Kortläger i Stockholm

Tid: 07:52:00
Datum: 2013-04-26
Kategori: Goalball

Efter helgens SM i Malmö väntade en dags vila i måndags innan det var dags för det första av en rad kortläger vi kommer att ha med landslaget under året.

Kortlägren innebär att man åker antingen till Stockholm eller Malmö under dagen, för att träna tillsammans under kvällen och sedan åka hem igen. Detta för att vi ska få ännu mer spel med varandra och dessutom kvalitativt sådant. För mig och David tror jag detta kommer bli extra nyttigt, eftersom att vi inte har det motståndet under våra träningar på hemmaplan. Det blir ett helt annat spel när man möter de andra i landslaget, vilket inte minst märktes på mitt spel under förra lägret i Trelleborg, där det tog nästan hela lördagsförmiddagen för mig att komma in i tempot och spelet. Så att få en sådan här kontinuitet när det gäller det tuffa och hårda spelet tror jag kommer vara grymt nyttigt för alla, men inte minst för mig och David.

Den här gången var det Stockholm som var destinationen och jag lämnade Östergötland runt kl 15, för att sedan möta upp David på Centralen i Stockholm, varefter vi tog oss ut till Gubbängen, där vi spelade under kvällen.

Träningen gick riktigt bra. Jag kände mig lite seg innan, men när vi väl började spela rann det av och jag kände mig riktigt pigg i kroppen.

Vi fortsatte på samma inslagna väg som under lägret i Trelleborg, nämligen med att fokusera på den defensiva tekniken. Då, i Trelleborg, spelade vi tre halvlekar, där resultaten blev tjugo, arton och tolv försvarsmisstag totalt sett, på alla spelarna. Nu sänkte Florim gränsen till max sex misstag. Det blev dessutom mer kollektivt än i Trelleborg, för att vi verkligen ska förstå att ett misstag drabbar hela laget. Gör man några misstag mot t.ex. Tjeckien, Finland eller Litauen och hamnar i underläge med 3-0, då blir det en grymt jobbig uppförsbacke för att ta igen det. Därför gäller det att minimera försvarsmisstagen, för gör man det, då försvinner många av målen bakåt. Det såg vi inte minst i Trelleborg, där ca 33% av alla misstag ledde till mål bakåt och så gott som alla misstag leder till farligheter. Därför varnades nu hela laget när någon gjorde ett försvarsmisstag. Gjorde någon sedan ytterligare ett misstag, då blev det tio armhävningar eller tio situps.

Vi Klarade inte riktigt gränsen på sex misstag. Det blev först tio, sedan tio och elva. Därefter höjde Florim ribban till nio misstag inför den sista matchen. Klarade vi det lovade han att göra tjugofem armhävningar och tjugofem situps. Vi klarade det precis och sagt och gjort så fick han göra sina armhävningar och situps.

Personligen tycker jag det var en riktigt bra träning. Första halvleken vi spelade var felfri från min sida, jag gjorde inte ett enda misstag och det kändes riktigt bra. I de följande halvlekarna gjorde jag något misstag här och var, men inte alls många. Det jag kände var svårast var timingen med bollen, att möta bollen så att den inte studsar eller så att man inte hinner ut några tiondelar för tidigt så att man ligger och väntar in bollen. Det kändes som det hände några gånger under träningen, men i övrigt var det en riktigt bra träning måste jag säga.

Tåget var sedan framme i Linköping vid midnatt och jag var glad att jag inte hade någon tid att gå upp dagen efter. David fick sova kvar i Stockholm och åka hem 05:59 under onsdagen, för det fanns inget annat tåg som pasade för honom. Bara ett nattåg med två timmars väntan i Näsjö, mitt i natten, och det var väl inte så atraktivt...

Under onsdagen blev det sedan dubbla träningspass. Först intervaller, 7x3min, där jag sprang 2x3min på löpband, vilket kändes riktigt bra. Jag startade i 14km/h och avslutade i 16km/h. Riktigt bra, men oj så mycket jobbigare det är att springa än att cykla. Dessutom blev det samma sak här som senast jag testade att springa en intervall innan cykeln fick ta över, benen var helt slut efter löpintervallerna och jag fick inte alls upp pulsen under cykelintervallerna. Nu var det dock lite bättre än senast, då pulsen slutligen snittade 165 slag/min under hela passet, vilket är väldigt lågt. Nu snittade jag 169,2 slag/min, vilket också är ganska lågt, men ändå bättre än senast.

Det andra passet för dagen blev skott/teknik, där det blev mycket fokus på den nya skottekniken som Florim visade mig under lägret i Trelleborg. Det är långt kvar tills den sitter där den ska, men det går sakta men säkert framåt även där. Skott är ju dock inte min starka sida, även om det var det när vi började spela regelbundet, för 4,5 år sedan. Då sköt jag nästan bäst i laget. Det gör jag definitivt inte nu. Albin är överlägsen där. Nej, min styrka är försvaret och det är den biten jag fokuserar mest på, för det är oerhört viktigt om jag ska kunna nå ut och bli en internationell center.

Igår var det vilodag och idag blir det dubbla pass igen. Först intervaller och sedan styrka, varefter det är lagträning imorgon och styrka på söndag. Så ser helgen ut. lite grillning med laget och firande av mormor ska vi nog också hinna med.

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Tack :D
Ja det är det jag gör, haha.

Men man kan träna lite när det passar en själv? :D

Detsamma :)

Ha en fin helg ;)

2013-04-26 @ 09:12:31
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: ANGELICA - mot ett hälsosammare liv!

Ibland behövs en vilodag, då känns det riktigt skönt att dagen därpå köra ett riktigt hårt pass :D

2013-04-26 @ 11:19:03
URL: http://lica.nu
Postat av: Evelina

Svar: Ja, det ska bli kul att gå på teater på söndag :)

Aaah!! Jag får ångest när jag läser om din träning och hur duktig du är och hur ofta du tränar :p Jag har ju gått och blivit sjuk igen så jag känner mig som ett fetto.. Åh, vill komma igång med träningen på riktigt ÄNNU EN GÅNG. Haha! Trevlig helg! :)

2013-04-26 @ 16:02:33
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Alice

enda utbildning jag har är 3 år på gymnasiet, media bil och kommunikation. Men jag är väl i princip självlärd :) Fastnade för kameror och bild redan som liten, sprang runt med mobilkameran och tog bilder på ALLT typ. För 5 år sedan ungefär halka jag in på människor och intresset för "naturbilder" försvann, det var bara människor och porträtt som gällde. Sen började jag i samma klass som bästa vännen, han är modell, så på den vägen är det. Det är underbart att fota fotogeniska människor, men jag avskyr alla regler och krav modellbranschen kräver och har. Det äcklar mig, samtidigt som det fascinerar mig.

Jag lyssnar på allt mellan himmel och jord, men har nog flest 90tals låtar på min guldlista på spotify. folk blir nästan lite fundersamma och chockade när de hör att jag ibland kan lyssna på opera och klassisk musik. Fantomen på operan, andrea bocelli osv. Magiskt.

Jag vet inte, har inte tänkt på det. Tror bara man föds med en viss typ av det, och att det utvecklas med åldern. Är man väligt mottaglig och mår dåligt av det, finns det ju alltid hjälp att få så man kan lära sig styra det. Har ingen aning :)

hoppas du får en bra helg! :)

2013-04-26 @ 18:00:27
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: sandra

Trevligt att du är på besök i huvudstaden :)

sv: ja det är hur mysigt som helst men som du säger, värmen skulle gärna få komma. Det blåser alldeles för mycket för att man ska känna av värmen nu :(

jag tycker man är så låst, lessnar man så kan man inte bara åka hem haha. Sen har jag rätt så svårt för fulla människor och då är inte en kryssning rätt ställe och vara på :P

2013-04-26 @ 20:16:25
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' ja det var hur bra och mäktigt som helst! jaha, var du det? vad roligt!!
tack, hoppas du får en bra helg du med - du förtjänar det också! :)

2013-04-26 @ 21:18:49
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: Viktkamp

jasså du har varit här nere =)

2013-04-26 @ 23:42:40
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Självklart är det ju så. Men just där jag är... Ja, man måste verkligen hålla igång hela tiden för att orka hela dagen ut. Jag springer runt på betonggolv hela dagarna med världens sämsta skor och stannar jag upp för ett litet tag så kan jag inte gå sen. Lyckligtvis är jag bara i butiken varannan vecka. Jadu - det där med att ta hand om sig själv i första hand är jag skitdålig på.

Ja - oftast så somnar jag vid 19-20 tiden på kvällarna. I alla fall varannan vecka. De andra veckorna är jag på "jobbcoachning". Det är det enklaste sättet att förklara det hela. :P
Du menar Serviceutbildningen? :) Yes, den blev klar i december - men det var inte därifrån jag fick denna praktikplats. Arbetsförmedlingen gav mig 3 ganska värdelösa alternativ på aktiviteter och detta var det bästa eftersom jag får kassavana. Så jag började i Februari. :)

Härligt att höra du :) Hoppas att du hittar en lägenhet snart. Ja, jag saknar vårvädret också. Jag ser att solen skiner ute nu - men enligt Ricky så är det jäkligt kallt.
Det låter sådär lagomt händelserikt. Awesome! :) Vad är det du pluggar då?

2013-04-27 @ 09:30:29
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: LindaViola - mamma till två!

sv; haha, men det gäller att vara ute i god tid ;)

2013-04-27 @ 13:29:35
URL: http://lindaviola.blogg.se/
Postat av: Helena

Härligt att det finns tid för grillning och firande av mormor också! Ha en bra helg:)

2013-04-27 @ 15:40:03
URL: http://helenassota.se
Postat av: Jessica Högberg

ja, mormor får man inte missa;)
har jobbat första passet för sommaren på uteserveringen... jättehärligt=)

2013-04-27 @ 22:32:22
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sandrafagerberg-

Bor du i östergötland? :)
Hoppas allt är bra med dig, nu är jag tillbaka efter en bloggpaus

2013-04-28 @ 12:25:06
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Louise

SV: Jag hade ett år kvar, men jag ska gå om tvåan så nu har jag två år kvar.

Om man är gravt synskadad kanske det inte påverkar, men det har varit mycket tjafs om hur jobbigt det är för dem på Ifokus med just förkortningar. :)

Hur är det med dig då?

2013-04-28 @ 13:20:51
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: Liene

sv: Ja, jag förstår vad du menar. Tekniken hjälper mycket. Å adra sidan får det en att acceptera sina brister och funktions hinder.
Jag till exempel, kan fortfarande inte acceptera att jag är sjuk med min sjukdom. Det kommer finns ingrepp som kan hjälpa mig i framtiden, men jag ser det inte som en frihet utan ett sätt att dämpa mina mentala smärtor. Därför ber jag och tror på att Gud kommer hela mig. För du vet, ingen vill vara sjuk eller ha hinder för att leva fullt ut. Gud skapade oss för att vara friska. Vi är inte här för att vara sjuka. Om du vill kan jag be för dig med. För som sagt, tekniken kan hjälpa men det kommer trots allt inte befria. I mina ögon är det som att medicin, ingrepp och teknik är som ett smärtstillande. Egentligen gör det ont och så fort smärtstillandet tar slut måste du ta nytt igen och det blir ett ont cirkel. Till slut ignorerar du dina behov och accepterar det som du en gång påverkades dåligt av. Jag tror man fortsätter påverkas dåligt, bara det att man har det där smärtstillandet som döljer smärtan. Har jag fel kanske?

2013-04-28 @ 18:41:07
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Sara

Kan vara bra med hårdare motstånd ibland, det som gör en bättre liksom :)
Härligt med kortläger!

2013-04-28 @ 20:53:49
URL: http://sausan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: