Sverigeserien omgång 2

Tid: 09:15:00
Datum: 2012-12-12
Kategori: Goalball

I helgen var det dags för den andra omgången av Sverigeserien i goalball, den nystartade serien med syfte att ge oss breddlag mer matchspel än tidigare. Det var också årets sista framträdande ute på planen och vi kan kort och gott konstatera att 2012 avslutades betydligt bättre än det började, sett till matchandet. Första matcherna för året var nämligen i Stockholmsserien en mörk och snöig februarikväll. Det var det sämsta framträdandet vi har gjort på jag vet inte hur länge. Game i samtliga tre matcher, med siffrorna 2-12, 1-11 och 1-11. Det gav alltså 0 poäng och en målskillnad på 4-34 (-30) på tre matcher...

I helgen gick det bättre, även om spelet under lördagens tre matcher mycket väl skulle ha kunnat vara då i februari, för satan så dåligt vi spelade. Det var tre matcher långt under vår normala standard och långt under den nivå vi höll i första omgången av Sverigeserien, i september.

Första matchen spelades mot FIFH Malmö, som ställde upp med ungefär samma lag som senast, men med två ytterligare spelare, Sarah Winberg och Melle Hahn.

Det blev ingen rolig historia. Vi kom inte alls upp i normal standard och uppträdde som jag vet inte vad. Ingenting fungerade och vi låg under med 0-7 ett tag. 2-9 stod det i halvtid och slutresultatet skrevs till 8-12. En något bättre andra halvlek alltså, men definitivt inte bra. Vi försökte kommunisera med varandra, men det var grus även i det maskineriet, som normalt sett brukar vara ett av våra starkare kort, det var individuella misstag från samtliga på planen, vi täckte inte våra zoner och slarvade med tekniken. Ingenting fungerade. Ett riktigt bottennapp.

Andra matchen spelades mot Brukarhuset och även här blev det stora siffror. Matchen i sig var något bättre spelmässigt sätt, men inte alls i närheten av vad vi kan. Likt första matchen skrevs slutresultatet även här till 8-12.

Dagens sista match var mot våra värsta konkurenter, sett till tabellen, IFAS. Till den här omgången hade man i stort sett ett helt nytt lag, nu med Winter Andersson, Lisa Ly och Johan Häglerud i spetsen.

Vi stod för dagens bästa insats, men det var fortfarande långt under vår normalkapacitet. 5-8 slutade matchen och vi hade därmed 0 poäng och en målskillnad på 21-32 (-11) efter första dagens spel. Det att jämföra med första omgången av Sverigeserien, då vi låg på 3 poäng och en målskillnad på 25-24 (+1) efter en dags spel. Med andra ord, svart på vitt, klart sämre nu än i september.

Det var bara att ladda om inför söndagens tre matcher, då vi visade upp en helt annan nivå på spelet. Det var klasskillnad mot under lördagen, men det räckte ändå inte till mot FIFH i första matchen, där de kunde gå till pausvila med 3-2 på tavlan och där slutresultatet sedan skrevs till 6-4, med FIFH som segrare. Jämför man med lördagens match var det dock ett stort fall framåt för vår del, känslan var en helt annan än under lördagen och spelet fungerade mycket, mycket bättre för samtliga spelare. Tyvärr räckte det inte till ändå.

Känslan inför Brukarhusetmatchen, som var helgens näst sista, var ganska god. Gubbarna i Brukarhuset höll dock ett mycket bra försvar och kunde gå till pausvila med 3-1 på tavlan.

Jag tror vi lyckades göra ett spelmål under hela matchen, de andra två kom på straff. Slutresultatet skrevs till 3-6.

Alltjämt med 0 poäng under helgens gång var det så dags för helgens sista match, mot IFAS. Det var även detta en klart mycket bättre insats än under lördagen och faktum är att vi skulle ha haft en poäng med oss därifrån, men det dömdes aldrig mål för det. IFAS ledde med 6-4, men vi reducerade med bara några minuter kvar att spela. Närmre än så kom vi dock inte och matchen slutade 5-6 till IFAS. Målet som inte dömdes som mål var en boll som alla på vår bänk såg var mål och som måldomarna på andra sidan signalerade mål för, men som huvuddomarna inte dömde mål för, eftersom att de ansåg att hela bollen inte var över linjen. När jag fick veta det efter matchen gick humöret 90 grader rakt ner. Jag satt på en stol och såg sista matchen för helgen, mellan FIFH Malmö och Brukarhuset, skitförbannad innombords och försökte lugna ner mig. Tydligen hade vi haft ett likadant mål i matchen mot FIFH också, men det var väl av mer akademisk betydelse, eftersom vi ändå hade förlorat där, men när ett sådant domslut gör att man inte får med sig någon poäng alls, då känns det inte alls bra.

Det blev alltså 0 poäng och en målskillnad på 33-51 (-18) för hela helgen, till skillnad från första omgången, då det blev 6 poäng och en målskillnad på 46-49 (-3).

Ska man se något positivt så är det att söndagens försvarsspel var riktigt bra. Tyvärr fungerade inte offensiven alls lika bra som i september och då vinner man ändå inga matcher. Målskillnaden där blev 12-18 (-6), medan den förra gången blev 21-25 (-4). Totalt sett sämre även där, men just defensiven var faktiskt bättre nu än då. Synd bara att vi släppte in så grymt mycket mål under lördagen, då allting verkligen havererade totalt.

Tyvärr har jag inte kommit över några kompletta resultat och slutgiltig tabell för Sverigeserien 2012, men det kommer upp på hemsidan så småningom. Håll utkik där! Klart är hursomhelst att FIFH Malmö tog hem den slutgiltiga segern, tätt följda av Brukarhuset, som bara var några mål efter FIFH i slutenden. IFAS tog bronset och vi blev fyra, trots den där riktigt bra tävlingshelgen i september.

Nästa år kör vi vidare, då med två omgångar under våren till att börja med. En i Göteborg och så en på hemmaplan i Linköping. Då är det nya matcher, en ny serie för 2013 och då startar alla med lika förutsättningar, noll poäng, så då är det bara att ge gärnet igen!

 

Kommentarer
Postat av: † sandrafagerberg-

Ja precis, men allting känns mycket skönare på sommaren, snön kan vara fram till nyår o sen sluta tycker man ju :)

2012-12-12 @ 15:21:25
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: danten89

Hur är det ditt schema nu innan jul? :)
Mycket ledigt?

Veckan har pågått rätt bra och provet känns hyffsat, men fick skrivkramp, men känner mig nöjd iallafall :)

Jadu testerna visade inte på något. Tror mest det kan bottna i stress och lite ångest över det. Mår så mycket bättre nu =)

Jul snart ju.

Hur har din vecka pågått? :)

2012-12-12 @ 16:41:37
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Jag läser Levande begravd med Peter James ;D Gillar den! Vilken var det du tyckte var bäst? Håller med, giftermål känns väldigt avlägset! Jag har ju inte ens en karl! ;p

Tråkigt att ni inte vann! Det går bättre nästa år för er :) Ska hålla tummarna!

2012-12-12 @ 17:52:29
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Helen

Skönt att de blivit bättre under året som gått.

vad händer med Leksand just nu?

2012-12-13 @ 14:25:23
URL: http://heleeens.bubbleroom.se
Postat av: MADDISENJ-vinn valfria ray ban!

det är så sjukt skönt att träna på morgonen/förmiddagen då det är lite folk på gymmet!

2012-12-13 @ 18:03:19
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Evelina

Svar: Precis, det är den boken :D Riktigt bra var den faktiskt. Spännande! Nu håller jag på att läsa Femtio nyanser av honom ;) Jag vet inte hur många böcker jag läst i år. Men det är många och i stort sett alla har varit bra :)

2012-12-13 @ 19:17:44
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: danten89

Var pluggar du nu igen? =)
Varför har inte ni någon Lucia? :)

Vad får du när du läser dem studierna? studiemedel och så? :)

hoppas jag det med =D
Lugnt i helgen?
Några planer?

2012-12-13 @ 19:18:49
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

sv: jaha, jag har inte heller gått luciatåg på evigheter. Typ senast i högstadiet tror jag haha :D

2012-12-13 @ 19:53:37
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Ida

Jag håller tummarna för att det går bättre för er nästa år! Nytt år är ju lika med nystart=)

2012-12-14 @ 08:22:14
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: danten89

Tack du det ska jag göra, men nu är det allt som ska hinnas till jul med? ;)
Inte så mycket lugnt nu inte, men det är en annorlunda sits än om man skulle ha en massa skolarbete i baktankarna :P

Jaha är det sista träningen inför jul? :)

Så du får åka till skolan ibland eller hur fungerar det? :)

Vad får du för ersättning då? :)

Ha en fin fin helg.

2012-12-14 @ 09:06:15
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Har du suttit vid datorn hela dagen? :)

Lite som vanligt, fast ändå inte.
Läser till undersköterska som sagt :)

Okey men då får du ju något iallafall:)

Duktig du är då^^

Händer ikväll?

2012-12-14 @ 13:53:39
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Okey så pass :P

Nej det gör jag tyvärr inte och om jag skriver att jag läser på kommunal nivå, så förstår du nog vart jag läser? ;)

Du tränar på så pass bra och är så duktig killen :D
Önskar jag med kunde.
Haha.

Haft en helt okey helg, har du?
Jag har inte gjort alltför mycket, men det har fungerat det med. Eller jag har ju styrt med massor hemmavid inför julen osv ^^

2012-12-16 @ 16:48:50
URL: http://animalcity.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: