En grym träningsvecka!

Tid: 20:00:00
Datum: 2013-01-27
Kategori: Goalball

Den gångna veckan har varit en grymt bra träningsvecka, förutom idag.

Det började med ett intervallpass på cykel i tisdags. Det var ett pass med mycket energi och power i benen och där jag höll en hastighet av ca 46,5-52,5km/h, om mph-mätaren på cykeln stämde. Stämde det innebar det samtidigt att jag hann 17,3km på hela passet, något som får anses som bra.

Intervallpasset följdes upp av ett styrkepass i onsdags, som också det gick riktigt bra. Det blev höjningar på stående sidvrid, d.v.s. när man står med sidan mot en dragmaskin och sedan drar handtaget, som sitter i axelhöjd, med raka armar, i en halvcirkel framför sig, från 64 till 68kg, och på enarms bänkpress, där man kör som vanlig bänkpress, fast enbart med en hantel i ena handen, från 32,5 till 35kg. Jag fick också köra benpress istället för benböj i schmittmaskinen, eftersom att den var upptagen. 158kg blev det där i benpressen, vilket är en rejäl ökning om man jämför med för några år sedan, då jag körde benpress senast. Då tog jag 80kg. Det är alltså nästan en fördubbling jämt mot då. Det ska också poängteras att det är benpress med fria vikter, alltså när man lägger på viktplattor, och inte maskin, där man sätter i en sprint i ett hål.

Lite mat och några timmars vila blev det efter styrkepasset, innan det var dags för dagens andra pass. Ett intervallpass på rodd. Återhämtningen efter styrkepasset hade dock uppenbarligen inte varit den bästa, för det kändes tungt redan från början och jag var flera gånger under passet nära på att ge upp. Det fanns liksom inget att ta av, ingen energi eller krafter någonstans. Jag körde på för allt jag kunde, men kände inte riktigt att jag fick ut max av mig själv, även om pulsvärdena var riktigt bra. Ändå hann jag drygt 5,5km under passet, som effektiv tid var 22 minuter. Det är inget jättetempo, ca 250m/min, men ändå helt okej. Jag hörde dock på radio att rodd-SM innomhus hade avgjorts nu i helgen, med Lassi Karonen som segrare. Bara för att jämföra skulle det vara kul att veta hur snabbt han ror...

En dags vila i torsdags väntade som belöning för onsdagens hårda slit, varefter det var dags för ett skott/teknikpass under fredagskvällen. Kroppen hade återhämtat sig ganska bra nu och passet, som blev väldigt inriktat på just skott, kändes bra. Jag fick till tekniken bra och fick hyfsat bra tryck bakom skotten. Några höga bollar blev det, men inte lika många som för två veckor sedan, då det blev någon form av rekord på den fronten. 11 high ball under en och samma träning blev det då.

Igår fortsatte de riktigt bra passen. Linda sa efteråt att det var den bästa lagträningen på väldigt länge och det passar ju bra, nu när Malmö open närmar sig. Det är knappt två veckor kvar dit nu och därför blev det mycket matchspel under träningens gång. Vi var fem spelare på plats, vilket innebar att vi fick spela tre mot två, med mig och Albin i ena laget och Jennifer, Louise och Tobbe i det andra. Jag var inte riktigt med i matchen från början, under den första lilla uppvärmningsmatchen vi spelade, och släppte in ett skott som tog på mina händer och in i mål. Det var det enda jag släppte in under hela träningen, som försvarsmässigt kändes riktigt bra. Med den nya tekniken, som Fatmir visade mig vid senaste landslagslägret och som jag har kört med sedan dess, känns det som att jag limmar bollarna betydligt bättre än innan. De studsar inte lika mycket, varken framåt eller åt sidorna och det är positivt. Jag täcker även min zon bra. Det jag fortsatt behöver träna på är explosiviteten, vilket jag inte minst fick klart för mig i Finland förra helgen. Det är där min stora brist är just nu, men trots det lyckades jag och Albin hålla ihop det riktigt bra och vann den första riktiga matchen vi spelade, efter uppvärmningsmatchen, med 8-0.

Resten av träningen gick också den bra. Kanske med undantag för precisionsskyttet, som under inskjutningen var riktigt bra, enligt Albin, men som när vi väl tränade på den biten inte alls gick lika bra. Bollarna är där i närheten, men de träffar inte klockrent där de ska träffa. Annars var det en mycket bra träning måste jag säga.

Veckans sista träningspass var ännu ett styrkepass, men denna gången kändes det inte alls lika bra som tidigare under veckan. Det kändes segt, tungt och orkeslöst redan från start. Benen, som jag inte tränade aktivt under styrkepasset, även om de passivt sätt kommer med i en del övningar, kändes som spagetti efteråt och det var t.o.m. så illa att jag inte orkade min ordinarie vikt på enarms hantelryck med rotation, när man har en hantel i ena handen, går ner till motsatta knäet och svingar upp hanteln över huvudet. Det är främst bålträning. 22,5kg brukar jag ha där, men det gick inte idag.

Jag sov ganska dåligt natten till idag, + att jag har kört ganska hårt hela veckan, + att jag kanske inte åt superbra igår. Det kan alla vara faktorer till att det inte gick så bra idag.

Efter passet var det hursomhelst riktigt skönt att sätta sig i taxin och åka hem och äta en rejäl portion mat.

Imorgon är det vila, men jag ska ändå ut och åka, för det är min livs första arbetsintervju imorgon...

Off the record, så att säga, så var jag, Jennifer och hennes familj på teater igår. Vi såg Fullt frisk och den var riktigt bra. Det var många lösa trådar som vävdes ihop till en helhet, men kort sagt kan man säga att det handlade om Olle, som hade lurat Försäkringskassan på flera miljoner. Han hade råkat ut för en olycka för tre år sedan och satt sedan dess i rullstol. Eller, rättare sagt, Försäkringskassan trodde att han satt i rullstol. Olle och en läkare hade nämligen kommit överens om att han skulle lura Försäkringskassan. Läkaren var med på det, mot att hon fick 20% av hans vinst.

Nu hade Olle i vilket fall bestämt sig för att åka till Thailand. Strax innan han skulle åka dök dock hans gamla vän, Ragnar, upp. Han hade förlorat allt, hus, barn och fru, men då kom Olle med den brilianta idén att Ragnar skulle bo i hans lägenhet, medan han var i Thailand, och hålla ställningarna, om Försäkringskassan dök upp. Det hade de dock inte gjort på tre år, så det skulle inte vara någon fara, enligt Olle.

Olle gick ut en stund för att göraett ärende och då dök självklart en dam från Försäkringskassan upp. Hon trodde givetvis att Ragnar var Olle och frågade ut honom om div. saker. Plötsligt kom den riktige Olle tillbaka och tvingades då in i rollen som Ragnar, som nu var en av Olles assistenter.

Det hela blev mer och mer invecklat och plötsligt dök en färdtjänstchaufför upp i allt. Han var där för att skjutsa Olle till Arlanda. Olle hade dock sagt till damen från Försäkringskassan att han skulle till tandläkaren. Olles faster, Sonja, dök också hon upp och ville ha tårta. Damen från Försäkringskassan blev då itutad att också Sonja var en av Olles assistenter, trots att hon var så gammal.

Senare bar det sig inte bättre än att färdtjänstgubben också fick vara Olle som satt i rullstol. Detta när en polis kom till lägenheten. Hans ärende var egentligen att nysta lite i Olles granne, Jörgens, canabisaffärer, vilka Olle också var inblandad i skulle det visa sig. Olle trodde dock att det var hans fifflande med Försäkringskassan som var polisens ärende och därför fick färdtjänstchauffören spela Olle inför polisen. Den riktige Olle var på banken för att fixa fram pengar åt Ragnar, som Försäkringskassedamen trodde var den riktige Olle. Plötsligt var den riktige Olle, Ragnar och färdtjänstchauffören bröder och när polisen och damen från Försäkringskassan slutligen konfronterades uppstod allmän förvirring kring vem som var vem av Olle, Ragnar och färdtjänstchauffören.

Som sagt, många trådar som slutligen bands ihop på ett snyggt sätt. En riktigt bra teater!

Nu ska jag ta lite kvällskaffe. Det är gott såhär på kvällskvisten. Kaffe är kort sagt nästan aldrig fel.

 

Kommentarer
Postat av: elin

Sv: Haha, alltså jag bryr mig egentligen ingenting om hockey och har ingen aning om vad Playoff är, men jag antar att det är typ 0? :p

2013-01-27 @ 21:30:33
URL: http://elinwieslander.blogg.se
Postat av: danten89

Okey =)
Jo men dem nötterna är goda, mandlar är dock min favvo tror jag och cashew =)

Haft en skön helg, pluggat lite och spelat tv spel och sett på film och så =)

Kul med teater vilken såg du?

Hur ser den kommande veckan ut? :)
kram

2013-01-27 @ 22:25:04
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Sv: Ja, exakt! Visst är det så :)
Nemen åh, vad tråkigt att höra. Du är verkligen duktig på att skriva och beskriva måste vi säga! Ja, det är en väldigt bra egenskap!
Vad härligt att du gillade inlägget! Tack själv! Det är många som har kommenterat det inlägget och sagt att de gillar det du skrev! Det var verkligen jättesnällt av dig som lät oss lägga upp den som ett inlägg! Tack igen! :D

Ledsen för lite sent svar. Hoppas du har haft en supertrevlig helg!

2013-01-27 @ 22:44:45
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se
Postat av: elin

Sv: Okeeeej.. förstod inte så mycket.. och hur stor chans dom har att vinna det där? Jag vet inte, för jag vet inte hur bra dom är i jämförelse med de dom tävlar emot. Men om dom vinner det där, vad händer då? Fattade inte riktigt.. :)

2013-01-28 @ 07:47:18
URL: http://elinwieslander.blogg.se
Postat av: Ida

Bra jobbat! Hoppas min träningsvecka blir lika grym=)

2013-01-28 @ 12:58:59
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Erica

Lycka till på arbetsintervjun!

2013-01-28 @ 14:33:34
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: sandra

duktig du är :) önskar bara jag kunde bli frisk så jag också kunde börja med träningen. Jag som hade kommit igång så bra och så blir jag sjuk /:

sv: hehe ja det kan man lugnt säga men nu när de har bytt spellista så går de faktiskt och lyssna på deras musik om man råkat glömt sina hörlurar hemma :)

2013-01-28 @ 16:32:09
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Julia

Den teatern verkade riktigt bra faktist! Är ju sånt som förekommer i verkliga livet så kan vara intressant att se hur det går till :) Bra tränat förresten, blir imponerad! Hur gammal är du förresten och vilken sport tränar du? :)

sv: Filmen var riktigt bra! Tycker absolut att du borde se den :)

Det blir nog bra med glasögonen tillslut, man vänjer sig och som du säger, det är för mitt egna bästa :)

Hur gick intervjun? :D

2013-01-28 @ 19:03:20
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Okej.. Jag skulle aldrig orka ha så liten skärm :D 17,3 ska det vara! Hm, det kanske var dags att gå ut på krogen då ;)

Jag blir alltid sugen på att träna hårdare när jag läser dina inlägg om träning :p Imorgon blir det träning!

2013-01-28 @ 19:36:12
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: danten89

Vadådå??=)
Hon kommer passa så bra till jobbet =)
Hon kan både franska och engelska och det krävs för jobbet =)

Haha jag ögnade bara igenom inlägget då, var väl lite seg i skallen :)
Okey soft :)
Verkar vara en intressant och givande teater :)

Hur ser veckan ut?:)

2013-01-28 @ 20:38:17
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Julia

sv: jaha okej! jag sökte på det så vet vad det innebär nu :) Det låter spännande :D
Hoppas på att jobbet blir ditt!
Tack detsamma, kram!

2013-01-29 @ 11:08:31
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Sara

Haha na jag åker inte jätte mycket men en del :)

2013-01-29 @ 16:32:33
URL: http://sausan.blogg.se
Postat av: trollet

Ha ha, den lät ju lite kul=)) Härligt att träningen går bra!! Imorgon bär det av mot Dublin, håll gärna en tumme att pokern går bra;)

2013-01-29 @ 18:14:41
URL: http://lchftrollet.blogg.se
Postat av: anna

bra jobbat med träningen :)

svar: darin är väl inte min favoritartist, men tycker han var grym i så mycket bättre :)

utbildningen var mycket om sälj och medlemsvård samt eventplanering och sånt! den ohumant tidiga tågresan gick bra, men jag var så sjukt trött eftersom det var så mycket nytt på utbildningen samt att jag inte hade sovit så länge, intensivt men lärorikt :)

det är svårt det där med boende :( hoppas det kommer fler lägenheter som passar snart!

2013-01-29 @ 20:48:52
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: En av mina första CD-skivor var en med Gyllene Tider, som jag fick av mamma :D Så jag har också lyssnat på dem när jag var liten och växte upp. Verkligen nostalgi och underbara låtar :)

Idag tränade jag mage och rygg så imorgon (eller i övermorgon) har jag garanterat träningsvärk. Wonderful! :D

2013-01-29 @ 21:13:26
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Erica

Teater har jag inte varit på på länge! Men det låter roligt! :)

2013-02-03 @ 13:21:59
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: