göra liksom? ;P



sv: nä inget verkar ha hänt 11 sep, konstigt nog. tycker alltid det händer nåt det datumet.

2011-09-13 @ 09:02:30
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: NATALIE

skönt att träningen flyter på bra! själv får jag inte ens gå på promenad :S har eventuellt en ny stressfraktur på g.....



svar: haha nä fika är aldrig fel! ;) gillar fika mycket mer än godis och chips hehe :)



ja hans teori om att åka på kryssning och då upptäcka vilket land man kanske senare skulle vilja åka till var ju smart faktiskt :) har du något drömresemål? :)



Ja jag har både FB och msn! :) kan skriva in epostadressen i fältet här uppe :)



Jag håller med, i grunden tycker jag absolut att kärleken mellan familjen och vänner är viktigast :)



tråkigt det där med dig och tjejen.. men det är nog viktigt att kunna gå vidare för att må bra :)



Ja jag är fortfarande kvar på samma jobb! Men eftersom att dom bara kan boka mig två veckor i taget vet jag egentligen inte helt säkert hur länge jag får stanna :) men det låter i alla fall som att jag kommer att få vara kvar!

2011-09-13 @ 22:06:00
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: sandra

Kul att träningen flyter på bra :)



sv: alltså det är typ som eksem fast värre. Sök på psoriasis på google så kan du läsa mer, det är svårt att förklara :)



ja usch, riktigt hemskt..

2011-09-14 @ 06:31:46
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Louise - foto

Hej vännen!



Kikar in och kollar hur det är med dig bara. :-) Har fortfarande inte fått skoldatorerna, och lusten att fotografera har för fillfället dött, så får se när jag kommer igång på riktigt igen. :-(

Internatet är fortfarande lika underbart. Jag och pojkvännen har snart varit ihop i en månad...

2011-09-14 @ 08:52:12
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: danten89

Såklart inte Oleg gick fel.

Det är bara ett PR trick ifrån Olegs och TV4's sida ju.

:p



Klart man handlar när man är på kryssning.. men blev ju inte ens för 400 allt det jag handlade.. så inte så farligt? ;)



Ja hemsk tanke, men tyvärr, någon måste göra det.. jag tycker dock inte bara en ska göra det?

Flera borde isåfall..



Jag körde på musiken i vårat hemmabiosystem.. med liksom musikkanalerna, vi har via com hem.. som radio fast utan snack och utan reklam ;)

2011-09-14 @ 14:48:11
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: jimlindeborg - du vet att du vill kolla

SvM hon skrev sitt nummer på fb så jag tog chansen, heheh! ;)

2011-09-14 @ 15:18:07
URL: http://jimlindeborg.blogg.se/
Postat av: juliaericson

kommer tyvärr inte ihåg om vad jag skrev sist.. ehm, sorry.. :/



men jo, de är kul att laga mat :D men de är väl upp till var och en när de gäller sånt, haha.

2011-09-14 @ 18:38:53
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Ja, jag älskar potatis, falukorv och senapssås :) Haha, nej, det är nästan ett måste att ha paraply när man cyklar och det regnar.. Annars hamnar sminket under ögonen och håret ska man ju inte prata om ;p



Nej, det tillhör väl inte vanligheterna att jag gör det, men jag tänkte att jag kollade in din blogg efter att jag läst om Stefan Liv.. Se om du skrivit om det.



Härigt att träningen är flyter på bra :) Och det där schemat såg riktigt bra ut :p

2011-09-14 @ 18:42:33
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

Oj vad du tränar :) Skönt att det flyter på!



svar: Jo, det ska ju gå.. det hade varit enkelt att fixa om jag hade Word. Men nu har jag ju Open Office och jag kan inte riktigt med det hur mycket jag än använder det.



Jo precis hahah det var inte särskilt kul. Men det blir lite komiskt nu såhär i efterhand. Tänderna skulle jag ha tappat ändå, så det var ju ingen fara. Det enda som jag fortfarande kan störa mig på är varför i hela friden hade dom ett dörrstopp mitt i allt? Eh hehe ja, vad har man ett dörrstopp till liksom :P men ja, du fattar. Det var ju ganska så onödigt.



Han tycker själv inte att det är något problem, men det tyckte ju inte min pappa heller när han fortfarande hade problem med det. Det var när jag sa ifrån och bad honom välja mellan mig och spriten som Pappa började fatta att han var tvungen att sluta. Men ja, jag vet inte. Jag kommer inte börja oroa mig för min bror förns han börjar dricka i veckorna också. Det kan ju vända... vem vet liksom?



Nej jag vet. Jag är ju fortfarande ung och även om jag kommer på när jag är 25-28 vad jag vill göra i framtiden så har jag ju fortfarande hela livet framför mig. Men det hade gjort saker och ting lite lättare om jag hade valt rätt linje från början.

Just nu har jag ju bestämt mig för att söka en utbildning på Yrkeshögskolan (Reklam och marknadsföring) och där hjälper ju min utbildning till litegrann. Dessutom vill jag satsa på den utbildningen eftersom reklambranschen växer i takt med teknikbranschen. Ju fler ipads och sånt som tillverkas och ju fler företag som startas desto större blir reklambranschen. Sen har jag ju alltid fått höra att jag skulle passa att jobba med sånt... så. Ja, jag ska pröva det. Om jag nu kommer in. :)

2011-09-14 @ 21:23:44
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: ttheresebjörkman, :)

svar;



ja, brandövningen gick bra. Men det var lite kallt att stå ute i bara linne! ;)

2011-09-14 @ 23:58:31
URL: http://ttheresebjorkman.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad skönt att träningen går s¨å bra just nu!!



SVAR: Det är hemskt att vara av med sina djur, det skär i hjärtat. Hon erbjuder hittelön och jag ser denna skylt överallt i stan, hade med glädje gett hennes katt till henne gratis om jag bara hittat den. USCH! Blir ledsen bara av tanken att hon sitter där utan sin lilla kattbebis. Just det där med att man inte vet om ens djur är levande eller död. Eller om man kommer se dem igen, det är verkligen jobbigt. Det gör så ont.



Nej det är så tragiskt, att hans barn och hans fru ska behöva gå igenom detta är helt fruktansvärt. Det är inte rättvist på någon nivå. USCH!



Kaffevanan har dött ut lite nu faktiskt, inte mkt kaffe senaste dagarna. Inte en kopp på snart en vecka faktiskrt.



Haha vad bra :) Nej men T kan det där och finns det något han avskyr är det kablar och sladdar som hänger fram vid ett gig, han är inte bara duktig. han är perfektionost haha

2011-09-15 @ 01:55:36
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: anna

skönt att träningen flyter på bra och sådär :)



dock segt med distanskursen och att it`s learning krånglar, men förhoppningsvis funkar det snart som det ska!



Oleg är klockren, haha!



Svar: Yes, nollningsveckan var verkligen bland det roligaste jag varit med om och jag är nöjd med själva skolan och utbildningen med än så länge! :)

2011-09-15 @ 11:11:18
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

sv; Hihi tackar :)!

Temaveckan är sex & samlevnad :)



aa, hehe. Stämmer, fast alla får typ panik när de är de :P

2011-09-15 @ 19:58:30
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

tja länge sen, läget?

2011-09-15 @ 21:29:43
URL: http://natalies.se
Postat av: anna

sv: jag tycker idol är mer underhållande på nåt sätt, true talent är det ju BARA rösten som gäller. och visst det är väl en fin poäng med det egentligen men jag tycker inte rösten är det viktigaste för en bra artist, det är mkt mer än så.



2011-09-15 @ 22:07:45
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där... här flyter inget... totalt stopp ler. Mer än vanligt. Musutställningen struntar vi att åka på. Nu ska ja försöka städa av på nya våningen vilket inte heller fungerar.... är helt slut. Men men.



En nymfparakit är ju en liten papegojja kan man säga. en vanlig burfågel från australien. Den har en liten toffs på skallen å röda kinder... du har säkert sett en sådan.



2011-09-16 @ 09:26:27
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Njae.. Jag skulle väl inte säga att jag är jättebra på att laga mat. Jag kan inte göra så mycket avancerat, men jag har min duktiga mamma att ringa OM jag skulle få lust att göra något lite svårare i matväg ;p



Haha, den där låten med Oleg är sååå himla dålig! Fast när jag druckit några glas alkoholhaltig dryck är den skitbra ;D Konstigt det där!

2011-09-16 @ 10:24:18
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Okey :)

Ja kul att du håller med mig :)



Jo men Ellinor är ju grym?

Hon fick bara fel låtval..

Samtidigt gillar jag ju såna som sticker ut och är lite annorlunda..? :P

Haha.



Hur är planerna inför helgen?



Ja det var ett riktigt kap :)

2011-09-16 @ 13:33:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sadia

haha den låten hör man ju verkligen överallt...

2011-09-17 @ 11:34:29
URL: http://sadia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: