Positivt besked hos naprapaten

Tid: 10:02:00
Datum: 2013-02-19
Kategori: Goalball

Igår var jag då och kollade upp mitt knä hos vår naprapat i landslaget, Fredrik Brännström, som har hand om många elitidrottare i Sverige. Han jobbade bl.a. på friidrotts-SM innomhus i Norrköping i helgen, där han bl.a. tog hand om Jessica Samuelsson, vår bästa mångkampare numera, som slet av baksida lår och därmed kommer missa eM om några veckor. Jämför man det med mitt fall så är det ingenting. Tänk att missa ett EM, som man har tränat för, fokuserat på och lagt ner så mycket tid, kraft och energi inför och så kraschar allt bara sådär, några veckor före invigningen. Då är det fullt förståeligt att tårarna kommer.

Mitt besked var dock betydligt mer positivt. Det är ett ledband som har töjts ut, så lite cirkulationsträning nu tills svullnaden och smärtan har lagt sig är det som gäller och sedan får jag känna mig fram litegrann och se hur det känns. Det ska inte vara någon fara och jag kan nog vara tillbaka i full träning relativt snart, så det känns bra!

Hittills har jag dock bara vilat. Ville inte göra något innan Fredrik hade kollat på det. När jag pratade med honom förra veckan avrådde han hursomhelst från någon form av ansträngning innan han hade tittat på det. Med andra ord blev det ett landslagsläger utan träning i helgen.

Det kändes väldigt surt att sitta vid sidan av och inte kunna spela. Det var inte det roligaste träningslägret jag har varit med om direkt, men lite fick jag ut av det. I söndags hade nämligen jag, David och Dzenan skotteknikgenomgång med vår fysresurs, Kenneth Riggberger, som har sysslat med kastidrott i många år.

Kort sagt kan man säga att det han visade skiljer sig väldigt mycket från hur jag har skjutit tidigare. Jag har ju varit medveten om hur man ska göra, men inte vetat hur jag ska göra det, eftersom att jag aldrig har sett någon annan skjuta. Jag har lärt mig min grej från början och kört på med den. Ingen sa något om att det var fel. Vår dåvarande tränare hade inga kunskaper och ville inte ta någon hjälp utifrån, samtidigt som jag ju inte såg hur någon annan gjorde och kunde ta efter dem. Nu inser jag, och har nog insett det ganska länge, att det jag gör är fel. Jag skjuter med armen. Kenneth förklarade det som det naturliga. När man får något i handen som man ska kasta iväg vill man ju kasta iväg det med armens kraft, men det är helt fel. Kraften kommer egentligen från ben och bål. De bitarna har jag varit medveten om, men jag har inte vetat hur jag ska göra för att korigera det. Nu visade Kenneth och Jörgen filmade massor med min videokamera, vilket vi kommer ha stor nytta av. Då kan Linda se och studera och sedan lära ut till oss, för, att träna på det sådär är en sak, att få det klart för sig i teorin, men att sedan omvandla det till praktik är en helt annan sak. Därför tror jag att det där videomaterialet kan bli väldigt användbart.

Det var dock nära på att det inte blev något videomaterial. Jörgen filmade ju som sagt, men sedan åkte han iväg för att hämta mat. Då la han kameran på min jacka, där jag hade lagt den över några häckar, men jag missade den när jag senare tog jackan. Jag trodde att Jörgen fortfarande hade kameran, men när vi senare skulle åka hem, ja, då sa han att han hade lagt den där vid min jacka. Han gick tillbaka och tittade om den fanns kvar där direkt, men det gjorde den inte. så jag fick åka hem utan kamera. Sådan tur var visade det sig att vaktmästaren där hade hittat den och tagit hand om den, så jag kommer få tillbaka den under första omgången av Sverigeserien för året, om knappt tre veckor.

Om tre veckor drar snart kvalserierna igång. Det här är den roligaste tiden på året när det gäller hockey. När upploppet av serierna pågår och det ska avgöras vilka lag som går till slutspel och vilka som får kvala i Elitserien, vilka som går direkt till kvalserien, vilka som får spela playoff och vilka som får spela negativ kvalserie i Allsvenskan och vilka klubbar från Div. 1 som tar sig till kvalserien via det oerhört invecklade systemet som finns i Div. 1.

Årets Elitserie har nog varit den tråkigaste på många år. Inga sträckstrider över huvud taget, men nu på slutet har det trots allt tätnat till rejält kring slutspelssträcket. Det är de regerande svenska mästarna, Brynäs, som har rasat ihop totalt. Bakifrån kommer AIK och är nu bara fyra poäng bakom Brynäs, som har den sista slutspelsplatsen. AIK har dessutom en match mindre spelad. Så, just nu känns det som klar fördel AIK där. Vem hade trott det när Frölunda låg åtta, typ 15 poäng före nian Växjö?

Rögle är så gott som klara för kvalserien. Man är 15 poäng från säker mark. Det är 18 poäng kvar att slåss om, så jag vågar nog säga att Rögle gör Leksand sällskap i kvalserien. Också Timrå är på väg ner dit. Man är visserligen "bara" 8 poäng bakom Växjö, men det ska till mycket om man ska klara det...

I Allsvenskan är Leksand som sagt klara för kvalserien. Södertälje är det enda lag som kan hota om seriesegern, men med 15 poäng kvar att slåss om och 10 poäng upp till Leksand känns även seriesegern som att den ligger i en liten ask för de blåvita.

Bakom båda dessa tätnar det rejält kring sträcket. Djurgården och Västerås kommer som två raketer bakifrån och båda två är nu bara en poäng bakom Karlskoga, som har haft den där sista direktplatsen i stort sätt hela säsongen. Får man gissa så sätter jag en slant på att Djurgården tar den där direktplatsen. Man har sett ruskigt starka ut nu på slutet och bl.a. slagit just Karlskoga med 0-4, på bortais, i Nobelhallen. Det är starkt! Man vände dessutom 1-4 och 2-5 till seger med 6-5 efter straffar mot Malmö förra veckan. Också det ruskigt starkt.

Örebro känns ganska klara för playoff, så striden om den sista playoffplatsen kommer stå mellan Oskarshamn, Malmö och Mora. Mora har ett riktigt dåligt utgångsläge. Man är 6 poäng bakom Oskarshamn, som just nu har den sista playoffplatsen. Jag tror man grejar det där där nere på ostkusten.

Kring det nedre sträcket lever kampen fortfarande, men Asplöven har tagit ytterligare steg mot att säkra en Allsvensk plats även till nästa säsong. Man var 8 poäng fföre Almtuna på 13:e plats efter förra veckan och är nu 10 poäng före. Tingsryd är det lag Almtuna kan gå förbi, skulle jag säga, men än så länge har smålänningarna ett litet hopp ner till Uppsalalaget där under sträcket. 5 poäng före är Tingsryd, men det är ingen omöjlighet för Almtuna att klara det. Jag tror dock det blir svårt.

Där bakom är Karlskrona, som har haft en blytung säsong, nu även teoretiskt klara för kvalserien neråt. Man är nu nämligen 16 poäng bakom Tingsryd där över sträcket och det är 15 poäng kvar att slåss om. I kvalserien kommer man där få sällskap av fyra Div. 1-lag, som tar sig till den där kvalserien genom ett playoffspel i tre steg.

Div. 1 spelas ju nämligen i sex olika grupper under hösten, A-F. De fyra främsta i varje grupp går till Allettan Norra, Mellan och Södra. De andra lagen får spela fortsättningsserier under våren.

Det lag som vinner resp. fortsättningsserie får sedan spela playoff mot de fyra främsta i Allettorna. De som inte kommer bland de fyra främsta i sin Alletta har spelat klart för säsongen. Därför är det lite snedvridet kan jag tycka, för ett lag som t.ex. Skövde, som med god marginal klarade sig vidare till Allettan södra, ställs där mot betydligt tuffare motstånd och man har inte en chans att hamna bland de fyra främsta. Då har man spelat klart för säsongen. Ett annat lag, t.ex. Tranås, lyckades inte ta sig till Allettan och fick spela fortsättningsserie. Den vann man dock och då får man spela playoff för att nå kvalserien, medan Skövde, som hamnade före dem i höstens tabell, men som missade topp fyra i Allettan, inte får göra det.

I vilket fall är det treorna och fyrorna i resp. Alletta som går in i playoff 1, där de ställs mot en segrare i resp. fortsättningsserie. Man spelar i bäst av tre matcher och vinnaren där går vidare till playoff 2, där två av tvåorna i resp. Alletta går in i gamet. Även här är det bäst av tre matcher och vinnarna går vidare till playoff 3, som är det sista steget innan kvalserien. Här går vinnarna, + den sista tvåan, i resp. Alletta in i gamet och möter vinnarna från playoff 2 i bäst av tre matcher. Segrarna går till kvalserien. Enkelt och glasklart va?

 

Kommentarer
Postat av: danten89

tråkigt det där för Jessica och skönt att ditt inte var allvarligare =)
kan du pusta ut? ;)
händer mera i veckan?
hoppas allt är bra:)

ja det är riktigt gott :)

2013-02-19 @ 11:38:22
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Okey :)
Ja men pluggandet går helt okey :P
En uppgift kvar att göra och påbörja.
Sen har jag tre uppgifter att göra under praktiken, som är kopplade dit, så kan inte påbörja dem än? :)

Men det är alltid lika bra att kolla upp saker och ting? =)

Åh vad kul med hockey, får du njuta imorn då :)

Vad tror du om Vita Hästen då? Allsvenskan nästa? ;)

2013-02-19 @ 11:55:52
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandrafagerberg - Dont worry, be happy

Vad skönt med positivt besked :) då blir man ju alltid glad! :)

2013-02-19 @ 12:52:04
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Haha, ja.. Bröderna Fluff är riktigt kul ;p I ett av avsnitten som vi såg sa de iFön istället för iPhone ;D DÅ skrattade jag och mina vänner! Hehe.

Så bra och skönt att det inte var något värre då :) Jag håller med och kan förstå att det kommer tårar om man får besked att man inte kan vara med och tävla om man har tränat massa inför det.. :/

2013-02-19 @ 19:18:23
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Dubbeltur för dej, knät ganska ok och videokameran i säkerhet=))
Det var ganska maffigt med bildäck som dansgolv, men båten var full med dansfolk så det behövdes!!
Håller en tumme att knät läker fort nu!! =)

2013-02-20 @ 12:22:31
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Julia

Skönt med ett positivt besked! :)

sv: ja det tycker jag med, men jag tackar ju inte direkt nej om mina föräldrar vill ge mig något :)

Angående mitt knä så är det en skada. Hoppade studsmatta med 2 av mina syskon och så flög jag upp jättehögt upp i luften och landade och vred till knät. Har gjort en större operation där dom tagit en sena från baksidan av låret och gjort det till ett ledband tror jag, sen har jag gjort 3 titthålsoperationer för att de skurit bort stora delar av mina meniskrar. Så under en sommar fick jag gå med en stor ställning på knät som var låst i 30°. Det var riktigt jobbigt. Har tagit hårt på psyket när man hela tiden tränat upp knät sen blir det en ny operation så knät blir svagt igen.. Men men, är glad att det har gått så bra som det gjort!

Skönt med en så liten klass så man kommer nära allihopa. Även skönt att du trivdes så himla bra i klassen så att du inte ville ha sommarlov när det väl var dags för det!!

Kram

2013-02-21 @ 12:20:18
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, och förkylningen är seglivad ;/ Är fortfarande inte helt 100..

Uppdatering! :p

2013-02-21 @ 18:48:53
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: sandra

skönt att din skada inte var så jätte allvarlig :)7

sv: mitt knä är mycket bättre, behövde bara vila den under helgen och ryggen är också mycket bättre! Men skulle nog behöva gå till en kiropraktor och få min rygg fixad en gång för alla men det får bli en annan gång. Har inte tid just nu :)

2013-02-21 @ 19:01:38
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: danten89

Polkaglassen var ju fräscht och friskt på pannkakorna =)
¨
Haha det får vi allt ;)

Händer i helgen? :)

2013-02-21 @ 19:21:51
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Jo men helgen var väl bra :)
för egen del=?

Har du mycket att göra och stå i med kurslitteraturen? :P

Haha okey men då får du la hålla dig till det ;)

2013-02-25 @ 12:25:37
URL: http://animalcity.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: